Şimdi Ara

Yerdeniz Serisi - Ursula K. Le Guin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: al6atross

Yerdeniz Öyküleri tek cilt kitabını almış arkadaşlara bir sorum var. Tek ciltte, ayrı olarak satılan 6 kitaptaki çizimler yokmuş diyorlar, doğru mudur?
    Ona göre tek cilt veya ayrı 6 kitabı alacağım arkadaşlar...

Bu konuda arkadaş yazmış. Alacaksanız eğer kaçırmayın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

quote:

Yerdeniz Öyküleri tek cilt kitabını almış arkadaşlara bir sorum var. Tek ciltte, ayrı olarak satılan 6 kitaptaki çizimler yokmuş diyorlar, doğru mudur?

Konuyu açan o zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

quote:

Konuyu açan o zaten.

Evet, konuyu açan benim.

• Serinin ilk kitabını okudum, öbür gün 2. ve 3. kitabı aldım hemen. ben çok beğendim. İlk kitaptan konuşacak olursam vermek istediği mesajı çok iyi yedirmiş hikayeye. Akıcı ve anlaşılır. yazar etkileyici cümleler kurmuş. Artık urşala fanboyuyum Her kitapta vermek istenilen bir mesaj var . ilk kitap büyümek ikincisi cinsellik vb. Kitap resmen büyümek temasıyla yüzüme vurdu çocukken yaptığım şeyleri. okuyun, okutun.
  • Ben de bir yorum yapayım. Öncelikle alacaksanız sakın tek cildi almayın, hem yazıları çok küçük olduğu için okuma zevkini mahvediyor, hem de tek tek alırsanız beğenmediğiniz takdirde seriye devam etmenize gerek kalmaz.
    4,5,6 ilk üçlemeden daha kötü.
    Bazı kitaplar vardır okurken yer yer sıkar, iç bunaltır ama yıllar sonra o kitabı okurken aklınızda canlanan bir sahne gelir aklınıza, Yerdeniz de öyle bir kitap. Farkli bir tadı var, bence bu forumda pek çok kişiye beklediğini vermez ama.
  • Kitabın ilk cildini bugün bitirdim,kitap her ne kadar beklentimi tam karşılamasa hiç de okunmayacak bir kitap değil.

Bana kalırsa kitapta biraz karakter eksiği var.Çok fazla dallanıp budaklanmadan düz bir çizgide ilerliyor,bu yanını sevdim kitabın.

Şimdi diğer kitabı okumaya gidiyorum,gelirim yine.
  • Serinin 2.kitabı Atuan Mezarlarını bitirdim.

Bu kitap tam bir başyapıt,çok beğendim.

Özellikle ilk 50 sayfadan sonraki kısım çok sürükleyiciydi.

Birinci kitaba olan sevgimi de artırdı ikinci kitap.Anlam kazandırdı.

Şimdi sırada En Uzak Sahil var.
  • Seriyi okumaya başlarken beklentim daha çok, bol aksiyonlu, olayların yüzeysel anlatıldığı bir macera öyküsü üzerineydi. Seri beklentimi karşılayamadı ama çok daha iyisini yaptı. Yaşama ve insanlara daha farklı bakmayı öğretti ve bunu yaparken kendi bakış açısını değiştirdi Yerdeniz.
    Bütün kitapları okuyun bir veya iki tanesini değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben okudum bu seriyi. Elimde tek tek ve tek cilt olan versiyonları var. Sade ve güzel bir kitap dizisi. Okurken aksiyon, deli tasvirler, uzun uzun paragraflar beklemeyin fakat seveceksiniz. O Yerdeniz'in topraklarını gezerken şaşıracaksınız da. Kitap gizemlerle dolu ayrıca birisini bitirip, diğerinin ne olabileceğini anlayamıyorsunuz.
  • Leguin evren kurma konusunda cok yetenekli bir yazar ama kitaplarinda gunumuzdeki populer kitaplardan farkli olarak tamamlanmislik hissi yaratmayi pek takmaz. Bu nedenle siz de pek takmayin derim yazarin her kitabi belli bir konu hakkinda doner ve bir suru metafor vardir. Yani Leguin'in kitaplarindan zevk alabilmek icin ben ne istiyorumla degil yazar ne anlatmak istiyor diyerek yaklasirsaniz daha cok zevk alabilirsiniz.
    Seriyi sevenlere ayni yazarin bilim kurgu serisi olan Hain serisini tavsiye ederim tam olarak bir seri olmasa da birbiriyle iliskisi var kitaplarin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya mesaj atmayı unutmuşum iyi mi...

İlk 2 kitabı okuduktan sonra hemen foruma girip birşeyler yazmıştım ama 3.kitaptan sonra yazmamışım.

En Uzak Sahil:

Bence serideki en sürükleyici kitaptı,kitabın sonunda ne olacak diye fikirlerimiz sürüklenirken aynı zamanda Yerdeniz dünyasında da belli belirsiz sağa sola sürükleniyoruz.Elimden düşüremeden okumuştum.

Tehanu:

Serinin her ne kadar en hareketsiz kitabı olsa da içerisinde barındırdığı karakterler bile yeter.Ogion,Tenar,Ged,Lebannen ve Tehanu.Bu karakterler pazara gidip alışveriş yapsa okurum.O derece severim kendilerini.

Yerdeniz Öyküleri:

Bu kitapta diğer kitaplarda çok önemli olsa da bir iki cümleyle geçiştirilen meseleleri ayrıntılarıyla okuyoruz.İyi ki böyle bir kitap yazmış Ursula teyze dedim içimden.Severek okudum.

Şimdi son kitap kaldı sadece,onu da bu hafta bitirmek istiyorum.

• Öteki Rüzgar:

Serinin en güzel kitabıydı ve Yerdeniz'i güzel bir şekilde sonlandırmış olduk.

Sanki öz evladımı kaybetmişim gibi üzgünüm.
  • Tek cilt olarak kitaplığımı süslemektedir kendileri Ben severek okudum tüm fantastik seriler gibi bundada biraz benzerlikler buluyorsun harry potter ve yüzüklerin efendisinden tadlar barındırmakta hatta kral katilindeki karakter, okul ve isimlendirme konusunda ciddi benzerlikler var ama burada hangi seriler daha önce yazıldı kim kimsen esinlendi ona bakmak lazım aslında çoğu fantastik seri birbirinin benzeri değilmi gerçi Dili çok ağır değil karakterle beraber sende büyorsun kararları, hataları, yanlışları güzel mesajlar içermekte fantastik severler asla kaçırmamalı derim

• okunması gereken bir kitap, kitabı okudukça patrick rothfuss un kral katili güncesi. için bu kitaptan esinlendiğini hissediyorum .

aslında karşılaştırma yapmak gibi bi niyetim yoktu ama . yukardaki arkadaşın yazdıklarını görünce aklıma ilk kvothe geldi . kitap herşeyi ile kendine özgü okuyun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 3 Kasım 2016; 18:11:43 >
  • Yerdeniz Büyücüsü ile başladım, kitap harika, yazarın dili öyle güzel ki anlatamam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.