Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
132.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 17 yaşındayım. Babamdan dolayı yeşil pasaport alma hakkına sahibim. yeşil pasaportu aldıktan sonra sigorta yaptırırsam pasaportum yanarmı?
    yada pasaportu almadan sigortalı olursam yeşil pasaportu alma hakkım olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyyman

Merhaba !
    Ben 17 yaşındayım. Babamdan dolayı yeşil pasaport alma hakkına sahibim. yeşil pasaportu aldıktan sonra sigorta yaptırırsam pasaportum yanarmı?

Sigortalı işte çalışırsan pasaportu vermiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, benim yeşil pasaportum var hala öğrenciyim. Pasaportun süresi 2016 mart'ta bitiyor. 8 aydır sgk'lı staj yapıyorum. Pasaportum iptal olmuş mudur?
    Bu Haziran'da mezun oluyorum. Okul bittikten sonra yurtdışına çıkmayı planlıyorum stajı bırakmadan. Gümrükten geri döndürülür müyüm?
  • Arkadaşlar merhaba,
    babam emekli astsubay lise sona kadar onun üzerineydim fakat 19-22 yaşları arasında harp okulunda okudum daha sonra tekrar üniversite sınavlarına girdim o dönem bordo pasaport çıkarttırmıştım şuan 25 yaşımı eylülde doldurucam yeşil pasaport çıkartırmak istiyorum. öğrencilik halim devam ettiği için evlilik sigorta durumu olmadığı için yeşil pasaportu kullanbilir miyim ?
  • Öncelikle merhaba. Ben memur çocuğuyum ve 2016 yılı son tarihli yeşil pasaportum var. Geçen sene üniversiteyi kazanamadım. Bu sene tekrar hazirlaniyorum bu yaz yurt dışına çıkmak istesem sorun çıkarmı ??

• Arkadaslar merhaba. yesil pasaportum var 10 aylik bir gonulluluk projesiyle Ispanyaya gidecegim. Proje Eylul 2015- Temmuz 2016 tarihleri arasinda gerceklesecek ve vize baslangic ve bitis tarihlerimde boyle olacak. Simdi sorum su: Diyelim ki agustos 2015 ayinda ispanyaya gitmek istedim. Vize tarihime kadar orda kalip sonra TR ye giris cikis yapmam mi gerekiyor yoksa giris xikis yapmadan projenin son tarihine yani temmuz 2016 ya kadar ispanya da kalabilir miyim? Simdiden tesekkur ederim
  • bgcndbk kullanıcısına yanıt
    Selam yesil pasaportumla mezun olduktan sonra 3 defa yurt disina ciktim hatta suan yurt disindan yaziyorum :) Sigortali ise girmedim hala ailemin sigortasindan faydalaniyorum evlilik durumumda yok. YAni sikinti yok cikabilirsin bende cok arastirdim pasaport subedekiler bisey bilmiyo salla onlari
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben 20 yaşında erkek çocuğuyum. Babamdan dolayı yeşil pasaportum var. Erkek çocukları için yeşil pasaport hakkı 25 yaşında mı bitiyor yoksa ömür boyu mu kullanabiliyoruz. Birde benim yeşil pasaportumun süresi 2 yıl sonra bitiyor tekrar yenilettiğimde 25 yaşına kadarsa 3 yıllık bir hakkım mı oluyor yoksa pasaport süresi kaç seneyse o kadar bir süre hakkım mı oluyor?
  • Arkadaşlar merhaba 6 agustosa kadar geçerli yeşil pasaportum var. Temmuzda araçla yurtdışına çıkacağım arkadaslarla. Bugün yunanistanin son 3 ayı kalan yeşil pasaportlulari almadığını öğrendim. Bunun gibi başka ülkeler var mi, Pasaport bitim süresine bakıp ülkeye almayan? Teşekkürler

• arkadaşlar 13 ağustos 2015 da yeşil pasaportumun süresi doluyor, 30 haziran da italyadan giriş yapıp 6 ağustos da avusturyadan ülkeye dönüş yapıcam. sitede yapılan daha önceki yorumlara göre son güne kadar kullanabileceğimizi yazıyor yeşil pasaportu fakat bir aracı vize şirketinin internet sitesinde yeşil pasaport sahiplerinin ülkeden çıkış tarihinden sonra 3 ay pasaport süresi olması lazımdır yazıyor(italya için). Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyyman

Merhaba !

Birde üniversite kazanmış olman gerekiyor ki 25 yaşına kadar yeşil pasaport alabilesin. Sigortalı işte çalışırsan yeşil pasaport alamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahetona

Merhaba, benim yeşil pasaportum var hala öğrenciyim. Pasaportun süresi 2016 mart'ta bitiyor. 8 aydır sgk'lı staj yapıyorum. Pasaportum iptal olmuş mudur?
    Bu Haziran'da mezun oluyorum. Okul bittikten sonra yurtdışına çıkmayı planlıyorum stajı bırakmadan. Gümrükten geri döndürülür müyüm?

Yok olmamıştır. Pasaportunu son kullanma tarihine kadar kullanabilirsin. Sadece ilk başvuru esnasında sigortalı olmaman gerekiyor onun dışında o hak sana 25 yaşına kadar veriliyor. Verilen hak geri alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahinoz

Arkadaşlar merhaba,
    babam emekli astsubay lise sona kadar onun üzerineydim fakat 19-22 yaşları arasında harp okulunda okudum daha sonra tekrar üniversite sınavlarına girdim o dönem bordo pasaport çıkarttırmıştım şuan 25 yaşımı eylülde doldurucam yeşil pasaport çıkartırmak istiyorum. öğrencilik halim devam ettiği için evlilik sigorta durumu olmadığı için yeşil pasaportu kullanbilir miyim ?

