Şimdi Ara

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi ))) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
0
Favori
22.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ogh

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: Harekât

Ülkemden birçok kez utanırdım,bir kez daha utandım bu sınav yüzünden.Sınava giren yiğenime 2 gün sonra sınavda şifre varmış dediğimde hiçbir tepki vermeden ders çalışmaya devam etti.İşte herşeyi bu özetliyor yani normal birşey artık onun gözünde bu olay,şifreler kopyalar normal artık. Ve bu normalliğe ne kadar da tepki gösterseler üzerlerine yatmayı çok iyi beceriyorlar. Gerçekten elime bu aralar güzel fırsatları geçti çok şükür bir sene içinde bu ülkeyi terkedeceğim sadece akrabalarımı ziyarete geleceğim. Bıktım çünkü...

Şifre algoritmanın kendisi diye Abbas Güçlü yazdı. Size sorayım bu algoritmaya neden ihtiyaç duyuldu.

Biraz daha açayım. Geçmişte çeşitli örgütler soruları çaldılar. Sınav iptal edilmedi. Sorular öğrenildi ve cevap anahtarları da Diyarbakırda Radyo ile verildi. Yani cevap anahtarlarını korumak zor. Allah korusun ülkenin bazı yerlerinde cevap anahtarlarını korumak daha da zor olsa ne yapılacak. Yök kendisi Ösym den herkese ayrı cevap anahtarı düzenlenmesini istemiş. Yani algoritma kullan demiş. Yani şifre kullan demiş. Bunu yapmadan herkese ayrı cevap anahtarı olan bir sistem söyleyin o zaman ve algoritma olmasın. Söyleyemezseniz eskisine döneceğiz. O zaman da cevap anahtarı ele geçirilirse pek çok kişinin eline geçebilir. Hangisi iyi. Eskiye dönmek mi iyi? Bu sınav yöntemi ilkdi. Rehabilite etmek mi iyi. Ya da sizin bir öneriniz var mı?

yani devletin güvenlik güçlerini görevini yapmamakla suçluyorsunuz !
    bence daha açık bir şekilde suç duyurusunda bulunun.

ayrıca sizin mantığınıza göre devlet sınav güvenliği sağlamaktan aciz!
    hükümetin en çok oy aldığı yerlerde devletin sözü geçmiyor demek ki!
    ne biçim devlet bu?

bu arada 20 cevap anahtarının binlerce doğru cevap şıkkını mı korumak zor yoksa cevapları bulduran bir şifreyi mi?

bir şifre olması gerekiyor muş!
    herkese ayrı ayrı kitapçık gerekiyor muş! nedense savunduğunuz bu sınav yöntemlerine dünyadan bir örnek hala verilemedi!
    üniversitelerin eğitim bölümleri ve bu işin uzmanı bir çok kişi açıklama yaptı ama siz rüyalar aleminde devam...

en azından yazdıklarımızı okumadan saçma sapan şeyleri yazmayın lütfen...

Yukarıdakilere bakın. Ayrıca tv de konuşanları da dinledim. İsterseniz onların söylediklerini getirin buraya.

• http://haber.gazetevatan.com/yok-baskani-ozcandan-carpici-aciklamalar/380158/1/Gundem

" ..... Maalesef ÖSYM’ye güven erozyonu oldu. Ali Demir’in krizi idare edişiyle bu noktaya geldik. Ali bey çıkıp herşeyi anlatsaydı bu noktaya gelmezdik. Deneyimsiz olması eleştirilebilir doğrudur. Ama zor bir iş. Kopya çekilmemesi için abarttı, paranoyaklık yaptı. Hatta ölçüyü fazla kaçırdı. Tuvalet iznini kaldırmak saçmaydı. İnsan nikah yüzüğüne bluetooth nasıl koysun? İmtihan için yıllardır taktığım yüzüğü niye çıkartayım ki. Şimdi LYS’de bunları değiştirmek için konuşacağız Ali Demir ile. Sınav öncesi açıklayacağız.

