Şimdi Ara

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi ))) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
427
Cevap
0
Favori
21.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durum şu, bazı insanlar seçilerek başarılı kılınıyor.ve bu büyük bir haksızlık. durum ortada. şimdi ne olacak bilmiyorum,iptal olması da kötü olur. her türlü hakkımız yenmiş durumda
  • Bu ülkede her şey beklenir artık şu saatten sonra. Onu veya bunu savunmuş olmak için savunmaya gerek yok. Bazı demokrasi sevdalılarına! göre zaten aslında cemaat diye bir şey yok, hepsini biz uydurduk. ÖSYM başkanına bakıyorsunuz, YÖK'e bakıyorsunuz, bazı milletvekillerine bakıyorsunuz, devletin türlü türlü yerlerinin başındaki insanlara bakıyorsunuz ne hikmetse hepsi aynı ana babadan çıkmış gibi. Bunların hepsi bu kadar göz önündeyken biz skandallardan, kadrolaşmadan vs vs. bahsediyoruz. Kimi yiyorsunuz siz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Bu ülkede her şey beklenir artık şu saatten sonra. Onu veya bunu savunmuş olmak için savunmaya gerek yok. Bazı demokrasi sevdalılarına! göre zaten aslında cemaat diye bir şey yok, hepsini biz uydurduk. ÖSYM başkanına bakıyorsunuz, YÖK'e bakıyorsunuz, bazı milletvekillerine bakıyorsunuz, devletin türlü türlü yerlerinin başındaki insanlara bakıyorsunuz ne hikmetse hepsi aynı ana babadan çıkmış gibi. Bunların hepsi bu kadar göz önündeyken biz skandallardan, kadrolaşmadan vs vs. bahsediyoruz. Kimi yiyorsunuz siz?

Zamanında dürüstlük masalları anlatanların, duygu sömürüsünün alasını yapanların gerçek yüzleri mide bulandırıyor. İddialarının hiç bir dayanağı olmadığı halde tüm Türkiyeye yutturdular. Gücü ellerine geçirince gerçek yüzlerini gösterdiler. Yandaşları bari kafalarını önüne eğip sessiz kalsalar neyse bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmaları insanlık sınırlarını zorluyor. Yuh size insan müsveddeleri demek farz hale geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35
    Zamanında dürüstlük masalları anlatanların, duygu sömürüsünün alasını yapanların gerçek yüzleri mide bulandırıyor. İddialarının hiç bir dayanağı olmadığı halde tüm Türkiyeye yutturdular. Gücü ellerine geçirince gerçek yüzlerini gösterdiler. Yandaşları bari kafalarını önüne eğip sessiz kalsalar neyse bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmaları insanlık sınırlarını zorluyor. Yuh size insan müsveddeleri demek farz hale geliyor.

Peki bu baslik altina bunlari yazdiniz. Mesela yarin bu sinavin temiz oldugu ortaya cikarsa bu hakaretleri kendi uzerinize alacak misiniz?

Bence artik bu forumu kin kusma tahtasi olarak kullanmaktan vazgecin. 50-60 yasina gelmissiniz, gormussunuz gecirmissiniz ona ragmen insanlara nefret disinda bir sey aktaramiyorsunuz. Bunu elestirmek icin degil gercekten bir tavsiye olarak soyluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Peki bu baslik altina bunlari yazdiniz. Mesela yarin bu sinavin temiz oldugu ortaya cikarsa bu hakaretleri kendi uzerinize alacak misiniz?

Siz bu sınavın temiz olabileceği şüphesine sahip misiniz gerçekten?
    Oldu mu hiç bu boyutta sahtekarlık şimdiye kadar ki tüm sınavlarda?

Yazdıklarımızı işkembe-i kübradan sallayarak boşu boşuna mı yazıyoruz sanıyorsunuz?

Arkadaş burada seviye gerçekten yerlere indi...
  • 40 soruluk metamatik testinin 37 sorusunun bu şekilde 'tesadüfi' şekilde çözüldüğüne inan kişiler hayatın neden tesadüfen başladığına inanmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

40 soruluk metamatik testinin 37 sorusunun bu şekilde 'tesadüfi' şekilde çözüldüğüne inan kişiler hayatın neden tesadüfen başladığına inanmıyor?

