Şimdi Ara

Yerel Disk C Sürekli Doluyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
40.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aslangsli3

disk temizleme yaptım 3gb boşaldı 2 günde yine doldu bide c/windows/tempi silsem bişey olurmu acil yardım

beklemede kal.
  • yha aynı sorun bendede var we sistem geri yüklemeyi kapattığım halde bi bakıyorm yer kalmamış hep genelde online oyun oynadıktan sonra bu oluyor neden oluyor??? bi yardım eden?? bide aynı şekilde temp i temizlesem pc ye bi zararı olurmu?? bide ben windows xp sp3 kullanıyorumda ona göre söyleseniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDeathKing -- 24 Temmuz 2013; 15:21:06 >
  • C:\Windows\Temp dosyalarını silin disk temizleme programları ile diski temizleyin sistem geri yükleme açıksa oda neden olur
  • eğer harddiskiniz kendi kendine doluyorsa yapmanız gereken hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarını silmektir.

Peki hiberfil.sys ve pagefie.sys dosyaları nelerdir ne işe yarar ?

hiberfil.sys dosyası, sisteminizi uyku moduna soktuğunuzda RAM'in kaydedildiği, boyutu RAM ile aynı olan dosyadır. pagefile.sys dosyası ise, sanal bellek dosyasıdır. Yani, RAM'iniz yeterli olmadığında sabit diskinizin bir bölümünün RAM olarak kullanılmasını sağlayan dosyadır.

Hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarını nasıl görebiliriz ?

Klasor seçeneklerinden gizli dosya ve klasorleri göster seçeneğine tıklıyoruz ve biraz aşağıya iniyoruz burada Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) seçeneğinden tik işaretini kaldırıyoruz sonrasında ise kendi kendine dolan harddiskimizin içine girdiğimizde görünecektir.

Hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarını nasıl kaldırabilirim ?

bunun için 2 farklı işlem yapılıyor

birinci işlem cmd yi yönetici olarak çalıstırın ve powercfg -h off yazıyoruz dosyamızın birtanesini kaldırmış oluyoruz.

ikinci işlem ise Bilgisayarım sag tık özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Açılan pencerede gelişmiş sekmesinden ayarlar > Tekrar açılan pencerede gelişmiş sekmesinde ayarla butorunua tıklıyoruz > Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet tikini kaldırıyoruz > Hard diskinizde sürekli olaraktan dolan bölüme tıklıyoruz > Alt taraftan disk belleği dosyası yok seçeneğini seçip uygula tamam yaparak tüm pencereleri kapatıyoruz en son olarakta bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

• ilk önce bilgisayarı bir programla tara mesela ccleaner mesela auslogics boostspeed çöp dosyaları temizle sonra diski sıkıştır
    bende bu iki program 23 gb yer açtı
    yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah191

ilk önce bilgisayarı bir programla tara mesela ccleaner mesela auslogics boostspeed çöp dosyaları temizle sonra diski sıkıştır
    bende bu iki program 23 gb yer açtı
    yardımcı olabildiysem ne mutlu

ya bunun programsız işi yokmu sürekli yer gidiyor gidiyor gidiyor nası oluyo anlamadım ayrıca sistem geri yüklemeyi kappattımda gene oluyo durmadan kafasına göre yer yiyo nası bişe bu dosya siliyorum yer açılıyo sonraki gün pc yi açtıımda bi bakıyorm yer 0bayt çıldıracağım ya dosyada indiremiom format attırmakta bence çözüm deil çünkü eminim sorun dewam eder bide benim asıl sorunumda hem istediim şeyi indirememek bide online oyun oynayamamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDeathKing -- 28 Temmuz 2013; 23:00:52 >

• xp kur bence bide öyle dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah191

xp kur bence bide öyle dene

BENİMKİ zaten xp kardess

• quote:

