Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (688. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.273
Cevap
331
Favori
612.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
81. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
Giriş

Şubat 2024 araç teslim alındı,

İlk gün sürekli her çalıştırmada ekran sorunları yaşadım (Şuanda sürekli olmasa da ara ara var)

Sağa çekme ( Servisle 5 ay süren stresli ve sıkıntılı süreç, servis yapamadı ''bu araçlarda normal'' diyip başından attı konuyu. Dışarıda rot ayarı yaptırdım ilk bir ay düzeldi fakat tekrar başladı sağa çekme. Bir türlü yapılamıyor.

120 sonrası aşırı direksiyon titremesi. (Belki balans ile düzeltilebilecek bir problem, servise defalarca söylememe rağmen hiç umursamadılar, bakmamışlar bile böyle kullanmaya devam.

Bu arada aracı alalı neredeyse 1 yıl oldu, abartmıyorum servis kayıtları var 3 ay serviste yattı, 2 ayda gitti-geldi. Aracı kullanamadığımdan şuanda 7.900 km de. Normalde ben yılda 20.000 km yapan biriyim.

İlk ay sürücü camı katırtı kütürtü sesi ile takılı kaldı, kendi çabam ile düzeldi, servise söyledim durumu, evet efendim kontrol ettik yaptık falan, yalan ne yapması ses hala var bakmamışlar bile.

Bitip tükenmek bilmeyen ESA...............

Araca her binmemde farklı hatalar alıyorum. far hatası (selektör yapamıyorsun, sinyal veremiyorsun yolda mal gibi gidiyorsun), immobilizer hatası , ekran hataları , kaplumbağa modu zıkkımı, lastik basınç sorunu hiç bitmedi sürekli var, alarm , ses sistemi araca neredeyse her binmemde son ses, en son bir ay önce anfi hakkın rahmetine kavuştu servise git gel sinir sitres, bitmeyen trim sesleri.

Acil durum oldu gecenin 2 si hastaneye gideceğiz validenin tansiyon tavan, araca bindik ESAAAAA.. Allahtan cadde üzerinde oturuyoruz feryat figan araç ararken taksiye denk geldik. Hastahane dönüşü içimden al bir bidon benzin dök yak geçti.

Yani ben yeni güncelleme falan geçtim artık yeni özellikler falan gelecekmiş de şerit takip olacakmış yoğun trafik pilotu falan filan, ya araç önce gönyede gitsin stabil gitsin de sonra ne olacaksa olsun.

Akıllı cihazınızın ne problemi var ? deniliyor serviste ilk karşılamada bak hele AKILLI CİHAZ :))) Elektirkli motor takılmış klasik araçtan farkı nedir bana izahatini yapacak biri var mı? Akıllı cihaz denilen terimin karşılığı şuan piyasa TESLA. Konfor olarak eksi ama Yazılım konusunda nirvana, işte akıllı cihaz bu...

Sorunlar hala devam, çözüm? Çözüm yok...

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Araçla yola çıkınca ilk iş uyarı sesini kapatıyorum, maalesef alıştım öyle. Uyarıyor da ne fayda. İbreye bakana kadar çok hızlandığımı fark etmiyorum bazen. Daha önce ceza yediğim yerde hız sabitleme ile gidiyordum, hız limitini de kullanmaya başlamam lazım artık, onu hiç kullanmadım.

Yakıt olarak şehir dışı ortalama 2 lira 110 civarında sabitleme ile giderim genelde, ara ara 140-150 sollama için sadece. 130 140 yapsam da 2.5 lira yakar gibi. Genelde sakin kullanmayı tercih ediyorum zaten menzil olayı uzun yolda 350 lere düştüğü için de sakin kullanmaya teşvik ediyor elektrikli araç. Zaten senede üç beş kere o da 200km mesafede Hatay ya da Niğde yapıyorum Adanadan. Ankaraya iki üç senede bir yolum düşerse.

Şehir içi 1.6 lira ortalama. Hatta son birkaç hafta ortalaması 1.5 lira.

