Şimdi Ara

Yerli otomobil güvenli ve az yakacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli otomobile ilişkin yol haritası netleşti. Araçta kullanılacak cihazların yazılım ve donanım çalışmaları bitti. Ağustos ayı sonuna kadar binek modellerin tanıtımı gerçekleştirilecek.
    Otomotiv test merkezi bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) tanıtımı yapılması beklenen otomobiller orta-üst segment olacak. Star'ın haberine göre yakıt olarak yüzde 100 elektrikli olan modelin yanı sıra benzin-dizel yakıt seçeneği de bulunacak. Benzinli olan jeneratörle elektrik üretecek. Araçlarda şanzıman ve dişli kutusu olmayacağı için elektrikli teknoloji ile sürtünme olmayacak. Menzili artırılmış elektrikli otomobilde benzin yakılıp elektrik üretileceği için tüketim ekonomik olacak. 100 kilometrede 2 litre benzin tüketimi öngörülüyor. Ocak 2016'da toplam 4 segmentte 16 aracın test filosunda olması planlanıyor. 2016 sonuna kadar ise 30-40 araçlık filonun hazırlanması öngörülüyor.

Güvenliğin ön planda tutulduğu araçlar dünyanın bu alanda ismi bilinen (Honda, Volvo, Mercedes vb.) ile güvenlik açısından yarışabilecek seviyede olacak. Uluslar arası tüm testlerin yapılacağı otomobiller akredite olacağı için ihracat imkanı da bulunuyor. Komşu ve çevre ülkeler başta olmak üzere ihracatında planlandığı araçların testlerinin 2 yılın üzerinde sürmesi bekleniyor.

2019 yılından itibaren ise seri üretim süreci başlayacak ve halk yerli otomobile binmiş olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen test çalışmalarının tamamlanmasının ardından özel sektör üretimi gerçekleştirecek. Orta ve üst segment olarak tasarlanan yerli otomobiller muadillerine göre daha ucuz olacak. Kamuda kullanılan makam araçlarında da yerli otomobillerin kullanılması planlanıyor.
    Ağustos ayı sonuna kadar tanıtımının yapılacağı yerli otomobillerin üç önemli özelliği olacak. Az yakması, elektrikli olması ve üst düzey güvenlik yerli otomobilin şifresi olarak kabul ediliyor. Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımının yapılmasının planlandığı otomobillere ilişkin takvim henüz netleşmiş değil.
    Bakanlık kaynakları 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın olası tanıtım tarihlerinden birisi olabileceğini belirtiyor. Üst düzey protokolün programlarına göre farklı bir tarihinde gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Tanıtıma yerli otomobil konusuna özel önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor. Tanıtımı yapılacak test araçlarının isminin de toplantıda açıklanabileceği belirtiliyor.

SUV'UN TANITIMI EYLÜL'DE
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını, SUV modelinde ise menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışma yapıldığını, bu nedenle söz konusu modelin tanıtımının eylülde gerçekleştirileceğini açıklamıştı.
    Işık, SUV modelin menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışma yapıldığını, bu nedenle de söz konusu modeli eylülde tanıtacaklarını kaydetmişti. Işık, 30-40 araçlık filonun hazırlanacağını belirterek her türlü arazi testinin yapılacağını ve sonrasında ise seri üretime geçileceğini bildirdi.

• Star'in haberine goreden sonrasini okumadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b sınıfı yaptılar suv kaldı

Güvenliğin ön planda tutulduğu araçlar dünyanın bu alanda ismi bilinen (Honda, Volvo, Mercedes vb.) ile güvenlik açısından yarışabilecek seviyede olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 12 Ağustos 2015; 12:19:28 >
  • bunun fabrikası nerede? nerede üretilmiş? bi tane prototip toplamışlar işte ağzımıza bir parmak bal...
  • Ne kadar iyi, güvenli ve az yakan bir araç yapsalar da yine de satılmaz... Açıkçası ben millet olarak yerli otomobile gereken desteği vermeyiz diye düşünüyorum. Umarım yanılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Star'in haberine goreden sonrasini okumadim

orası öyle... bu yerli araç haberlerinin hiçbirine inanmıyorum fakat paylaşmak istedim...

hissiyatım bu yöndeydi...
  • Bunlarin hepsini Turkiye mi yapacak?
    Cok guvenli 2 litre BENZIN tuketen falan..KOMIK.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko33

bunun fabrikası nerede? nerede üretilmiş? bi tane prototip toplamışlar işte ağzımıza bir parmak bal...

Ertex istanbul yolu(etox)

• Çok merak etmeye başladım şimdi. Ciddi ciddi var mı yahu?
  • ..
     Yerli otomobil güvenli ve az yakacak
  • Haberi yapan Star'a "Atma Rıza Din kardeşiyiz!" diyeceğim, benden duymak onları iyice rencide edecek, edebimden susuyorum.

