Şimdi Ara

Yerel seçimde ülke genelinde hangi parti % kaç oy alacak ? Tahminleriniz nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2019 yerel seçimlerinde ülke genelinde partilerin oy oranları böyleydi:

Yerel seçimde ülke genelinde hangi parti % kaç oy alacak ? Tahminleriniz nedir ?

Benim tahminim:

AKP %28

CHP %26

İYİP %10

MHP %10

DEM %9

YRP %8

Zafer %5

TİP %2

Memleket %1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 16 Mart 2024; 14:9:11 >

• Maalesef pkk partisinin bu sefer çok yüksek bir oy oranı alacağını ve zaferin iyi partinin onların oy artışı oranı kadar bile oy alamayacağını, akpnin standart yükseleceğini, yeniden refahın yükseleceğini, chpnin ve iyinin düşüş yaşayacağını, mhpnin sabit kalacağını öngörüyorum. Maalesef zaten partiler daha seçim olmadan nereyi kazandıklarını kazanmadıklarını büyük oranda biliyorlar, kazanamayacağı yerle uğraşmıyorlar, iyinin zaferin parası yok, ortada bir yarış olduğunu söylemek de çok zor.

• Yerel seçimlerde oy oranının gram anlamı yok aslında. Önemli olan hangi parti daha fazla il alacak veya Belediye meclisini kazanacak bunlar önemli.

Yoksa AKP yüzde 40 aldı diyelim. Ama İstanbul- Ankara Bursa Balıkesesir Hatay Eskişehir flan muhalefette kaldı bu bir başarı değildir.

Ama AKP yüzde 30 lara düştü ama muhalefette ki İstanbul'u Hatay'ı Eskşehir'i Hatta Antalya Adana Mersin Muğla'yı flan aldı bu başarının kralıdır.

Not: Mesela HDP'de yüzde 10 İYİ parti de yüzde 10 MHP'de yüzde 10 civarında oy alıyor. Ama maksat bu oyları nerden nasıl alıyon. HDP tek başına bir sürü İl ilçe alıyor o oylar ile. Ama Aynı oyu alan İYİ parti 1 tane bile İl alamıyor 1 tane bile büyükşehir alamıyor aldığı ilçe sayısıda 20 civarı oluyor...

• Mayıs 2023ten hiçbir farkı olmaz

Bizim halk degismiyor kafalar kendini guncelleyemiyor symbian isletim sistemli nokia telefonlar gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmin falan yapamam ama Zafer genel seçim barajı olan 7nin altında bir oy alırsa ülkede bir şeyler değişebileceğine dair umudum kalmaz. Hiçbir seçimde oy kullanmayıp keyfine bakan tayfaya katılmak en iyisi o saatten sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şikesi En Az Olan Ülke Söyleyin
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.