Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar merhaba, (baslik acmistim gerci ama daha verimli olacagini dusundugumden burayada yazmak istedim)

Benim yesil pasaport ile ilgili soyle bir sorum olacak. Once konuyu anlasilabilir olmasi acisindan aciklayayim. Asagida birkac yerde okudugum yorumlara gore yaptigim cikarimi sizlerle paylasacagim ve dogru olup olmadigini yorumlamanizi istiyorum. Cunku 2-3 farkli yorum okudum ve su anda yurtdisinda oldugumdan risk almak istemiyorum. Simdiden tesekkurler.

- 11 Ekim 2013 tarihinde Romanya'ya geldim. 10 gun kaldiktan sonra geri dondum. Boylece 6 aylik sureci baslatmis oldum. Daha sonra 12 Subat'ta gelip 5 Mart tarihinde geri dondum. Toplamda 90 gunu doldurmamis oldum ve 11 Ekim 2013 tarihinde baslattigim 6 aylik surec 11 Nisan 2014'te bitmis oldu.

- 11 Nisan'da biten 6 aylik periyottan sonra ulkeye tekrar 16 Haziran'da giris yaptim ve 11 Temmuz'da ayrildim. 26 gun kalmis oldum. Internette farkli sayfalarda okuduklarima gore 6 aylik yeni periyot 11 Nisan'dan hemen sonra degil, aradan ne kadar zaman gectiginden bagimsiz olarak, ikinci girisimi yaptigim tarihte basliyor. Bu da ikinci 6 ayin 16 haziranda baslayip 15 Aralik'ta sona erecegi anlamina geliyor.

- Son olarak ise Romanya'ya 10 Ekim 2014 tarihinde giris yaptim. Hala burada bulunmaktayim. 8 Aralik'ta cikmayi planliyorum. Yukarida yazdigim "teoriye" gore, ikinci 6 aylik periyot 15 Aralik 2014'te sona erecek ve ben sorunsuz bir sekilde ulkeden ayrilmis olacagim.

*Soruya gelecek olursak; sizce yukaridaki cikarimim dogru mudur? Bir sikinti yasama ihtimalim var midir?

*Ikinci sorum ise; 15 Aralik'ta 6 ayin bittigini varsayalim. Ben ise ulkeyi 8 Aralik'ta terk etmis olayim... Eger 25 Aralik'ta tekrar giris yaparsam bir sorun yasar miyim? Bunu soruyorum cunku yeni 6 ayin, oncekinin bitiminden bagimsiz bir sekilde, ulkeye giris yaptiginiz tarihte basladigini varsayiyorum. Birde onceki 6 ay icinde 90 gunu neredeyse sonuna kadar kullanmis oldugumuda cevabinizi verirken degerlendirebilirsiniz.

Simdiden cok tesekkur ediyorum.

• mkidd kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, biraz karışık olmuş ya da bu saatte pek algılayamadım ama bizim dış işleri bakanlığının sitesinde ''Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.'' bu şekilde yazıyor. Yani eğer ki bu kadar karışık hesaplar gerektirecek bir durum olsaydı onu daha açıklayıcı şekilde belirtirlerdi. 180 gün'ün belli bir periyodu ya da tarihi yoktur. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamaktan kasıt, senin Ülkeden çıkış yaptığın tarihten itibaren geriye doğru 180 gün hesaplanır ve bu süre içerisinde Ülkede kaldığın günler 90 günü aşmamalıdır. Ülkeye giriş değil çıkış yaptığın tarihlerin üzerinden hesaplarsan daha kolay olur. Diyelim ki sen 25 aralıkta giriş yaptın ve 25 Şubat'a kadar o Ülkede kalacaksın. 25 Şubat üzerinden, geriye doğru 180 gün hesaplarsak kaba hesap ağustosun 25'i olur, ve bu Ağustos 25-Şubat 25 peryodunda Ülkede kaldığın süre 90 günü aşmamalı. Umarım yardımcı olmuşumdur.