DEMİR’E NE CEZA VERİLECEK: 3 kişilik hukuki bir soruşturma yapılıyor hakkında. 13’ünde bize geldi kağıt. Şeçim sonrasına bırakmak diye bir şey söz konusu değil. Demir tek değil başkalırını da araştırdıkları için uzun sürüyor. Çıkan sonuca göre ne ceza vereceğimize bakacağım. Tabiiki soruşturuluyor. İdari hatası var. "

En hafifinden bunlar söylenmiş!
    Kopyayı önlemek için kişiye özel soru kitapçığı basmak en hafifinden paranoyadır ve bir sayfa önceki verdiğim linkteki ODTÜ görüşüde bu yöntemin en baştan adaletsizlik ve haksızlık olarak görülmesi gerektiğini çok güzel açıklamış.

• Ali demir e ceza verileceğini sanmıyorum...
    büyük devlet adamı başbakanımız ali demir in mağdur olduğunu söyledi..
    ben baştan beri söylüyorum..
    suç hep bu öğrencilerde . ne işiniz sizin sınavlarda, sınava girip,
    bide üstüne üstlük adamcağızı mağdur ediyorsunuz, ayıp değil mi...
  • quote:

quote:

kaç kişinin puanı yeniden hesaplandı ya da hesaplanacak bilinmiyor. standart sapması ne işe yarar?

Yök başkanı hapishanelerdeki fen soruları dışında ve özür grubu dışında tek adayın puanında degişme olmadıgını açıkladı. Özür grubundakilerde değişme olmadı zaten. Sadece cevap anahtarı olarak ilk cevap kağıdının anahtarı değil de sonradan girdikleri özür grubunda aldıkları soru kitapçığının cevap anahtarına geeçirildiler. Hapisanedekilerin çoğnunun dersane imkanı vs yok. Çok azının başarı gösterebileceği belli. Öncekinde de fen soruları hiç mi yoktu hatırlamıyorum. Vardıysa ve eksikse zeten almışlardır bir miktar puan ve sonuç fazla değişmez.

şimdi bana cevap verdinizi yani

oradan buradan alıntı, laf kalabalığı, iftira, iddia, o dedi, bu dedi, şu dedi ...
    sizin için de benim içinde birileri kim bilir neler iddia ediyordur!

çok sayıda öğrencinin sınav sonucu değişti,
    standart sapma ve sıralama değişti yani.
    kaç kişinin puanı yeniden hesaplandı ya da hesaplanacak bilinmiyor. standart sapması ne işe yarar?

nesnel bir durum var, adı rezillik, hile, hurda, sahtekarlık, yalan...
    açıklama: ösym de çalışanların alayı için akrabalık bağı olduğu iddia edildi !
    kaynak: hükümetten, yine hükümetten kredi ile alınan, patronu hükümet başının oğlu olan hükümet yayın organı gazete.

hadi iddia doğru olsun,
    akraba olanlara sahtekarlık iddiası atıyorlar, sizde yayıyorsunuz.
    akrabalar temiz olmalı ki yine hükümetin emrindeki yargı ve polis sorun yok dedi.

mefta olunca öbür tarafta, attığınız veya taşıdığınız bu iftiradan dolayı,
    bu insanların şereflerine, namuslarına laf atmaktan sorumlu olacağınız kul hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?
    o zaman da, zaman dan mı alıntı yapacaksınız...

• quote:

quote:

quote:

Yök başkanı hapishanelerdeki fen soruları dışında ve özür grubu dışında tek adayın puanında degişme olmadıgını açıkladı. Özür grubundakilerde değişme olmadı zaten. Sadece cevap anahtarı olarak ilk cevap kağıdının anahtarı değil de sonradan girdikleri özür grubunda aldıkları soru kitapçığının cevap anahtarına geeçirildiler. Hapisanedekilerin çoğnunun dersane imkanı vs yok. Çok azının başarı gösterebileceği belli. Öncekinde de fen soruları hiç mi yoktu hatırlamıyorum. Vardıysa ve eksikse zeten almışlardır bir miktar puan ve sonuç fazla değişmez.

oradan buradan alıntı, laf kalabalığı, iftira, iddia, o dedi, bu dedi, şu dedi ...

kaynak: hükümetten, yine hükümetten kredi ile alınan, patronu hükümet başının oğlu olan hükümet yayın organı gazete.

hadi iddia doğru olsun,
    akrabalar temiz olmalı ki yine hükümetin emrindeki yargı ve polis sorun yok dedi.

bu insanların şereflerine, namuslarına laf atmaktan sorumlu olacağınız kul hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?

