Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (689. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: 3qzotix , eraysgt , meeb
3 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
14.272
Cevap
331
Favori
612.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
Giriş

Selamlar hocam, yaşıtız,ben çalışmaya bir süre daha devam edicem 🙂,sana hayırlı olsun emeklilik,yaaa nereden nerelere geldik 😅

Şimdi yoldan geldim, Togg la hayat çok güzel gidiyor, 510km , yolum Balıkesir Ankara, çok zevkli, tork muazzam yani araba sürmeyi sevenler için Togg müthiş, premium araç neymiş anlıyorsun, bastın mı fırlıyor,ses yok zorlanma yok, full şarj çıktım,yolda tek şarj molası yetiyor üstelik Eskişehir sonrası 130 lu, Polatlı sonrasında 120 ile geldim kışın bile bugun 7derece üzerine çıkmadı,yolda tek şarjla rahat geliyor, şunu keşfettim buda içten yanmalı gibi devri aldıysa hızlı gitsende Yakış çok artmıyor, rejeni neredeyse hiç kullanmadım.

Eko modda Mercedes gla ile baya kafa buldum,makasciydi ama Togg a yapamıyor ,130,150-160 😂 sonra fark açıp sağa geçtim,yoksa trafik canavarı çıkacak 😅, 150 de bile bastın mı fırlıyor Togg

Alt takım çok kuvvetli, şasisi de öyle,esnemiyor rijitligi epey yüksek,darbe emişi çok başarılı, zaten bu nedenle premium,mesela aynı durum teslada yok

Corolla cross bugün çok denk geldi onlarda 120 sabit gidiyorlar,bir iki bastım gelmediler,uzun yolda 130-140ta ses devir nasıl sizde ? Batarya uzun yolda ne kadar destekliyor? Uzun yolda bağırdı için şikayet eden çok okudum,düz Corolla lar mesela sürekli 130-140 gidiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Konuştuğun eleman elektrikli araçla ilk kez karşılaşmış birisi anlaşılan. Burdan da togg güzellemesi yapmak komik olmuş. Hiç bir alemde kış şartlarında togg dan daha verimsiz olma ihtimali yok teslanın. 90 geçince her elektrikli çok harcıyor zaten. Sanırsın Togg tüketimi 90 sonrası azalıyor. 1800 liraya LR nasıl almış o da ayrı bir olay. Bence 1800 LR Tesla model y aldıysa tüketime falan bakmasına gerek yok. Adas parayla satmaya çalışacak, hala bir dünya yazılım hatası veren togg yerine çok doğru bir tercih yapmış.

• 3 milyonluk aracı 1800e almış hala kusur mu arıyormuş alfa-x

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bob Kelso

Togg pil ömrü konuşuldu mu
    Evet senin için tekrar yazayım

8 yıl 160.000 km garantisi var

NMC piller 1300-1500 arası şarj deşarj ömrüne sahiptir bu %20-%80 şarj derinliğinde kullanmakla alakalı her gün şarj edersen 3.5-4 yıl iki güne bir şarj edersen 7-8 yıl 4 günde bir şarj edersen 14-16 yıl teorik ömrü var ama pratikte 10 yıl ortalama gibi düşün

Km olarak da 350.000-400.000 km gibi düşün ortalama standart sapmalar olabilir tabii ki

• froce1903 kullanıcısına yanıt

Togg un övülmesine alerjisi olanlar var.

1 Kardeşim 1.5 yil 22.000 km diğer kardeşim 6 ay ve 5 000 km kullandı. Çok memnun lar

Malzeme kalitesi yol tutuşu Alman arabalarindaki sürüş dinamikleri vb vb daha pel çok unsur ile Togg premium bir araçtır.

Yazılım sorunları var mi var.

• sadays S kullanıcısına yanıt

Tesla model y nin aşırı sade olmasından sert suspansiyonlarina bir sürü olumsuz tarafı var.

Benim kullandığım otomobil Honda civic

2 kardeşimde togg kardeşimin kayin babasinda ve kardeşlerinde 2 adet tesla model y var. Kardeşim bir kaç bin km de tesla kullandı.

Model y nin işlemcisi çok iyi ekranları çok net.

