Şimdi Ara

Ygs 2016 Nüfus Sorusu ÖSYM kendiyle çelişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevabı yalnız 1 yapan ben miyim? Niye tartışılmamış anlamadım. Gelişmiş ülkelerde yaşlı bağımlı nüfus oranı fazladır. Halbuki soru bağımlı nüfusu az kabul etmiş. 2012 lys coğrafya testindeki 8. soruda gelişmiş ülkelerin yaşlı bağımlı nüfusu fazladır diye vurgulamış.

Ygs 2016 Nüfus Sorusu ÖSYM kendiyle çelişiyor[simage]  Ygs 2016 Nüfus Sorusu ÖSYM kendiyle çelişiyor
     Ygs 2016 Nüfus Sorusu ÖSYM kendiyle çelişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıncı12 -- 18 Mart 2016; 12:21:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapacağın sınavın a.... koyayım ösym

• ben de yalnız 1 yaptım soruda bağımlı nüfus demiş ama hangi bağımlı genç mi yaşlı mı onu söylememiş ve gelişmiş ülkelerde de herkesin 80-85 yaşına kadar yaşadığını düşününce yalnız 1 yaptım
  • En son bir akli selim insan bu nufusu dile getirdi.acaba herkes dogru yapmişmi diye dile getirilmiyor.kardeşim insanlar çikarcidir yanliş yaptiklarini söylerler ve yanliş soru kabul ederler bence bu soruda kesin hata vardir nedeni 2010 daki çikan soruya göre yorum.

• Sınavda ben de onu çok düşündüm. Çalışan nüfus fazladır diyordu olabilir dedim. Ama bağımlı nüfus az deyince herhalde yaşlı bağımlıyı düşündürmek istedi dedim. Sonuçta yanlış yapmış gözüküyorum. Ama arkadaşım gösterdi bana bu soruyu şimdi ösym düşünsün

• Ben de yalnız 1 yaptım ve emindim halbuki.Bu soruya da itiraz gelmiştir bence.
  • Bu soruyu da tartışmaya açtınız ya. Neyse bir şey demiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apotemi ve Ösym
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu soru iptal olmaz cevap çok açık 1ve 2 kitaplara felan bir bakın
    Her soruyada iptal demeyin
    Heryerde gelişmiş ülkelerde bağımlı nüfus azdır diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akpaha -- 18 Mart 2016; 10:07:31 >
  • Bunu ben de yalnız 1 yaptım ve bu sınav kadar garip bir sınav görmedim yanlışlarımı önüme getirsinler çoğunu tekrar işaretlerim öyle bir sınav, cevap anahtarı tatmin etmiyor.Emin olduğum sorulardan biriydi halbuki :D
  • Ben iptal olur ya da olsun demedim ösym kendisiyle çelişiyor dedim. Öncelikle okuduğunu anlamayla işe başla sonra yorum yap.

• Umarım daha evvelden bu çelişkiyi farkedip ösym ye bildiren olmuştur

• Bağımlı nüfus dediğin şey işgücüne katılmayan nüfus demektir. Örnek verdiğin soruda yaşlı nüfusun en yoğun olduğu ülkeler işgücüne katılımın en yoğun olduğu ülkeler, kısacası bağımlı nüfusun en az olduğu yerler. Çelişen bir şey yok.
  • Bende sadece 1 yaptım ve aynı şeyi düşündüm, bağımlı nüfus fazla olur çünkü yaşlı nüfus fazla

• arkadaşlar bu hangi soru ben hatırlıyamadım? böyle bir tablo var mıydı la
  • Hatırladım benim de yanlış bu soru. Bende II. seçeneği almamıştım. Bağımlı nüfus gelişmiş ülkelerde oran olarak çok fazla. Kesinlikle bir hata var
  • Çalışma çağında olmayan, çalışma çağında olduğu halde çalışamayan ve çalışanlar tarafından geçimleri sağlanan nüfus. Doğum oranının düşlük olduğu gelişmiş ülkelerde ülkelerde, bağmlı nüfus oranı azdır. Çünkü bu ülkelerde çalışanların oranı fazla olduğu için bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu insan sayısı azdır.

internette böyle tanımlamış biri. demekki yanlış yapmışsız neyse
  • Bende yalnız 1 yaptım. Kesin emin olduğum sorular yanlış çıkıyor arkadaş.

• Ben de yanlış yaptım yasli nüfus fazla olur diye

• Böyle soru mu vardı la?
  • Ben de yalniz 1 yaptim. Itiraz ettik.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.