Şimdi Ara

Yerli otomobil güvenli ve az yakacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem yerli hem güvenli hemde az yakıyor hemde SUV fiyatıda ucuz oluyor.birak Türkiyeyi dünyada böyle bir araç varmı acaba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

Orijinalden alıntı: nsmsngl

Hangi Proje Başlandı ve Bitmedi .
    Başlanmıssa Bitecek Demektir.
    - Leyeceğinize cevap verin bu yok yae yapamayız diyen liseli veletler siz pkk danda daha fazla bu ülkenin başına bela olcakasınız Ülkenin ilerlemesini istemiyorsunuz nasıl Türksünüz Atatürk Mezarından Kalksa Yüzünüze Tükürürdü.

akp ve atatürk yanyana

bitmiş birşey söyle inşaat haricinde

Boş boş konuşacağına sen bitmemiş bir şey söyle

pöff.

arkadaş a haber izleye izleye uçtunuz.

al söyleyeyim metrolar, ne ankara ne istanbul'da metrolar bitmiyor. hep gecikiyor.

bitmeyen şeyler fatih projesi, bitmeyi geçtim rafa kaldırıldı. zaten inanılmaz anlamsızdı.

daha önemli şeyler sağlıkta dönüşüm, zorunlu sağlık sigortası, çocuğunun işi yok, onun için para ödeyecek emekli babası böyle sosyal devlet mi olur ? taşeron işçi sorunu, sanayii üretiminin toplam ekonomideki payının sürekli düşmesi.

dünyanın en pahalı etini yememiz, mera kanunları tamamen rafa kalktı.

a.b giriş, yapılması gerekenler tamamen bitti.

2009'dan beri elektrikli otomobil yapıyoruz her sene haber çıkıyor o kadar.

yapılan bir iki tane şey var eyvallah lakin yetersiz, eksik.

ekonominin durumu asgari ücret v.b kısmına hiç girmiyorum.

yaşam ve eğitim kalitesini ölçen tüm endekslerde sürekli düşüyoruz.

daha acayip bir şey akp iktidar olduğunda güney kore ile aynı durumdaydık adamlar şu anda her konuda bizi 5'e katlamış.

yapılan 1-2 şey var eyvallah tamam ama 13 senede resmen geriye gitmişiz rakiplere bakarsak. yapılanlar yetersiz, eksik kendi cebi ve iktidar dışında hiçbir şeyi düşünmeyen insanların partisi artık akp.

• Erken seçim kesinleşince yerli arabamız yine piyasaya çıktı yakında yerli uçakta yeni aşama haberi de patlatırlar.

Bu goygoylar yerine gssyi kaldırsınlar millet rahatlar oy kaybını da düşürürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 13 Ağustos 2015; 21:28:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende çıkmasını bekliyorum kullandığım bmw den kalite yönünde aşağı kalır yanı olmaz fiyat daha uygun olursa kesinlikle alırım yoksa taksiciler filan alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Çünkü Çin bile otomobil üretiyor

Çin bile derken? Hocam Çin nerdeyse dünyanınn üretim üssü.
  • Yerli otomobile yakıttan vergi alinmayacak iyi pazarlama yöntemi olur yalnız.

• imza

fıdıl fıdıl fıdıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güvenli olup az yakacaksa az daha zorlayıp çokta kaçanını yapsınlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

, Uçaklar farklı . Biri "eğitim uçağı " olan hürkuş tur. Tai Tarafından üretilmiştir. Şu an uçmaktadır.

Diğeri yapılması planlanan ve "fabrikası nerede " denilen uçak "yolcu "uçağıdır ve fabrikası Ankara kazan da olması planlanmakta imiş.

Sadece bilin istedim.

Almanya üretimi Dornier 328 jet uçağının, Ankara'da tüm sistemlerinin yenilenerek üretilecektir.

bir nevi modernizasyon

Aksi iddia edildi mi ? Veya ;

Yüzde yüz ( %100 ) yerli imalat mı bekliyorsunuz ? ( tasarımından teknolojisine , AR-GE sine kadar ? )

Eğer cevap evet ise ;
    Varsa böyle bir kaç örnek verir misiniz ? ( mesela uçaktaki lastikten tut içinde kullandığı LCD ekranına, oradan işlemcisine ,bataryasına, kablosuna, yazılımına kadar tek ülkede yapılacak ) (Bknz: Mercedes Renault motoru, BMW PSA motoru vb )

yorumlarımda yerli olup olmaması hakkında bir cümle var mı?

