Şimdi Ara

YF ÇİN MALI GPS cihazları hakkında (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
593
Cevap
7
Favori
111.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar gps i açıp navigasyona girene kadar baya bi zaman geçiyor.. acaba wince ye bir program yükleyerek veya bir kod ekleyerek cihazın açılır açılmaz gps programıyla başlamasını ayarlayabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt10

arkadaşlar gps i açıp navigasyona girene kadar baya bi zaman geçiyor.. acaba wince ye bir program yükleyerek veya bir kod ekleyerek cihazın açılır açılmaz gps programıyla başlamasını ayarlayabilirmiyiz?

Tabiki yapabilirsin sonuçta cihazlar windows işletim sistemi kullanıyor..cihazını active sycn de çalıştırıp CeRegEditor programı ile launch50 değerini explorer.exe yaparak, windows autorun a da çalışmasını istediğin programı ekleyerek yapabilirsin..yadaa reg edit e direk çalıştıracağın programın yolunu gösterebilirsin ama program hafıza kartından çalışıyorsa sorun olabilir..

ayrıca şunuda ekilyim bazı cihazlarda navipach kısmında set auto run şeçeneği var bununlada direk navigasyonu çalıştırabilirsin ama ilk önce ana menü gelir sonra navigasyon yani ana menü altta çalışmaya devam eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 26 Mayıs 2010; 19:24:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caddacan

EGER CİHAZINIZ AÇILMIYOR,
    EGER CİHAZA ACTIVE SYNC ILE BAGLANILMIYOR
    EGER CIHAZ AÇILIŞTA APPLICATION ERROR VERIYORSA

ÇÖZÜM

1.CİHAZA OS(İŞLETİM SİSTEMİ ATILMALI.
    2. CİHAZA AP(APPLICATION (UYGULAMA YAZILIMI)
    3. HARİTA PROGRAMI ATILMALIDIR.

TABİİ Kİ BU DEDİKLERİM CHİNA GPS LER İÇİN GEÇERLİ.

CHİNA GPS INIZIN YF ROM VERSINONU BILIYORSANIZ ÇÖZÜM HEM BASIT HEM ZOR.

BANA ROM VERSIYONUZU SÖYLEYIN SIZE BULABILIRSEM ROM,OS,AP DOSYALARINI ATAYIM.

YOKKK BEN TIRSARIM, YOK ELIMDE KALIR DERSENIZ, CİHAZINIZI FABRİKA ŞEKLİNDE AYARLARIM.

AMA HARİTA İŞİ SİZE KALIR. HARİTA İÇİN FAZLA ZAMANIM OLMAZ.

IST. ANADOLU YAKASINDA OTURUYORUM.

ISTEYENE UCRETI MUKABILINDE CHINA GPS LERE OS VE APPLICATION ATILIR.

BILGI PAYLAŞTIKÇA BUYUR.

AYNI SORUNLAR BENDE DE VARDI. 1 AYDA ÇİNCE ÖGRENDIM NERDEYSE ÇİN SİTELERİNDE GEZEREK.

Arkadaşım sorması ayıp kaç cihaz tamir ettin şimdiye kadar, ben elekronikçiyim ve bu cihazlarla ilgilenmeye başladığımdan beri elime en az 20 farklı cihaz geçti, hepsinin işletim sistemi ve uygulama dosyaları farklı..ayrıca bazılarının benzer dosya isimleri var.. Onuda geçtim diyelimki yanlış yazılım attın ve cihaz hiç açmıyor FLASHDUMP yapabilecek teknik bilgi ve donanıma sahipmisin? yoksa kusura bakmayın cihazınız uçtu yapıcak bişey yok mu diyeceksin..Ayrıca bazı cihazların recovery moduna girebilmesi için board üzerinde modifikasyon gerekiyor bunları biliyormusun..
    Ayrıca gerek konu üzerinden gerekse özel mesajla ihtiyacı olanlara rom dosyalarını zaten yolluyorum, yazılım haricinde donanımsal bir sorun varsa o zaman kendi işyerimin adresinide veriyorum.. senin konuya girip bana yollayın ben yaparım yazman için ilk önce yeterli bilgin olduğunu kanıtlaman gerek..

• IdontKnoWw öncelikle merhaba.

Ben sadece china malı gps ve yf yazılımlı cihazlardan bahsettim.

tabii ki diğer cihazlardaki durumu bilmiyorum.
    Ama yanlış anlama diğer cihazlar derken denizcilik cihazları haricinde demek istedim.
    İşim deniz cihazlarının bakım onarımı.
    yani GPS,Inmarsat,AIS,VHF tamirleri
    Bu sektörde 6 yılımı doldurdum.
    Fakat araç navigasyonunda yeni sayılabilirim.
    Bizim kullandıgımız gps lerde Jtag ve araç gpslerinde ki ARm işlemcilerin (ARM9) yapısını biliyorum.
    Ben her Gps cihazını tamir ederim demedim.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

http://cgi.ebay.com/4-3-GPS-Navigator-2009-Australia-NZ-3D-Maps-SpeedCam-/280432224176?cmd=ViewItem&pt=AU_Electronics_GPS&hash=item414b1027b0

Bu cihazı almak istiyorum ancak menüleri gösteren bir resim yok. İnternette görüyorum, çok güzel menüler oluyor. 8 tane navigasyon programı yüklüyorlar. Acaba farklı menüler yükleneibilir mi bu tür cihazlara?
    Satıcıya mail attım. Başka bir navigasyon programını yükleyip adres yolunu gösterirseniz çalışır dedi ama 2-3 tane yükleyebilirsiniz demedi.