Yazılım kusursuz ama kardeşim diyor ki toggun sürüş konforuna alışınca tesla kullanmak çok konforsuz geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 26 Ocak 2025; 22:12:57 >
  • Kredi kampanyası neden sadece v2 pakette var ki ? V1 pakette niye yok acaba ?

• Övmek başka saçmalamak başka. Hiç bir seviyede Tesla dan daha iyi bir araç değil togg. Neyin kafasını yaşıyorsunuz? Kullanmasak inanacaz. Bir de yazılım problemi var mı var diyor. Kafaya bak. Pardon başka ne problem olacak zaten. Elektrikli araç bu, batarya (ithal) + elektrik motoru (ithal) eşittir elektrikli araç. Farkı yaratan yazılım zaten. Yazılımı beceremiyorsan iyi falan değilsin. 2 yıldır hala aynı hatalar alınıyorsa, yeni yazılımda da sorunlar devam ediyorsa kimse bana togg preminium masalı anlatmasın. Mercedes yazılımı yapamıyorsa mercedes de preminium değildir tesla yapıyorsa tesla preminiumdur. Herifler adas fiyatını açıklayamadı. Korktukları için. Eylül öncesi V2 için parasız, V1 için paralı, Eylül sonrası hepsi için paralı. Bak sen. Daha fiyatını belirleyemediği her araçta olan yazılımı parayla satacaklar. Sonra Tesla sahibi şikayet etmesinden ısı pompasının gereksizliği, tasarımın etkisizliği, toggun über süper olması sonucu çıkarılıyor. Bu arada tesla Türk halkı Tesla alabilsin diye özel motor gücüyle %10 ötv ye uygun araç getiriyor. Neymiş togg övülmesine alerji varmış. Togg övmeye devam et sen

• quote:

Orijinalden alıntı: tsfirtina

Kredi kampanyası neden sadece v2 pakette var ki ? V1 pakette niye yok acaba ?

Kolay satılıyor geçen yıl son aylarda kredilerde düşürmeye başladılar ocakta da tamamen kaldırdılar

Evet ilk kez elektrikli araç almış belli , kış mı etkiliyor menzili diye sordu

ancak verimlilik güzellemesi yapılan teslanında hiçte öyle bir araç olmadığını kullanıcısı söylüyor , Eser arkadışımızda SR kullanıcısı yol bilgisayarındaki değeri istasyonda göremediğini 26kw ortalama yaktığını burada önceki sayfalarda yazdı

ben öyle togg kullanıcılarından 90 ı geçince çook yakıyor diye yakınma da duymadım ,120 yi duydumda 90 duymadım tabiki toggunda tüketimi hızlandıkça artıyor ancak hani tesla model y 0.23 ya ,kışın ısı pompası da varya insan şöyle hem hızlı gidip hemde 400+ üzeri bekliyor ama gerçekler öyle değil

pek mutlu değil gibiydi belkide mutludur ama LR uzun menzil tesla almış daha ilk sorusu menzil olunca anlaşılıyor ,1800 e almış , araç yorgun görünüyordu ,42bin mtv si varmış

sana göre doğru tercih yapmış bana görede yanlış tercih yapmış ,dacilar gibi kapı sesi var aracın ,elektrikli motoru da sorunlumu bilmiyorum dışarıdan sesliydi

şarjda beklerken izmir plakalı bir togg daha geldi ,dedim teslacı böyle böyle diyor , LR yani tesla uzun menzil kışın 350-400 anca gidiyor diye , zaten bizimki onu rahat yapıyor dedi ,dedim yazın bizim tüketim çok iyi ,ben izmirde ş.içi 600 görüyorum dedi

şimdi teslanın togg dan az yakmadığı zaten daha önce videolarda paylaşıldı kaç tane test izledik , gerçekler ortada daha bugün uzun yol yaptım tüketimler menziller ortada

toggun hatası diğer markalar gibi yol bilgisayarında tüketimi düşük gösterme olayını yapmaması , gerçek değer neyse onu gösteriyor 26 tüketiyorsa 26 yazıyor ,tesla gibi ekranda 19 yazıp şarj istasyonunda 26 ortalama çıkmıyor

yazın zaten ne 0.23 nede ısı pompasından bahsediliyor toggun menzilini tesla lr bile yapamıyor ,işte kışın aynı menzili yapınca konuşuluyor

peki şunu sorayım orta şeritte giden tesla vardı onu solluyorum adam bana doğru şerit çizgisinin üzerine çıktı , sinyalde vermiyordu , korna çalıp biraz daha sola açılarak geçtim hala sol tekerleği çizgi üzerindeydi , tesla da şeritte tutma yokmu ?