Hatta taşınabilir şarj cihazı aldım ama kullanmak için uzatma kablosu lazım, almadım duruyor öyle. Evden maliyeti 30 kuruş oluyor 15kw ortalama ile. Elektrik faturamda kW maliyeti 1.89 lira görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Ocak 2025; 12:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muratt29 M kullanıcısına yanıt

Bu firmadan adam olmaz bu arabalar da düzelmez hayatımızın hatasını yaptık bu firmaya inanarak

• greentooth kullanıcısına yanıt

Allah belamı versin telegramı okuyorlar en son ayaklarımı hissetmiyordum aracımı getirdiler yazdım bak milleti içerideki kafeteryaya götürmüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 25 Ocak 2025; 12:58:1 >
  • Togg otonom oldu bir deneme yaptım

Ekleme: Sürüş sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşamadım 10km kadar bu şekilde sürüş yaptım beğendim. :)

OyuncuyaHaberyoutube
    Togg Otonom Testi (ADA Testi - 1.5 Yazılım)
    https://www.youtube.com/watch?si=xe_PuIeds6_Gz7zs&v=9GLGEpgJ2s8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 25 Ocak 2025; 15:7:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Geçmiş olsun size mi denk gelmiş bilmiyorum, 2000km yi geçti dediğiniz hiçbir sıkıntıyı yaşamadım. Henüz hiç hata vermedi araç, aralık teslim aldım belki son üretim olmasından kaynaklı olabilir. Gruplarda da okuduğum kadarıyla sizin karar sıkıntı yaşayan sayısı yok denecek kadar az sıkıntı yaşayanlarda genelde Eylül öncesi araçlar, son üretimlerde biraz revize etmişler sanırım büyük sıkıntılar çıkmıyor insanlarda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selektörüm geç tepki veriyor. Bildiğiniz 1sn sonra yanıyor. Var mı başına gelen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vope -- 25 Ocak 2025; 16:52:11 >
  • Vope V kullanıcısına yanıt

Bazen heç yanmıyordu, bazen geç... Modül güncellemesi geldi yaptık dediler 1.5 yüklerken. Ondan sonra sorun görmedim ben pek.

• sadays S kullanıcısına yanıt

Hocam sürekli pesimist bakıp kötüyü çağırıyorsun ve maalesef ki başına geliyor. :/ Görüyorum arada bu arabalar elimizde patladı falan yazıyorsun :) Bu ne gam bu ne keder.

Benim araç aldırdığım arkadaşımla konuştum Cuma günü, Allah senden razı olsun her bindiğimde dua ediyorum sana, megane'dan sonra ilaç gibi geldi, gezip duruyorum bedavaya diyor.

Ben bu sabah kalktım hava epey yağmurlu, tüh ya dedim bu havada ne yapacağız, bekleyecek yer yok yazmıştı sadays diye hayıflandım. Beklemek için iki araba mı gitsek diye düşündüm. Neyse bakarız çaresine dedim gittim. Vardım servise halen yağmur yağıyor, o küçük cam kulubenin içi araç teslim etmeye gelenlerle dolu, saat 09.25 civarı. Sanırım onlar beklemiş ben hiç beklemedim, direkt girdim içeri 5 dk ya aldılar aracı.

Çıktım kapıya ne yapsam beklesem mi derken çocuk geldi, buyrun bekleyenleri araçlara alalım çay/kahve ikram edelim dedi. Kendi toggları var birkaç tane, bindim bir tanesine, toplam 10-12 kişi vardık. Güncellemeleri yaptıkları noktaya götürdüler, kafeteryaya buyur ettiler. Çay henüz olmamış kahve aldım, onu bitirdim sağ olsun bir hanımefendi çay oldu dedi çay getirdi. Onu da içtim, tam ayaklandım benim araç nerede bakayım diye, kapıya yürürken adımı seslendiler :) Buradayım dedim, sizin işlem tamam aracınızı teslim edelim dediler. Saate baktım 10.37.

