Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, baya araştırma yaptım ama güncel bir sonuca varamadım.
    Şimdi benim 24Mart2015 tarihinde akrabamın düğünü için Hollandaya gitmem gerekli 1 haftalığına, inanın biletimi dahi gidiş dönüş aldım.
    Yaşımdan dolayı yeşil pasaportmunun süresi 15Ağustos2015 tarihinde dolmakta, malum uzatma durumum da yok.
    Bu tarz bir olay başına gelen tecrübesi olan, ya da bilgi alabilecek var mıdır acaba? Yani bu illa 6 ay geçerli pasaport istenme durumu sorun yaratmakta mı
  • ankavatar A kullanıcısına yanıt
    Hayır hiç bir sorun yaratmaz. 15 Ağustos 2015 dönüşlü bilet bile alabilirsiniz. Yani o güne kadar sorunsuz kullanabilirsiniz. Ben bunu bizzat Alman pasaport polisine sordum ve bu bilgiyi verdi bana. Bu en az 6 aylık pasaport istemi vize başvurularında geçerli yeşil pasaportta böyle bir şey yok.
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim paylaşımınız için hocam gerçekten içim rahat etti
  • MERHABA ;
    GEÇEN YIL YEŞİL PASAPORT ALMA HAKKINA ERİŞTİM VE ALDIM :)
    KISMET OLURSA 2015/OCAK/20 DE FRANSAYA GİDECEĞİZ EŞİMLE..
    KAFAMA TAKILAN BİRKAÇ SORU VAR.. DAHA ÖNCEKİ BORDO PASAPORTUMLA İTALYA/FRANSA VE İSPANYAY GİTTİM TABİ O ZAMAN VİZE ALARAK (schengen) ALARAK GİTTİM. VİZE ALMAMDA ÇOK KOLAY OLMUŞTU. ŞİMDİ O PASAPORT İPTAL OLDU VE YENİ YEŞİL PASAPORT ALDIM.
    FRANSAYA GİRERKEN NE YAPMAM GEREK ? ÜZERİMDE NE KADAR PARA BULUNDURMALIYIM? KREDİ KARTIM İLE İLGİLİ HANGİ İŞLEMLERİ YAPMALIYIM (YANİ LİMİT MİKTARINI EURO CİNSİNDEN Bİ EVRAK ALMALIMIYIM?) ORADA Bİ ARKADAŞIMIN EVİNDE KALACAĞIZ. GİDİŞ DÖNÜŞ BİLETİM VAR 6 GÜNLÜK GEZİ OLACAK.. SİGORTAMIZI YAPTIRDIM.. GÖREV BİLGESİ ALMALIMIYIM ? GÖREVLİ POLİS NELER SORAR... ??? PASAPORTUMUN SAYFALARI BOMBOŞ O YÜZDEN PANİK HALİNDEYİM :)
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• ÇİKO07 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, seyahat günleriniz kapsamında yurtdışı seyahat sağlık sigortasını yaptırdıysanız başka bir şeye gerek yok. Yeşil pasaportun geçiş üstünlüğü olduğu için size herhangi bir soru sormazlar, yani nakit para kreti kartı limiti kalacağınız yerle alakalı herhangi bir soruyla muhattap olmazsınız. Sigortayı da sormazlar ama sizin yararınıza olacağından yaptırmakla iyi etmişsiniz. Ayrıca pasaportun sayfalarının bomboş olmasıda sizi endişelendirmesin, yeni pasaportlarda size ait tüm seyahatler sistemde görünmektedir. O yüzden pasaportu vermenizle damga vurulması 1 dakika sürmez. İyi yolculuklar şimdiden.
  • ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İNANIN GECE GECE ÇOK RAHATLADIM :)
  • Selamlar 2 sene önce babam sayesinde yeşil pasaport almıştım geçen yaz 17 gün sigortalı çalıştım yazın yurt dışına çıkma düşüncem var acaba o 17 günlük sigorta pasaportu yakmismidir? Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguz2441 -- 30 Aralık 2014; 3:08:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim meraba, Babam memur 1-2 yıl önce yeşil pasaport almıştık ailecek babam sayesinde,

Şimdi sorum şu benim yaşım 23, bildiğim kadarı ile 25 yaşına kadar benim elimde kalabiliyomuş
    Ama bildiğim kadarı ile de sigortam başlayınca, bir işe girince iade etmem gerekiyormuş pasaportu.
    Öyle bir şey var mı? Ben şu an çalışıyorum, yani babamdan çıkmışımdır heralde, pasaportu ben kendim kullanabilir miyim hala devam eder mi yani? Yurt dışına gitme ihtimalim var 1-2 haftalığına biletleri felan alıp havaalanında sorun yaşamayalım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguz2441