Ne Söylemek istediniz , yerli uçak ile alakalı yorumuma Alıntı yaptınız çünkü ?

ben başkasının yorumuna alıntı yaptım . siz beni alıntı yapmışsınız...

iyi günler

Forum kullanmayı mı bilmiyorsun hacı , beni alıntıladın işte. Herşey yukarıda ... Cevabın yoksa cevabım yok de Başkasını karıştırma hacı

tmm takıl sen kendi dünyanda

Sanırım ilkokullu biriyle yazıştım az önce. Ne yaptığı Hatayı kabul eden ne de ciddi cevap verebilen.

Tmm knk snDe kndİ dünyAndA tqıl tmmam M ı ?

bak bakalım ilk kim kimi mesajında eklemiş.... sonra gel akıl öğret
     Yerli otomobil güvenli ve az yakacak

Hacı hala aynı Hatayı yapıyorsun bak, meseleyi "ilk" kimin Alıntı yaptığına nereden getirdin,? Alıntı yapa yapa kareler ekrana sığmadı. Bak yapıştırıyorum. Fotoşop yok
    Yapıştırdım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 13 Ağustos 2015; 23:43:52 >

• sadri.abi kullanıcısına yanıt
    o fabrika hic bir zaman olmayacak.....bunu sende; bende cok ıyı bılıyoruz ...

arazıyı yandaslarına peskes cekecekler sende ; bende cok ıyı bılıyoruz.....

yerli ucagımız goklerde........

motor fabrikası ne oldu haberın varmı.....?

biraz bılgılendırırmısın ....

2005 te seneye motor fabrıkası kuracagız general elektrik e motor verecegız dıye okumustum gazetelerde....helal olsun diyordum.....

sen halen helal olsun dıyorsun........

ben uyandım ...sanada uykudan uyanmanı oneririm.....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

, Uçaklar farklı . Biri "eğitim uçağı " olan hürkuş tur. Tai Tarafından üretilmiştir. Şu an uçmaktadır.

Diğeri yapılması planlanan ve "fabrikası nerede " denilen uçak "yolcu "uçağıdır ve fabrikası Ankara kazan da olması planlanmakta imiş.

Sadece bilin istedim.

Almanya üretimi Dornier 328 jet uçağının, Ankara'da tüm sistemlerinin yenilenerek üretilecektir.

bir nevi modernizasyon

Yüzde yüz ( %100 ) yerli imalat mı bekliyorsunuz ? ( tasarımından teknolojisine , AR-GE sine kadar ? )

Eğer cevap evet ise ;
    Varsa böyle bir kaç örnek verir misiniz ? ( mesela uçaktaki lastikten tut içinde kullandığı LCD ekranına, oradan işlemcisine ,bataryasına, kablosuna, yazılımına kadar tek ülkede yapılacak ) (Bknz: Mercedes Renault motoru, BMW PSA motoru vb )

iyi günler

Forum kullanmayı mı bilmiyorsun hacı , beni alıntıladın işte. Herşey yukarıda ... Cevabın yoksa cevabım yok de Başkasını karıştırma hacı

Sanırım ilkokullu biriyle yazıştım az önce. Ne yaptığı Hatayı kabul eden ne de ciddi cevap verebilen.