2 litre yakıt tüketimi Hibrit araçlarda kısa süreliğine, akü menzili azalana kadar mümkün oluyor. Araçla 600km uzun yola çıktığında normal bir araba kadar yakıyor. Hatta üzerindeki ekstra yük sebebiyle genelde daha çok yakıyor. Ancak 2lt yakıt tüketimi mümkün. Sadece kısa menzilde mümkün.

Orta-üst segment demeleri Türk sınıflandırması yaptıklarını işaret ediyor. Dünya'da orta-üst segment arabalar Volvo S60, BMW 3'ün fullü, 5'in bazı, Mercedes C'nin fulü, E'nin bazı gibi araçlar oluyor. Orta-üst segment deyince ama, bir Türk'ün aklına Golf, Jetta falan geliyor. Halbuki onlar C sınıfı. Neyin C'si? "Compact"ın C'si... Dünya skalasında Golf orta-üst segment midir? Hayır. Compact sınıfındadır. Türk orta sınıfının bütçesine, beklentilerine hitap edecek bir araba dünya skalasında orta-üst segment araba olamaz. Çoğunluğun böyle bir arabayı almaya parası yetmez. O yüzden tavsiyem, madem sıkıyorlar, usturuplu sıksınlar. Delikanlı gibi çıksınlar

"C sınıfı araba üreteceğiz. Kaza güvenliği ve yol tutuşta alternatifleri ile kafa kafaya yarışabilecek bir otomobil olacak. Elektrikli çalışmalarımız da var, ne çıkar bilmem; ama umutluyum." desinler, biz de umut edelim birlikte. Bu iş iyice Nazi partisinin propogandalarına döndü. "Halkın tamamını otomobil sahibi yapçem! VW'yi kurdum." falan... Burnuma kötü kokular geliyor. Gliserin mi lan o? Amaan boşver, biz arabamıza bakalım şekerim. Sana insan derisinden abajur alayım mı? Neyse...

Özetle, birşeyler yaptıkları belli. Umarm sonuç iyi olur. Ama atmasınlar yani. Ufak atsınlar da civcivler yesin. Tüm zihniyetleri ve algıları belediyecilik, yapsatçılık ve müteahhitlikten ibaret olan insanlar, birleşip bir Linea çıkarsalar ben çok mutlu olurum. O da bir başlangıçtır. Vizyonerlik arttıkça, iş daha da geliştirilebilir. Aklı olan firma sıfırdan kuruluyor ise, mevcut şase teknolojilerinin hiçbirini kullanmayıp, aluminyum kafes şase işine girişip, kaportayı plastikten yapıp, alternatifleri kadar güvenli, C sınıfında 900kg, 120hp, çok az yakan, çok iyi kaçan keyif, performans ve ekonomi canavarları üretmek olmalı. Kaporta yedek parça fiyatlarını da yerlere yapıştıracak olan bu sistem, geleceğin arabalarının öncüsü olabilir. Neticede dandik C sınıfı aracın 1400kg olması gerçekten gereksiz. Aynı dayanımı 900kg'de sağlıyorsan, mal mısın arkadaş, yol tutuş, performans, fren, keyif katili misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 12 Ağustos 2015; 12:39:06 >

• Seçim is coming
  • Hastayım şu kafalara ya.. Daha emeklemeden , yürümeyi koşmayı hatta uçmayı bekliyorlar. Bunlara daya 100 bin liraya bazatı gezsin dursunlar. Sonra "vergiler çok yaauvvv"

Şu an dünyada ilk 20 ekonomi de olup kendi markası sokaklarda gezmeyen bizden başka ülke var mı ? Bilmiyorum araştırmadım ben ama olsa olsa 2-3 tanedir.

Zaten sizin okuduğunuzu anladığınızı sanmıyorum ya.

Tanıtılacak platforum büyük ihtimal mock-up modeldir. Yani şekil ve biçim olarak göze gelecek. Aracın şu an daha yürüdüğünü zannetmiyorum.

Açıklama da 2019 'da seri üretime geçileceği yazıyor zaten. 3-4 yıl prototip test , üretim , kalifikasyon vb. bir sürü bilmediğiniz aşamadan geçecek.

En nihayetin de hazır bir ürün elde olacak.

Ayrıca şu haberi de okumakta fayda var.

Otomotiv Test Merkezi ve Ar-Ge Tesisi Bursa'ya İnşa Edilecek

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/dunyanin-en-iyi-otomotiv-test-merkezi-kuruluyor-184583.html

• petrol de buldular mı tamamdır. Yakında petrol de bulunur, aya da çıkarız. Sonra er elini dünya liderliği.

