Şimdi Ara

Yeşil pasaport çıkarma işlemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, yeşil pasaport müracaat işleminde yardımcı olabilecek birilerini arıyorum, konu hakkında net bir bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim; annem emekli banka memuru, ben de üniversite öğrencisiyim, Ocak sonuna doğru Almanya'ya gitme durumum var ancak pasaportumu henüz çıkartmadım, atmam gereken adımlar hakkında pek bir fikrim yok, İnternet'teki bilgilendirmeler pek yönlendirici olmuyor, eğer benim durumumda olup yeşil pasaport çıkartma işlemini bizzat gerçekleştirenler varsa yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• Evet arkadaşlar bende merak ediyorum eskiden 18 yaşında bitiyordu hakkımız. Şimdi 25 yaşına kadar yeşil pasaport kullanabiliyoruz. Tekrar çıkarmak için ne yapmam lazım. İstenen belgeler nelerdir?
  • Anne babanız 1.derece 657 sayılı kanuna tabi memurlarsa...
    (Avukat hakim doktor polis asker savcı memur diplomat vs.)
    18 yaşından büyüksen lise yada üniversitede eğitim görüyorsanız 25 yaşına kadar bu pasaportu alabiliyorsunuz.

Gidip kaliteli bir fotoğrafçıda 4 adet biyometrik fotoğraf çektirin pasaport için olduğunu söyleyin küpe kolye uzun saç varsa toplanacak kulaklar ve alın net şekilde belli olacak

Ziraat bankasına cüzdan bedelini yatırın 60 TL yeşil pasaportlar harç bedelinden muaftır.
    İlinizde bulunan pasaport bölge müdürlüğüne veliniz ile giderek yani pasaportu kimin üstünden alacaksınız onunla giderek ön başvuru formu dolduracaksınız.(Anne-Baba)
    Ayrıca burası çok önemli babanızın yada anneniniz kadro derecesinin 1 olduğuna dair çalıştıkları makamlardan belge almaları gerekmektir.1 derece olduklarına dair.
    Daha sonra bu belgelerle beraber(CÜZDAN BEDELİ - KADRO BELGESİ- VELİNİZ- OKUYORSANIZ ÖĞRENCİ BELGENİZ- BİYOMETRİK FOTOĞRAFINIZ) ile tekrar pasaport şubeye dönüyorusunuz eğer bulunduğunuz ilin pasaport şubesi tenha ise internetten rezervasyon almadan gidebilirsiniz aksi halde mutlaka rezervasyon alın.

Belgeler

Öğrenim Belgesi
    Nüfus kağıdı
    Anne baba kadro derece belgesi
    Biyometrik fotoğraf
    Cüzdan bedeli yatırıldığına dair dekontla doğru pasaport şubeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg88 -- 5 Ocak 2011; 15:44:45 >

• Bende normal pasaporttan yeşile geçeceğim ama ne lazım halen öğrenemedim..
  • anne şu an çalışmıyor, emekli, o 1.derece memur belgesi kısmı bu durumda ne olacak?
  • 1. derece değil, 1,2,3. derecelerin herhangi bir kademesinde olması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: decsan

1. derece değil, 1,2,3. derecelerin herhangi bir kademesinde olması yeterli.

yükselttim ben 2 hafta filan önce. ama 23 yaşına kadar yükseltildi. neden bilmiyorum. 23 yaşında okuyo olursam yine götürüp 25 e kadar yükselteceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.