Sayın Ogh. Yök başkanı puanı degişen tek ögrenci yok diye dinlemişssinizdir. Hapisanelerdekifen desleri heriç Basım hatasıvardı onda da. Neommyle yazışmıştık özür grubuna geçenler sınava az zaman kala geçebildikleri için özür salonundaki kitapçıga ait cevap anahtarına göre deerlendirilmeleilerdi. Es ki cevap anahtarlarına göre degerlendirildiler. Bu da farkedilince düzeltildi. Sınavın ilk defa olmasından kaynaklanan bir şey.

Ösym de çalışanlar akraba olanlar sınav da suç işledi yazmadım. ÖSYM kendine elaman alırken tarafsız alabilmeli. Tabii sınavla alınıyorlardır ve emniyete göre yasal şekilde alnmışlardır. Ama hasas bir kurum ösym. Çok sayıda akrabanın aynı kurumda görev alması acaba diye insanların aklından şüpheler geçmesine sebep olur. Farklı kurumda olsalar kim ne diyecek. Tarafsız olmayı özellikle işe alımda prensip yapmalı ösym. Kendi içinde tarafsız olmazsa ve akrabalık ilişkilerinin işe alımlarda rol oynadıgı düşünülmeye başlarsa bu kuruma güven azalır. Pek çok ögrencinin sınavla seçilmesinde bu kurumun tarafsızlıgına ve topluma güven vermesine ihtiyaç var. Akrabaların aynı kuruma çok sayıda yerleşmesi tarafsızlık imajı için hoş olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hadi iddia doğru olsun,

Sayın Ogh. Yök başkanı puanı degişen tek ögrenci yok diye dinlemişssinizdir. Hapisanelerdekifen desleri heriç Basım hatasıvardı onda da. Neommyle yazışmıştık özür grubuna geçenler sınava az zaman kala geçebildikleri için özür salonundaki kitapçıga ait cevap anahtarına göre deerlendirilmeleilerdi. Es ki cevap anahtarlarına göre degerlendirildiler. Bu da farkedilince düzeltildi. Sınavın ilk defa olmasından kaynaklanan bir şey.

Ösym de çalışanlar akraba olanlar sınav da suç işledi yazmadım. ÖSYM kendine elaman alırken tarafsız alabilmeli. Tabii sınavla alınıyorlardır ve emniyete göre yasal şekilde alnmışlardır. Ama hasas bir kurum ösym. Çok sayıda akrabanın aynı kurumda görev alması acaba diye insanların aklından şüpheler geçmesine sebep olur. Farklı kurumda olsalar kim ne diyecek. Tarafsız olmayı özellikle işe alımda prensip yapmalı ösym. Kendi içinde tarafsız olmazsa ve akrabalık ilişkilerinin işe alımlarda rol oynadıgı düşünülmeye başlarsa bu kuruma güven azalır. Pek çok ögrencinin sınavla seçilmesinde bu kurumun tarafsızlıgına ve topluma güven vermesine ihtiyaç var. Akrabaların aynı kuruma çok sayıda yerleşmesi tarafsızlık imajı için hoş olmuyor.

yani diyorsunuz ki televizyonlara, gazetelere çıkıp puanının değiştiğini gösterenler hepsi sahtekar.

yine diyorsunuz ki iddia ettiler, 300 kişinin çoğu akraba.
    o zaman en az 151 kişi bir şekilde akraba olmalı.
    sizde inandınız ve yayıyorsunuz bunu.
    akrabaları öldürün!

beni değil tanrınızı kandırın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 30 Mayıs 2011; 16:44:03 >

• quote:

yani diyorsunuz ki televizyonlara, gazetelere çıkıp puanının değiştiğini gösterenler hepsi sahtekar.
    Puanın niçin degiştigini söylüyorlar mı?

yine diyorsunuz ki iddia ettiler, 300 kişinin çoğu akraba.
    o zaman en az 151 kişi bir şekilde akraba olmalı.
    sizde inandınız ve yayıyorsunuz bunu.
    akrabaları öldürün!

beni değil tanrınızı kandırın...

