Şimdi Ara

Yeşil lazer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
14.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedir, nasıl çalışır, yasal mıdır, gerçekten havada iz bırakıyor mu?
    Sahtesi nasıl ayırdedilir?
    Bu aletleri merak ediyorum. Kalem pille çalışmaları ve iz bırakmaları beni cezbediyor. İşyerinde yaptığım sunumlarda vs. kullanmak istiyorum.
    Fazla mı ileri gitmiş olurum.

----------
    Bir süre kullandım. Şimdi bir kenarda bozuk bir halde yatıyor.

En adisi bile geceleyin iz bırakıyor.
    Her ne kadar şşarj edilibelir pillerle kullanılsa da sunumlarda istediğim randımanı vermedi. Tutulduğu yüzeyde ya parlıyor ya da gereğinden fazla ışık veriyor.
    Netteki forumlarda şu bilgiye rastladım: Genellikle Çin üretimi ucuz (100 $ den aşağı) lazerlerin koruyucu tabakası yok. Direk göze tutulmasa bile yansıyan ışın göze kalıcı zarar verebiliyormuş.
    Şimdilik yasal. Ergenlerin, apaçilerin elinde tehlikeli bir oyuncağa dönüşebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 23 Eylül 2013; 23:45:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Nedir, nasıl çalışır, yasal mıdır, gerçekten havada iz bırakıyor mu?
    Bu aletleri merak ediyorum. Kalem pille çalışmaları ve iz bırakmaları beni cezbediyor. İşyerinde yaptığım sunumlarda vs. kullanmak istiyorum.

urunun ne oldıgunu bılmıyorum ama neden yasal olmasınkı ??
  • Green Laser ile Prostat amelyiatı yapmayacaksan yasal .
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Green Laser ile Prostat amelyiatı yapmayacaksan yasal .
    quote:

• Prostatı bitkisel ilaçlarla iyileştermeyi tercih ederim.

YEŞİL LAZER bildiğimiz kırmızı lazerden 30 kat daha güçlüdür.

ÇIKIŞ GÜCÜ : 532nm 5mw High Power

KARANLIKTA ÇİZGİ ŞEKLİNDE BİR IŞIN OLUŞTURUR.

ULAŞTIĞI YERDE İSE PARLAK BİR NOKTA OLUŞTURUR.

3.3 KM MENZİLİ İLE ŞAŞIRTICI BİR ETKİYE SAHİPTİR2

2 ADET ALKALİN PİLLE ÇALIŞIR.(AAA) PİLLER PAKETE DAHİLDİR.
    http://urun.gittigidiyor.com/YENI-5MW-HIGH-POWER-YESIL-LAZER-AsgarisizZ_W0QQidZZ5403629
    ---------------------
     Yeşil lazer

Yeşil lazer

Biraz araştırınca değişik örnekler bulmak mümkün.

• http://urun.gittigidiyor.com/HIGH-PoweR-YESIL-LAZER-250mW-GUCUNDE-TC-DE-TEK_W0QQidZZ5116775#aciklama

lazer bu

ama onu almayada para laızm 5 mw lık lar ile anca ev içinde bişeyler yaparsınız.50 mw ve üstü dışarıda epey etkili oluyor.bende internette araştırmıştım zamanında.
    ama ederinden pahalı geldiği için almadım.bu fiyatlarada pek almayı düşünmüyorum açıkcası

• abi gündüzün dibinde bu nasıl görüntü böyle.. süpermiş..
    buna bide sınır koyacaklar alsana saberlight

quote:

Yeşil lazer

Biraz araştırınca değişik örnekler bulmak mümkün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlız hocam açıklamaya dikkat et
    100mw ve 50 mw lık gg de satılanların çoğu 5 mw
  • Ebaydanda baktım, çinli satıcıları filtreledim. Yine de güven vermiyor.
    Bir sitede iz bırakmanın 10 mw den sonra başladığı yazıyordu. Bana gerçek 20 mw yeter herhalde.
    Görmeden alınacak bir şey değil.
    Onun için bu gruba sorayım dedim.
    50-100 mw fotoğrafı bana gündüz gibi gelmiyor.

