Şimdi Ara

Yerli e-Pasaport, e-Ehliyet ve e-Mavi Kart tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
8.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli e-Pasaport, e-Ehliyet ve e-Mavi Kart tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı yeni e-Pasaport, e-Kimlik ve e-Mavi Kart'ı tanıttı. Pasaportlar yurt dışında üretiliyordu ve çip krizi nedeniyle tedarik sıkıntıları başlamıştı. Ağustos ayında Türkiye’de e-Pasaport üretimi başlayacak.

Daha önce Avrupa’daki bir firmada üretilen e-Pasaportlar, Türkiye’de yeni tasarım detaylarıyla birlikte üretilecek. Yeni pasaportların tasarımı paylaşıldı. Eski pasaporta göre desen farkları mevcut.

Ayrıca Bkz.Rekabet Kurumu'ndan 7 yazılım şirketine soruşturma

Pasaport basımında sıkıntı olması ihtimaline karşın Macaristan’la sözleşme imzalandı. Türkiye’de pasaport üretiminde tedarik sıkıntısı olursa Macaristan bizim pasaportlarımızı, onlarda sıkıntı olursa biz onların pasaportlarını üreteceğiz.

Yeni e-Ehliyet

Çipli sürücü belgeleri Türkiye’de üretilecek. Önceki versiyonda kullanılan Turkey ifadesi yerine Türkiye ifadesi kullanılacak. Uluslararası kullanıma açık olacak. Mevcut çipli ehliyet sahiplerinin ehliyeti değiştirmesine gerek olmayacak. Mevcut ehliyetlerin süresi bittiği zaman yeni ehliyetlere geçilecek. Bu ehliyetlere T.C. kimlik kartı yüklemesi yapılabilecek.

Yeni e-Mavi Kart

Türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kalan Türklere verilen mavi kartta yeni sisteme geçiliyor. Tıpkı T.C. kimlik kartlarında önceki yıllarda yapılan değişim gibi eski kağıt karttan yeni e-Mavi Kart'a geçiş yapılacak.

• Aklımda deli sorular....

Çip krizi nedeni ile tedarik sorunu yaşandığı için Türkiye'de üreteceğiz deniyor. Bu çip krizi tüm dünyayı etkilerden bizi etkilemiyor mu? Çipi sonuçta kendimiz üretmediğimiz belli, biz nasıl tedarik edip üretim yapacağız

Hadi diyelim Türkiye'de üretebilecek kapasite var şimdiye kadar neden üretmediniz?

Son olarak hadi pasaportu anlarımda kredi kartı kimlik ehliyet ve şehir içi otobüs kartını birleştirmeyecektiniz madem, neden değişilik yapıyoruz?

Yaptığınız işin, KGS, OGS, HGS, SSGS, GGOS yapmaktan hiç bir farkı yok.

Eminim 1/2 sene sonra hepsini birleştircez diyip, yine değişiklik yaparsınız, sonrada böyle olmuyor diyip tek tek ayırırsınız tekrar

• Yeni gelir kapıları hayırlı olsun. Yerli ve milli diye de bahsedince içimin yağları eridi :)

• Bunda da var bir hayır.

• Ehliyetimi yenilememiştim, yeni çıkanı bekleyeyim Yerli e-Pasaport, e-Ehliyet ve e-Mavi Kart tanıtıldı 

• Daha yeni yenilettik be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uygulama güzel. Başa gelen çekilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önümüzdeki hafta pasaport ve ehliyet için randevu almıştım iptal ettim. Acaba ne zamandan itibaren yeniler dağıtılmaya başlanır?

• Şu ana kadar dışarıda mı üretiliyordu???

• O nasıl bir bilgi ya, Belçika'daki Türklere vermiyorlar mıymış mavi kartı? 😄

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    Artıları ne ki?

• Arkadaşlar mevcut durum nedir. Ehliyetim de kimliğim de eski tip. Bu sene sonuna kadar zaman var deniyor yenilemek için. Tek kimlikte hem ehliyet hem kimlik oluyor mu. Yoksa ikisini de tek tek yenileyecek miyim.
  • İlk yatırım maliyeti yüzünden Zor durumda kalmayınca kendimiz yapmıyoruz. Bu saate kadar yapılmaması şaşırtıcı

• Ehliyeti ne zamana kadar yenilemek lazım

• strathmorea kullanıcısına yanıt
    Kimlik ve ehliyet birleştirildi. Sadece kimliği yenilesen yeter.

• desunotto D kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ne artısı var tam bilmiyorum yurtdışına gideceğim için pasaportu mecbur yeniletçektim, muhtemelen kendi aracımla gideceğim için de elimdeki eski ehliyeti yeni çipli ehliyetle değişireyim dedim avrupada daha rahat oluyormuş. Böyle yeni bir sisteme geçiliyorsa bari biraz daha bekleyim en güncel halini alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 10 Mayıs 2022; 13:43:53 >
  • Tlg3 kullanıcısına yanıt
    31 aralık 2022

• Ne gerek var yani daha bunu değiştireli 3 sene olmadı her sene değişecekse bir değiştiyoruz bunları beleşte değil yani giren yine vatandaşa oluyor

• Tlg3 kullanıcısına yanıt
    İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022'ye kadar uzattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 10 Mayıs 2022; 13:48:11 >
  • shade_boi S kullanıcısına yanıt
    Eğer kanun değişmediyse bu linkte ki haberde;
    eski ehliyetle kimlik birleştirilmiyor, ilk önce ehliyet ve kimlik her ikisi yenilendikten sonra kimlikle birleştirme yapılacağı yazıyor.
    www.cumhuriyet.com.tr
    Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır, ücreti ne kadar?
    https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kimlik-ile-ehliyet-birlestirme-nasil-yapilir-ucreti-ne-kadar-1874174

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Mayıs 2022; 14:2:56 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.