Orijinalden alıntı: UNDERGROUND RAP

C:\Windows\Temp dosyalarını silin disk temizleme programları ile diski temizleyin sistem geri yükleme açıksa oda neden olur

(xp sp3 kullanıyorm) BENDE sistem geri yükleme kapalı ve benim sorumda temp i temizlesem bişe olurmu 4,5 gb yer kaplıyo silmediimin nedenide eğer silsem 4,5 gb yer açılacak bikac gun sonra geri dolacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDeathKing -- 29 Temmuz 2013; 16:59:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDeathKing

quote:

Orijinalden alıntı: UNDERGROUND RAP

C:\Windows\Temp dosyalarını silin disk temizleme programları ile diski temizleyin sistem geri yükleme açıksa oda neden olur

(xp sp3 kullanıyorm) BENDE sistem geri yükleme kapalı ve benim sorumda temp i temizlesem bişe olurmu 4,5 gb yer kaplıyo silmediimin nedenide eğer silsem 4,5 gb yer açılacak bikac gun sonra geri dolacak...

temp klasörün içindeki dosyaları silebilirsin onlar kalıntı dosya genelde silesen bir sorun olmaz bende 2-3 günde bir silerim

• o zaman windows vista yada 7 kullan
  • ccleaner bunun en yeni sürümünü indir
  • TheDeathKing kullanıcısına yanıt
    ccleaner boş alan temizle de uzun sürer biraz sonra düzelir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laptopumun 50 gb hdd si var bunun 15 gb c 35 gb d ye atıyorum ve c ye sadece xp kurduğumda 6 gb boş alan kalıyor, diğer programları hep dye kurmama rağmen bir süre sonra c doluyor devamlı disk temizleme yaparım, temp dosyası silerim c de dosya tutmamaya özen gösteririm ama devamlı doluyor anlamadım gitti. laptop eski olduğu için sistem arızası durumunda sistem geri yükleme yapabileceğim için onuda kapatmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Doğrudur, katılırım.
    Ne kadar program ve oyunu aynı anda sistemde bulunduracağınıza göre değişir bu miktar ama fazlasının hiç bir yararı olmadığı konusunda hemfikirim seninle.

Ben fazla oyun hastası olmadığım için sistemde 2 oyun birden kurulu olmaz.
    lazım olursa birini kurar, oynar, sonra kaldırırım.

Ama bana D sürücüsü daha çok lazım, filmlerimi, programlarımı, resimlerimi, videolarımı hep D de sakladığım için windowsun kurulu olduğu alan için 25 gb bana yetiyor, hatta artıyor bile

temp klasörü için yer ayırmam kafi.

hocam konu dışı cevap vermek istedim de 25 gb lık bir sistem olamaz ya . bu adam hiçbirşeymi yükleyemeyecek. Bi photoshop yüklese dolar zaten

• Ryback-1 R kullanıcısına yanıt
    Hocam

Hata:740

DIMS'yi calistirmak için yükseltilmiş izinler gerekir.
    Bu görevleri tamamlamak için yükseltilmiş bir komut istemi kullanin. Yaziyor, ne yapmaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun beyler yardım

• Daha kapasiteli bir disk alarak da sorunu çözebilirsiniz.
  • beyler bende bir nba yüklemiştim 50gb oyunun controllerine gıcık oldum ve oyunu sildim ama oyunu silincede 7,5 gb yer gitti yani örnek:240 gb ınız var oyunu yüklediniz 190 oldu ve onu sildiniz 240 dan az bir gb oldu ama tuhaf olan şu oyunu d diskine yükleyip d diskinden sildim ama C diskinden 7,5gb azaldı ne anladım bundan kendi kendine düzelirmi bazen kendi kendine 2,3gb yükseltiyorda yani benimki daha kötü ve senin soruna en iyi çözüm baidu cleaner indir ve tarama yaptır. bilgisayar win10 windows 7 gibide değil yani sorunun çözümünü bilen varsa söylesin lütfen
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.