http://www.wickedlasers.com/
  • Arkadaşlar bana da infrared lazer lazım. Yani çıplak gözle bakıldığında görülmemesi lazım. Böyle bir lazer var mıdır, varsa nerede ve ne kadardır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpertas

http://urun.gittigidiyor.com/HIGH-PoweR-YESIL-LAZER-250mW-GUCUNDE-TC-DE-TEK_W0QQidZZ5116775#aciklama

lazer bu

ama onu almayada para laızm 5 mw lık lar ile anca ev içinde bişeyler yaparsınız.50 mw ve üstü dışarıda epey etkili oluyor.bende internette araştırmıştım zamanında.
    ama ederinden pahalı geldiği için almadım.bu fiyatlarada pek almayı düşünmüyorum açıkcası

yuh 900 ytl diyo yaa işlevi nekı bunun

• Bunla PCB delebilsek çok hızlı bir delici yaparız valla
  • bunların ucuzu yokmu
    bide bunu ankarada nerde bulabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkin88 -- 19 Temmuz 2007; 21:15:10 >
  • Yanlız dehşet bişi bitane almak lazım.

Gerçe güzel olduğu kadar sakatta. orayı burayı eritiyo
  • bana pek inandirici gelmedi pille veya şarjlı pille çalışan bi cihazın önüne geleni delmesi... acaba uğraşsak bunu biz yapamaz mıyız?
  • Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

Yapmasıl zor burada uyarılmış emilsiyon var.Yani biz bir maddeyi fotonla uyarıyoruz.Onun elektronları yaklaşık bir saniye kadar üst seviyede kalıyor.İşte maddede olması gereken özellik bu yani elektronlarını üstte tutabilmeli normalde 10-8 sn de aşağı iner.Kabaca böyle.Ayrıca tam yansıtıcı ve %99.9 yansıtıcı ayna lazım.Bir foton yani ışık kaynağı ve en önemlisi dediğim özelliği bulunduran madde bizde yok.Tabi laser çeşitleri var bunlar da o maddeye bağlı.Bizim elimizdeki 1 ytl lik lazerler sanırım co2 lazeri

en.wikipedia.org
    Laser - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Laser

tr.wikipedia.org
    Lazer - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Lazer

• quote:

Bizim elimizdeki 1 ytl lik lazerler sanırım co2 lazeri

elimizdeki 1 liralık lazerler led lazeri, yani çakma lazer...sadece bi mercekle fazla yoğunlaştırılmış ışık üretiyor. co2 lazerler çok güçlüdür, metal kesmek için kullanılır...
  • kalem pille çalışan bi lazer nasıl demir kesecekki
    watt diye bişey var
    wattı kalem pilerdenmi alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkin88 -- 20 Temmuz 2007; 18:25:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bencizdim

quote:

Bizim elimizdeki 1 ytl lik lazerler sanırım co2 lazeri

elimizdeki 1 liralık lazerler led lazeri, yani çakma lazer...sadece bi mercekle fazla yoğunlaştırılmış ışık üretiyor. co2 lazerler çok güçlüdür, metal kesmek için kullanılır...

ben de bizimkileri (1 ytllik) diyotlu diye bılıyodum hatta ıcını actım noktasal bıseyden cıkıyo ısık sanırım o dıyot oluyo

• quote:

Orjinalden alıntı: berkin88

kalem pille çalışan bi lazer nasıl demir kesecekki
    watt diye bişey var
    wattı kalem pilerdenmi alacak

CO2 lazerlerin pille çalıştığını kim söyledi ki? Endüstriyel kesim işlerinde kullanılır ama, pille değil..

Eklendi:

Ayrıca, potansiyel bir enerjinin açığa çıkması için küçük bir enerji yetiyorsa, neden olmasın? Sonuçta ortaya çıkan ve kullanılan tetikleyici enerji değil, potansiyel yani depolanmış enerjidir. Bkz: Nükleer enerji, buton pilin tetiklediği fünyenin patlattığı C4 vb. Kim bilebilir, gelecekte bir kalem pilin tetiklemesiyle dünyayı yokedecek enerjiyi üretecek süreçlerin keşfedilmeyeceğini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erroraesthumanum -- 20 Temmuz 2007; 22:22:50 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.