Şimdi Ara

Yerel Disk C Sürekli Doluyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
40.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yerde mi açtım bilmiyorum öyleyse şimdiden özür diliyorum bilgisayarım da sorun var hemde büyük bir sorun yardımlarınızı bekliyorum en azından fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
    Bilgisayarım format attım ve windows7 kurarken yerel disk c ye kurdum ve diskin seviyesi 9.76gb formattan sonra pc yi açtığımda diskte 2gb veya daha fazla boş bir alan vardı fakat pc kullandıkça, nette gezindikçe, birşeyler indirdikçe boş hafıza düştü düştü ve 14mb gibi bir yer kaldı ve şuanda pcde hiçbir şey yapamıyorum durmadan uyarı veriyor.Fakat şuana kadar c diskine hiçbir şey kurmadın sadece pcyi kullandıkça boş alan azalıyor ve temizleme de olmuyor.Arada kafasına göre de boş hafızayı 4-5mb arttırıyor ama her zaman değil.
    Sizce sorun nedir yardım edebilir misiniz? Ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yerel Disk C Sürekli Doluyor Mu? İşte Çözüm Yolları

Yerel Disk C'niz sürekli doluyorsa, önemli dosyalarınızı kaybedeceğinizden endişe duyabilirsiniz. Neyse ki, bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Yerel Disk C Temizleme

İlk adım, bilgisayarınızda yerel disk C temizliği yapmaktır. Bu, kullanılmayan dosyaları ve geçici verileri silerek yer açar. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

• Başlat menüsüne gidin ve "Disk Temizleme"yi arayın.
    • Yerel Disk C'yi seçin ve "Tamam"a tıklayın.
    • Silmek istediğiniz dosya türlerini seçin ve "Dosyaları Sil"e tıklayın.

Gereksiz Programları Kaldırma

Bilgisayarınızda kullanmadığınız programlar varsa, bunları kaldırmayı düşünün. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

• Başlat menüsüne gidin ve "Uygulamalar ve Özellikler"i arayın.
    • Kaldırmak istediğiniz programı seçin ve "Kaldır"a tıklayın.

Dosyalarınızı Bulut Hizmetlerine Taşıma

Yerel Disk C'nizdeki yerden tasarruf etmenin bir başka yolu da dosyalarınızı bulut hizmetlerine taşımaktır. Dropbox, Google Drive ve iCloud gibi hizmetler, dosyalarınızı çevrimiçi olarak depolamanıza ve bunlara istediğiniz cihazdan erişmenize olanak tanır.

Harici Bir Sabit Sürücü Kullanma

Yerel Disk C'niz sürekli doluyorsa, harici bir sabit sürücü kullanmayı düşünün. Bu, büyük dosyalarınızı ve yedeklerinizi saklamak için ekstra depolama alanı sağlayabilir.

Yukarıdaki adımları uygulayarak yerel Disk C'nizde yer açabilir ve dosyalarınızı kaybetme konusunda endişelenmeyi bırakabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yerel dısk cye sag tıkla ozellıklere gel oradan dısk temızleme butonuna bas sonra yukardakı ıkıncı sekmeye gec yanı bastıgında ılk sekme karsına gelecek dıgerıne gec orada golge kopyalarını ve sıstem gerı yukleme noktasını sılme var ıkıncı temızle butonu yanı altta olan TEMIZLE butonu na bas bıraz bekle sonra tamam bas bı degısıklık varmı ona goe yazarsın
  • hayır hocam hiçbir değişiklik olmadı ayrıca her işlem yapmam yarıyor maşallah fareye her tıkladığımda boş alan daralıyor ne iştir anlayamadım klasör açsam gidiyor..
  • pcye format at.
  • bu olay formatta sonra oldu zaten ama çözüm bulamazsak onu yapcaz mecbur :(
  • format at c' nin kapasitesini yüksek tut. örn: 320 gb harddisk te 150 gb ver c ye geri kalnını kafana göre paylaştır
  • Aynı sorun bende de var. Bazen yine biraz boşalıyor. 250 gb harddisk yarısı c yarısı d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam çok teşekkürler yardımlarınız için ama problem nerede neden böyle oluyor onu merak ediyorum kafama takmam c'ye 500gb alanı dayar keyfime bakarım ama neden böyle oluyr sorun o boşuna pcyi yavaşlatmasın ama demi.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartizma

hocam çok teşekkürler yardımlarınız için ama problem nerede neden böyle oluyor onu merak ediyorum kafama takmam c'ye 500gb alanı dayar keyfime bakarım ama neden böyle oluyr sorun o boşuna pcyi yavaşlatmasın ama demi.. :)

Bellı bır zaman sonra yavas yavas sısen bır ısletım sıstemı w7 ama bu kadarda olmaması gerek vırus vb. Seyler olabılır. Sonucta klasor acma sılmek ıstersenız yuz tane bos yenı klasor acın hıcbır sekılde etkı etmemesı gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatroniker

format at c' nin kapasitesini yüksek tut. örn: 320 gb harddisk te 150 gb ver c ye geri kalnını kafana göre paylaştır

Neden ki?
    Ben yıllardan beri bu işin içindeyim ama hiçbir zaman C ye çok fazla alan vermem.
    320 gb diskim var ve C nin boyutu 25GB.

Sonuçta 15 gb alana windows kuruluyor, kalan 10 gb alan da programları yüklemek için yeterli.
    Kalan tüm datalarım D dedir.

Sen 150GB C sürücüsüne 15 GB windows kurup kalan 100 GB ı ne yapacaksın?

Farzet ki D doldu, kalan dosyalarını , C ye attın. C de de 50GB datan var.
    format atacağın zaman o 50GB ı nereye yedekleyeceksin?

Konuyu açan arkadaş.

Dikin C sürücüsü için mutlaka işletim sistemi kurmak için gerekli alandan %80 fazlasını ayarla.
    Bu minimum ölçü olsun.
    windows 7 kuracaksanız 25GB dan düşük C alanı yapmayın.
    Zira bir RAR lı dosyayı açarken de önce TEMP e açar sonra sana gösterir, o TEMP zamanla şişer.
    eğer tam o.s. kurulum alanı sınırında ise C sürücüsü o zaman RAR lı büyük bir dosyayı açamazsın bile, yeterli alan yok der.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

format at c' nin kapasitesini yüksek tut. örn: 320 gb harddisk te 150 gb ver c ye geri kalnını kafana göre paylaştır

Neden ki?
    Ben yıllardan beri bu işin içindeyim ama hiçbir zaman C ye çok fazla alan vermem.

Sonuçta 15 gb alana windows kuruluyor, kalan 10 gb alan da programları yüklemek için yeterli.

Konuyu açan arkadaş.

Dikin C sürücüsü için mutlaka işletim sistemi kurmak için gerekli alandan %80 fazlasını ayarla.
    Bu minimum ölçü olsun.
    Zira bir RAR lı dosyayı açarken de önce TEMP e açar sonra sana gösterir, o TEMP zamanla şişer.
    eğer tam o.s. kurulum alanı sınırında ise C sürücüsü o zaman RAR lı büyük bir dosyayı açamazsın bile, yeterli alan yok der.

wındows 7 ıcın en ıyı boyut 55-75 gb arasıdır. En ıyı performansı alabılecegınız boyut budur. Daha fazla sı gereksız denendı onaylandı. 40 gb w7 ıcın programlar vb seyler ıcınde en az bı 15-35 gb olmalı kullanacagınız programlara gore degısmektedır. Fazlası bı ıse yaramaz ancak sımetrı hastasıysanız cye bu kadar alan vermek ımkansız bakınız ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 14 Eylül 2011; 12:41:36 >

• Virüs olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Doğrudur, katılırım.
    Ne kadar program ve oyunu aynı anda sistemde bulunduracağınıza göre değişir bu miktar ama fazlasının hiç bir yararı olmadığı konusunda hemfikirim seninle.