İşte budur yahu saygıyla eğiliyorum.
  • quote:

Siz bu sınavın temiz olabileceği şüphesine sahip misiniz gerçekten?
    Oldu mu hiç bu boyutta sahtekarlık şimdiye kadar ki tüm sınavlarda?

Yazdıklarımızı işkembe-i kübradan sallayarak boşu boşuna mı yazıyoruz sanıyorsunuz?

Arkadaş burada seviye gerçekten yerlere indi...

Supheci yaklasmak baska sey, suphe ugruna insanlari itham altinda birakmak ve hakaret etmek baska bir sey. Ben supheliyim, demek ki siz eminsiniz.

Ben de diyorum ki; dikkat edin aksi bir durumda bu ithamlariniz ve hakaretleriniz bumerang gibi kendinize donmesin.

Sonucta "İddialarının hiç bir dayanağı olmadığı halde" diye baslayip "Yuh size insan müsveddeleri" diye bitiren ben degilim.

• quote:

Supheci yaklasmak baska sey, suphe ugruna insanlari itham altinda birakmak ve hakaret etmek baska bir sey. Ben supheliyim, demek ki siz eminsiniz.

Bunun daha ötesi var mı yahu?
    Daha önce olmuşsa niye yazmıyorsunuz?
    Herşey ayan meyan ortada iken hala bu neyin savunmasıdır?

Yukarıda yazdığınıza gelince; Bir konuda haklısınız. Bu yaşta birinin buralarda insanları ayıktırmaya çalışması onun için zuldür. Ancak karanlık düşüncenin ülkeyi her alanda getirdiği nokta bunu zorunlu kılmaktadır. Şimdi emekliliğin keyfini sürmemiz gereken zamanımızda hala insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyorsak buna neden olanlar kendilerini sorgulamalıdır. Kul hakkı denen bir şey var çünkü...
  • quote:

quote:

Bunun daha ötesi var mı yahu?
    Daha önce olmuşsa niye yazmıyorsunuz?
    Herşey ayan meyan ortada iken hala bu neyin savunmasıdır?

Yukarıda yazdığınıza gelince; Bir konuda haklısınız. Bu yaşta birinin buralarda insanları ayıktırmaya çalışması onun için zuldür. Ancak karanlık düşüncenin ülkeyi her alanda getirdiği nokta bunu zorunlu kılmaktadır. Şimdi emekliliğin keyfini sürmemiz gereken zamanımızda hala insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyorsak buna neden olanlar kendilerini sorgulamalıdır. Kul hakkı denen bir şey var çünkü...

Ben kimseyi savunmuyorum, OSYM zaten kendini savunmus. Ortada ciddi bir iddia var. Ayni zamanda kendi icerisinde tutarli bir savunma var. Deliller ise henuz ortada degil. Ben sizi sadece bastan uyariyorum.

Gercekten hayatta yasca buyuk ve birikimli insanlara saygi duyarim ve faydalanmaya calisirim. Fakat bizi aydinlatacaksaniz lutfen bilgilerinizle aydinlatin, dusmanlik dolu tekerlemelerinizle degil. Her konu basligina ayni standart mesaji attiginizin farkinda misiniz? Cogu zaman ne yazdiginizi okumaya bile gerek kalmiyor. Bu sekilde benim icin ha yazmissiniz ha yazmamissiniz ayni sey. Neyse bu da bir tavsiyeydi, o kadar.

• quote:

Ayni zamanda kendi icerisinde tutarli bir savunma var.

Söyleyecek söz kalmıyor. Tutarlı bulduğunuz ÖSYM açıklamasını paylaşırsanız o zaman konu olması gerektiği tonda tartışılır. Tutarlı buluyorum çünkü... diyerek dayanaklandırmalısınız, sadece söylemek yetmez. Seviyenin düşmesi bir tarafın şark kurnazlığından kaynaklanıyor zira.
  • Sınava giren 1 milyon 487 bin 626 aday..?