Cihazı aldınız mı bene ayni cihazın başka versiyonunu aldım sadece win ce enneb mi ne var onu beyenmedim. onu değiştirebilsem herşey super olacak.

• quote:

EGER CİHAZINIZ AÇILMIYOR,
    EGER CİHAZA ACTIVE SYNC ILE BAGLANILMIYOR
    EGER CIHAZ AÇILIŞTA APPLICATION ERROR VERIYORSA

ÇÖZÜM

1.CİHAZA OS(İŞLETİM SİSTEMİ ATILMALI.
    2. CİHAZA AP(APPLICATION (UYGULAMA YAZILIMI)
    3. HARİTA PROGRAMI ATILMALIDIR.

TABİİ Kİ BU DEDİKLERİM CHİNA GPS LER İÇİN GEÇERLİ.

CHİNA GPS INIZIN YF ROM VERSINONU BILIYORSANIZ ÇÖZÜM HEM BASIT HEM ZOR.

BANA ROM VERSIYONUZU SÖYLEYIN SIZE BULABILIRSEM ROM,OS,AP DOSYALARINI ATAYIM.

YOKKK BEN TIRSARIM, YOK ELIMDE KALIR DERSENIZ, CİHAZINIZI FABRİKA ŞEKLİNDE AYARLARIM.

AMA HARİTA İŞİ SİZE KALIR. HARİTA İÇİN FAZLA ZAMANIM OLMAZ.

IST. ANADOLU YAKASINDA OTURUYORUM.

ISTEYENE UCRETI MUKABILINDE CHINA GPS LERE OS VE APPLICATION ATILIR.

BILGI PAYLAŞTIKÇA BUYUR.

AYNI SORUNLAR BENDE DE VARDI. 1 AYDA ÇİNCE ÖGRENDIM NERDEYSE ÇİN SİTELERİNDE GEZEREK.

benim sorunumda app ile çözülür sanırım sistem bilgisinde hızı gibi şeyler gözükmüyor.detaylı sistem bilgisini nasıl görebilirim ? yardımcı olursan sevinirim.

• application denen şey gps açıldıktan sonra ekrana gelen menü.
    Sizin gps in rom u nedir.(orn:pa04.????) rom unu görebiliyorsanız yazılımı elimde varsa yollarım.
    Not: Cihazınız china malı ve Yf international olmalı.
    Diger cihazlar için lütfen IdontKnoWw un cevabını bekleyebilirsiniz.

Burada kimse kimsenin üst ü değil zaten.
    Amacım ve amacımız bilgiyi paylaşmak.

Asıl meslegim satellite ve navigasyon cihazları (Marine type)

elimden geldigince yardımcı olurum.

Yurt dısı bu işi aşmiş ama biz hala cihazlarla uğraşıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilkedi

benim sorunumda app ile çözülür sanırım sistem bilgisinde hızı gibi şeyler gözükmüyor.detaylı sistem bilgisini nasıl görebilirim ? yardımcı olursan sevinirim.

arkadaşım cihazının sorunu neki? ayrıca sistemi bilgisi derken wince denetim masasındaki sistemden bahsediyorsan orda yazan işlemci modelini googda arat hızını öğrenirsin..ram zaten orda yazıyor..
  • AB2F2li birşey tam olarak yarın yazabilirim. bir sorunu yok sadece görmek istediğim aletin kaç uydu kullandığı, işlemcisinin ne olduğu gibi şeyleri öğrenmem gerek.alıcı soruyor.Fakat benim sistemde 128 sd ram özelliği versiyonu ve rom numarası gibi şeyler gözüküyor.
  • böyle bişi olabilir mi?

YF ÇİN MALI GPS cihazları hakkında
  • olabilir oraya nasıl girebilirim ?
  • Navigasyon cihazımda bulunan Windows Embedded CE control panelini acamıyorum. nasın acabilirim?
  • çalıştıra
    control sysdm.cpl
    yazarak birde dene
  • Here is the procedure,
    1) Open a notepad and add the following text
    35#"ctlpnl.exe" \Windows\cplmain.cpl,6
    2) Save it as a .lnk file. This is a shortcut file to invoke system applet.
    3)Just for the reference name it as system.lnk.
    4) Copy this file to your \WINCE600\PLATFORM\<your BSP>\Files folder. this
    will be automatically copied to your release folder.
    5) Open a \WINCE600\PLATFORM\<your BSP>\Files\platform.bib and add an entry
    in the FILES section. Add the following entry
    system.lnk $(_FLATRELEASEDIR)\system.lnk NK
    to make this shortcut file as a part of the nk.bin. Default this will be
    resided in \windows folder of your device.
    6)Open the \WINCE600\PLATFORM\<your BSP>\Files\platform.dat and add the
    following entry to show the shortcut on desktop.
    Directory("\Windows\LOC_DESKTOP_DIR"):-File("system.lnk","\Windows\system.lnk")

This will create shortcut for system control panel applet

dene bakalım.

