Şimdi Ara

Yeşil yanan trafik ışıklarının cart diye kırmızıya dönmesi!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
10.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: of dead

Saniyeli trafik lambaları en güzeli ne kadar kaldığını biliyor kendini ona göre ayarlıyorsun.

Onlara da güven olmuyor ki 20 sn gösteriyor kırmızıda bir bakıyorum çat diye yeşil yanmış
  • biz eskişehirde sarı ışık kullanmıyoruz, yeşil ve kırmızı bize yetiyor :(
    2,5 yaşındaki oğlum bile sarı ışığı biliyor ama lambalarda sarı yanmadığı için çoçuğun kafası karışıyor!
    napalım, türk mantığıyla bir uygulama!!!
  • Yörüngeye bile oturulabilir, ses hızında seyahat edilebilir ama böyle motorlar, makinalar, zeplinler, fil ağırlığındaki şeyle çita hızında gitmekler bize göre değil. Belediyesi ayrı, karayolu ayrı, kanunu ayrı, standardı ayrı... Üç renkle kafamız karışıyor daha.

Bu işler için insanlığa Amerikalılar psikofizik, Ruslar ergonomi tahsil etti. Onlardan bahsetseydik ama neresinden başlayalım da bahsedelim. Önce kırmızı yanınca durulacak çizgiyi çizelim.

Biz otomobil toplumu değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knopix2626

biz eskişehirde sarı ışık kullanmıyoruz, yeşil ve kırmızı bize yetiyor :(
    2,5 yaşındaki oğlum bile sarı ışığı biliyor ama lambalarda sarı yanmadığı için çoçuğun kafası karışıyor!
    napalım, türk mantığıyla bir uygulama!!!

Evet ilginçtir Eskişehir'de trafik lambalarında yukarıdan aşağıya üç renk lamba var fakat tasarruf amacı ile sarılara lamba takılmıyor sanırım. Yeşil yanıp da sönmüyor kırmızıya ne zaman döneceğini anlayabileni kutluyorum. Ayrıca normalde ana yoldan sağa bir dönüş varsa düz devam etmek için normal bir ışık olur sola dönecekler için de içerisinde solu gösteren bir ışık olur. Eskişehir'de bu da ters örneğin devlet hastanesinin orada ki ışıklar kırmızı yanıyor ama yanan kırmızı sola dönüş için insanın içine doğmasını umuyor yapanlar. Orada ki ışıktan her geçişimde muhakkak ki birileri bilmeyerek duruyor arkadan kornolar, bağrışmalar.... Fakat önde ki insanın anlamasına bunlara rağmen imkan yok :)

UYARI: Ne anlatmak istediğimi muhtemelen Eskişehir dışında yaşayanlar anlayamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beYdeNbeY -- 6 Mart 2012; 23:46:26 >

• Antalya'da tıp fakültesinden Migros kavşağına inerken de durum böyle. Yeşil yanan ışık bir anda sarı ve kırmızı oluyor. 3 şeritli bu yolda hız belli bir seviyede oluyor ve çoğu zaman sıkıntı yaratıyor.

Yeşil yanıp sönmeye başlamış ve biraz mesafem varsa frene basar dururum. Yani yeşil yanıp sönmeye başladığında gaz yerine frene basılırsa problem ortadan kalkar.

Geçen gün sarı yandığında durduğum için arkamdaki "öküz" kornaya bastı. Aynadan ne var dediğimde ise elini kolunu kaldırıp birşeyler söyledi. Yandaki sopayı kapıp arabadan inmekle inmemek arasında gidip geldim. Arka koltuğunda oturan bayanı ve çocuğu görünce vazgeçtim. Sonradan düşünüyorsun da bu insanlarla uğraşmaya değmez zaten. Trafikte sadece biraz sabırlı olalım, çoğu problem çözüme kavuşacaktır.
  • Böyle trafik ışıkları çok tehlikeli ve İstanbulda çok var. Ama ben zaman sayacı yoksa ışıklarda yaklaşırken hızımı düşürüyorum ki aniden kırmızı yanarsa durabiliyim.
  • arada sarı yokmu ?
  •  Yeşil yanan trafik ışıklarının cart diye kırmızıya dönmesi!!!
  • ışıklandırma yerine yerden yükselen demir direkler yapılacak,

habersiz ve bir anda yükselecek bunlar,

yeşilin bir an sonra kırmızı olması gibi,

bir an yol açık ama tam siz geçerken, tam da arka aksı üzerine alacak şekilde.

