arkadaşlar merhaba direkt konuya gireyim halihazırda inşaatı devam eden evimizde anlık bir kararla yerden ısıtma sistemi yapmaya karar verdik. ama bu konuda bilgimiz sıfır. iki kişiyle görüştük bir tanesi döşeme betonunun üstüne tesviye şapı atın ben gelip düz zemine döşeyeyim sonra siz üstüne 3-4 cm bir şap daha atın diyor diğeriyse ben direkt gelip döşeme betonunun üstüne sistemi yerleştireyim siz direkt üstüne normal şapı döküp geçin diyor bize birincisi daha mantıklı geliyor çünkü düz zeminde olunca üste gelen şapta döşenen boruların tamamı zemine eşit uzaklıkta olacak/dengeli bir ısınma olabilecek ikinci seçenekteyse halihazırda tesviyesiz zemine döşediğimiz boruların üstüne şap gelince bazı kısımlarda borunun yere yakınlığı 3-4 cm iken belki bazı kısımlarda 8-9 cm olacak tesviyeden dolayı yani birinci seçenek bize mantıklı geliyor ama şöyle bir sorunumuz var tavan yüksekliğimiz mevcut halde 268 cm civarında. 2 kez şap dökmek + ısıtmanın yükseltmesi ile tavan aşırı alçak bir hal alacak bu yüzden biz tek seferde tek şapla bitirmeyi yani ikinci seçeneği düşünüyoruz. ama bu tesviyesiz döşenen borular ve üste sonradan gelen şapla boruların her tarafının yüzeye mesafesinin eşit olmaması ileride ısınma problemi yaratır mı acaba? kaç cm şap geleceğini de bilemiyoruz ama ortalama bir binada en az 8 cm civarı şap gerektiren köşeler olacaktır diye düşünüyoruz. çok acil bir öneriye ihtiyacımız var bu iki seçenekten bitini seçmeliyiz lütfen yardımcı olabilir misiniz @sacrifise hocam senin de konun oldugu icin etiketlemek istedim gorursen yardımcı olabilirsen cok mutlu olurum |
Bildirim