Hacı hala aynı Hatayı yapıyorsun bak, meseleyi "ilk" kimin Alıntı yaptığına nereden getirdin,? Alıntı yapa yapa kareler ekrana sığmadı. Bak yapıştırıyorum. Fotoşop yok
    Yapıştırdım gitti.

gönderdiğim foto da '' bu mesajta bahsedilen'' kısmını oku bakalım ne yazıyor...

neyse sen ahaber izleyeme git...

olaylara tek taraflı bakmak alışkanlık yapmış sende

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nsmsngl

Hangi Proje Başlandı ve Bitmedi .
    Başlanmıssa Bitecek Demektir.
    - Leyeceğinize cevap verin bu yok yae yapamayız diyen liseli veletler siz pkk danda daha fazla bu ülkenin başına bela olcakasınız Ülkenin ilerlemesini istemiyorsunuz nasıl Türksünüz Atatürk Mezarından Kalksa Yüzünüze Tükürürdü.

akp ve atatürk yanyana

bitmiş birşey söyle inşaat haricinde

Boş boş konuşacağına sen bitmemiş bir şey söyle

pöff.

arkadaş a haber izleye izleye uçtunuz.

al söyleyeyim metrolar, ne ankara ne istanbul'da metrolar bitmiyor. hep gecikiyor.

bitmeyen şeyler fatih projesi, bitmeyi geçtim rafa kaldırıldı. zaten inanılmaz anlamsızdı.

daha önemli şeyler sağlıkta dönüşüm, zorunlu sağlık sigortası, çocuğunun işi yok, onun için para ödeyecek emekli babası böyle sosyal devlet mi olur ? taşeron işçi sorunu, sanayii üretiminin toplam ekonomideki payının sürekli düşmesi.

dünyanın en pahalı etini yememiz, mera kanunları tamamen rafa kalktı.

a.b giriş, yapılması gerekenler tamamen bitti.

2009'dan beri elektrikli otomobil yapıyoruz her sene haber çıkıyor o kadar.

yapılan bir iki tane şey var eyvallah lakin yetersiz, eksik.

ekonominin durumu asgari ücret v.b kısmına hiç girmiyorum.

yaşam ve eğitim kalitesini ölçen tüm endekslerde sürekli düşüyoruz.

daha acayip bir şey akp iktidar olduğunda güney kore ile aynı durumdaydık adamlar şu anda her konuda bizi 5'e katlamış.

yapılan 1-2 şey var eyvallah tamam ama 13 senede resmen geriye gitmişiz rakiplere bakarsak. yapılanlar yetersiz, eksik kendi cebi ve iktidar dışında hiçbir şeyi düşünmeyen insanların partisi artık akp.

olur mu hiç. duble yol yaptılar ama o da 3 yılda bir çöküyor. sonra yine aynı yandaşa ver ihaleyi... yesinler güzelce

• quote:

Orijinalden alıntı: qedo

o fabrika hic bir zaman olmayacak.....bunu sende; bende cok ıyı bılıyoruz ...

arazıyı yandaslarına peskes cekecekler sende ; bende cok ıyı bılıyoruz.....

yerli ucagımız goklerde........

motor fabrikası ne oldu haberın varmı.....?

biraz bılgılendırırmısın ....

2005 te seneye motor fabrıkası kuracagız general elektrik e motor verecegız dıye okumustum gazetelerde....helal olsun diyordum.....

sen halen helal olsun dıyorsun........

ben uyandım ...sanada uykudan uyanmanı oneririm.....

Helal olsun diyen var mı ? Tek mesajımı göster hacı. At gözlüğü takıp ideolojilerin kurbanı mesajlar yazma sağda solda. Bana diyorsun ki : O fabrika hiç bir zaman olmayacak.orasını bilemeyiz. Ancak Ben mesajımın sonunda Alıntı yaptığıma dair "imiş" dedim. Bunu sen de biliyorsun. Okudun. Ama ön yargıların ile... Ön yargıların ilkokul mezunu Bıyıklı malum muhalefet partisi zihniyetinde biri sanıyor beni. Hani eğitimsiz, partici zihniyetli... Hani o ön yargıların benim bir sonraki "yüzde yüz yerli üretim mi bekliyorsunuz konulu mesajımı " okuyamadan bu Mesajı yazmaya itti seni... Normaldir,

bir de particilik oynayan çoluk çocuğun son dönemdeki klasik Yandaş kazanma çabalarından klasik bir cümle kalıbı kullanmışsın: Ben uyandım, sen de uyan! Hani ben de senin gibiydim ama akılandım, aydınlandım ! Artık bu Yüzden sen de uyanabilirsin. Gel ne olursan ol gel. ( her kesimin yaptığı taktik ) , çok basit olmuş hacı. Uyuma muhabbetini geçelim. Lakin siyaset uyutma sanatıdır...