Neommy ile yazıştık bakın üstte veya arka sayfada. Özür grubunun cevap anahtarları farklı ögrencinin kendi soru kitapçıgının farklı. Ögrencinin yeri degişince cevap anahtarı degişiyor. Kitapçık degiştigi için. Ama bilgisayar eski cevap anahtarına göre okumuş. Sonradan farkedilince yeni cevap anahtarına göre okunmuş. Puan degişmesi degil cevap anahtarının düzeltilmesi var. Neommye demiştim baskı hataları programdan kaynaklanıyorsa cevap anahtarları ve soru kitapçıkları arasında tutarsızlık olabilir diye. Ama olmadı. Baskı hataları matbaa ile ilgili. Cevap anahtarlarının açıklandıgından haberiniz yok yazdıklarınızdan böyle anlaşılıyor. Cevap anahtarım yanlış, sorularla tutmuyor diyen olmadı. Benim böyle bir şüphem vardı ve yazdım. Takip ettim ama itiraz gelmedi. Abbas Amca fena şişirdi milleti ama puanı artan ve özür grubu olmayan biri çıkmadı.

Akrabaları öldürün ne demek. İşe alınırken insanlar bir kuruma akrabalar alınırsa insanların kafasında şaibe ihtimali dolaşır. Özellikle insanların işe girmelerinde sınav yapan ve en güvenilir kurum olması gereken ösym de akrabaların işe alınması konusu daha da hassas bir konu. Başka yerde de olsa sırıtır bu konu ama ösym olunca daha da sırıtıyor orta yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 30 Mayıs 2011; 17:49:49 >

• quote:

quote:

Puan degişmesi degil cevap anahtarının düzeltilmesi var.

aradaşım, puan yeniden hesaplanınca yeni hatta yüksek puan çıkmıyor mu!

ilk açıklananlar eski sonra açıklananlar yeni olmuyor mu!
    kiminin eski kiminin ise yeni puanı var. yeni puanların da nerede biteceği belirsiz.

netler değiştiği için standart sapma değişmiyor mu?

80.000 in üzerinde itiraz olduğunun farkında değilmisiniz!

bir de link koymuşsunuz, adaya özgü kitapçık kalktı diye.
    sayfalardır adaya özgü kitapçığı savunan siz değilmiydiniz?
    daha geçen gün açıklama yaptı ya ösym, adaya özgü devam diye.
    kürtler kopya çekiyor diyordunuz,
    saldırın şimdi ösym ye.

radyo yayınınlarından haberiniz yok.
    bir meslek lisesi elektronik bölümü öğrencisine söyleyin, size radyo alıcısı vericisi yapsın.
    istediğiniz yayını yapın.
    saf tipler sizi yüceltsin.

sınav sisteminden, puan hesaplaktan haberiniz yok.

ne dediğinizden haberiniz yok.

yalakalık yapacam diye iyice sapıttınız...

Ya sabrediyorum kırmayayım diye. Televizyon şöyle diyor böyle diyor vs. Kopyalar örnek verdim. Hiçbirine bakmadın. Okumadın. Yazılarımı da okumuyorsun. Anlamıyorsun ki tartışalım. Birraz bilgili olsan tartışalım diyeceim. Gözünü hükümet düşmanlıı bürümüş başka bir şey düşünmüyorsun. Bir fikrin varsa tartışalım. Önerin varsa mesela. Proplem nedir teşhis edemessen olayları anlayamazsın.Biraz bu konuyu araştırın gelin fikir olarak tartışalım. TV lerin hepsi böyle söylüyor tarzı benim sevdiim bir tarz degil.

Keşke biraz anlasanızda seviyeli bir tartışma yapsak.

• Artık ogh artık size yazmayacagım. Yalaka falan sözlerini de kötü söz sahibine aittir diyorum. Olmuş bitmiş bir olay ve yeni sınav nasıl olmalı fikirlerimi belirttim. Okumadıgınıza eminim. Başka türlü bu derece yazı olmaz.

Cevap anahtarının düzeltilmesi ayrı bir olaydır. Aynı cevap anahtarı ile puanın tekrar degerlendirilip artması ayrı bir olaydır.

