Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar, yeşil pasaportlular son 6 Ayda 90 gün vizesiz kalma hakkına sahiptirler. 1 sene içerisinde toplamda 180 gün vizesiz kalma hakkınız vardır fakat bu turistik seyahat olup herhangi iş okul vs gibi amaçlar için vize almak gerekir.
  • yeşil pasaportlu 60 yaş üzeri kişilerin yurtdışı seyahatlerinde (almanya) ulaşım v.b. harcamalarda indirim hakkı var mıdır?
  • ishak_koc İ kullanıcısına yanıt
    Ulaşımda uçak biletinde falan herhangi bir indirim yok fakat Almanya içi ulaşımda müze ve sinema vb. yerlerin biletlerinde belli yaş üzerindekilere indirim sağlanıyor.
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    yeniletme ücreti de aynı şekilde değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sadece defter bedeli harç yok.
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Yeşil pasaport sahibiyim. Yunanistana gideceğim. Yurtdışı Çıkış Harcı'nı yatırmak (15 ₺) dışında yapmam gereken birşey var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcabey A kullanıcısına yanıt
    Birde sizin yararınıza olacak yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmanızı öneririm. Başınıza gelebeilecek acil durumlar için. Ama bu zorunlu değil size kalmış. HDİ Sigortada gayet uygun fiyatlarla yaptırabilirsiniz.
  • merhaba,22 yasındayım babamın üzerinden yeşil pasaport sahibiyim ancak öğrenciliğim gelecek yılın haziran ayında son eriyor.Bu tarihten sonra temmuz,agustos gibi pasaportu kullanabilirmiyim? Eylül ayında master ögrencisi olucam tekrardan ama bu 2 aylık donemde ögrenci gözükmeyeceğim Ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokberki

merhaba,22 yasındayım babamın üzerinden yeşil pasaport sahibiyim ancak öğrenciliğim gelecek yılın haziran ayında son eriyor.Bu tarihten sonra temmuz,agustos gibi pasaportu kullanabilirmiyim? Eylül ayında master ögrencisi olucam tekrardan ama bu 2 aylık donemde ögrenci gözükmeyeceğim Ne olur ?

Bir problem çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amcabey

Merhaba
    Yeşil pasaport sahibiyim. Yunanistana gideceğim. Yurtdışı Çıkış Harcı'nı yatırmak (15 ₺) dışında yapmam gereken birşey var mı?

İsteğe bağlı sigorta dışında yapmanız gereken bişey yok.

Yurtdışı çıkış harcı 15 tl değil miydi. 15 euro olmaması gerek

• istanbuldan hollandaya yeşil pasaportum ile gideceğim,

sigorta yaptırmayı düşünmüyorum, hollanda ve italya olmak üzere 2 hafta kalacağım, acaba herhangi bir kimse, polis olur, görevli olur bana nerede kalacağımı ve sağlık sigortamı sorar mı? 2 haftalık için sigorta ücreti nedir?

italya için rezervasyonum var ancak hollanda da arkadaşımda kalacağım için rezervasyon gibi bir durum söz konusu değil.

yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Yeşil pasaportlular vize gerekmeyen ülkelere doğrudan girerler, yasadışı bir durum yoksa kendilerine bir şey sorulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

istanbuldan hollandaya yeşil pasaportum ile gideceğim,

sigorta yaptırmayı düşünmüyorum, hollanda ve italya olmak üzere 2 hafta kalacağım, acaba herhangi bir kimse, polis olur, görevli olur bana nerede kalacağımı ve sağlık sigortamı sorar mı? 2 haftalık için sigorta ücreti nedir?

italya için rezervasyonum var ancak hollanda da arkadaşımda kalacağım için rezervasyon gibi bir durum söz konusu değil.

yardımlarınız için teşekkür ederim

Havaalanında pasaport kontrolü esnasında formalite icabı ' ne için geldin, ne zaman döneceksin' benzeri sorular soruyorlar.

Bana belçikada pasaport kontrolünde görevli nerede kalacaksın diye sormuştu, bende henüz rezervasyonum yok bir yer bulurum, zaten yarın fransaya geçicem dedim. Teşekkür etti verdi pasaportu.

Hani soru sorsa dahi cevap vermesende olur.

• teşekkür ederim dostum
  • Arkadaslar 2 saat icinde bilet almam lazim.acil yardim. Yesil passportumun suresi 29 kasimda bitis yapiyor bende 25 kasimda giris yapicam araligin ilk.haftasi cikis acaba ne gibi yaptirimlarla karsilasirim? Ulke almanya

• swat882 kullanıcısına yanıt
    Hayır soramaz, yeşil pasaportun geçiş üstünlüğü vardır. O yüzden soramaz.
  • Buna kalkışmamalısın bence, ben bu durumu pasaport polisine sorduğumda, dönüş tarihiniz pasaport bitiş tarihinizden 1 gün önce olsa dahi sorun olmaz dendi. Ama diğer türlü dönüş pasaporttan sonra olursa, bi kere ülkeden çıkış yapamazsın pasaportun olmadığı için, çıkış yapamadığın gibi kaçak durumda almanyada bulunmuş olursun, bununda ne gibi yatırımları var bilmiyorum. Ama hiç önermiyorum bu şekilde seyahat etmeni.
  • Yeşil pasaport için gerekli belgelerde matbu talep formu diye bişey gördüm. Tam olarak ne olduğunu açıklayabilecek biri var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: ChadSmith

Yeşil pasaport için gerekli belgelerde matbu talep formu diye bişey gördüm. Tam olarak ne olduğunu açıklayabilecek biri var mı

Bildiğim kadarıyla çalıştığın kurumdan yada babanın üzerinden alacaksan babanın çalıştığı kurumdan alacağı yeşil pasaport tanzim edilmesini talep eden dilekçe benzeri talep formu. Kurumun müdürü imzalı oluyor

• iyi günler arkadaslar,
    benim yeşil pasaportum var süresi 2014 aralıkta bitiyor , 23 yasındayım ve öğrencilik durumumda devam ediyor, yeniletmek istiyorum
    fakat ben yeşil pasaport aldıktan sonra kısa süreli sigortalı olarak calıstım ama hiç yurtdısına çıkmadım
    sigortalı işte calısanların iade etmesi gerekiyor yoksa ceza işlemleri uygulanır diye bir söylenti var o kafamı kurcalıyor
    yeniletmeye gittiğimde bi sıkıntı ile karsılasır mıyım?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.