Şimdi Ara

Yerli e-Pasaport, e-Ehliyet ve e-Mavi Kart tanıtıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
8.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni tip kimlik eski tip ehliyet durumunda ne yapmalıyız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Babans kullanıcısına yanıt
    Önce yeniyle değiştirip sonra birleştiriyorsunuz diye biliyorum. Ama gereksiz bir uygulama. Birini kaybedersen ikisi gidiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğer kanun değişmediyse bu linkte ki haberde; 

eski ehliyetle kimlik birleştirilmiyor, ilk önce ehliyet ve kimlik (kimlik yeni değilse) her ikisi yenilendikten sonra kimlikle birleştirme yapılacağı yazıyor. 

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kimlik-ile-ehliyet-birlestirme-nasil-yapilir-ucreti-ne-kadar-1874174

@Babans

@hardday

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Mayıs 2022; 14:14:54 >
  • Astegon bir bitmediniz arkadaş ya..:) sizde aynı şeyleri söyleyip durmaktan sıkilmadiniz mı.

Neyse arkadaşlar benim ehliyet eski ehliyetlerden... değiştirmek gerekiyor mu yoksa bu yeni ehliyeti beklemek mi gerekiyor..iki iş yapmayalım

• ülke pasaportu yurtdisinda uretiliyomus..sacmaliga bak..tum bilgilerimize sahip ozaman ureten ulke

• shegenli chingen kullanıcısına yanıt
    Merhaba üretilen kimlikler ve pasaportlar boş halidir kartıdır yani üzerine yazı basımı burada yapılıyordur. Öyle dışarda üretilse kısa sürede tedariği yapılamaz.

• Şimdi ben anlamadım olayı:

1-Ehliyetlerin yenilenecek dendi ve yenilettiler.
    2-Ehliyet ile yeni kimlik kartını şu anda birleştiriyorlar.
    3-Tekrardan yeni bir tane Ehliyet çıkarıyorlar.

Sebep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 10 Mayıs 2022; 14:09:39 >
  • mczaga kullanıcısına yanıt
    "Mevcut çipli ehliyet sahiplerinin ehliyeti değiştirmesine gerek olmayacak. Mevcut ehliyetlerin süresi bittiği zaman yeni ehliyetlere geçilecek." yazıyor.
    Yazma var da okuma yok sanırım?

• adem3542 A kullanıcısına yanıt
    değiştirmene gerek yok zaten.

• alicengiz32 A kullanıcısına yanıt

EE benim sorum hala geçerli ve tekrardan " SEBEP?"

• Aklımda deli sorular....

Çip krizi nedeni ile tedarik sorunu yaşandığı için Türkiye'de üreteceğiz deniyor. Bu çip krizi tüm dünyayı etkilerden bizi etkilemiyor mu? Çipi sonuçta kendimiz üretmediğimiz belli, biz nasıl tedarik edip üretim yapacağız

Hadi diyelim Türkiye'de üretebilecek kapasite var şimdiye kadar neden üretmediniz?

Son olarak hadi pasaportu anlarımda kredi kartı kimlik ehliyet ve şehir içi otobüs kartını birleştirmeyecektiniz madem, neden değişilik yapıyoruz?

Yaptığınız işin, KGS, OGS, HGS, SSGS, GGOS yapmaktan hiç bir farkı yok.

Eminim 1/2 sene sonra hepsini birleştircez diyip, yine değişiklik yaparsınız, sonrada böyle olmuyor diyip tek tek ayırırsınız tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 10 Mayıs 2022; 14:25:1 >
  • mczaga kullanıcısına yanıt
    "Çip krizi nedeniyle yurt dışındaki üretimi sıkıntıya giren e-Pasaport, e-Ehliyet ve e-Mavi Kartlar Ağustos ayından itibaren Türkiye'de üretilecek. Yeni kartların tasarımı paylaşıldı."
    Artık Türkiye'de üretilecek. Yeni firma, yeni dizayn. Anladın?
    Elindekini de değiştirmene gerek yok. Bunu da anladın?

• Beğendim.  

• Ya abi neden tüm kartlar sanala geçmiyor.? (Kimlik, ehliyet, pasaport) Hepsi telefonda bir sanal kart olarak saklanmalı. Neden marketten çıktıktan sonra kağıt fatura veriyorlar? Kağıttır , kaybolur, yırtılır sonra iadede sıkıntı çıkar. Sanal olsa kusursuz mu? Hayır onun da kusurları var ama kıyasladığımız zaman arada dağlar var. Bunun gibi daha birçok şey sanal ortama çok rahatlikla aktarılabilir diye düşünüyorum.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Yeni çipli kimliğe ehliyet bilgileri aktarılıyormuş evet, ama neden bu işlem için önce ehliyeti de yenilemem gerekiyor ki, e zaten kimliğe eklenecek ehliyet, yapılırken direkt kimliğe eklensin. Sadece ehliyetten para alma çabası işte. Teşekkürler hocam bilgi için.

• shade_boi S kullanıcısına yanıt
    Ehliyeti önce yenileyip ondan sonra yeni kimliğe ekleyebiliyormuşuz. Yeni her halükarda ehliyette yenilenecek.

• sıradan bir gelişme olmuş hayatımda hiçbirşey değiştirmeyecek

• Ehliyete kimlik eklenebilmesi yararlı bir özellik olmuş. Şu an sadece kimliğe ehliyet yüklenebiliyor.

Yurtdışında araç kullanırken doğal olarak kimliğin içindeki ehliyeti göremiyorlar, o yüzden mecburen hem kimlik hem de ehliyet taşımak gerekiyordu.

• astegon kullanıcısına yanıt
    ne güzel değil mi?

bu tip işler için yurt dışına para gidiyordu, şimdi bu para içeride kalacak.

sen neden üzüldün ki? Sevdiğin yabancı devlet zarar mı edecek ?

• Ne bekliyordunuz ki, hayatın sırrını da mı yükleyeceklerdi içine :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.