Birincisinde insanın maddi hatası vardır. Yanlışlıın belirlenmesi ile itiraza gerek kalmadan haber verilip yeni cevap anahtarına göre okunmuştur. Bu şu anlama gelirki programda degil hata kullanıcılardadır.

İtiraz edenler olmuş tamam ama onlardan birinin bile notu degişmemiş. Degişseydi o zaman program hata yapmış derdik ve sonraki sınav için bu program sakıncalı olabilirdi. Güven duyulmazdı. Ama itiraz edenlerden puanı degişen yok.

Benimde yazdıklarım siyasi gerekçelerle gelecekteki sınvların zarar görmemesidir.

Çatladım anlatana kadar.

Tanrını kandır ne demek. Dini bir konu konuşmuyoruz. Ben kendi adıma siyasi olarak konuşmuyorum. Siz de aynı şeyi söyleyebilseniz keşke. Konuyu siyaset dışı tutmak lazım.

Radyo yayını vs umurumda deil. Adamlar sorularuın cevabını elde etmişler. Ne biliyorsun senin dedigin gibi kaç küçük radyo vardı. Cevabı elde eden adam kimbilir kaç kişiye degişik yöntemlerle ulaştırmaya çalışıyor.

Verdiim linkin ne dedigini ne senin ne basının ne de tv lerin anladıgıını da hiç sanmıyorum. Birkaç sayfa öncelrini okursa burada yaptıım tavsiye oldugunu göreceksin.

Saygı olmayınca tartışmanın keyfi de olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 30 Mayıs 2011; 21:11:52 >

• Bir de puanın artması şu yüzden olur ki neommy ye korktuumu söyledigim budur, soru kitapçıklarının cevap anahtarları ile birbirini tutmaması. Baskı hatası gibi cevap anahtarında da kaymalar soruların gerçek cevaplarıyla birbirini tutmaması.

Yeni programın iflas etmesi anlamına gelebilirdi bu. Herkesin cevap anahtarı açıklandı. Ama tek bir cevap anahtarım yanlış diyen çıkmadı.

Çıksaydı Abbas Amca bar bar baırırdı. Manşetler atardı. Abbas anlamadıgı gibi başkalarını da kandırıyor ve buraya kadar tesir ediyor bu çok yazık.

Bunları fikir olarak konuşmak gerekli ama deginen yok.
  • Neommy nin Odtü nün raporu ile ilgili yazıya sonra cevap yazacaım.
  • umarım kendi çapınızda anlamamazlık ayağında dezenformasyon yapmaya çalışıyorsunuz.
    tersini düşünmek bile ürkütücü!
    aslında trajik.
    hatta dram gibi.
    en iyisi komik...

quote:

...
    Tanrını kandır ne demek. Dini bir konu konuşmuyoruz. Ben kendi adıma siyasi olarak konuşmuyorum. Siz de aynı şeyi söyleyebilseniz keşke. Konuyu siyaset dışı tutmak lazım.
    ...

yukarıdaki, sizin için, dini konuların siyasi konular anlamına geldiğinin bir itirafı olsa gerek!

çevremde bir sürü programcı var, ben de biraz anlarım.
    ancak sizin bu otorite tavrınız karşısında sil baştan dememek elde değil!
    dediğiniz gibi son derece güveniyoruz eski, adaya özgü kitapçık hazırlama ve okuma programına.
    savcılık ne anlar ki programdan, program hatalı dediler ya!

quote:

...
    Çıksaydı Abbas Amca bar bar baırırdı. Manşetler atardı. Abbas anlamadıgı gibi başkalarını da kandırıyor ve buraya kadar tesir ediyor bu çok yazık.
    ...

iftira konusunda tanrıdan torpiliniz olmalı ki bu kadar rahat sıkıyorsunuz.
    eğer siz yalancı değilseniz abbas güçlü nün yalanını gösterin.
    bekliyorum abbas güçlü nün sıktığı yalan ile başkalarını ve buradakileri kandırmasının kanıtını!
    aksi durum ise ne yazık ki bu sefer komik değil!
    acıklı!

