Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (691. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.122
Cevap
331
Favori
606.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 689690691692693
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: N2366

Hangi sürüm bu şu an bunların hiçbiri yok, araç %65 civarlarına düşünce aküyü kendi şarj ediyor. Lastikler yazlık zaten kışın verim alınamaz. Ön kameranın kalitesiyle alakalı bir durum değil. İlk seride takılan kameralarla daha sonra adas sistem yazılımında uyuşmazlık olduğu tespit edilince mecburi olarak farklı model kameraya geçiş yapıldı. Çevremdekiler dahil 4 5 togg var bildiğiö eylül sonrası güncel üretim esa sorunu nerdeyse yok denecek kadar az çıkıyor. Topraklama kablosunu yeni bulmuşlar ama zaruri değil ben hiç esa almadım mesela etrafımda da alan nerdeyse yok veya nadir alanlar var sürüşe engel bir şey çıkmadı henüz. Şarj hızı işi fiyasko ona denecek bir şey yok daha 90 kw üstü hız almadım.

sorunsuz olması için 1.5 yüklenmesi gerekiyorsa herkese göndersinler o zaman adas için kalibrasyonu sonra yapsınlar. Benim sürüm 1.4 çünkü daha sıramız gelemedi. 100 km hızla giderken esa verip kendi kendine duranların sürüm kaç emin değilim ama 1.5 galiba. Onun içinde sadece 1.5 yazılım yetmiyor topraklama kablosu takıp, bir de şarj kısıtlıyorlar. Bitse bu zahmetlere girmezler. Lastiklerin kış performansından bahsetmiyorum yazın da kalitesi düşük. Viraja bir kaç kez hızlı girdiğimde arkanın kaydığı durum oldu. Esa sorunu genelde bende de yok ama bu araçta olmadığı anlamına gelmiyor. 95 üstü şarj ettiğimde 2 gün içinde esa veriyor. DTC sıfırlayınca düzeliyor. Normal şarj döngüsünde sorun olmaması sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. Her koşulda stabil performans verecek. Rejen sıkıntı yaratıyorsa yüksek şarj oranında rejeni kısıtlayacak. Akünün kendini doldurması gerektiğini son sürümde mi keşfedebilmişler. Bunlar deneyimle öğrenilecek şeyler mi? Yıl 2025 aküsü bitip arabayı açamayan insanlar var. 2013 cruze aracımda 10. yıl 1 kez aküm bitti yolda kaldım. 1. yıldan akü mü biter arabada? Hadi insanlar bunları çekiyor bari gönlünü al. Adas parayla satma, interneti parayla satma derdindeler. Bir ara preminium paket fiyatı ortaya çıktı uygunda olmasına rağmen tepkiyi görünce çektiler. Ülkede kredi/taksit olanaklarını kısıtlayıp insanları istedikleri satıcılara yönlendiriyorlar. Nakitim az olduğu için togg aldım verdiğim parayala kıyaslayınca mantıklıydı pişman da değilim ama nakit parası olana da togg önermek saçmalık. 1.9 milyonum olsa son alacağım araba togg olur. Tesla, mini Cooper, ev 6, Ionic 5, grandland, id4 gibi bir sürü iyi alternatif var.

• Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt

YouTube da test videosu var hocam, 25 km kadar gittiler otobanda. Bitince mobil şarj ile şarj ettiler ki zaten mobil şarj markası reklam için çekmişti.

Ben de yüzde 2-3 le istasyona varınca ileriki kavşaktan bir iki tur daha atıp fazladan dolandım bitirmek için. Şarj yüzde 1 ama menzil 0 km gösterdi, biraz daha dolandım öyle girdim istasyona. Sıfır menzille bir iki km gittim belki ama batarya yüzde 0 olmadı.

