Şimdi Ara

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi ))) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
0
Favori
21.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: neommy

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM�nin 29 Mayıs�ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı�nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75�inin geçen yılki sınavla aynı olmasıyla ilgili soruları cevapladı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Galatasaray Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    ÖSYM'nin yaptığı Tıpta Denklik Sınavındaki iddialar ile ilgili soruya cevap veren Özcan, "Bu konuda bir müdahalede bulunamayız. Gerçekten yüzde 70'ı ortak soruların. Bu olmaması gereken bir durum. Onun için derhal sınavın iptali ve tekrarlanması gerekir" diye konuştu.
    Özcan şunları söyledi:
    Soruların yüzde 70�i ortak. Böyle bir şey olamaz.
    Sınavın derhal iptal edilmesi ve yenilenmesi gerekiyor.
    Onlarla konuşmadan bilgi veremem. Önce bir bilgileneyim sonra gerekli açıklamayı yaparım.
    ÖSYM bazı sınavları bizim adımıza düzenliyor. Yeni bir formül bulana kadar bu durum devam edecek.

@Ar-tryk;
    Yorumunuz çok komik! Başkan Bey orada sportif faaliyet için bulunuyor galiba?

Cevap kağıdı çıkmayanları buraya koymadım!

YUH!!!!!!!!!

• quote:

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olmasıyla ilgili soruları cevapladı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Galatasaray Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    ÖSYM'nin yaptığı Tıpta Denklik Sınavındaki iddialar ile ilgili soruya cevap veren Özcan, "Bu konuda bir müdahalede bulunamayız. Gerçekten yüzde 70'ı ortak soruların. Bu olmaması gereken bir durum. Onun için derhal sınavın iptali ve tekrarlanması gerekir" diye konuştu.
    Özcan şunları söyledi:
    Soruların yüzde 70’i ortak. Böyle bir şey olamaz.
    Onlarla konuşmadan bilgi veremem. Önce bir bilgileneyim sonra gerekli açıklamayı yaparım.
    ÖSYM bazı sınavları bizim adımıza düzenliyor. Yeni bir formül bulana kadar bu durum devam edecek.

@Ar-tryk;

Ben sadece çalışanlar için yazdım. Dört kaıt muhtemelen dier kaıtların arasına karışmıştır. Bu kurum o hale geldiki artık en başından sonuna deişmesi lazım. Matbaada dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk
    quote:

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olmasıyla ilgili soruları cevapladı.
    Özcan şunları söyledi:
    Soruların yüzde 70’i ortak. Böyle bir şey olamaz.
    @Ar-tryk;

Ben sadece çalışanlar için yazdım. Dört kaıt muhtemelen dier kaıtların arasına karışmıştır. Bu kurum o hale geldiki artık en başından sonuna deişmesi lazım. Matbaada dahil.

Başındaki kişinin hiçbir şeyden haberi olmadan 100 sorunun 75'i nasıl geçen yılın soruları olabiliyor ki?
    Bu toplu iş bilmezlik ve yetersizlik daha önce bu kurumda tarihi boyunca görülmedi.
    4 Kişinin cevap kağıtlarını iskambil kağıdı mı sanıyorsunuz sayın Ar-tryk! Nasıl karışırlar başka kağıtların arasına? Bu kadar basit, ilkel ve kolaymı başka kağıtların arasına karışmaları?
    Ha tabii şu da var;
    12 Eylülden birkaç ay sonra Üniversitenin birinde büyük bir fakültede Asistan ( şimdiki adı Öğretim Görevlisi galiba ) alımı için sınav açılmıştı. 10'a yakın kazananların bir tek istisnasız hepsi allahın emriyle Dekanın oğlu, kürsü başkanlarının kızıydı. Olay basına yansıdı, solu-sağı dahil basında yer bulunca Dekan sınavı iptal etmişti. Bu dediğim berbat bir askeri yönetim sırasında oldu!
    İnsaf artık! Birileri şu adam bu işten hiç anlamıyor hatadır desin yahu! Askeri yönetimde bile bazı şeyler sorgulanabiliyor, bazı şeyler değiştirilebiliyordu! ama bu kurumda tıs yok!

• Kılıf mı hazırlanıyor? Gel de pirelenme, tam sınav arifesinde YÖK başkanı böyle bir açıklamayı başka neden yapar? Zaten tedirgin olan adayların psikolojisini iyice bozacağını bilmez mi bu adam? Öyleyse bu açıklama birileri için yapılması muhtemel operasyonun kılıfı değil midir?

quote:

LYS'ye bomba düştü

Devletin en üst düzeyinde görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na, “LYS soruları çalınacak ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresinden tüm Türkiye’ye dağıtılacak” ihbarı yaptı. YÖK Başkanı’nın talimatıyla, dün yola çıkan soruları taşıyan TIR’lar ile soru kitapçıklarının saklandığı depolardaki güvenlik önlemleri artırıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18050428.asp?gid=381

• Bence MHP'lilerin bu aralar ortalarda görünmemeleri iyi olur. Burnuma Bahçeli Diyarbakır mitingi sabotajı ( bu arada Bahçelinin Diyarbakır mitingini sabote edecekler diye 13 MHP'l tutuklanma istemiyle sevk edilmiş, 2'si serbest bırakılmış 11'i tutuklanmıştı. Üst mahkemeye yapılan itirazla 6 kişi daha serbest kaldı ama serbest kalmalar tabii bizim basında fazla yer almadı, bilmeyene hatırlatayım ) gibi kokular geliyor. Yakında bir partili milletvekilinin e-mail adresinden dağıtılan sınav cevapları için tutuklanan MHP'liler haberi izleyeceğiz gibi geliyor bana! Tabii arada birileride bir işler çevirecek!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 17 Haziran 2011; 11:56:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) skandal iddialarına bir yenisi daha eklendi.

1.5 milyon öğrencinin girdiği YGS’de basına dağıtılan kitapçıkta Temel Matematik testindeki cevap şıklarının şifrelendiği öne sürüldü.

Konu 2 Nisan 2011 de açılmış. Şifre olmasını en çok ben destekledim. Burada verdiğim örnek ÖSYM sitesine konuldu. Basında şifre olmasını destekleyen pek yazı göremedim. Yazanda şifrenin niye olması gerektiğini anlatmadı. Sadece yıpratma amaçlı yapıyorlar falan dediler.

Şimdi kimse şifreden bahsetmiyor. Başka şeyler eleştiriliyor. Son kısımlarda adeta tek başıma kaldım. Cumhurbaşkanından öğrencilere kadar herkes endişe içinde aleyhte düşüncelere kapıldılar. Abbas amca aleyhte yazıyordu şifre olması hakkında.

Bir muhasebe yapalım. Kamuoyu ne oldu da şifre kelimesini ağzına almıyor?

Şifrenin yararlarını herkes anladı mı? Sebep nedir acaba? Burada şifreyi eleştirenler aynı düşünceye mi sahipler yoksa onlar da artık şifreye karşı çıkmıyorlar mı?

• Herkes şifreci olmuş sanki
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.