Şimdi Ara

Yerli Otonun Motoru Hyundai-Kia dan! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten bu saatten sonra motor üretmek boşuna maliyet olur. Günümüzdeki motorların geleceği belli değil. Bundan 10-15 sene sonra belkide sokaklarda gördüğümüz araçların yarısı elektrikli olacak, özellikle de bizim gibi petrolü olmayan ülkelerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Şu en pahalı yakıt geyiğini geçin arkadaşım.
    Millet kuzu kuzu almasa kimse de o paradan yakıt satmaz.
    Geçen forumda tartıştım,toplu taşıma kullan diyosun adama yürü diyosun bisiklet diyosun.Cevap hazır:
    "araba ihtiyaçtır tuvalete bile arabamla giderim kimse karışamaz."
    Peşin peşin inanmamakla olmaz,önce bir görün neyin ne olduğunu,ondan sonra yorum yaparsınız.
    Millet 60 sene önce uzaya çıkarken bu ülkede darbeler oluyordu,ve şimdi hala hükümet gitsin de ne olursa olsun isterse postal göreyim diyenler var bu ülkede.
    Yani yapacak iş çok,çay demlemekle olmuyor maalesef.

ben ülkenin bu durumunu sadece bu hükümete yüklemiyorum.yıllardan beridir bişeyler değişmedi bu ülkede ve değişmedende olmaz.düzen hep aynı sadece isim değiştiriyor.şu çay muhabbetinide geç artık.adam gibi laf anlatıyoruz sana anlamamak için direniyosun.git hesabı ülkeyi satan,yiyen,birilerine peşkeş çeken,ülkeye bi gram faydası olmayan siyasilere,askerlere,yöneticilere,vatandaşlara sor.millet arabaya binecek tabi.araba artık lüksü geçip temel ihtiyaç maddesi oldu.toplu taşımaların halini bilmiyosun heralde.ayakta balık istifi,10 dakikalık yolu 45 dakikada gitmek istemez tabi millet.adam gibi toplu taşıma yapsınlarda binelim.sen git birileri vergi vermeden köşeleri dönerken sade vatandaşa fahiş vergi oranı yükleyenlere,vergi denetimini düzgünce yapmayanlara hesap sor önce.sonra gelirsin benle çay muhabbeti yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 26 Mart 2012; 0:08:06 >

• Çok yerli oldu.
  • Yerli Oto'nun çok zor gelişeceği ve yerleşeceği kanaatindeyim, Saab gibi bir markayı kaçırmanın yazık olduğunu düşünüyorum.
    Ama motoru dışarıdan alacağız diye nasıl yerli bu yaklaşımını da doğru bulmuyorum. Bugün hadi yerli otomobil üretelim denilince yarın kendi motorumuzu yapmanın mümkün olmadığını görmek lazım, yeter ki yapabileceğimiz anlaşmalarla gerekli teknoloji transferini ve bilgi birikimini başarabilelim.
    İşte bunun için Saab veya Volvo çok büyük fırsatlardı.
    Duruma realist bir çerçeveden bakabilirsek, kim acaba motoru %100 Türk yapımı olunca güvenip te yerli araca alıcı olur? Açıkçası bir tecrübesi, geleneği olmayan yerli motora çoğu kişinin kafasında soru işaretleriyle bakacağına eminim, en azından benim için öyle. %100 yerli yapım deseler, fiyatta da çok büyük avantaj olsa bile tercih etmem, ilk önce rüşdünü ispatlamalı diye düşünürüm, sanırım böyle düşünen de çok olacaktır.

Eğer yerli oto konusunda gerçekçi ve kararlıysak ülke olarak, uzunca bir süre devşirme bileşenlere itimat etmek durumundayız, kısa vadede biz bunu hallederiz demek fazlaca hayalperestlik ve romantiklik olur ve kullanıcıya güven de vermez.
    Bu gerçekleri bir kenara bırakırsak ben yerli otomobil üretiminin fiyaskoyla sonuçlanacağını düşünüyorum, çünkü hedeflerden uzak popülist bir yaklaşım seziyorum gene birçok konuda olduğu gibi.

