Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 ay sonra yurtdışına gidiyorum. havaalanında ne gibi şeyler beni karşılayacak uçaktan indikten sonra ?
  • kezbaneu kullanıcısına yanıt
    Hayır yeşil pasaport'u hakettiğini gösteren belgeyle gitmeniz yeterlidir.
  • MissEliotte kullanıcısına yanıt
    Hayır, pasaport süresinin sonuna kadar herhangi bir işlem olmadan kullanabilirsiniz. Yalnız bir ülkede 6 ayda 3 ay vizesiz bulunabilirsiniz.
  • tufan92 kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaportu siz babanızdan veya annenizden dolayı hakediyorsunuz. Yani sigortanın yatması siz öğrenci olduğunuz sürece pasaport hakkınızı etkilemez. Yeşil pasaportu hakeden kağıt ile pasaportunuza başvurabillirsiniz.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Uçaktan indikten sonra diğer yolcuları takip edin. Sıra sıra pasaport kontrol bölümünü göreceksiniz. Orada Avrupa Birliği vatandaşları, diğer ülke vatandaşları ve tüm ülke vatandaşları diye ayrılmış bölümler var. Siz diğer ülke veya tüm ülke vatandaşları kısmında sıraya gireceksiniz ve sıra size gelince polise hafif bir gülümsemeyle pasaportunuzu uzatın. Damgayı vurduktan sonra da teşekkür edip, bagaj alım bölümüne geçin. Bagajınızı alıp havaalanını terkedin :)
  • ben 21 yasındayım lise öğrencisiyken yeşil pasaport çıkarmıştım hala aynı defteri kullanıyorum 2015te btiyor süresi. liseden sonra 1 sene üniversiteye hazırlandım o arada öğrenci olarak sayılmıyordum doğal olarak. sonraki sene üniversiteye girdim şu anda öğrenciyim pasaportumu kullanabilir miyim? babam faal çalışan eğer iptal olduysa iş yerinden haber verirler mi?
  • yardımcı olabilecek var mı?
  • LazyRich kullanıcısına yanıt
    Pasaportunuzun son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz. Ama eski tip pasaportlar hala kullanımda mı onu araştırmanız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: henry_06

Pasaportunuzun son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz. Ama eski tip pasaportlar hala kullanımda mı onu araştırmanız gerekir.

cevabınız için teşekkür ederim.. eski tip pasaportlar 24 kasım 2015e kadar geçerliymiş.
    kaynak:https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/
  • Arkadaslar yesil pasaportumun gecerliligi 2016 ya kadar.Ogrenciligim devam ediyor fakat sigortali bir ise baslayacagim.Pasaportumu kullanirken zorluk yasar miyim yardimci olursaniz cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • henry_06 kardeşim her şey şahane sağolasın. ben yeni aldım yeşil pasaportu bileti de alacam almanya ya. acaba başka mecburi para verdiğimiz yer varmı sana zahmet bir seyahatte ne işlemler yaptığını sırasıyla hangi işlemlerden geçerek gidipgeldiğimizi anlatırsan sevinirim mesela harç parası falan var mı teşekürler
  • maben M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Almanya'ya gitmek için işin %99'unu halletmişsin :) Bileti aldıktan sonra, Almanya'da kalacağın tarihler arasında Yurt Dışı Seyehat Sigortası yaptırman gerekiyor, yani bunu sormuyorlar fakat orada olur ya başına bi iş gelirse bu sigorta baya işe yarıyor. Bunu HDİ Sigortadan uygun bir fiyata yaptırabilirsin. Birde Yurt Dışı Çıkış harç pulu alman gerekiyor ya da Ziraat Bankası veya İş Bankasından pasaport numaranla herhangi bir şubeden vergi şeklinde yatırabilirsin yoksa havaalanından alacaksın.

- Havaalanına gidip gideceğin havayolu şirketinin check in yerinden, bagajını verip uçağa biniş kartını alacaksın. Aktarmalı uçuşsa iki uçak içinde biniş biletini alabilirsin. Bagaj sınırı yurt dışı uçuş sınırını dikkate alacaksın ve bagajı Almanya'da alacaksın aktarmada sen herhangi bir işlem yapmıyosun.

- Sonra Dış Hatlar Gidiş'e gidiyorsun ve Türkiyede'ki pasaport kontrolüne girip oradan çıkış alıyorsun.

- Almanya'da indikten sonra yolcuları takip et, pasaport kontrolüne giriyorsun. Oradaki sırada da ya Diğer Ülke Vatandaşları ya da Tüm Ülke Vatandaşları yazan polislerin sırasına girip, pasaportunu verip damgayı vurduracaksın. Daha sonra da bagajını alıp havaalanından çıkacaksın :) Hepsi bu.

• henry_06 H kullanıcısına yanıt
    Hocam pasaportum yok ve cıkartırmayı dusunuyorum annem ve babam memur emeklisi sanırım yeşil oluyormus unide oldugum için ancak sorum şu

Dogum tarihim 31-03-2014 7ay sonra 25 olucam yeşil için başvurmaya degermi ? 2.si eylül 10gibi mezun olucam universiteden bu bir sorun teşkil edermi
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Mezun olmadan önce alacağın bir öğrenci belgesiyle iş hallolur fakat eğer yurt dışına gitmeyi düşünüyorsanız maddi açıdan size avantaj sağlar. Pasaport harcı ödemezsiniz, 75 TL defter bedeli ile pasaport sahibi olursunuz. Birde gideceğiniz Ülke eğer vize istiyorsa vize masraflarınıda ödememiş olursunuz. Yani eğer 7 ay içerisinde yurtdışına çıkacaksanız başvurun 1 günlük iş ama yurtdışına gitmeyi düşünmüyorsanız başvurmayın.
  • quote:

Mezun olmadan önce alacağın bir öğrenci belgesiyle iş hallolur fakat eğer yurt dışına gitmeyi düşünüyorsanız maddi açıdan size avantaj sağlar. Pasaport harcı ödemezsiniz, 75 TL defter bedeli ile pasaport sahibi olursunuz. Birde gideceğiniz Ülke eğer vize istiyorsa vize masraflarınıda ödememiş olursunuz. Yani eğer 7 ay içerisinde yurtdışına çıkacaksanız başvurun 1 günlük iş ama yurtdışına gitmeyi düşünmüyorsanız başvurmayın.

Yani okuldan mezun olunca iptal olmayacakmı ? bana iptal olur dendi
    Yani o kazanılmış bir hak. Sen 25 yaşına kadar yeşil pasaport hakkını kazanmışsın ve elinde son kullanma tarihi belli bir pasaport var. İptal olcağını sanmıyorum.
  • quote:

Yani o kazanılmış bir hak. Sen 25 yaşına kadar yeşil pasaport hakkını kazanmışsın ve elinde son kullanma tarihi belli bir pasaport var. İptal olcağını sanmıyorum.

Bu pasaportun tek verecegim para 75 tl midir?
    Belki sigortalı bir işe girdiğinde iptal olabilir ama onu da sen başvurup teslim etmezsen pasaportunu pasaport polisininde senin primlerini göreceğini sanmıyorum :)
  • Evet, birde biyometrik fotoğraf parası. Başka bir ücreti yok.
  • Herkese merhaba,

-Yeşil pasaport sahipleri Almanya'da 3 ay kalıp Türkiye'ye döndükten hemen sonra tekrar Almanya'ya girme hakları var mıdır?
    -Yada 1 sene içerisinde en fazla kaç ay Almanya'da kalma hakları vardır?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.