< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (18. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 30.1.2025)
-
-
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin fiyatının C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlarla rekabet edeceğini açıkladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 27 Aralık 2020; 19:12:9 > -
quote:
Orijinalden alıntı: | OMG! |
Arçelik ve Beko gibi yerli ürünlere ülkemizde talep yeteri kadar var. Fakat millet kendi ürettiği ürüne de ithal mal fiyatını ödeyecekse, nispeten daha kaliteli ve kullanım kolaylığı sunan ithal ürünlerden neden vazgeçsin?
Japonya ve Kore kendi ürünlerini ülkelerinde nispeten uygun fiyatlara veriyorlar. Fakat onlarda da yerli ürün dezavantajlı konuma düştüğünde ithal ürünleri tercih etme oranı artıyor. Yani bir çeşit avantaj olmak zorunda yerli ürün için.
TOGG’dan da ne bekliyoruz sorusunun cevabı bu yönde. Bana ne avantaj sunacak. Evet Mercedes ve bilimum araba üreticisi bu günlere ve tecrübeye kolay erişmedi, fakat şu an analiz çağında yaşıyoruz. Mercedes, BMW, GM, VW, Toyota gibi markaların başını çektikleri akaryakıt tabanlı araç çağı kapanmak üzere, markalar ve ülkeler ciddi anlamda elektriğe yatırım yapıyor. Bu telaşın sebebi ise bu markalara kıyasla neredeyse hiç tecrübesi olmayan Tesla markası. Demek ki aslında onların da çok tecrübeli olmadığı bir alana giriyoruz. Tecrübeleri operasyon, yedek parça, lojistik, montaj vb. konularda işe yarayacak yalnızca.
TOGG projesini mantıklı buluyorum, güzel bir fırsat, fakat kendi milletine yine vergi kisvesi altında herhangi bir avantaj sağlamazsa, satış sonrası destek, uzun yıllar boyunca yedek parça hizmeti vb konularda güven telkin etmezse, bu ligi de kaçıracaktır. Kimse tek başına ülkeyi şahlandıracağı hayalini kurmuyor zaten. Yaşayabilmesi ve destek görebilmesi için bu ülkede avantajlı olmaz zorunda. Bu avantajı Japonya’ya Sony, Güney Kore’de Samsung ve Hyundai da sunmak zorunda.
Ve biliyoruz ki her konuda olduğu gibi TOGG da siyasal partiler için övünme ve yerilme sebebi olacaktır.Süper bir yorum
-
BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.
-
-
Muhteşem hızlı fabrika kuruyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ahhaha alırsınız 150bine
Elektrikli otomobillerde ortalama %233 ile %300 arasında bir ÖTV artışına gidilmiştir.
-0-85 Kw motor gücüne sahip araçlarda %3 olan ÖTV %10'a,
-85 Kw’ı geçen 120 Kw’ı geçmeyen araçlarda %7 olan ÖTV %25'e,
-120 Kw üstü araçlarda %15 olan ÖTV %60'a çıkarılmıştır. -
üretilirse 1 milyondan aşağıya olmaz .benim gözümde 200 bin olması gerekir.
-
Bu sabah gelen ÖTV zammından sonra başlangıç fiyatı min. 500bin TL olur. Hadi selametle. -
İnşaatında çalışan, oraya yakın olan yok mu? Son durum nedir paylaşsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kelaynak kuşları hâlâ beklesin yerli otomobili :))
-
Geleli çok oldu .O sizin kelaynaklıgınız
[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/340018/(37cee2c8-d362-4581-94a6-d69480d44937.jpeg, 922, 2048, 563B37)[/simage]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 10 Şubat 2021; 2:15:15 > -
Göklerdeki yerli uçağımız ile mi getirildi, sahi yerli uçağımız ne durumda, muhtemelen bu konuda da ir yal.. pardon bilgin vardır.
-
tasarım ilk lanse edildiğinde çok güzel gelmişti ancak bu araba 2022 de yollara çıkana kadar modası geçecek gibi :( gavurlar cok guzel arabalar cıkarmaya basladı aq. temennim satışa hazır versiyonunun biraz daha makyajlı ve değişik olmasından yana...
-
quote:
Orijinalden alıntı: facepunchStasarım ilk lanse edildiğinde çok güzel gelmişti ancak bu araba 2022 de yollara çıkana kadar modası geçecek gibi :( gavurlar cok guzel arabalar cıkarmaya basladı aq. temennim satışa hazır versiyonunun biraz daha makyajlı ve değişik olmasından yana...
kanka hiç merak etme, 2023te yerli gazımızla hem havada uçan hem yolda kaçan yerli otomuz dünyanın en iyisi olacaktır allahın izniynen. hemde hepimiz bedava alıcaz inş
-
bi bitmediniz be kardeşim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: facepunchSbi bitmediniz be kardeşim.
anlatamazsın kanki bunlara boşver. zamanında bu yerli aracımızla dalga geçiyordu bunlar, şimdi ne oldu arabamız tüm dünyada satışta
https://imgs.stargazete.com/imgsdisk/2015/10/13/131020152246170336948_2.jpg
2023tede yerli gazımızla elektirikli otomuz göklerde inş
-
Selam ve vergi ile.. Bir eşime bir kendime alırım diyen arkadaşım bana bi ulaş
https://www.donanimhaber.com/newsampnew.aspx?id=129973&__twitter_impression=true
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X