LR bataryası NMA , lfp gibi ağır şarj edenlerden değil ,tesla yoldan geldi ,yani bataryası soğukta değil , şarja taktı ben 90-94kw ile şarj ederken o 88kw ile şarj etti ?? hani şarj hızı yüksekti ?

togg inceleme vidosunda Hakkı şunuda söylüyor tesla da auto pilotu açtınmı silecekler çalışmaya başlıyordu yeni çözdüler dedi , model y yıllardır üretiliyor , neden abd de orantıya göre en çok ölümlü kazaya karışan marka tesla

madem tesla o kadar mükemmel yazılımlı neden konforlu rejenerasyonu bile beceremiyor ,neden kapılarından teneke sesi geliyor ,süspansüyonu gürültülü çalışıyor ,direksiyonu neden SR da bile sert ? lr ı anlarım hadi çok güçlü 4 çekerde sr 2 çeker ,neden bir güneş perdesi yok ,neden bagaj pandizotu elinde kalıyor

arka kapılarda kaza anında manuel açma var mı (önlerde var) ? malum kaza yapınca tesla sapıttığı için aracın içinden çıkamayan epey kişi öldü

neden teslada internet ücretli ? neden metalik boya farkı var neden beyaz döşeme için ek ücretler isteniyor ,neden araka park sensörü yok ?

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Yaw güzel anlatıyorsun da biz de mi anlatalım. Ben de izmir de best Western otel trugo da şarja başladım diğer soketteki V2 uzun menzil dayı geldi senin ki kaç km gidiyor dedi. Dedim benim ki kısa menzil kışın şehir içi 200 falan gidiyor. Benim ki uzun menzil, antalyaya çocuğun yanına gidiyorum 3-4 defa şarj yapıyorum dedi. 30 altına düşmüyor tüketim dedi. Ben adamın moralini düzeltmeye çalıştım. kışın düşer. hızlı falan gidiyorsundur, eğim fazladır falan dedim yok diyor normal gidiyorum 110 civarına klima da çok açmıyorum ama düşmüyor dedi. Biz de mi bunları anlatalım yani. Ben araçtan memnunum 200 km %20-80 arası gidiyor izmirde. Togg da her şey mükemmelmiş gibi davranmayalım. Tesla model y d segment araba bu arada. Daha büyük. Tüketimin aynı olması tesla için başarı. Türkiye de ısı pompasının etkisi belki çok fazla olmayabilir ama adamlar norveçe de araç satıyor. Mühendislik olarak kanıtlı şeyleri sırf togg da yok diye kötülemenin anlamı yok. Isı pompası, sürtünme katsayısı gibi şeyler tüketimi ve verimliliği etkileyen şeyler. togg kendi kafasına göre gereksiz görmüş. Tıpkı şerit takip adas gibi özellikleri 2 yıl getirmesem de olur dediği gibi.

Tesla model y d segmentse tamam tamam 😅

Yazın Ankara Antalya da gittim,tek şarjla önceki sayfalarda var,benimkide uzun menzil

Isı pompası Norveç te işe yarıyordur burada yaramadığını Tesla kullanıcı verilerinden görüyorum,sen İzmir gibi sıcak yerde hemde s.ici 200km görüyorsan zaten rüzgar direnci ve ısı pompası verimliliğinden bahsetme istersen 😉 kışın bile sıcaklık 15 derece üzeri, çoğu yeri düz,Bayraklıda çook yıllarım geçti 😉 İzmir elektrikli araba için cennet

Demekki aero da herşey değil,evet etkili ama Tesla 0.23 e rağmen kışın Togg la aynı,yazın Togg T10X den fazla tuketiyor, demekki Tesla da ya batarya ya motor ya rejen ya da yazılımda verimli değil

mesela 0.22 li T10F aeroyla 80km menzil artışı kazanıyor 0.29 lu T10x e göre ama teslada bu yok,