şimdi her bir aday için ayrı kitapçık yani ayrı cevaplar ve özel muamele.. çok zahmetli bir iş bu. doğrusu ben tercih etmem, zaten tercih de edilecek gibi değil. yalnız bu kadar hassas bir muamele uygulanırken: "sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere özel kitapçık hazırlanmış" olması da özel muameleye giriyor doğrusu.

sanki bakalım uyanan çıkacak mı bir deneyelim, ileriye yönelik yatırım misali deyip de yanık kokusuna kurban gitme vakası ile karşı karşıyayız gibi geliyor bana da..

zahmeti bırakın hataya da müsait bir durum var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 2 Nisan 2011; 23:24:36 >

• Hükümete, bazı konularda 6 ay süreyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Tasarıya göre, Bakanlar Kurulu, mevcut bakanlıkları birleştirebilecek, kaldırabilecek, yeni bakanlıklar kurabilecek. Zorunlu olmadıkça ilgili ve ilişkili kuruluşlar devlet bakanlarına bağlanmayacak.

''Ekonomi'', ''iç ve dış ticaret'', ''gençlik ve spor'' ile ''aile, özürlüler, çocuklar, kadınlar ve sosyal yardım'' konularında 4 bakanlık kurulacak

Böyle birşeyin daha önceden bir örneği oldu mu hiç ? Ben bilmiyorum o yüzden soruyorum.Sadece masumane bir şekilde bakanlık mı kuracaklar yoksa bu 6 ay sürede ne isterlerse yapabilecekler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 3 Nisan 2011; 0:05:39 >
  • türkiye'deki hangi sınavda dala vere dönmüyor ki.
    adil bir sınav sistemi olmadıgını herkes bilmekte zaten.fakat ortada bir yanlış var ve bunu görmezden gelip partizanlık yapılırsa işte iş o zaman karışır.

burası herhangi bir partinin hegemonyası altında degildir.ösym ve sınav sisteminin sorumlusu hükümettir,eger ortada bir sorun varsa tabii ki hükümetten hesap soracagız.

buna akp-chp yada herhangi bir siyasi parti,sınav sisteminin sorumlusu ''kimdir'' olarak bakmalıyız.
    malum kesmin partizanları boşa savunmaya gecmeyeniz;amacımız parti degildir sınav sistemidir!
  • Benim kitapçığımda tutmadığını hatırlıyorum bu şifrenin.Basında yayınlanan kitapçıktan başka bir aday almışsa,ki bunu yapmak çok kolay,istedikleri adaya bu ''sihirli''kitapçıkları verebilirler..Neyse kitapçıklarımız internete konulunca daha belirgin şeyler söyleyebiliriz;ama kanıtlaması zor bu iddianın.Çünkü sihirli kitapçığa sahip olan adam bende bu kitapçık demez.Ancak 1,7 milyon kitapçık incelenirse...
  • işin püf noktasıda burası..sizin kitapçıkta tutmaz ama başkalarında tutar..
    üstelik ortada birden fazla şifre de olabilir..ve diğer şifreler adaylara verilmiştir
    neticede ortada bir şifre olduğu kesin
  • Güzel sorular. Bakalım yanıt gelecek mi?

quote:

1- Neden basına dağıtılan kitapçıkta şifreli çözüm yer aldı, bu şifreye neden gerek duyuldu?

2- Sınav sonuçlarına göre ilk 1000’e giren adayların kitapçıklarının bağımsız bir kurul tarafından incelenmesine izin verir misiniz?

3- Soru ve yanıtları birbirinin tıpatıp aynı olan iki kitapçık var mı?

4- Her aday için tamamen ayrı kitapçık basmak teknik olarak mümkün mü? Bu mümkün ise ne kadar zamanda, hangi teknik ve program ile bu gerçekleştirildi?

5- Kitapçıkların üzerinde adayların fotoğraflarının ve isimlerinin olması, hangi adaya hangi kitapçığın verileceğinin önceden bilinmesi, kopya ihtimalini güçlendirmez mi?

