Şimdi Ara

Yeşil yanan trafik ışıklarının cart diye kırmızıya dönmesi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
10.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı trafik ışıkları kırmızıya dönmeden önce yeşildeyken 3 ya da 5 kez yanıp sönüyor ve ondan sonra kırmızı yanıyor.

Bence bu çok güzel bir uygulama.

Oysa bazı trafik ışıkları yeşil yanarken birden kırmızıya dönüyorlar ve ışığa yakın biryerlerde belli bir süratte gelirken frene bassanız bile kırmızı ışıkta geçmek durumunda kalıyorsunuz.

Buna en güzel örnek Ankara Oran Sitesinden Ikea ve havaalanı tarafına giderken Yıldız'dan ayrılan Doğukent Bulvarı.

Bu güzergahta mevcut ışıklardan bazılarında yeşil 5 kez yanıp söndükten sonra kırmızıya dönüyor.

Oysa bazıları yeşildeyken birdenbire kırmızıya dönüyor.

Bugün akşam haberlerinde Konyada bir tır aniden kırmızıya dönen ışıklarda duramadığı (ya da duramayacağını anladığı için fren bile yapmadığı) için öğrenci servisine çarpmış ve 10 kadar öğrenci yaralanmış.

http://www.haberler.com/konya-eregli-tir-ile-ogrenci-servisi-carpisti-10-3424518-haberi/

Yetkililer neden tüm trafik ışıklarını yeşilden kırmızıya geçişte 3-5 kez yanıp sönecek şekilde yapmıyorlar acaba?

Eminim bu şekilde gerçekleşen trafik kazalarının ve bazı trafik cezalarının önüne geçilebilir.

• hatta yeni isiklar led ile yapildigi icin sekil olusturalabilir.

Yani; 5 ten geriye sayabilir yesil isik. Bunlar cok kolay seyler aslinda...
  • Saniyeli trafik lambaları en güzeli ne kadar kaldığını biliyor kendini ona göre ayarlıyorsun.
  • Bunlar benim korkulu rüyam ışık yeşil yansa bile mutlaka hız düşürüyorum. Bazen yeşile yetişip geçmek için hız arttırıyorum tam o anda zart diye kırmızıya dönüyor durayım mı geçeyim mi derken hey şey bitiveriyor.
  • malesef caddebostan sahil yolunda da böyle durum var, anladığım kadarı ile kartal civarı ışıklar kırmızıya dönmeden yanıp sönüyor ama geri kalan yerlerde zart diye kırmızı oluyor, o yüzden ışıklara yaklaşmadan arkamı kontrol ediyorum ve yavaşlayıp sert frene hazır konumda duruyorum. dediğin gibi olsa ışıklar çok güzel olacak.
  • Merhaba Haluk Abi;

Trafik lambalarının hiç biri bir anda yeşilden kırmızıya "cart diye" dönmez dönmemeli, hiçbir standart bunu kabul etmez, en az 2 sn. sarı ışık yanmak zorundadır. Kırmızıdan yeşile dönerken sarı ışığın gereksiz olduğunu düşünmekteyim, onun yerine kırmızı faz süresi sarı faz kadar (1 veya 2 sn) uzatılmalıdır.

Ama yeşil ışığın yanıp sönme gibi bir zorunluluğu yok, yanıp sönen ışıkta ne zaman sarı yanacak bilemiyorsun, tek yararı çok çok uzaktaysan gazdan ayağını çekip yakıt ekonomisi yaparsın hepsi o. Çünkü kaç defa yanıp söneceğinin standardı da yok, kimi yerde 2 kimi yerde 3 kimi yerde 5 kez yanıp sönüyor.

Saniye sayaçlarının da ledleri fazla parlak (gündüz de rahat okunabilsin diye) ama geceleri uzaktan okuyamıyorum, yaklaştıkça (büyüdükçe) netleşiyor. Basitçe parlaklığı ayarlayan bir ışık sensörü konulabilirdi.