• Merhabalar. Arkadaşımla birlikte Şubat ayında Viyana'ya gideceğiz. Arkadaşım öğrenci, 20 Mart'ta 25 yaşını dolduracak. Yani bizim yurtdışına çıkmak istediğimiz tarihten 1 ay sonra yeşil pasaporttan faydalanamıyor olacak (bildiğim kadarıyla 25 yaşa kadardı) fakat pasaportunun süresi 5 yıllık. Bazı ülkelerin en az 3 ay geçerliliği olan yeşil pasaport şartı varmış diye bir duyum aldım ama bir türlü net bilgi bulamıyorum bununla ilgili. Acaba 1 aylık hakkı kalmış olsa bile 5 yıllık pasaportu olduğu için yine de yurtdışına çıkabilir mi? Umarım anlatabilmişimdir, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • MonsitaRosso M kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaportun son kullanma tarihi zaten 25 yaşını doldurduğu gündür. 1 aylık kullanım hakkı kaldıysa gayet rahat gidebilir hiç bir sorun çıkmaz ama dönüş tarihinde pasaportun süresinin bitmemiş olması gerekir. Son kullanma tarihi 5 Aralık'sa, 5 aralık günü ülkeden çıkış yapsanda sorun olmaz.
  • Hocam bende yeşil pasaport var 3 ay sonra 18 yaşım dolacak. Üniversiteye gitmezsem elimden mi alınacak yeşil pasaport?
  • ThugFamily T kullanıcısına yanıt
    Evet, Üniversiteye devam edersen 25 yaşına kadar devam eder.
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar acilll yardım! Ben şu anda romanyada erasmus yapmaktayım.bordo pasaportum ve nisan ayına kadar oturma iznim var.babamın memuriyetinden dolayı yeşil pasapor almaya hakkım var ben mart ayında türkiyeye dönüp yeşil pasaport çıkartmak istiyorum.romanyaya tekrar yeşil pasaportla dönücem bi sıkıntı olur mu? temmuza kadar romanyada kalmam gerekiyor okul için.
  • duncantolga D kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaport sadece turistik seyehatler içindir, işin içerisine çalışma okul oturum vs girerse yeşil pasaportla kabul etmiyorlar. Yani bu Almanya Hollanda Belçika için böyle ama yinede konsolosluğa bu konuyu sor.
  • Bugün başıma gelen olayı aktarıyorum bimerden dilekçede yazdım.
    Pasaport başvurusu yaptım babamın üzrinden normalde umumi pasaportum vardı rehin aldılar emniyette. İkinci pasaportum gel gelelim pasaport 6 aylık düzenlenmiş. Böyle bir hakları var mıdır? Ne saçmalık 5 yıllık çıkması gerekiyor normalde nasıl 6 aylık cıkarırlar böyle bir saçmalık olabilir mi yahu? Üstelik şubat ayında avrupaya gideceğim bazı ülkeler en az 6 aylık pasaport isterken geçmişler 6 aylık pasaport çıkarmışlar. Böyle bir yasa mı var? 6 aylık pasaport çıkmıyor diye biliyorum ne mantıkla 6 aylık cıkmış bu pasaport. 25 i doldurmaya da 6 aydan fazla var m

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Bugün başıma gelen olayı aktarıyorum bimerden dilekçede yazdım.
    Pasaport başvurusu yaptım babamın üzrinden normalde umumi pasaportum vardı rehin aldılar emniyette. İkinci pasaportum gel gelelim pasaport 6 aylık düzenlenmiş. Böyle bir hakları var mıdır? Ne saçmalık 5 yıllık çıkması gerekiyor normalde nasıl 6 aylık cıkarırlar böyle bir saçmalık olabilir mi yahu? Üstelik şubat ayında avrupaya gideceğim bazı ülkeler en az 6 aylık pasaport isterken geçmişler 6 aylık pasaport çıkarmışlar. Böyle bir yasa mı var? 6 aylık pasaport çıkmıyor diye biliyorum ne mantıkla 6 aylık cıkmış bu pasaport. 25 i doldurmaya da 6 aydan fazla var m

Yaş kaç? Başvuru esnasında polis bişey dedi mi süre ile ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şubatta çıkartacağım ama okulu haziranda donduracağım banada mı 6 aylık verirler?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Bugün başıma gelen olayı aktarıyorum bimerden dilekçede yazdım.

Yaş kaç? Başvuru esnasında polis bişey dedi mi süre ile ilgili.

Bugün konuştum emniyet pasaport şubeyle. Çok özür dilediler yanlışlıkla yapılmış, gelin defter bedelini biz arkadaşlarla paylaşıp tekrar çıkaralım dediler.
    Biliyorsunuz normalde 6 aylık yok zaten. Normal bildiğimiz doğru. Nasıl olmuşsa 6 aylık işaretlemişler, dosya öyle geçmiş taa ankaraya kadar onaylanıp gelmiş. Çok ilginç.
    yani hususi pasaport en az 5 yıllık çıkıyor. Ben yine defter parasının bir kısmını ödeyeceğim ama diğer kısmını halletsinler hata onlardan kaynaklı... BİMERden başvuru yapmıştım hatayla alakalı emniyetle konuşmadan önce eğer hatalarını kabul etmeselrdi dilekçeyi de iptal etmeyecektim. Hemen komiser beyefendi biriydi durumu izah edince Bimere de iptal dilekçesi attım.
    Yine içim el vermedi hepsini vermelerine ve hatalarını kabul ettikleri için yarısını vereceğim.
    Yarın sabah gidip tekrar dosya açılacak. Bu arada bordo yanmasa bari =)))

1 yılınız da olsa en az 5 yıllık çıkarıyorlar. Yalnız orada polisler özel olarak söz alıyorlar sizden =) 25 yaşında doluyor getirin diye. Götürmezseniz yine kullanabiliyorsunuz aslında. Gümrük o kadar dikkat etmiyor. AA bu okulu bitmiş bu sigortalanmış vs. geçerlilik tarihine bakıp mührü çakıp geçiyorlar.

• FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. Acaba hesaplayarak mı pasaport veriyorlar diye kuşkulandım. Öyle değilmiş.

• dostum selamalr tekrardan bir soru daha sormak istiyorum

ben şimdi yeşil pasaportumla hollandaya gideceğim orada belli bir süre kaldıktan sonra amsterdam schipol havaalanından roma fco ya uçacağım, şimdi bende vize ya da oturma izni olmadığı için pasaportta, bilet kontrol noktasında görevliye pasaportu verdiğimde adam demeyecek mi nerde vize ya da oturma izni diye?

çünkü benim oturma iznim vardı finlandiya için erasmustan dolayı,(o zamanalr bordo vardı) haliyle pasaportta vize yok sadece oturma izni kartım vardı. Avrupayı gezerken, bilet kontrollerinde görevliye pasaportu veriyordum oturma izni kartımı göstermeden, o da soruyotdu vize ya da oturma izni yokmu diye, tabi sonra veriyotdum oturma izni kartımı. Şimdi yeşil pasaportta sadece hollanda yi girdiğimin damgası olacak ne vize ne de oturma iznim var. havaalanında bilet kontrolü sırasında, adamlar nasıl anlıyorlar yeşil pasaportun üstünlüğünü? special pasaport yazıyor olmasından mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 20 Aralık 2014; 11:14:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

dostum selamalr tekrardan bir soru daha sormak istiyorum

ben şimdi yeşil pasaportumla hollandaya gideceğim orada belli bir süre kaldıktan sonra amsterdam schipol havaalanından roma fco ya uçacağım, şimdi bende vize ya da oturma izni olmadığı için pasaportta, bilet kontrol noktasında görevliye pasaportu verdiğimde adam demeyecek mi nerde vize ya da oturma izni diye?

çünkü benim oturma iznim vardı finlandiya için erasmustan dolayı,(o zamanalr bordo vardı) haliyle pasaportta vize yok sadece oturma izni kartım vardı. Avrupayı gezerken, bilet kontrollerinde görevliye pasaportu veriyordum oturma izni kartımı göstermeden, o da soruyotdu vize ya da oturma izni yokmu diye, tabi sonra veriyotdum oturma izni kartımı. Şimdi yeşil pasaportta sadece hollanda yi girdiğimin damgası olacak ne vize ne de oturma iznim var. havaalanında bilet kontrolü sırasında, adamlar nasıl anlıyorlar yeşil pasaportun üstünlüğünü? special pasaport yazıyor olmasından mı

Yeşil pasaport olduğu için otomatik olarak vize sormaz sana. Yani istediğin gibi giriş çıkış yapabilirsin.

• çok teşekkür ederim yani bana bir tuhaf geliyor hala vize ya da oturma izni olmadan ya da herhangi bir belge olmadan sadece yeşil pasaportla tüm avrupayı gezmek
  • quote:

çok teşekkür ederim yani bana bir tuhaf geliyor hala vize ya da oturma izni olmadan ya da herhangi bir belge olmadan sadece yeşil pasaportla tüm avrupayı gezmek

Çok kolaylık sağlayan bir uygulama çünkü schengen almak çok uğraştırıcı bir süreç.

Keşke abd, ingiltere ve kanada da yeşil pasaporta muafiyet getirse tadından yenmez ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

quote:

çok teşekkür ederim yani bana bir tuhaf geliyor hala vize ya da oturma izni olmadan ya da herhangi bir belge olmadan sadece yeşil pasaportla tüm avrupayı gezmek

Çok kolaylık sağlayan bir uygulama çünkü schengen almak çok uğraştırıcı bir süreç.

Keşke abd, ingiltere ve kanada da yeşil pasaporta muafiyet getirse tadından yenmez ama

amerika olmasa da olur avrupa olsun bizim olsun yav sağlık sigortası sormuyorlarmış ama ben yinede 2 haftalık yaptıracağım nolur nolmaz başımıza iş gelir diye...

dostum birde bu 6 ayda 3 ay gibi ibareler var o nedir?

• arkadaşlar yeşil pasaportum var. 23.06.2014 tarihinde yurtdışına çıktım.21.09.2014 tarihinde Türkiye'ye giriş yaptım.
    17.01.2015 tarihinde yurt dışına çıkmak istiyorum.
    Bu 6 ayda 90 gün muhabbeti kafamı karıştırdı.
  • r__kara kullanıcısına yanıt
    17.01.2015'ten sonra çıkmayı düşündüğünüz tarih nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.