• Kusura bakmayın ama ilk önce "yerli el Arabası" yapalım sonra araba yaparız.. Yıllardır kendimizi kandırıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece bilin istedim.

bir nevi modernizasyon

Eğer cevap evet ise ;

iyi günler

Yapıştırdım gitti.

gönderdiğim foto da '' bu mesajta bahsedilen'' kısmını oku bakalım ne yazıyor...

A haber ne alaka ? Neyi tartışıyoruz onu bile anlayamıyorsun... Seninle tartışmamız "kim kimi alıntıladı", kaldı ki sen olayı ilk başta " ben Başkasını alıntıladım" dedin. Ben de Ahanda beni alıntıladın her şey ortada dedim. Sonra konuyu değiştirdin. En son geldin "ilk sen beni alıntıladın" dedin. Şimdi de gelmiş "a haber" izle diyorsun. Muhtemelen benimle kafa buluyorsun ya da Ideolojik zehirlenme Yaşamışsın, hatanı söyleyeni hemen "karşı taraf" olarak algılıyorsun. Şirazeden çıkmışsın hacı, kusura bakma.

• nasıl bir kafadır bu ya? insan düşünün. türk insanı düşünün. onun algı yapısını düşünün. aklınıza ilk yapılmaz, olmaz, tutmaz... bunlar geliyor değil mi? bu algıyı yaratan kim? abd, israil, ingiltere? kim? ben söyleyeyim mi? cahiller. evet cahil insanlar oturdukları yerden düşünmeden kafa yormadan olmaz, tutmaz, yerli oto mu peh diyor. Niye diyor peki? Cahil olduğundan dolayı. Bu cahillerden devrim arabaları filmindeki büfeci de vardı. Büfeci aha bu yerli deyip kalemi kırıyordu. Alman kalemini de övüyordu. Algılarımızı kim bu hale getirdi peki? Abd izin mi vermiyor araba üretmene? Komplo teorileri mi üretiyorsun? Szin derdiniz bir şeylere köstek olmak. İnanın bana siz eğer çanakkale savaşında yaşasaydınız o dönemde de yeniliriz, düşman çok kuvvetli, adamların kruvazörleri var bizim neyimi var vs derdiniz. Bir şeye de tamam deyin be. Siyasi açıdan bakmıyorum. Herhangi bir partim de yok. Ama siz bu işe siyaseti de karıştırıyorsunuz. Haberde elektrikli motor deniyor. Daha haber okumadan benzinli araç tutmaz deniliyor. Ar-ge çalışmalarıyla en iyi elektrikli araç yapılabilir. Hemen hemen her üniversitenin araştırma bölümünde elektrikli aracı görürsünüz. Ar-ge ile desteklersen neden üretmeyesin? Al bu da kanıtı

Resimdeki araç elektrikli ve pamukkale üniversitesine ait. Bunun alt yapısını geliştirmek çok mu zor? Bunu yapan adamlar daha iyisini yapamaz mı? Şimdi liseliler sizi dışlıyorum zaten siz her haltı iyi bilirsiniz. Sözüm ona 18 yaş üstündekiler, biraz ülkenize destek olun. İnanın sırf yapamayız algısı yüzünden çok şey yapamadık. Başaracağız deyin olmuyorsa yapamadık dersiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece bilin istedim.

bir nevi modernizasyon

Eğer cevap evet ise ;

iyi günler

Yapıştırdım gitti.