Normalde sarı yanar yanmaz frene basan bir sürücü zaten duramayacaksa geçebilir, durabiliyorsa durmak zorundadır, sürücülerde genel olarak yeşil ışıkta hız yükseltme eğilimi vardır, bu durum yeşil ışık yanıp sönünce daha da artmakta.

Saniye sayaçlarının da yeşil ışıkta faydalı ama kırmızı ışıkta zararlı olduğunu düşünüyorum çünkü 2 sn kala araçlar yürümeye başlıyor, diğer taraftan son anda geçenlerle veya geçmekte iken kırmızı yanan yayalarla kaza riski oluşuyor.

Videoyu da şimdi izledim, kaza memleketim Ereğli'de olmuş, üzüldüm...

Servis şoförünün yolun ortasında beklemesi hatalı, yolun ortasında bekleme cebi de yok trafik ışığı da yok, sağdan gelen diğer minibüsün "yavaşladığını görerek" ya da o tarafın yaya lambasının yeşile döndüğünü görerek yola çıkıyor, yeşil ışığı görerek değil!

Tahmin ettiğim gibi çıkacak sanırım;

quote:

...Ziyaret esnasında bir açıklama yapan Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, ''Bugün sabah saatlerinde Türkmen Köyü Kavşağı tabir ettiğimiz yerde tır ile özel bir öğrenci servisinin çarpışması sonucu serviste bulunan 12 öğrencimizin 10 tanesi yaralanmış ve yaralı öğrencilerimizden bir tanesinin kolu kırık olduğu tespit edilmiştir. Diğer bir öğrencimiz de iç kanama riskine karşı tedbir olarak ameliyata alındı. Olayın meydana geldiği yere baktığımızda ucuz atlattığımız bir kaza olarak görebiliriz. Olayda servis şoförünün hatasının olup olmadığı yapılacak araştırmalar neticesinde belli olacak ancak aldığımız ilk bilgiler hatalı olduğu yönünde'' dedi.

http://www.erhaber.com/haber?id=20599

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Mart 2012; 19:57:57 >

• Neden sarı koymazlarsa...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trafık ışıkları ,kırmızıdan yeşile bir anda dönüyor da
    yeşilden kırmızıya bir anda dönmüyor ,arada sarı da yanıyor ,
    İstanbulda böyle ,diğer şehirlerde farklı bir uygulama mı oldu ?
  • Antalya'da da böyle birden kırmızıya geçiyordu bence tam bir güvenlik zaafiyeti...
  • Basina gelen varmi merak ettim de; Kirmizi isiklar da duruyorsunuz..Ambulans arkadan yol istiyor,isiklari gecip ( kirmizi ) saga yonelerek yol veriyorsunuz...Bu sekil de Kamera olsa ve kirmizi da gecer gecmez resminizi cekse,adrese ceza yolluyorlar mi bilen var mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 6 Mart 2012; 20:33:57 >
  • Birde yeşil yanarken yürüyen adam var.Son saniyelere doğru koşmaya başlıyor.Aslında yapması çok kolay ve maliyeti çok düşük

Yazdığımı okudum belki anlaşılmaz diye ekliyorum: Yeşil ışıktaki adam koşup yürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 6 Mart 2012; 20:44:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Basina gelen varmi merak ettim de; Kirmizi isiklar da duruyorsunuz..Ambulans arkadan yol istiyor,isiklari gecip ( kirmizi ) saga yonelerek yol veriyorsunuz...Bu sekil de Kamera olsa ve kirmizi da gecer gecmez resminizi cekse,adrese ceza yolluyorlar mi bilen var mi acaba ?

Anladığım kadarıyla arkadan ambulans gelirse mobese olan yerde kırmızıda geçtiğimde ceza yer miyim diye soruyorsun?