Selamlar 2 sene önce babam sayesinde yeşil pasaport almıştım geçen yaz 17 gün sigortalı çalıştım yazın yurt dışına çıkma düşüncem var acaba o 17 günlük sigorta pasaportu yakmismidir? Tesekkurler

Sorun olmaz. Aynı şekilde bende işe gireceğim zaman pasaportu teslim etmeye gittiğimde oradaki polis teslim etmesende olur. Kimse seni ihbar etmediği sürece kullanırsın dedi.
  • Merhabalar. Benim sorum yeşil pasaportla alakalı. Şimdi benim haziran ayında yaştan dolayı pasaportunun süresi doluyor. Şubat ayında İtalyaya gitmek sorun çıkartır mı? Tur ile gidicem bide onun bir etkisi olur mu ? Saolun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacred Silence -- 6 Ocak 2015; 10:29:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba,
    bütün yorumları okudum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. kısaca yeşil pasaport ile başka hiç bir işlem yapmadan bilet alınıp almanyaya gidelebilirmi..herhangi bir yere müracaat etmemize veya başka bir belgeye ihtiyacımız varmı.

teşekkür ederim
  • Merhaba,
    18 yaşına girmeme birkaç ay var. Babamdan dolayı yeşil pasaport alma hakkım da var. 18 yaşına girmeden önce alsam 5 yıl mı geçerli? Şuan liseden mezunum. En az 2015 Eylül ayına kadar okula gidemicem. Bu aradaki 6 aylık sürede pasaportu kullanabilir miyim? Yoksa 18 yaşını doldurduktan sonra öğrenim hayatına devam etmek şart mı?
  • Sacred Silence S kullanıcısına yanıt
    Pasaportun son günü bulunduğun Ülkeden çıkış yapmak koşulu ile pasaportunu son kullanma tarihine kadar sorunsuzca kullanabilirsin. Vize başvurularında en az 6 ay geçerli pasaport isterler, yeşil pasaportta geçerlilik süresine bakılmaz. Turla gideceksen vize ücretlerinden muaf olup daha az para ödersin.
  • ülküdaş Ü kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, yapacağın işlemler biletini almak, yurt dışı çıkış harcını/pulunu yatırmak, senin iyiliğin açısından yurtdışı seyehat sigortası yaptırmak seyehat süresince geçerli olarak, onun dışında başka hiçbir işlem yok, gönül rahatlığıyla gidebilirsin.
  • bo3 B kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaportun şartları : ''evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir. '' Yani Üniversiteye devam etmen gerekir pasaportu almak için.
    merhaba ; eşimle paris turundan döndük inanın dediğiniz gibi hiçbir sıkıntı olmadı ... Sadece giriş pasaport polis kabininde 5 tane polisi görünce şaşırdım. Ama genel anlamda fransada üst düzey güvenlik önlemleri var.. her yer asker polis .. tekrar teşekkürler
    Evet bu son olaylardan sonra güvenlik önlemleri arttırılmış. Bir sorun çıkmadığına sevindim, büyük kolaylık bu yeşil pasaport. Almanya, Hollanda, Belçika turu yapmanızıda öneririm :)
    ben gezmeyi seviyorum da eşim pek haz etmedi.. genelde kafe lerde oturup kahve içme taraftarı.. louvre müzesie 24 euro verip girdik eşim 45 dk sonra ben çıkıyorum dedi.. starbucks a oturup beni bekledi.. ben daha önce italya fransa ispanya falan gezdim sırf eşim yeni yerler görsün diye parise götürdüm ama pişman oldum.. bu eşimle ilk ve son yurtdışı gezim olacak yaşlanınca bide hacıya gider gelirim o kadar
  • Arkadaşlar bugün tüm belgelerimi hazır ettim fln emniyete gittim son iş olarak benden öğrenci belgesi istedi (ıslak imzalı) . Ben istanbulda okuyorum fakat pasaportu Rizede çıkartacam . Her neyse benim evde öğrenci belgem var ama dönem başında çıkartmıştım yani Eylülde . 5 ay geçti aradan o belge kabul olur mu ? Cevaplarınızı bekliyorum hiç bir yerde bulamadım bu konu hakkında bilgi .
    :)
    yorumunuza bayıldım.

Dilerim eşiniz kısa zamanda geziyle ilgili huy değiştirir de gönlünüzce gezersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.