Şimdi Ara

Trafikte yanıp sönen kırmızı ok işaretin anlamı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi tali yoldan ana yola geçeceğim . Kırmızı ışıkta durdum . Sağa doğru gideceğim her iki tarafta da kırmızı ışık var . Solda araçlar bekliyor . Sağa yanasiyorum ışığın yeşil olmasını bekliyorum ama arkadan basıyorlar kornayi . Bakıyorum o sağdan hiç ışıkta durmadan geçiyorlar. Bende bir keresinde durmadan geçtim arkadan da gelenler oldu . Kafamı orası aşırı karıştırıyor nedir bu

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trafikte Yanıp Sönen Kırmızı Ok İşareti ve Anlamı

Trafikte karşılaştığın yanıp sönen kırmızı ok işareti, önündeki kavşakta ilerlemenin yasak olduğu anlamına gelir. Bu işaret genellikle aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Karşı yönden gelen araçlara yol vermek için
    • Kavşakta trafik sıkışıklığı olduğunda
    • Kavşakta yol çalışmaları veya onarımları yapıldığında

Yanıp Sönen Kırmızı Ok Işığı Altında Nasıl Davranmalısın?

Yanıp sönen kırmızı ok ışığı gördüğünde şu adımları izlemelisin:

• Durdurma çizgisinde dur: Aracını durdurma çizgisine getirin ve tamamen durun.
    • Işık değişene kadar bekle: Yanıp sönen kırmızı ok işareti sönene ve yeşil ışık yanana kadar durmaya devam et.
    • İlerlemeden önce kontrol et: Yeşil ışık yandıktan sonra kavşağa ilerlemeden önce karşı yönden gelen araçları kontrol et.

Yanıp Sönen Kırmızı Ok İşareti Olan Kavşaklarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Yanıp sönen kırmızı ok işareti, durma işareti değildir. Sadece ilerlemenin yasak olduğunu belirtir.
    • Işık değişene kadar beklemek önemlidir. Yanan kırmızı ok ışığını geçmek bir trafik ihlalidir ve ceza alabilir.
    • Kavşağa ilerlemeden önce karşı yönden gelen araçları kontrol et. Yanıp sönen yeşil ok işareti, karşı yönden gelen araçların olmadığı anlamına gelmez.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geç ama dikkatli geç demek,geçebilirsiniz yani

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Şimdi öyle yerlerde trafik ışığı kırmızıyı gösteriyor . Durunca millet kornaya basıyor.
    Işığın altında da sağı gösteren yanıp sönen ok işareti ..kafası aşırı karistidi
  • oradaki renk dikkat seviyesini belirliyo. Eğer kırmızı yanıp sönüyorsa geçerken çok dikkatli geç o yol yoğun olabilir eğer sarı yanıp sönüyorsa o yol daha az yoğundur ama sen yine de dikkatlı ol geçerken

• Evet çok dikkatli geçtim.ceza yemeyeyim de
    Kafamı karıştırdı k
    Işığı mi dikkate alayım yoksa oku mu diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.