• zamanla motoru da üretiriz. bi yola çıkalım da.
  • neresi yerli olacak acaba çok merak ediyorum ??? motoru ordan şanzımanı burdan derken...
  • Şuanki vaziyetimizden çok daha iyi olacağı kesin, hyundai i30-elentra-accent ayarlarında bi araç muhtemelen 30.000 TL civarında halka ulaşacak, istihdam oluşacak, yurtdışına para çıkışı minimuma inecek.Emin olun bu araba ülkemizde çok tutulacak
  • ya nasıl yerli oluyor yerli oto devrim gibi arabalar değilmi? koreli yapınca yerli olacak yani? yerlinin olayı tr deki malzemeyle yapmaksa o bambaşka birşey.
  • işin özeti motor ve şanzuman dışında herseyi yapabilecek kabiliyete sahibiz..bu ikisinin dışardan alınması problem değil..bir çok marka motor konusunda ortaklık ya da ithal olarak üretimlerini sürdürmekte..ancak ben elektirikli motor konusunda umutluyum..reno nun birara elektirikli motorlarıyla ilgli teknolojisi çalınmıştı haberleri ayyuka çıkmıştı..kıssadan hisse neden olmasın?
  • ben birde işin ikinci aşamasını düşünüyorum bugün üretilen otomobilin zamanı gelince yeni kasası çıkacak mı yoksa onlarca yıl dayan gitsin mi olacak.Alınan motor, güncel motorlar tek fırt çekerek 2.000 km yapar hale geldiğinde bile kullanılmaya devam edecek mi?arabalar selamınaleyküm, aleykümselam laftan anlar hala geldiğinde hala aynı araçları mı üretiyor olacaklar
  • bu nasil yerli olacak yeeaaa diye agız burun kıvıran vatandaşlar Türkiye'nin ilk yerli tranvayı ( ipekböcegi ) hikayesini bir okuyun araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober

Apple neden iPad üretimini Çin'de yaptırıyor?

Bu soruya cevap bulduğunuz takdirde bir aracın yüzde yüz yerli olup olmayacağı hakkında da en azından fikir sahibi olabilirsiniz.

Not: "Bu nasıl yerli anlamıyorum" diyen kişilere ithafen yazılmıştır.

Bu araç üretildiğinde bir Amerikalı çıkıp "Hyundai neden otomobil üretimini Türkiye'de yaptırıyor?" sorusu da mantık dahilinde yer edinir.

Konuya dönersek, Türkiye'nin hayali projeleri çok fazladır; ya boğazın yerini değiştiririz, ya İstanbul'dan İzmir'e tünel açarız ya da her ay yeni bir otomobil üretiriz. Küçük projelerle işimiz yoktur bizim.

Eğer bir gün yerli otomobil üretilirse ve bu otomobil aynı olmasa bile kendi segmentindeki araçlara yakın bir kalitede olursa, herkesten önce alırım. Ama 50 yıldır otomobil fabrikaları olup da elini taşın altına sokmamış sermaye, dünya krizlerle boğuşurken böyle bir işe bence girişmez. Otomotivde yeni marka çıkarabilecek çok az ülke var ve bana göre bunlar Çin ve Hindistan'dır, çünkü yeterli iç piyasaya, deney yapabilme alanına sahiptirler.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 26 Mart 2012; 3:09:27 >
  • Önemli olan marka reyizler.. Motor ahmet olur şanzıman mehmet olur o önemli değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Korelilerin K-2 tankının alt sistemlerini kopyalayıp bizim tanka entegre ettik, adını da Altay koyduk. Yeni arabayada Erdoğan falan koyarız diye tahmin ediyorum.

amerikayı yeniden keşfedip eğik atıştan mı başlasaydık tank yapmaya?....

Kendi namlusunu , atış kontrol sistemini , yazılımını yapıyorsun... Bir çok parçası senin üretimin oluyor daha ne olacak. . Tank denilen şey ne kadar pahalı ve ihraç edilmez ise zarar yazabilen araçlar... Keza bir çok askeri ürün böyle. Otomobil de aynen böyle...

Ne ürettik bu güne kadar ki leo2a7 , challenger 2 , abrams tanklarından iyi bir tank yapalım sıfırdan ?... Ancak bazı konularda paylaşım ile zaman ve para kazanıp olabilir bu tür şeyler.

tamam, ismet amcaya söylerim.

ismet amcaya selam da soyle.

neyseki akliselim insanlar da var bu uretim isinde ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel haber.Bununla birlikte karsan'ın new york taxi modelide normal otomobil olarak seri üretime geçiyor.Geçen ntv de izlemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikçiler -- 26 Mart 2012; 7:10:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Şu en pahalı yakıt geyiğini geçin arkadaşım.
    Millet kuzu kuzu almasa kimse de o paradan yakıt satmaz.
    Geçen forumda tartıştım,toplu taşıma kullan diyosun adama yürü diyosun bisiklet diyosun.Cevap hazır:
    "araba ihtiyaçtır tuvalete bile arabamla giderim kimse karışamaz."
    Peşin peşin inanmamakla olmaz,önce bir görün neyin ne olduğunu,ondan sonra yorum yaparsınız.
    Millet 60 sene önce uzaya çıkarken bu ülkede darbeler oluyordu,ve şimdi hala hükümet gitsin de ne olursa olsun isterse postal göreyim diyenler var bu ülkede.
    Yani yapacak iş çok,çay demlemekle olmuyor maalesef.

vatandaşlara sor.millet arabaya binecek tabi.araba artık lüksü geçip temel ihtiyaç maddesi oldu.toplu taşımaların halini bilmiyosun heralde.ayakta balık istifi,10 dakikalık yolu 45 dakikada gitmek istemez tabi millet.