A haber ne alaka ? Neyi tartışıyoruz onu bile anlayamıyorsun... Seninle tartışmamız "kim kimi alıntıladı", kaldı ki sen olayı ilk başta " ben Başkasını alıntıladım" dedin. Ben de Ahanda beni alıntıladın her şey ortada dedim. Sonra konuyu değiştirdin. En son geldin "ilk sen beni alıntıladın" dedin. Şimdi de gelmiş "a haber" izle diyorsun. Muhtemelen benimle kafa buluyorsun ya da Ideolojik zehirlenme Yaşamışsın, hatanı söyleyeni hemen "karşı taraf" olarak algılıyorsun. Şirazeden çıkmışsın hacı, kusura bakma.

tamam hadi iyi geceler

• Güvenli ve az yakacak ne demek? Kimi kandırıyo bunlar ayrıca? fabrika nerde kuruldu? İnşaat ne zaman bitti? Sorumsuzca yapılan inşaatta ölen ssksız işçilerin haberleri nerede? Araçların prototipleri nerde fink atıyor? Böyle yalanla ülke mi yönetilir ya? Yemin ediyorum çaycı Rüstem kafasında iş ve yönetim ahlakı var bu ülkede iğreniyorum

• yapmayın hocam çin dediğiniz yer sizin birçok üreticiye ev sahipliği yapıyor son yıllarda satın aldığı markalarla kendilerine teknoloji transfer ediyorlar bırakında yapsınlar

ülkemizde ünlü markalara bazı motor parçaları üretimi yapan firmalarımız var ve birçok parçayı yapanlar var diyebiliyorum yanlış olmasın bi ara üniversitenin birinde 3 litre dizel motor yaptılar sadece mevcut üretilen parçaları birleştirerek zaten hiç tasarımına girmeden bi araç şasesi motoru çıkıyor

bugün çok güzel motorlar şaseler tasarlayabilecek sağlam makine mühendisleri var şu güzel ülkemde atılan adımlar var çalışmalar var hep bir şekilde önü kesiliyor desteklenmiyor yarım yamalak kalıyor ortada devrim gibi

pamukkale üniversitesinde okuyor kardeşim makine mühendisliği ilgili bölüm dersine giren hocasının araçların şaselerini kaynak yapan robotlar ile ilgili ciddi akademik çalışmalar yürüttüğünü söylemişti ve daha birçok örneği olabilecek şeyler var başka üniversitelerde

mesele getiri kazanç meselesi değil satılması da ikinci planda ben Türküm Türkiyeliyim diyenin diyebilenin milli yapılan herşeye gururla destek vermesidir siyaset parti işleri hikaye atın onu bi tarafa

bugün Türkiye ağır sanayi makinalarında ayakta durabilecek seviyede, içinde belli bir süre bulunduğum sektörden örnek vereyim Mermer makinaları dünyada mermer makinalarının başkenti italyadır gaspari menotti gibi bizim ülkemizde benzer makineleri yapabilen sakaryada bir markamız var Mks mermer çok daha uygun fiyata milli imkanlarla üretiliyor Türkiyenin dört bir yanında kullanılıyor bunlar ha parası çok olan gidiyor italyan marka makineyi tercih ediyor orası ayrı

neden otomotiv sektöründe neden tekstil sektöründe milli imkanlarımızla ürettiğimiz makineleri araçları kullanmayalım ki ülkemiz üzerinden araç üretip dünyaya pazarlayan firmalar tonla para kazanırken biz onlar kadar değil miyiz

@Huseyin-ZST

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Çünkü Çin bile otomobil üretiyor

Çin bile derken? Hocam Çin nerdeyse dünyanınn üretim üssü.

Doğrudur. Üretim üssüdür. Kendi markası ile, çoğunluğu yerli ara ürünle üretim yapabiliyorsa, senin üretim yapmanın pek manası kalmamıştır diyorum.

Yani, sıradan araba üreteceksek, Çin de üretim yapıyor. Katma değerin ne kadar düştüğü Çin'in kendi markaları ile bu pazarda önemli bir üretici olmasından belli. Yıllardır otomotiv sektörünün içinden çıkamadığı kriz ve küçülme ortamından da belli. Kısaca kar oranları hiç de eskisi gibi yüksek değil. Yüksek kar oranı için, hepsinden farklı olmak gerekiyor. Bunu yapamayacaksak, marka sahibi olmanın manası yok diyorum. Ha başkası adına üretim yapmışız, %70 ithal yerli üretim, yabancı marka olmuş, ha %70 ithal yerli üretim, yerli marka olmuş? Farkı nedir?

O yüzden derinlemesine düşünmek lazım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.