6- Kızların, “Pozitif ayrımcılık”la tek bir okulda sınava girmeleri için sisteme müdahale edilebiliyorsa; (varsa) şifreli kitapçıkların da önceden belirlenen kişilere dağıtılması için sisteme müdahale edilmiş olamaz mı?

7- Neden bu yıl “Sorular ve yanıtlar sadece TRT’de yayınlanacak” açıklaması yapıldı, tepkiler üzerine basına yüksek ücret karşılığı verildi?

• Böyle bir şey olsa bile sınava giren adayların soruların gizli şifreyle çözülebileceğini keşfetmiş olabilmesi bana imkansız geliyor, çocuk orutup soru mu çözsün , yoksa şifre mi çözsün. Ha bu şifreler herkese değil, seçme kişilere verildi, onlarında zaten bu şifrelerden haberi vardı diyorsanız, bu kulağa baya ütopik geliyor.. Eğer birileri kayırılacaksa Sınava ne gerek var, bu kudreti elinde bulundurulanlar sınavsız, riske girmeden de istediklerini kayırabilir.. Kafasına kuş pislese yönetimden bilecek bir gürühun ürettiği ve kendi inandığı bir dezenfarmasyon olduğuna inanıyorum.
  • ÖSYM başkanının açıklamalarını izledim. Her soru kitapçığına herkesin ulaşabileceğini açıkladı. Böylece; şaibe olduğu ÖSYM tarafından da kabul edilen basın kopyasının hangi öğrencilerde olduğu tespit edilebilinir. Şimdi sıra bunları araştırmakta. Fakat kişiye özel soru kitapçığı şaibelidir. Kişiye özel oldukça, nasıl istedikleri kız öğrencileri aynı salonda toplamışlarsa, aynı şekilde yanıt anahtarlarını da ulaştırırlar. Bir salonda en çok 30 kişi sınava girdiğine göre 30 farklı soru kitapçığı yeterli olacaktır. Kişiye özel ortak sınav olmaz. Olursa mutlaka katakulli olur. Hangi öğrenciye hangi kitapçığın geleceği sistem tarafından önceden bilinmemelidir. Sistemleri de insanlar kontrol ediyor sonuçta.

Eğer katakulli yapıldıysa ve yapanlar ortaya çıkmasın diye önlem alındıysa, şimdi sınavı iptal olanların feryatlarının yükselmesi gerekecektir. Bakalım sınava giren öğrenci sayısında bir değişim olacak mı?

Ekleme: Bunların her yeri dökülüyor.
    2011-YGS’ye girmek istediğini bildiren aday sayısı 1.648.229
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-12294/2011-osys-ygsye-basvuran-aday-sayilari-20012011.html

27 Mart 2011 günü yapılacak olan 2011-YGS’ye başvuran 1.692.345
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-12374/2011-ygs-sinav-yapilacak-merkezler-24022011.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 3 Nisan 2011; 12:16:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Böyle bir şey olsa bile sınava giren adayların soruların gizli şifreyle çözülebileceğini keşfetmiş olabilmesi bana imkansız geliyor, çocuk orutup soru mu çözsün , yoksa şifre mi çözsün. Ha bu şifreler herkese değil, seçme kişilere verildi, onlarında zaten bu şifrelerden haberi vardı diyorsanız, bu kulağa baya ütopik geliyor.. Eğer birileri kayırılacaksa Sınava ne gerek var, bu kudreti elinde bulundurulanlar sınavsız, riske girmeden de istediklerini kayırabilir.. Kafasına kuş pislese yönetimden bilecek bir gürühun ürettiği ve kendi inandığı bir dezenfarmasyon olduğuna inanıyorum.

sınavlardaki adam kayırmayı ve dönen dolapları görmeyecek kadar partizan bir tutum sergiliyorsunuz.
    olayları nasıl bu kadar basitleştirebiliyorsunuz...
    sınav sorularının elden ele dolaştıgı bir ülkenin vatandaşısınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.