Çay muhabbetini de bundan yapıyorum zaten:)
    istanbulda ankarada metroyla metrobüsle vapurla yarım saatte gittiğin yolu arabayla 2.5 saatte gidiyosun.
    Otobüse binsen zaten arabayla aynı yoldan gidiyor ulaşma zamanında bir şey değişmeyecek.
    Ama..
    Vatandaş binecek tabi,ağayız biz ağa:)
    Hadi bakalım dooğru benzinciye şimdi
    Sonra da kontak kapatalım diye konu açar "hadi la ordan" diye cevaplar alırsınız faytonzadelerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Mart 2012; 8:17:49 >

• Otomobil forumu otomobilden anlamayanlarla dolmuş taşmış, kır kahvesinden beter durumda, neredeyse yerli otomobile yerli petrol ürünleri koyalım diyecekler
  • quote:

Derdim sidik yarıştırmak değil, Sabrayı modernizasyonda-atış pistinde, Altay'ın maketi fuar'da gördüm. Bahsettiğin aklı selimlerden bir iki selim tanıyorum Whisper. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Elbette bu iş böyle yapılacak ama bunun % 100 yerli diye pazarlanmasını sevmiyorum.

Son dönemde yerli sanayiye ağırlık verdik diyorlar. Çark nasıl dönüyor anlatayım. Ankarada ihaleye çıkılıyor, yerliliği karşılama oranı adı altında bir standart belirlenip X isimli Türk firmasına veriliyor. Firma bunu üretemiyor, üretmiyor. Firma Ceo'su uçağa binip ABD'ye ya da Avrupada ki herhangi bir teknoloji tedarikçisinin kapısını çalıyor. İstenilen ürünü alıyor, uçak biletleri dahil bütün masraflarını da SSM'e gider olarak fatura ediyor. Biz de buna yerli sanayiye destek olma, %60-70 yerlilik diyoruz. Git aklı selimlerden birisine teyit ettir. bakalım ne diyorlar. Bizimkisi biraz Avunma Sanayisi. Savunulacak bir durum yok.

İsmet amcaya da selamını Gürün'de, Güneşli'de görürsem iletirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavun -- 26 Mart 2012; 9:04:03 >

• quote:

quote:

Derdim sidik yarıştırmak değil, Sabrayı modernizasyonda-atış pistinde, Altay'ın maketi fuar'da gördüm. Bahsettiğin aklı selimlerden bir iki selim tanıyorum Whisper. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Elbette bu iş böyle yapılacak ama bunun % 100 yerli diye pazarlanmasını sevmiyorum.

Son dönemde yerli sanayiye ağırlık verdik diyorlar. Çark nasıl dönüyor anlatayım. Ankarada ihaleye çıkılıyor, yerliliği karşılama oranı adı altında bir standart belirlenip X isimli Türk firmasına veriliyor. Firma bunu üretemiyor, üretmiyor. Firma Ceo'su uçağa binip ABD'ye ya da Avrupada ki herhangi bir teknoloji tedarikçisinin kapısını çalıyor. İstenilen ürünü alıyor, uçak biletleri dahil bütün masraflarını da SSM'e gider olarak fatura ediyor. Biz de buna yerli sanayiye destek olma, %60-70 yerlilik diyoruz. Git aklı selimlerden birisine teyit ettir. bakalım ne diyorlar. Bizimkisi biraz Avunma Sanayisi. Savunulacak bir durum yok.

İsmet amcaya da selamını Gürün'de, Güneşli'de görürsem iletirim.

Yüzde yüz yerli denmesine bende karşıyım.

Ancak nasıl olabileceğini sende biliyorsun belli ki. . Motoru kore malı diye burun kıvırmanın bune yeeaaa demenin hiç bir mantığı yok. Tekrar söylüyorum bu güne kadar ne üretebildik , kapasitelerimiz neler ki şimdi birden çoşalım. Ama hemfikir olduğumuz konu yerli sanayinin geliştiği ve ileride çok daha yerli araçlar kullanacağımızdır. Eskiden direk hazır poşetlerini sök kullan alıyorken şimdi yüzde 30 yerli , yüzde 50 , yüzde 70 gibi gittikçe artan ve gelişen bir durum var.

Yüzde yüz yerli deniyorsa bu araçlara çok net halkı aldatmak , kandırmak , yalan söylemektir. . . Hem otomobil hemde diğer askeri araçlar için geçerlidir . . .

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.