Ben son derece memnun kaldım, güleryüzlü nazik ve sabırlılar. Her soruya da cevap veriyorlar.

Togg'da bir kişi bile tanımam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 25 Ocak 2025; 20:59:26 >

Hocam sen wolkswagen grubuna devam et. Ikıncı elı turkıyede çok ıyı gıdıyor.almanyada satılanın üç katına al keyfını sür. Bız turkıyeye yatırım yapıyoruz. Togg bahane. Tesla su an dünyanın en değerli sırketlerınden. geçen senelerde dünyanın en degerlı sırketıydı. Ve sadece elektrikli araba üretiyor. Bız 10 sene önce Togg uretıp dünyanın en degerlı sırketı olabılırdık ama trenı bence kaçırmadık.onun için u trene atlamak gerekıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgazz -- 25 Ocak 2025; 22:11:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: greentooth

Hocam sürekli pesimist bakıp kötüyü çağırıyorsun ve maalesef ki başına geliyor. :/ Görüyorum arada bu arabalar elimizde patladı falan yazıyorsun :) Bu ne gam bu ne keder.

Benim araç aldırdığım arkadaşımla konuştum Cuma günü, Allah senden razı olsun her bindiğimde dua ediyorum sana, megane'dan sonra ilaç gibi geldi, gezip duruyorum bedavaya diyor.

Ben bu sabah kalktım hava epey yağmurlu, tüh ya dedim bu havada ne yapacağız, bekleyecek yer yok yazmıştı sadays diye hayıflandım. Beklemek için iki araba mı gitsek diye düşündüm. Neyse bakarız çaresine dedim gittim. Vardım servise halen yağmur yağıyor, o küçük cam kulubenin içi araç teslim etmeye gelenlerle dolu, saat 09.25 civarı. Sanırım onlar beklemiş ben hiç beklemedim, direkt girdim içeri 5 dk ya aldılar aracı.

Çıktım kapıya ne yapsam beklesem mi derken çocuk geldi, buyrun bekleyenleri araçlara alalım çay/kahve ikram edelim dedi. Kendi toggları var birkaç tane, bindim bir tanesine, toplam 10-12 kişi vardık. Güncellemeleri yaptıkları noktaya götürdüler, kafeteryaya buyur ettiler. Çay henüz olmamış kahve aldım, onu bitirdim sağ olsun bir hanımefendi çay oldu dedi çay getirdi. Onu da içtim, tam ayaklandım benim araç nerede bakayım diye, kapıya yürürken adımı seslendiler :) Buradayım dedim, sizin işlem tamam aracınızı teslim edelim dediler. Saate baktım 10.37.

Ben son derece memnun kaldım, güleryüzlü nazik ve sabırlılar. Her soruya da cevap veriyorlar.

Togg'da bir kişi bile tanımam...

Allah Allah seninle biz ayrı servislere mi gittik arkadaş madem serviste kafeterya var bizi it gibi alanda niye beklettiler şaka gibi yönetiliyor sesini çıkarırsan düzeltiyorlar ses etmezsen mal yerine koyuyorlar resim attım telegrama ben böyle rezillik görmedim dedim ulan biz ne yapıyoruz dediler size yaradı

• Bugün şarjda 2.el Tesla LR uzun menzil almış biriyle konuştum, İstanbul plakaliydi Balıkesir'de şarj ediyordu , ilk sorusu sıkkın şekilde, sizin menzili nasıl diye sordu kışın 350-400 dedim,senin nasıl dedim yutkunarak 350-400 dedi ,90 i geçince çok harcıyor dedi , 90 i geçince 😂, aklıma ama teslanın sürtünmesi çok iyi diyenler geldi, ısı pompasız olmaz abii diyenler geldi,birde Ankara da filan kullansa ne olacak?? Aralık ta almış, 1.800 e almış,acil lazımdı Togg hazır V2 bulamadım ondan bunu aldım dedi, pişmanlığı belli ..

