Sistemi 250 GB SSD'de çalıştırıyorum. C'de sadece sistem ve Steam yüklü. Yerel Disk'in içine program, oyun vs hiç bir şey depolamıyorum ancak sürekli kendi kendine doluyor yıllardır. Misal 60 GB boş alan varken bazen kontrol ettiğimde 30 GB görüyorum, PC'yi kapatıp açıyorum tekrar 60 GB görünüyor. Saçma geliyor ancak belki oyun oynadıkça hafızada bir süre sonra dolma yapıyor diye düşünüyorum...
Bir ara Windows'un kendini yedeklediği öğrendim onu sildim/kapattım. Ardından Steam VR'ı saçma sapan 50 GB'lara varan şekilde güncellediğini gördüm Steam VR'ı sildim. Sonra yine devam etti. Her defasında manuel bir şeyleri siliyorum AppData'nın içerisinden, 60 GB'lık yer açıyorum sonra yine bakıyorum durduk yere 40'a düşüyor ardından 30 oluyor. Şu an mesela 37 GB boş alan var ancak boş alan 60 GB küsürdü, C'ye, Masaüstüne hiç bir şey atmadığım halde böyle. Az önce bütün klasörlerin ayrı ayrı boyutlarına baktım. Program Files, Profram Files x86, kullanıcılar, Windows vs. vs. her şeyin ayrı ayrı: Toplamda hepsi 153 GB yer kaplıyor. Sistemin bana gösterdiği 222 GB toplam bellek hafızasından 153 çıkınca 69 ediyor, e arkadaşım benim 32 GB boş alanım nerede? Bilen yardımcı olsun arkadaşlar nereye gidiyor bu boş alan, ne sebep oluyor hiç anlamıyorum. Nvidia'nın Anında Yeniden Oynatma video yakalama özelliğini açınca bazen bir yer kaplıyor biliyorum ancak şuan o da açık değil. Sistemi kaç kez res'ledim durum aynı. |
Bildirim