Evet ceza kesiliyor.Arıyorsun olayı anlatıyorsun kayıtlar kontrol ediliyor ceza iptal oluyor

Ben başımıza geleni anlatayım.Teyzem fenalaştı ambulans çağırdık arkadan arabayla ambulansı takip ediyorduk.O kırmızıda geçince peşinden bizde geçtik ve ceza yedik.Sonra emniyete telefon açıp durumu söyledik ceza iptal oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 6 Mart 2012; 20:39:17 >
  • konyada'da böyle yeşil yanan ışık pat diye kırmızıya dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Basina gelen varmi merak ettim de; Kirmizi isiklar da duruyorsunuz..Ambulans arkadan yol istiyor,isiklari gecip ( kirmizi ) saga yonelerek yol veriyorsunuz...Bu sekil de Kamera olsa ve kirmizi da gecer gecmez resminizi cekse,adrese ceza yolluyorlar mi bilen var mi acaba

Anladığım kadarıyla arkadan ambulans gelirse mobese olan yerde kırmızıda geçtiğimde ceza yer miyim diye soruyorsun?

Evet ceza kesiliyor.Arıyorsun olayı anlatıyorsun kayıtlar kontrol ediliyor ceza iptal oluyor

Ben başımıza geleni anlatayım.Teyzem fenalaştı ambulans çağırdık arkadan arabayla ambulansı takip ediyorduk.O kırmızıda geçince peşinden bizde geçtik ve ceza yedik.Sonra emniyete telefon açıp durumu söyledik ceza iptal oldu

Tesekkur ederim cevap icin,basima geldi yol vermek durumun da kaldim da,ceza gelirse ararim bende..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 6 Mart 2012; 20:41:03 >

• doğukent bulvarını hergün işe gidip gelirken kullanırım. ikea tarafına gidişte, yıldız kavşağından doğukente ayrıldıktan sonra 2. ışıklarda genellikle denk geliyorum. yol 3 şeritli olduğu için 70-80 km hızla aşağıya inerken sarı yandığında ışığa çok yakın isek durmak imkansız gibi birsey. yanıp sönerek kırmızıya gecse belki durulur ama dediğiniz gibi çat diye sarı, ardından kırmızı olunca afallıyor insan.

birde o yolda polis çevirmesi oluyor dikkat edin. hız sınırı 50km yazıyor ama 70km ye müsade ediyorlar sanırım. ben 3 ay önce 91km hız ile 290TL ceza yemiştim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Basina gelen varmi merak ettim de; Kirmizi isiklar da duruyorsunuz..Ambulans arkadan yol istiyor,isiklari gecip ( kirmizi ) saga yonelerek yol veriyorsunuz...Bu sekil de Kamera olsa ve kirmizi da gecer gecmez resminizi cekse,adrese ceza yolluyorlar mi bilen var mi acaba

Tesekkur ederim cevap icin,basima geldi yol vermek durumun da kaldim da,ceza gelirse ararim bende..

yanlız şunuda söyleyeyim bildiğim kadarıyla mobese kayıtları belli bir süre tutulup siliniyor.Biz kırmızıda geçtiğimizde acaba mobese cezayı yazdı mı diye aynı gün aramıştık.Evet yazılmış dediler.

• @arjen553

Mobese varmiydi yokmuydu onu da bilmiyorum ama bir daha ki ne soyledikleriniz faydali oldu benim icin tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 6 Mart 2012; 20:50:54 >
  • Yeşil lambanın sürenin sonlarına doğru yanıp sönmesi gibi bir zorunluluk yok olmamalı zaten
  • Haluk abi bence bu konuda en fazla yazacak kişi Recai abi olur. Antalya'nın o iğrenç ışıkları kemer- alanya arası giderken hepsimi öyle olur. Direk çörttt diye kırmızı ve herkesinde hızlı gittiği yollar her ışıkta bi teretdüt insanı insanlıktan çıkartıyor. Her antalya'ya gittiğimde oralara yolum düşerse lanet ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

konyada'da böyle yeşil yanan ışık pat diye kırmızıya dönüyor

Konya'da nerede var, ben hiç görmedim?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.