Görmeden, 1-2 prototip ile olmaz. Yap, satılacak seviyeye getir biz de o zaman bakarız. Yıllardır bu ülke kendi arabasını yapıyor seçim öncesi. Her seçim öncesi petrol bulunuyor. Bizim karnımız tok bunlara. Yapın, görelim. Artık bu haberler o kadar laçkalaştı ki güvenemiyoruz.
  • Haberi yapanların Allah korkusu olmadığından yalan haber yapmakta hiçbir beis görmüyorlar.

Geçenlerde biri sormuştu "Bu arabalar nerede üretiliyor, koca üretim bantlarını saklamışlar mı?" diye. Hakikaten merak konusu.

Olur da bir erken seçim olursa diye bu tür haberler pompalanıp duruyor. Yakında petrol kuyuları bulunur. Sonra yerli uçak, yerli uydu, yerli uzay mekii... Böyle gider bu.

• jet fadıl la ortak oldular kesin

• Vestel vergisi gibi
    yerli arac yapiyoruz artik %145 olan otv %200 olur baslangic da %100 den baslar

• Yine mi yerli araba muhabbeti!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pburak1903 -- 12 Ağustos 2015; 13:05:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

quote:

Orijinalden alıntı: eko33

bunun fabrikası nerede? nerede üretilmiş? bi tane prototip toplamışlar işte ağzımıza bir parmak bal...

Ertex istanbul yolu(etox)

Etox firmasının 7 Aralık 2014'de facebookta yaptığı açıklama

Sizlerin yorumları üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyduk,
    2006 yılında Ertex Auto Decoration firması olarak Etox markası kuruldu ve ilk aracımızı yaptık. O yıllarda ne siyasiler tarafindan ne de ülkemiz insanı tarafindan yerli araba yapılabilmesinin imkanı olmadığı söyleniyordu ve hatta düşünülmüyordu bile. Firmamızın kurucusu Ercan MALKOÇ, ülkemizin yabancı ülkelerin ürettiği araçlara bağlı kalmasından rahatsız, tıpkı sizler gibi, ülkemizdeki bütün araçların lastiğinin dönmesinin başka ülkeleri zengin etmesi bizler kadar eminim sizleride rahatsız ediyordu. Ercan MALKOÇ, "biz bir yerli araç yaparsak eminim ülkemizdeki bir çok firma yerli araç yapmak için adım atacak" diye düşünüyordu ve bu firmaların birbirleri ile rekabete gireceklerini, kimisinin tutunacağını kimisinin ise tutunamayacağını düşünüyordu. Ama ilk olarak bu adımı birisinin atması gerekmekte idi. Bu adımı biz firma olarak attık, evet bir kaç firma da ortaya çıktı fakat hiç biri başarılı olamadı ve vazgeçti, biz her yıl yeni prototip araçlar tasarladık ve kamuoyuna sunduk, bu araçlarımız arasında elektrikli hafif ticari araçlarımız da oldu, sedan aile araçlarıda oldu ve sizler tarafindan araçlarımızın hepsi çok ilgi gördü, ve firmamız araçları almak isteyenlerin telefonlarını açamaz hale geldi, ama maalesef devletimiz tarafından hiç desteklenmediğimiz için bu araçlarımızı üretime geçiremedik ve hala beklemekteyiz. Bu adım ülkemiz için, ülkemizi kalkındırmak adına yapılan bir adımdır. Sizler yorumlarınızda haklısınız 2006 yılından beri kendimizi hep geliştirmeye çalışıyoruz, yeni araçlar tasarliyoruz fakat devletimizin desteği olmadığı için üretime geçemiyoruz. Sizlerin de bildiği üzere dünyanın hiç bir yerinde devlet desteği olmadan araç üretmek mümkün degildir. Bu sayfada paylaşılan bütün araçlar prototip araçlardır, hepimizin isteği ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve sanayileşmesi. İnşallah bir gün bu araçları ve daha fazlasını yollarda göreceğizdir.

Gerçekten Etox ile anlaştıysalar ortaya güzel bir şey çıkacağını düşünüyorum.Çıkarsa tabi

• Ben biraz salağım galiba yerli otomobil üretildi diyelim bu ülkede. Bir özel şirket mi yaptı, devlet mi yaptı kim yaptıysa yaptı sonradan yabancılara satılınca ne olacak. Biz yaptık sattık mı, yada adı ihracat mı olacak. Sermayenin yerli olması iyiyse niye bi çok şeyi yabancılara sattık. Araba piyasaya çıktı bizde aldık şirket satılırsa bu arabadan inecek miyiz? Ben küçükken yerli malları haftası vardı şimdi niye böyle bir şey kalmadı. Of yaa yormayın beni,
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.