Ben fazla oyun hastası olmadığım için sistemde 2 oyun birden kurulu olmaz.
    lazım olursa birini kurar, oynar, sonra kaldırırım.

Ama bana D sürücüsü daha çok lazım, filmlerimi, programlarımı, resimlerimi, videolarımı hep D de sakladığım için windowsun kurulu olduğu alan için 25 gb bana yetiyor, hatta artıyor bile

temp klasörü için yer ayırmam kafi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Doğrudur, katılırım.
    Ne kadar program ve oyunu aynı anda sistemde bulunduracağınıza göre değişir bu miktar ama fazlasının hiç bir yararı olmadığı konusunda hemfikirim seninle.

Ben fazla oyun hastası olmadığım için sistemde 2 oyun birden kurulu olmaz.
    lazım olursa birini kurar, oynar, sonra kaldırırım.

Ama bana D sürücüsü daha çok lazım, filmlerimi, programlarımı, resimlerimi, videolarımı hep D de sakladığım için windowsun kurulu olduğu alan için 25 gb bana yetiyor, hatta artıyor bile

temp klasörü için yer ayırmam kafi.

aynen hocam bende oyle yapıyorum yaptıgım ısler ve gereklı alanı hesaplayıp ona gore bolerım hep dıskı ortalama olarak. Oyunlar programlar C deolur. Yedekler fılm muzık vıdeo vb. Seyler D de olur. Bu hem sıstemı yavaslatmıyo hemde dıske hatalı yazma oranını mumkun oldugunca en aza ındırıyo

• quote:

quote:

Neden ki?

Konuyu açan arkadaş.

Bu minimum ölçü olsun.

kullanmayı bilene 25 gb yeter ama adamın ilk yazdığı msjı bir daha oku istersen. 150 gb bile az geldi gözüme yazarken

• Bugün bu lanet sorunla karşı karşıya kaldım.
    Ne yaptıysam olmadı.
    Disk temizle,geri yükleme noktalarınıkapat vs hepsi yanlış çözümler ve işe yaramıyorlar.
    Tekrar yarım saat icinde harddiskin c sürücüsü doluyor.

Hangi klasör bu diye bakarken birşey buldum.
    Google earth meretinin klasörüne kullanıcılar kısmından girince bi baktım 22 gb full dolu :S

Dedim bu ne lan böyle.
    O klasörü bi sildim hersey yoluna girdi c sürücüsü eski haline döndü.

Bu çözümü dünyada bulan bilen tek adam benim haberiniz olsun.

Pcnizde google earth varsa pcnizde gizli klasörleri göster secenegini secip bu dosya yolundaki kısmı acın ve full silin.

C:\Users\KAPTAN\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth\unified_cache_leveldb_leveldb2
  • arkadaşlar birdiks niye dolsun ona göre biçimlendirin yada bölüm oluşturun
  • Advanced systemcare 6 ccleaner vs. gibi programlar kullanin. risklidir/onerilmez ama sistem geri yuklemeyi kapatabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme paketi sonucunda oluşturulan yedek dosyalardan kaynaklanabilir.
    C:\Windows\winsxs klasörünün boyutuna bak, çok yüksekse aşağıda vereceğim komutu command prompt'ta kullanarak bu klasörü temizler ve yer kazanabilirsin. (Dipnot: silme işleminden sonra SP1 güncellemesini kaldıralamayacı söyleniyor "alıntıdır")

Windows 7:

DISM /online /Cleanup-Image /SpSuperseded

https://store.donanimhaber.com/c6/01/77/c601776d2b9bdb888e65a5fe50a0b165.jpg

Bugün bizzat uygulamadım, işe yaradı.

Kolay gelsin.

• disk temizleme yaptım 3gb boşaldı 2 günde yine doldu bide c/windows/tempi silsem bişey olurmu acil yardım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.