• İlginiz için teşekürler ama sadece : Blaclight control , internet option ve USB cilent swic acıldı. Diğer sistem bilgilerine ulaşamıyorum.

Versiyon
    adı : GPS
    uygulama sürümü S963N-3-3.13N-B1F2
    ÇEKİRDEK SÜRÜM 963-1.2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebeto -- 28 Mayıs 2010; 17:35:56 >
  • merhaba arkadaşlar 7inc gps cihazı aldım ebaydan bunun rom 'nu güncelleyebilirmiyiz.ayrıca masaüstüne yani windows ce nasıl geçirebilirim 1 sayfada anlatılanları yaptım ama olmadı bld dosyası oluşturup kart içine atıp restledim ama windowsa makina geçmedi yad ben dosya oluşturmayı beceremedim yardım ederseniz iyi olur
    aldığım gps adresi http://cgi.ebay.com/7-Car-GPS-Navigation-Bluetooth-Mp3-Mp4-FM-New-Map-2GB-/290431258148?cmd=ViewItem&pt=GPS_Devices&hash=item439f0d4e24 budur. I DONT KNOWW arkadasın yardımcı olusan::: teşşekkür ederim

ID:4D480000-000026DB-32B46D10-4AF06DC4

VER:12D2009A-1210012722-10020500S7N32

RAM:34.50MB/64.00MB

FLASH:21.02MB/128.00MB

BUNLARDA CİHAZIN SİSTEM BİLGİLERİ

• quote:

Orijinalden alıntı: exorcis

merhaba arkadaşlar 7inc gps cihazı aldım ebaydan bunun rom 'nu güncelleyebilirmiyiz.ayrıca masaüstüne yani windows ce nasıl geçirebilirim 1 sayfada anlatılanları yaptım ama olmadı bld dosyası oluşturup kart içine atıp restledim ama windowsa makina geçmedi yad ben dosya oluşturmayı beceremedim yardım ederseniz iyi olur
    aldığım gps adresi http://cgi.ebay.com/7-Car-GPS-Navigation-Bluetooth-Mp3-Mp4-FM-New-Map-2GB-/290431258148?cmd=ViewItem&pt=GPS_Devices&hash=item439f0d4e24 budur. I DONT KNOWW arkadasın yardımcı olusan::: teşşekkür ederim

ID:4D480000-000026DB-32B46D10-4AF06DC4

VER:12D2009A-1210012722-10020500S7N32

RAM:34.50MB/64.00MB

FLASH:21.02MB/128.00MB

BUNLARDA CİHAZIN SİSTEM BİLGİLERİ

Aldığın cihaz Mstar işlemcili ve Mesada yazılım kullanıyor..yani 1.sayfada anlatılanlar bu cihaz için geçersiz. 2.sayfada bir dosya yöneticisi link i vermiştim..o şekilde Wince ye ulaşabilirsin..Cihazın yazılımın bulunduğu gizli bölüme girmek içinse diğer cihazların aksine residentflash2 değil MESADA yazacaksın..Şunuda ekliyim bu cihazın Firmware ini yani Rom unu çok zor bulursun, bu sebepten kurcalamnı pek tavsiye etmem..cihazı satın aldığın satıcıya cihazın açılışta hata verdiğini acil olarak cihaz update software ine ihtiyacın olduğunu söyle ,çünkü ancak o bulabilir.. elinde bulunsunki ilerde cihaz göçerse kurtarma şansın olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 29 Mayıs 2010; 1:43:12 >

• quote:

çalıştıra
    control sysdm.cpl
    yazarak birde dene

sysdm.cpl yi kabul ediyor ama açılan birşey yok run kapanıp ana ekrana dönüyor sadece
  • Arkadaşlar elimdeki çin malı gps e wireless özelliği kazandırmak istiyorum , bağlıyacağım cihazın windows ce 5.0 driverleri mevcut bunları nereye nasıl yükleriz (exe dosyası yok)windows klasörü içine attım bağladığım aygıtı görmedi wireless tarama programını activesync ile yükledim (ministumbler)fakat programlar menüsünde görünmesine rağmen çalıştır deyince hiçbir faliyet olmuyor.Wireless cihazı özel bi kablo ile harici biryerden besliyorum sadece data uçları gps e bağlı.Bu konuda deneme yapan arkadaş varmı ,birde sd card şeklinde wifi aygıtlar var bunlardan alsam işimi görürmü foroğraf makinalarında bile kullanıyorlar Eye-Wi card diye geçiyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.