O tecrübe sonucunda şarj bitse bile istasyon yakınsa sorun olmaz diye düşünüyorum artık. Bagajda taşınabilir şarj cihazı da var zaten pek kullanmasam da. Kafa rahat biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

Arkadaşlar merhaba, şarj yüzdesi 0 a düşen oldu mu hiç? Böyle bir durumda aracın 20 km gittiği gibi bir şey duymuştum da.
    Kışın güvenmemek lazım yazın 30km kadar gidiyor ama kışın zart diye kalıverir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Multistrada kullanıcısına yanıt

Yani. Kurtulursunuz.

• Kasım 2024'de teslim aldığımız V2 Uzun menzil TOGG'da yaşadığımız bütün sorunlar aşağıda ektedir, araç son sürüme sahiptir, bu aracı almayın, kimseye de aldırmayın.

*ESA arızası yanıp sönüyor sürekli / izolasyon sorunu, bosch çözemedi

*AC’de şarj olurken şarjı kesiyor, ESA

*DC’de şarj okurken şarjı kesiyor, ESA

*Vites boşa geçiyor sürüşteyken veya dururken, ESA

*Sürüşte rejen yaparken ESA

*Şarj gücü DC’de 80KW’yı hiç geçmiyor

*Sürücü koltuğu gıcırtısı/sesi, kasisten geçerken

*Yokuşta geri kaçırıyor / tek pedal durma kendi kendine kapanıyor

*Sol ön cam buğu yapıyor, çözülmüyor

*Kameralar donuyor, buğulanıyor / ön ve arka kamera

*Kaput çizgileri eşit değil

*Kapıyı açınca inerken alarm çalıyor

*Ambiyans bazen yanıyor bazen yanmıyor

*Ayak lambası yanmıyor ben açmadan kesinlikle

*İç ışıklar bazen yanmıyor, yanınca da geç sönüyor veya kapatmadan sönmüyor, sadece ön yanıyor arka yanmıyor

*ETG arızası çıkıyor (kırmızı)

*City defans oyunu silinmiyor

*Mağaza yavaş internet uyarısı veriyor (sürekli)

*İmmobilizer hatası (çoğu zaman)

*Kaplumbağa modu hatası (bazen)

*Bluetooth çalışmıyor (bazen)

*Sinyaller gidiyor sürüşteyken, çalışmıyor (çoğu zaman)

*Navigasyon kendi kendine kapanıp açılıyor (çoğu zaman)

*Karşılama ve bekleme ışıkları çalışmıyor / 120sn vs. (hiç)

*Normal fren direk kızaklıyor, çok sert

İstanbul Havaalanı servisi batarya sorunlarını çözebileceklerini, ancak diğer tüm sorunlar için güncelleme beklememiz gerektiğini, aracın en az 15 gün kadar serviste kalacağını belirtti. Teslim etmedim, ikame araç da vermiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhankarabudak36 -- 28 Ocak 2025; 10:19:48 >

• ayhankarabudak36 A kullanıcısına yanıt

Çok ilginç.

bir sürü sorunla karşılaşmışsınız,,

bizde de kasım24 teslim togg v2 uzun menzil var 1.5

arada alarm çalması,

radyo sesinin son seviyeye kitlenmesi

2-3 kere ekran kapanması

haricinde bir problemle karşılaşmadık

Parça kalite test prosedürleri

teslim öncesi test prosedürleri çok vasat demekki

• terminator kullanıcısına yanıt

Araç henüz daha tamamlanmamış beta bir araç gibi, başka hiçbir açıklaması yok.

Bu sorunları bir şekilde halledip hızlıca satıp Tesla'ya geçeceğiz.

Satın almak isteyen olursa bu sorunlarıyla beraber bana ulaşabilir.

Hocam öncelikle geçmiş olsun bu kadar sorunu yaşayınca tepkisel olmakta çok haklısınız.

- Aracınızın üretim tarihini biliyor musunuz?

- Araç size 1.5 ve adas yüklü bir şekilde mi teslim edildi?

- Kasımın hangi günü teslim aldınız?

- belirtilen arızaların çözümü için hem 15 gün kalacağını söylüyorlar hem de ikame araç niye vermiyorlar onu anlamadım?