T10x Tesla model y ye göre aeroda kaybettiği ni başka yerlerden fazlasıyla alıyor bu gerçek ortada😎

• Tesla sürdüm denedim bindim. Ben sevmedim. Bu arada tek aracım togg değil. Bunuda belirteyim. Byd atto 3 sürdüm baktım beğendim. Torres test ettim. Hyundai gittim baktım. Hyundai ses yalıtımı çok güzel. Araç çokta geniş. Ama tesla togg kadar geniş değil veya tasarımsal olarak genişlik hissiyatı vermiyor. Ben aracı seri kullanırım. Tüketim düştü alışınca. Son servisten sonra hata aldım istasyon kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kendim teste tabi tuttum almadım. Bence tüm araçlarda topraklama hattını değiştirmeleri lazım geri çağırma yapıp. Vites seçici değiştirmeleri lazım. Amfi ve amfi hatları değiştirmeleri lazım sorunların hepsi çözülür. Bende yaptığım testlerde şuanda arıza yok çözüldü. O kadar da laf söyledim. Tatlı götürememiştim servise tatlı da götürücem öyle söyliyim. Ama emin olmak istiyorum. Kısacası togg güzel bir araç ve ilk zamanına göre gayet başarılı. Eksikleri var. Ama ben kıyaslama yaptığımda teslanın eksiği togg a göre çok daha fazla. O kadar arge, çalışma, üretim olarak göz önüne aldığımda tesla bence togg dan daha yavaş çalışıyor. Ayrıca adas özellikleri 20.000 tl isteğe özel serviste ücret verilerek yüklenecekmiş bu şekilde bilgi aldım. Togg yazılımıda tam anlamıyla optimize ettiğinde o zaman geriye pek birşey kalmıyor. Biri kaç yıllık firma ne kadar sürede optimize ediyor. Togg kaç yıllık firma. Togg un tek problemi halka ilişkileri departmanının sıfır olması. İletişim yok. İfade yok. Körü körüne savunmam ama hakkınıda yiyemem.

• burgazz B kullanıcısına yanıt

Hocam siz istediğiniz trene veya uçağa atlayın herkes seçimlerinde özgürdür, konu sağa sola atlamak, yerli milli meselesi değil, bir objeyi yerli milli diye körü körüne savunmak, var olan kusurlarını görmemek eleştirmemek çok büyük bir hatadır.

Burada yerli milli tren uçak iha siha vsvsvsvs yok almanı faransızı yok japonu tartışması yapılmıyor.

Ortada bir kusur var bir hata var bir ayıp var.

Hangi gruba devam edip etmeyeceğime ben karar veririm, ben size aracınızı satıp şu tarafa devam edin diyor muyum?

• muratt29 M kullanıcısına yanıt

Ben Togg sayesinde yerli hiç bir şeyin alınmayacağını öğrendim.

Togg öğretti bana bunu

Satıp benizliye döneceğim.

Sayesinde elektrikliye de tövbe ettim

•  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

Dün ailecek Denizli merkezden Pamukkale Travertenleri'ne gittik. Şehir içinden çıktıktan sonra 90a sabitledim, eds var çünkü her yerde. Klima 21 derecede 3. kademe otomatikte. Hava sıcaklığı 13-14 dereceydi. Evden şarj ediyorum. Dönüşte biraz daha yükseldi ortalama. Hesapladım, 26 liraya Pamukkale'ye gidip dönmüşüz. Önceki aracım dizel megane 4'tü, çok az yakardı, onunla gitsem bile 120 lira civarında tutacaktı. Isı pompası, yazılım cart curt. Valla ben bu arabadan razıyım.

• Arkadaşlar insta da bir togg'un içinden dumanlar yükselen bir video gördüm sanırım bayrampaşa taraflarında in aslı nedir bilen varmı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt

videoyu göreden bir şey de ek zor ama yenşi gibi 2 yıllık video dolaşıyor marmara forumda çimlerin üzeri ise eskidir kadın baygın araçtan çıkarıyorlar filan

• 
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.