Bugün ilk defa %10 altına indim 82kw enerji aldı , şarj hızını merak ettim,o uzun yoldan geldi, trugoda benimki 90 la şarj ederken Tesla LR 88kw ile şarj ediyordu , hatta benimki daha hızlıdır dedi baktık onunki düşük 😅

Şunu da sordu sizde dolumda indirimli mı dedi ,Tesla vergilerle 7.90 ama çok az yerde var dedi,bizde trugo ya yazdık dedim bekliyoruz 😎

Evin tek aracı,çok şükür bu konforda premium aracım var 🤲

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 26 Ocak 2025; 0:28:3 >

• sadays S kullanıcısına yanıt

Valla üzüldüm olumsuz tecrübene, benimki 180 derece zıt ve son derece olumlu geçti. 2-3 saat beklemeyi göze almıştım, servise giriş çıkışım dahil 70 dk kadar ancak sürdü.

Togg ile tecrübelerim gerçekten olumlu ve hep güler yüzlü insanlara denk geliyorum.

Olumsuz tecrübe yaşayan arkadaşlar da var ve tepki gösteriyorlar ama herkes aynı sorunları yaşamıyor, bu da onlara inandırıcı gelmiyor galiba.

Ben aracı alıp çıkarken sorun çıkarsa ne yapayım dedim, arayın bizi uzaktan müdahale ederiz dediler. Tamam dedim çıktım, 30-40 km de aktifleşir dedikleri sistem 15 km oldu olmadı çalıştı. Sorun da yok.

Umarım herkes güzel tecrübeler ile iyi günlerde kullanır aracını. Benim etrafımda memnuniyet oldukça yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 26 Ocak 2025; 10:58:41 >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Çok rahatsız ediyor ayarlardan kapatıyorum ve her araca bindiğimde tekrar açılıyor bu çok kötü olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt

Evet can sıkıcı. Şerit takibi her bindiğimde kapatıyorum ve bazen unutuyorum, direksiyona müdahale ediyor deli mi ne  

• Sinyal vermeyi teşvik ediyor
    Sinyal verince müdahale etmiyor.

Kapatma işini de kolaylaştırmışlar. Ayarları açmaya gerek yok, sağ kolu kendine çekince şerit takip kapanıp açılıyor yukarı aşağı seçerek. Sağ kolu ileri itince de tabela uyarısı kapanıyor aşağı ile.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Haklısınız ama ben sinyal kullanıyorum istisnasız. Yalnız burada başka bir sorun var. Şerit çizgileri düzgün olmayan daralan ya da genişleyen yollarda bu sistem sapıtıyor. Ben kapatıyorum. Dediğin kollardan o işlemleri yapıyorum yalnız kalıcı olmuyor. Bir süre sonra yine açılıyor. Garip 🤔

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

İyi günllerde kullanın kazasız belasız sürüşler dilerim

sağlık ve güzel günlerde.

Corolla cross ful hibrit bir araç aldım bende aynı fiyata togg alınıyordu.

uzun yol ve şehirler arası yol çok yapıyorum ben ve elektrikli araç hiç kafama yatmadı nedense

tercih meselesi tabiki.

5 litre ile geziyorum bende şu günlerde ortalama olarak

yazın ne olur bilemiyorum.

değerleriniz güzelmiş bu arada.

• Togg pil ömrü konuşuldu mu

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Selamlar Üstadım nasıl gidiyor

Togg ile hayat

yabancıların akselasyon dedikleri hadise okunuşu ile yazdım elektrikli araçta sizi koltuğa yapıştırıyordu resmen..

tesla model x kullandım bir ara farklı bir deneyimdi..

sanırım togg da bu çizgide..

2009 yılına dayanan dostluk etiğimizde zaman ne çabuk akmış..

dizel araçların tork gücünden bahsederdik bir aralar..)

ben şimdilerde 50 yaşına geldim ve emekli oldum.

sizde durum nedir.

• 
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.