Şimdi Ara

Windows başlangıcında disk denetimi sürekli çıkıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 3-4 gun once hitman blood money oynuyodum. Oyun esnasında elektrikler gitti. Daha sonra Windows u normal modda baslattim elektrikler gelince.
    Daha sonra pc yi kullandiktan sonra yeniden baslatmam gerekti. Bundam beri her 2 Windows başlangıcında 1 siyah checkdisk ekrani cikiyor.
    Daha önce bf4 oynarken falan da elektrikler kesilmisti ama ne hikmetse hitman oynarken elektrik kesilince boyle oldu

Acaba sebep nedir? Windows 7 kullaniyorum. Ocz vertex 460 ssd ye kurulu işletim sistemi.Hdd ve ssd nin smart değerlerinde sorun gözükmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Checkdiski atlama, bırak bir kere yapsın.
    O disk bu kesinti sebebiyle işaretlenmi ve tarama yapmadan bu sıkıntı sürekli önüne gelir.

Eğer taramaya rağmen devam ediyorsa tekrar sor bu konuda.
  • @suphion

Taramaya ragmen devam ediyor. Acaba işletim sisteminde bozulmalar mi olustu?

• Bir de windows disk özellikleri arayüzünden kendin tam disk tarama yaptır. (bilgisayarımdan c/d ye sağ tık, özellikler kısmından)
    Eğer bu da düzeltmiyorsa, registry ayarlarında disk taraması hakkındaki bir dword açık kalmış olabilir.
    Smart bilgileri ve taramada sorun yoksa zaten sorun yoktur.
    Yine de için rahat etsin istetsen hdtune ile tarat diskini

Eğer elle windows üzerinden tarama düzeltmezse, win registry ile ilgili bir google araması ile ilgili registry kaydını düzeltirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 29 Haziran 2015; 23:54:14 >
  • Registry ve cmd ile bunu kapatma hakkında 1 2 konu/makale
    (özellikle win7, ancak diğer işletim sistemleri için de bulunabilir, basit bir, check disk registry startup araması ile)

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_programs/how-to-disable-the-chkdsk-check-disk-on-start-up/35f58c69-7a6c-4e1b-aec3-26d7131ec643?auth=1

https://askleo.com/how_do_i_keep_chkdsk_from_running_on_every_start_up/

http://www.sevenforums.com/tutorials/56685-check-disk-reset.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 30 Haziran 2015; 0:01:43 >

• teşekkür ederim.dediklerinizi yapacağım.

az önce yeni klasör oluşturayım dedim.hayatımda ilk defa böyle bi şeyle karşılaştım.

Windows başlangıcında disk denetimi sürekli çıkıyor.
  • Registry ayarlarınızda bir sıkıntı var gibi sanki. Burdaki yeni seçenekleri de registry ile alakalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.