Bildirim
YGS 2015 Çıkmış Soru
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2 yalitkani birbirine surtersen elektriklenme olur(or/ ebonit cubuk)
2 notr u birbirine degdirirsen yine notr olurlar bir sey degismez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3. Onculde o topraklanan maddenin iletken olmasi gerekiyor. Yalitkana yuklu bi cisim yaklastirilinca hic bisey olmaz.Orda topraklama yapilmistir diye celdirmeye calismis biraz
Sınavda A yaptım bu sene de gelsin yine A yaparım
Ahahah hocam sağolun siz diyince farkına vardım yalıtkan yazıyormus ah su ösym yok mu -
aynen hocam bende :D :D -
O değil de bana 2. Öncülü aciklasana bu ya
Yakiyolar biz gencecik cocuklarin emeklerini :d
Hocam ikinci onculde mesela cam cubuk ile ipek kumas veya plastik ile yün birbirlerine sürtüldüğünde ikiside zıt olarak yüklenir. Sürtünme ile elektriklenmeyi anlatıyor yani -
2 nötr iletken temas ettirilince nasıl yükleniyorlar ? yük alışverişi oluyor mu ? -
beyler lütfen soruma cevap verin çok merak ettim
1-iki 'İLETKENİ' birbirine sürtüce ne olur?
2-yüklü 'YALITKAN' cisimleri temas edince ne olacak?
quote:
Orijinalden alıntı: BrooklynDecker
Hocam ikinci onculde mesela cam cubuk ile ipek kumas veya plastik ile yün birbirlerine sürtüldüğünde ikiside zıt olarak yüklenir. Sürtünme ile elektriklenmeyi anlatıyor yani
Tamamdır ortak tesekkurler
Ya bu 3. seçenek niye doğru değil ki? -
Ösym nin oyunları hocam.Yalıtkan demiş iletken olması lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: PusLu1
Ösym nin oyunları hocam.Yalıtkan demiş iletken olması lazım
Al işte. Geçen sene de aynısını yapmıştım. Demekki buymuş. Vay anasını ya. Valla Allah hepimizin yardımcısı olsun. İşimiz zor. -
İnsan bir süre sonra alışıyor böyle kelime oyunlarına ama çok kolay sorulardada kelime arıyorsun sıkıntı o oluyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X