*ESA arızası yanıp sönüyor sürekli / izolasyon sorunu, bosch çözemedi - Bu sorun bosch ortamında değil tam teşekküllü togg servisi ortamında çözülecek sorun gibi.

*AC’de şarj olurken şarjı kesiyor, ESA - İzolasyonla ilgili gibi

*DC’de şarj okurken şarjı kesiyor, ESA - İzolasyonla ilgili gibi

*Vites boşa geçiyor sürüşteyken veya dururken, ESA

*Sürüşte rejen yaparken ESA

*Şarj gücü DC’de 80KW’yı hiç geçmiyor

*Sürücü koltuğu gıcırtısı/sesi, kasisten geçerken - Diğer sorunların yanında eh bir durum.

*Yokuşta geri kaçırıyor / tek pedal durma kendi kendine kapanıyor - Bunu arada bir tekrar açmak gerekiyor nedense.

*Sol ön cam buğu yapıyor, çözülmüyor - Buğu işi klima açılınca çözülüyor. Sanki izolasyon iyi olduğu için nem içerde hapis kalıyor gibi.

*Kameralar donuyor, buğulanıyor / ön ve arka kamera - Bu da kötü bir şansızlık çok fazla arabada denk gelen bir şey değil

*Kaput çizgileri eşit değil - Diğer sorunların yanında çok da kafaya takılacak bir şey değil

*Kapıyı açınca inerken alarm çalıyor - İçerde koltukta bir şey bırakmadığınıza emin misiniz?

*Ambiyans bazen yanıyor bazen yanmıyor -

*Ayak lambası yanmıyor ben açmadan kesinlikle - Ayak lambası biraz kafasına göre takılıyor. Çok önemli değil

*İç ışıklar bazen yanmıyor, yanınca da geç sönüyor veya kapatmadan sönmüyor, sadece ön yanıyor arka yanmıyor

*ETG arızası çıkıyor (kırmızı) - Bu arıza nedir ben bilmiyorum.

*City defans oyunu silinmiyor

*Mağaza yavaş internet uyarısı veriyor (sürekli)

*İmmobilizer hatası (çoğu zaman) - Bu hatayı kumanda pili değiştirerek çözüyorlar.

*Kaplumbağa modu hatası (bazen) - ESA ile ilişkili sanki

*Bluetooth çalışmıyor (bazen) - Çok istisna olduğunu düşünüyorum

*Sinyaller gidiyor sürüşteyken, çalışmıyor (çoğu zaman) - Elektrik sistemindeki arıza değişik yerlerde kendini belli ediyor.

*Navigasyon kendi kendine kapanıp açılıyor (çoğu zaman)

Küçük akü yüzdenizi takip ettiniz mi? Bu saydığınız sorunların altından bazılarında küçük akü ile ilgili çıkabiliyor.

Bu sorunların çıkma ihtimaline rağmen bu aracı alarak togg yerli aracına destek olmuş kullanlcılara togg da destek olarak mağdur etmemeli ikame araçsız bırakmamalı garantiden sorunlarını çözmeli. Memleketim insanı da demeli ki bu yerli araç sorun çıksa da çözüyorlar mağdur etmiyorlar. Gönül rahatlığıyla herkes alsın diye düşünmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel10 -- 28 Ocak 2025; 10:56:46 >

• GAYRI kullanıcısına yanıt

Başka çare kalmadı

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Bu çözüm çok iyiymiş. Başkaları araç alıp gizli özellik açtırır, biz de var olan özellikten kurtulmak için sigorta söküyoruz 😀 Teşekkürler TOGG…

• intel10 İ kullanıcısına yanıt

Üretim tarihini bilmiyorum ama şase numarası 41 binlerde,

1.5 yüklü ve adas yüklü,

Kasımın 1'inde teslim aldık,

Küçük akü hep 90-95 seviyelerinde,

İkame aracı 10 iş günü sonra verebiliyorlarmış, oda Clio vs tarzı araçlar.

Servistekilerin birbirlerinden haberi yok, randevumun olmadığını iddaa ettiler, hepsi orada boş boş geziyor, randevu saatim geldi 1-2 saat orada bekledim ekstra gelip baksınlar diye, saçma sapan işler anlayacağınız.