radyo olayı da iftira/yalan değilse anlatın bakalım, hangi radyo imiş.
    gerçekten anlatın, biz de öğrenelim.
    frekansı neymiş.
    dj ve diğer çalışanların başına ne gelmiş.
    rtük nasıl bir yaptırım uygulamış.
    gizlice hile işine girip kastettiğiniz publik radyodan yayın yapan tiplerin IQ seviyesi kaç imiş?
    hastane raporu nerede? zihinsel engelli diye bırakılmış olmaları gerekmez mi?

yanıtlarınız yoksa, eğer inanıyorsanız tanrının nefesini ensenizde hissetmeye başlamış olmalısınız.

quote:

...
    İtiraz edenler olmuş tamam ama onlardan birinin bile notu degişmemiş. Degişseydi o zaman program hata yapmış derdik ve sonraki sınav için bu program sakıncalı olabilirdi. Güven duyulmazdı. Ama itiraz edenlerden puanı degişen yok.
    ...

bu arada bu yazıyı nasıl yiyeceksiniz?
    yazıcıdan çıkarıp mı yoksa başka bir yolu var mı?

• quote:

Neommy nin Odtü nün raporu ile ilgili yazıya sonra cevap yazacaım.

Neyine cevap vereceksiniz ki? Kişiye özel sınav kağıdı saçmalığının örgütlü kopya çekmekten daha adaletsiz olmadığını mı savunacaksınız? ODTÜ raporunda daha baştan haksızlık ve adaletsizliğe yol açacağını ortaya koymuş zaten kişiye özel soru kağıdının. Neyse, cevap yazmanıza gerek yok çünkü kişiye özel sınav kağıdı saçmalığını kaldırmaya başladı YÖK, onlar bile anlamışlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 31 Mayıs 2011; 5:19:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Neommy nin Odtü nün raporu ile ilgili yazıya sonra cevap yazacaım.

Neyine cevap vereceksiniz ki? Kişiye özel sınav kağıdı saçmalığının örgütlü kopya çekmekten daha adaletsiz olmadığını mı savunacaksınız? ODTÜ raporunda daha baştan haksızlık ve adaletsizliğe yol açacağını ortaya koymuş zaten kişiye özel soru kağıdının. Neyse, cevap yazmanıza gerek yok çünkü kişiye özel sınav kağıdı saçmalığını kaldırmaya başladı YÖK, onlar bile anlamışlar!

Basın kişiye özgü sınav kağıdı kalktı yazıyor. Ama ben arka sayfada kalan tavsiyemi uygulanacak sanıyorum. Kişiye özel soru kitapçığı ve kişiye özel cevap anahtarı kalkmadı benim ösym sitesini okuyunca anladığım. Ama basının hepsi farklı anlıyor.

Sizi tebrik ederim yavaş yavaş diyerek basının hatasına düşmediniz.

• Açıklamayı iyi okursanız önceki dönemlerde uygulanan sistemi geri getirmiş...
    tartışılacak bir durum yok.
    Ayrıca gazetelerde ilginç bir haber var..bir devlet bakanı kendi ilinde 100 bin öğrenciye
    mektup yazmış.bazı veliler bu adreslerin ÖSYM ye bildirilen adres olduğunu söylüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Açıklamayı iyi okursanız önceki dönemlerde uygulanan sistemi geri getirmiş...
    tartışılacak bir durum yok.
    Ayrıca gazetelerde ilginç bir haber var..bir devlet bakanı kendi ilinde 100 bin öğrenciye
    mektup yazmış.bazı veliler bu adreslerin ÖSYM ye bildirilen adres olduğunu söylüyorlar.