yollara da karayolu yeni çukurlar açsın,

var olan, orana, alıştık. km başına düşen çukur oranının arttırılması lazım. alışkanlık dikkati dağıtıyor.

sonra çizgiler, daha kötü yapılması gerek. mesela lacivert ve bordo çizilsin yer yer. beyazı standart yapmak yanlış. sisli bölgeye siyah çekilrbilir.

ayrıca geceleri daha fazla sulamalılar yolu, tozu engellemek için, özellikle kışın, 0 derecenin altında.

ayrıca daha fazla araca da kırmızı mavi ışık vermek gerekiyor. emniyet şeridinde boşluklar oluyor, değerlendirilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3tozc4n

Yeşil yanan trafik ışıklarının cart diye kırmızıya dönmesi!!!

çok güzelmiş, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: ferrariman

Direk kırmızıya geçmesi saçma bı durum olmuş bu arada kaza memleketimde olmuş

hocam ben de ereğli'liyim, bu kazada ışık ihlali yapan servis şoförü daha doğrusu ona ihlal değil de başka bişey denir neyse ben söylemeyeyim, adam yolun ortasına zaten ışığa bakmadan çıkıyor, ışıkları hiç takmıyor, sağdan gelen minibüs yavaşlayınca ışık yandı sandı ya da tırı görmeden yola girdi, sonuçta bu kaza oldu, Allah'tan ölen yok

yukarıda erhaber.com'dan link de verdim, kaymakam bey ilk incelemelere göre servis şoförü hatalı dedi, videosu da var

Forumda bı hemserimin olması ne güzel çok memnun oldum. Kazayı bugün er haberin sitesinde bende gördüm gercekten uzucu bi haber ama can kaybının olmaması şükür dedirtiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Haluk abi bence bu konuda en fazla yazacak kişi Recai abi olur. Antalya'nın o iğrenç ışıkları kemer- alanya arası giderken hepsimi öyle olur. Direk çörttt diye kırmızı ve herkesinde hızlı gittiği yollar her ışıkta bi teretdüt insanı insanlıktan çıkartıyor. Her antalya'ya gittiğimde oralara yolum düşerse lanet ederim.

Anılcım, birçoğunu düzeltselerde çok büyük sıkıntılar çıkaran trafik ışıkları mevcut hala.

Akdeniz sanayi sitesi çıkışında zaman sayacı koymuşlar güya ama sayaç tabelanın arkasında kaldığından görünmüyor.

En önemli kavşaklardan biri olan Meltem kavşağında (5M migros) durum çok kötü, hız kuralları dahilinde bile ilerliyor olsan pat diye yanan ışığa uyum sağlanamıyor ne yazık ki.

Konyaaltı sahil yolunda durum facia zaten. Havaalanı yolu ise tam rezalet, kimi yerde mobese yok kimse ışık mışık dinlemiyor, kimi yerde zaman sayacı yok ışıklar pata küte yanıp sönüyor. Bir ışıktan hız kuralları dahilinde diğer bir ışığa vardığında asla yeşile yetişemiyorsun.

Ne yapalım alıştık artık, hem kendi canımıza hem karşımızdakinin canına zarar vermemek için hep yeşili kaçıracakmış gibi hareket ediyoruz.

Antalya'da trafikle ilgili asıl problem trafik işaret ve işaretçilerinden ziyade, insanların birbirlerine olan saygısızlığı. Sinyal vermeden zırt pırt şerit değiştirmeler, olmayacak yerde hız yapmalar, yeşil yanmadan ışıktan geçip geçtikten sonra kaplumbağa hızında gitmeler, gereksiz yere sol şeridi işgal etmeler, yol vermemeler vs. vs.
    Tamam bunlar her yerde karşılaşılan durumlar ama maalesef burada trafik mantalitesi böyle ve trafik hep böyle akıyor.

• bizim memleket kucuk. o yuzden pek problem olmuyor benim icin.

cogu isigin yanma sirasini biliyorum. uzaktan gelirken ne taraf geciyorsa hizi ona gore azaltiyorum/azaltmiyorum ya da durmaya hazir hale geliyorum.

Antalya isiklarini bilmedigimden de hep efendi takiliyorum ortalikta
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.