Biz denek miyiz? Neden akü takibi yapayım? Neden arabayı çalıştırdığımda ekranların açılmasını bekleyeyim? Neden araba şarj olurken başında acaba şarj olmayı kesecek mi diye bekleyeyim?

Teslalar geliyor, adamlar şarja takıyor kapıyı kilitleyip gidiyor, biz de DTC sıfırlamaya tam gaz devam!

Hocam geçmiş olsun, bu kadar yüklü olmasa da bir çok ortak sorun bende de var. Siz servisin bu sorunları çözebileceğine inanıyor musunuz?

Sevgili TOGG yönetimi parayı aldı daha arkasına önüne bakmaz boşa beklemeyin. Eğer borcu yoksa en mantıklı olanı sat kurtul ve elektrikliye bulaşmayın bir süre. Nacizane önerim sadece.

İllaki elektrikli akıllı bir şey alacam diyorsanız da o zaman tek adres TESLA...

Kullananların gözündeki değeri d-suv ancak togg kendisi bile b segment görüyor ederini, ikame clio nedir yaa  

• quote:

Orijinalden alıntı: muratt29

Hocam geçmiş olsun, bu kadar yüklü olmasa da bir çok ortak sorun bende de var. Siz servisin bu sorunları çözebileceğine inanıyor musunuz?

Sevgili TOGG yönetimi parayı aldı daha arkasına önüne bakmaz boşa beklemeyin. Eğer borcu yoksa en mantıklı olanı sat kurtul ve elektrikliye bulaşmayın bir süre. Nacizane önerim sadece.

İllaki elektrikli akıllı bir şey alacam diyorsanız da o zaman tek adres TESLA...

Tesla da alınmaz elektirikli iş değil

Togg bu işi beceremiyor

Olmuyor işte ne yapsa bir türlü hataları minimize edemiyor.

Bende güzel bir zararla satacağım malesef.

Togg sayesinde yerli hiç bir şey alınmaması gerektiğini öğrendim bana 1.5 milyona patladı

• Şunu da belirteyim 3 aylık kesintisiz aracım serviste kalmıştı, bu süre boyunca Egea verdiler. 2 milyona egea mı aldın diye çok dalga geçen olmuştu.

• T10F için ön siparişe yazılırım diye aklımdan geçiriyorken burada son 5 sayfayı okudum elektrikli arabalardan soğudum

• cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç soğumanıza gerek yok. Buraya sorunu olan kişiler yazıyor. memnun olanlar gelip yazmıyor.

Ben kasımda aldım en ufak bi sorun yaşamadım. Sorun versin diye uğraşıyorum açılışta beklemeden çalıştıyorum. Bekleme modunda sarj ediyorum. Sıfır hata. Araç şıkır şıkır çalışıyor.

• muratt29 M kullanıcısına yanıt

Kesinlikle çözmeyecekler, batarya değişiminden bahsediyorlar ama ben çözüm olacağına inanmıyorum. Batarya sorunluysa 0 araca neden bu sorunlu bataryayı taktılar, veya şu an yeni takacakları bataryanın eskisinden ne farkı olacak ki?

Diğer sorunları çözemeyeceklerini açık açık kendileri söylüyor zaten, güncelleme bekleyeceğiz yapacak bir şey yok diyorlar.

Satsak zararla satacağız, 0 faiz kredi verilen aracı kim neden ikinci el alır ki? Kimsenin de en acilinden Togg'a ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum.

Elektriklide tek tercih kesinlikle Tesla olmalı.

• korcin K kullanıcısına yanıt

Clio, Togg'dan çok daha sorunsuz ve kaliteli bu arada.

Onu da 10 gün sonra veriyorlar.

• Multistrada kullanıcısına yanıt

Tesla'da bir tane bile sorun yok, Togg bence hiçbir zaman bu sorunları çözemeyecek.

• 
Sayfa: önceki 689690691692693
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.