Gazetelerdeki açıklama yanlış. Ösym yi ben başka anlıyorum basın ayrıanlıyor. Ösym sitesinden alıntı yapayım akşam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko
    ...

arkadaş tr de değilsin galiba!
    başarılı öğrencileri dersaneler arar, sınava girmeseler bile.
    aldıkları notlar gizlidir.
    sizce nasıl arayabiliyorlar?

ar_tryk,
    ben hala abbas güçlü nün bizi ve başkalarını kandırdığı yalanlarını bekliyorum.
    tabi eğer siz yalancı değilseniz!
    savaş mavaş olmadığına göre yalan büyük günah, hatırlatırım...
  • http://www.osym.gov.tr/belge/1-12543/2011-osys-2011-lys-uygulamalari-hakkinda-aciklama-30052-.html

Soru Kitapçıkları: 2011-LYS'lerde dağıtılacak soru kitapçıkları üzerinde adaya ait kimlik bilgileri yer almayacaktır. Soru kitapçıklarına sadece adayların erişimini sağlamak amacıyla, her soru kitapçığı matbaada tek tek poşetlenecektir. Soru kitapçığı poşeti sadece adaylar tarafından açılacaktır. Soru kitapçıkları, sınav salonunda görevliler tarafından adaylara rastgele dağıtılacaktır. Soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynı olacak ancak soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı ile doğru cevap seçeneğinin yeri, eğitim bilimleri alanının ölçme ve değerlendirme yöntemlerine uygun bir şekilde değişebilecektir.
    Soru Kitapçığı Numarasının Kodlanması: Her bir LYS’de birden fazla soru kitapçığı kullanılacaktır. Her bir LYS’de kullanılacak soru kitapçıkları, soru sayıları ve bu test için verilecek olan süreler aşağıdaki tabloda verilmiştir. Her adaya her test için farklı soru kitapçığı dağıtılacağından, adayların öncelikli olarak kendilerine verilen soru kitapçık numarasını cevap kâğıtlarına doğru olarak kodlamaları gerekmektedir.

Daha önceki konularda öğrencilere kitapçıkları sınavda görevli öğretmenlerin dağıtması gerektiğini yazmıştım. Böylece kimseye öğrenciye özel cevap anahtarı verilemez. Kime verilecek belli değil çünkü. Bir sorun aşıldı.

İkinci olarak bu sene mesela 30 grup yapmalarını ve yine sınav kitapçıklarına grupların yazılmamasını numara yazılmasını önermiştim. Bu da oldu. Ama ösym benim dediğimden farklı olarak her öğrenciye farklı cevap anahtarı ve soru kitapçığını seneye değil, bu sene ikinci sınavda da uygulamaya kararlı.
    Şimdi basın hemen hepsi Milliyetten tut Zmana kadar hep kişiye özgü kitapçık kalktı yazmış. Sınav sistemi eskiye dönüyor sananlarda var. Sadece eksikler gideriliyor.

Sınav sistemi başarılı bulunmuş. Matbaa hataları başka sınavlarda da olabiliyor dedi yök başkanı. Program başarılı. Abbas Güçlü nün sınavda puanı değişenlerle ilgili yayınlarının öğrencilere cevap anahtarının gösterlmesiyle bıçak gibi kesilmesi bunu gösteriyor.

Aslında kişiye özgü kitapçıktakalkmıyor bu durumda. 1.700.000 Kitapçıok basıldı diyelim. O kadarda öğrenci var. İlk sınavda Ankarada Ösym her adayı bir kitapla eşleştirdi. Adlarını kitaba yazdı. Böylece kişiye özel oldu kitapçık ve cevap anahtarı. Şimdi soru kitapçığı salon başkanı tarafından sınav salonunda öğrenciye verilecek. O anda da yine kişiye özel olacak.

Yani Ankarada kişiye özel yapılma eylemi yapılmayacak. Diyelim Samsunda sınav salonunda kişiye özel yapılacak. Çünkü her öğrencinin soru kitapçığı farklı olacak.

quote:

Her adaya her test için farklı soru kitapçığı dağıtılacağından

• Tabi ki her adaya faklı soru kitapçığı verilecek..
    Ama bunu sınıf içinde mi yapacak yoksa 1.7 milyon ayrı kitapçık mı basacak
    Eğer 1.7 milyon ayrı kitap basarsa ali demir ve ekibi bir komikliğe imza atmış olacak..
    ayrıca kitapçık numarası büyük bir sayı olacağından öğrencilerin bu numarayı
    kodlarken çok dikkatli olmaları gerekiyor..
    ve uzmanlar sınırlı sayıda farklı kitap basmanın yeterli olduğunu,
    aşırı sayıda farklı kitabın eşitsizlik doğurabileceğini söylüyor...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.