Şimdi Ara

Yerel Disk sürekli doluyor/dolu gösteriliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemi 250 GB SSD'de çalıştırıyorum. C'de sadece sistem ve Steam yüklü. Yerel Disk'in içine program, oyun vs hiç bir şey depolamıyorum ancak sürekli kendi kendine doluyor yıllardır.

Misal 60 GB boş alan varken bazen kontrol ettiğimde 30 GB görüyorum, PC'yi kapatıp açıyorum tekrar 60 GB görünüyor. Saçma geliyor ancak belki oyun oynadıkça hafızada bir süre sonra dolma yapıyor diye düşünüyorum...

Bir ara Windows'un kendini yedeklediği öğrendim onu sildim/kapattım. Ardından Steam VR'ı saçma sapan 50 GB'lara varan şekilde güncellediğini gördüm Steam VR'ı sildim. Sonra yine devam etti. Her defasında manuel bir şeyleri siliyorum AppData'nın içerisinden, 60 GB'lık yer açıyorum sonra yine bakıyorum durduk yere 40'a düşüyor ardından 30 oluyor.

Şu an mesela 37 GB boş alan var ancak boş alan 60 GB küsürdü, C'ye, Masaüstüne hiç bir şey atmadığım halde böyle.

Az önce bütün klasörlerin ayrı ayrı boyutlarına baktım. Program Files, Profram Files x86, kullanıcılar, Windows vs. vs. her şeyin ayrı ayrı:

Toplamda hepsi 153 GB yer kaplıyor. Sistemin bana gösterdiği 222 GB toplam bellek hafızasından 153 çıkınca 69 ediyor, e arkadaşım benim 32 GB boş alanım nerede? Bilen yardımcı olsun arkadaşlar nereye gidiyor bu boş alan, ne sebep oluyor hiç anlamıyorum.

Nvidia'nın Anında Yeniden Oynatma video yakalama özelliğini açınca bazen bir yer kaplıyor biliyorum ancak şuan o da açık değil. Sistemi kaç kez res'ledim durum aynı.

• Bende bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşadım ve şu video yardımıyla çözdüm.
    Teknoloji Dünyasıyoutube
    Yerel Disk C Kendi Kendine Doluyor Kesin Çözüm Dosyalar Arasında Kaybolmayın - Teknoloji Dünyası
    https://www.youtube.com/watch?si=c6JvUNGwkaDQYpM0&v=NH8PjGtGcvY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krofosor -- 21 Aralık 2024; 2:37:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Krofosor kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim siz yazmadan hemen önce benzer bir program keşfetmiştim ancak bu daha kullanışlı. Program sayesinde yine temizlik yaptım, 50 Gb'a çıkarttım 37 GB'dan.

Fakat bundan bir süre önce 55 GB boş alan olan disk 37 GB a inene kadar arada geçen sürede sisteme yeni hiç bir dosya eklendiğini göremedim. Önerdiğiniz programla birlikte de baktığımda eskiden olmayıp şimdi yer kaplayan bir şey yoktu.

• Yukarıda bahsettiğimiz program ile kontrol ederken bir şey farkettim, Nvidia'nın bir dosyası 7 GB yer kaplıyor ancak dosyanın içine girdiğimde 0 kb'lardan oluşan dosyalar var, yer kaplayan bir şey yok.

Bu ne işe yarar ve bunun gibi dosyalar çok olabilir mi bilen var mı acaba

Yerel Disk sürekli doluyor/dolu gösteriliyor.
  • Ben yer kaplayan dosyaların telefon bağlantısı ve yedekleme ile ilgisi olduğu için apple uygulamaları icloud vs. Hepsini kaldırdım tekrar dolmasın diye sistem sürekli dosya oluşturuyordu sanırım bir hata gibi birşey

Edit: şu işlemi de yaptım; windows güncelleştirmeleri birikiyordu ufak bir yazılım indirip tüm gereksiz güncelleme kalıntılıarını sildirdim programı var düşük boyutlu ayarlardan bi işlem yapıp hepsini siliyorsun sonra baya disk kapasitesi açılıyordu. Adı: PatchCleaner

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krofosor -- 21 Aralık 2024; 17:29:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Krofosor kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.