Şu an için hakkın var öğrencilik devam ettiği ve sigorta durumun olmadığı için ama 3 aylık pasaport çıkarırlar mı bilemiyorum. Onu bir pasaport şubeye sorman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HDS1

Öncelikle merhaba. Ben memur çocuğuyum ve 2016 yılı son tarihli yeşil pasaportum var. Geçen sene üniversiteyi kazanamadım. Bu sene tekrar hazirlaniyorum bu yaz yurt dışına çıkmak istesem sorun çıkarmı ??

Merhabalar, üniversiteden mezun oldunuz mu yoksa hiç üniversiteye gitmediniz mi ? Eğer hiç üniversiteye gitmediyseniz yeşil pasaport vermiyorlar zaten ama ne olursa olsun bi şekilde 2016 yılına kadar pasaport aldıysanız sorunsuz kullanabilirsiniz o tarihe kadar. Herhangi bir sıkıntı çıkmaz o hak size verilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buddhacosmic

Arkadaslar merhaba. yesil pasaportum var 10 aylik bir gonulluluk projesiyle Ispanyaya gidecegim. Proje Eylul 2015- Temmuz 2016 tarihleri arasinda gerceklesecek ve vize baslangic ve bitis tarihlerimde boyle olacak. Simdi sorum su: Diyelim ki agustos 2015 ayinda ispanyaya gitmek istedim. Vize tarihime kadar orda kalip sonra TR ye giris cikis yapmam mi gerekiyor yoksa giris xikis yapmadan projenin son tarihine yani temmuz 2016 ya kadar ispanya da kalabilir miyim? Simdiden tesekkur ederim

Merhabalar, yok herhangi bir giriş çıkış yapmanıza gerek yok. Vize tarihi dışındaki süre yine son 6 ay'da 90 gün üzerinden hesaplanır yani siz temmuz 2015'te de gitseniz bir sıkıntı çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnozan

Arkadaşlar merhaba,
    Ben 20 yaşında erkek çocuğuyum. Babamdan dolayı yeşil pasaportum var. Erkek çocukları için yeşil pasaport hakkı 25 yaşında mı bitiyor yoksa ömür boyu mu kullanabiliyoruz. Birde benim yeşil pasaportumun süresi 2 yıl sonra bitiyor tekrar yenilettiğimde 25 yaşına kadarsa 3 yıllık bir hakkım mı oluyor yoksa pasaport süresi kaç seneyse o kadar bir süre hakkım mı oluyor?

Kız çocukları içinde erkek çocukları içinde yeşil pasaport süresi 25 yaşına kadar. 2 yıl sonra Üniversiteye devam ediyorsan ve sigortalı bir işte çalışmıyorsan 25 yaşına kadar yeni yeşil pasaportunu alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vabi sabi

Arkadaşlar merhaba 6 agustosa kadar geçerli yeşil pasaportum var. Temmuzda araçla yurtdışına çıkacağım arkadaslarla. Bugün yunanistanin son 3 ayı kalan yeşil pasaportlulari almadığını öğrendim. Bunun gibi başka ülkeler var mi, Pasaport bitim süresine bakıp ülkeye almayan? Teşekkürler

Ben bu durumu direk Alman pasaport polisine sordum havaalanında ve pasaportun son günü ülkeden çıkış yapsanız dahi bir sorun olmaz dendi. Yani o bilgiyi nereden öğrendin bilmiyorum ama Almanyada öyle bir sıkıntı olmadığını biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrugr

arkadaşlar 13 ağustos 2015 da yeşil pasaportumun süresi doluyor, 30 haziran da italyadan giriş yapıp 6 ağustos da avusturyadan ülkeye dönüş yapıcam. sitede yapılan daha önceki yorumlara göre son güne kadar kullanabileceğimizi yazıyor yeşil pasaportu fakat bir aracı vize şirketinin internet sitesinde yeşil pasaport sahiplerinin ülkeden çıkış tarihinden sonra 3 ay pasaport süresi olması lazımdır yazıyor(italya için). Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?

Yani o aracı şirketi arayıp bu durumu nereden öğrendiklerini sorabilirsin ama dediğim gibi ben son 2 ay kala Almanya'ya gittim ve 1 ay kala çıkış yaptım. Kimsede pasaportumun geçerlilik süresini kontrol etmedi. Yani o pasaportla sen o son kullanma tarihine kadar çıkış yapabilirsin, ama çıkış tarihin pasaport son kullanma tarihini geçiyor ise o zaman sıkıntı çıkar bunu geçirmediğin sürece kimse sana giremezsin demez. Çünkü o pasaport hala geçerli bir pasaport oluyor ve buna itiraz etme hakkı o pasaport polisinde değil. Bu pasaport geçerlilik tarihlerini konsoloslukta çalışanlar takar ki zaten vize için en az 6 ay geçerli pasaport isterler. Ama havaalanındakiler sıradan bir polis memuru bunu unutmayalım.

• Arkadaşlar birde askerdeyim o yüzden zamanında cevap veremedim bilginiz olsun.
  • 10 yıl sonra amca alabiliyorum o zaman yeşil pasaportu ne yapayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.