Şimdi Ara

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi ))) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
0
Favori
22.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu olayı toparlamak isterim: (yazdıklarım, kanımca büyük olasılık)

özgeçmişini bile yayınlamaktan korkan bir prof. ösym başkanı, geniş kapsamlı bir şifreleme hilesi içinde değil.

ancak söylediklerinin tümü yalan çıktı.
    adam konuya hakim değil. birileri bu işi çeviriyor. yetersiz başkan, ne derseler he diyor.
    şifreleme suçunu, matbaanın işgüzar bir çalışanına atması da bunun göstergesi.
    acaba işgüzar bir matbaa çalışanı, elinde gezdirdiği bu soruları, cevap anahtarlarını birilerine vermişmidir?

başkan, ne ösym görevlilerinin, ne de matbaa daki çalışanların ne iş yaptığından bihaber.

odtü lü doçetin de dediği gibi, asıl korkulması gereken cahil olması. ne yazık ki arkadaş son derece cahil!

adamlar diyorki bakın, bütün kitapçıklar şifreli.
    yok diyor bu sadece dağıtılan kitapçığa has bir durum.
    yani adam, baktığını anlayamıyor, o derece yani.
    cahil olduğu için ne yapıldığını, ne yapılacağını, ne olduğunu birilerine sormak zorunda olduğu için bu rezillikler yaşandı.

işin korkunç yanı, bu adamın haberi olmadan kimler eşe dosta servis yaptılar!
    google aramalarının doğru olduğu söyleniyor, bunun nedeni ikna edici bir şekilde açıklanmalıdır.
    açıklanmaması da ayrı bir şaibe.

mesela merak eden bir öğreniye,
    bu kokuşmuşluk içinde, kişiye özel giden ve sadece o adayın gördüğü soru ve cevap kağıtlarının, işgüzar bir matbaa çalışanı tarafından doldurulmadığını, kim, nasıl açıklayabilir!

sonuç olarak bu sınav iptal edilmelidir;

güvenilirliğin birinci şart olduğu ygs sınavında, bu kadar rezillik, şaibe ile çocukların hayatları ile oynanması nedeniyle bu sınav iptal edilmelidir.

hapishane de ayrı fen sınavı yapılması, kandi başına bu sınavın iptalini gerektirecek bir neden.
    adam 40 dakika da 40 fen sorusu çözüyor.
    eminim ki, türkçe paragrafları ve matematik problemleri ile hırpalanmamış, 35-40 arası fen yapmış binlerce öğrenci, bu şartlar altında ful fen yapacaktır.

açıklanan sonuçlar ise ayrı bir rezillik.
    bir çok öğrenci, atarak tutturulabilecek notlar almış, bir kısmının notu düzeltilmiş, bir kısmının ki itirazda.

böyle bir rezillik var iken, kazuya58 in verdiği istatistik değerlerine kim, neden inansın?

acaba bu istatistikler, notlardaki düzeltmelerden önce mi yoksa sonra mı hazırlanmış?

tüm düzeltmeler yapılmışmıdır? dikkat edersek yapılan tüm düzeltmelerde notlar, aşırı şekilde yükseliyor.

acaba işgüzar bir matbaa çalışanı, bazı öğrencilerin notlarına ek yapmışmıdır?

sıradan bir durum olarak, işgüzar bir matbaa çalışanı rakamlarla oynamış olabilir mi?

ne ösym başkanının bol miktardaki yalanlarına,
    ne google aramalarına,
    ne hapihane sınavına,
    ne bayan öğrenci ve gözetmenlerin haremlik sınavına,
    ne ösym başkanı yetkili işgüzar matbaa çalışanlarına,
    ne de sınav sonuçlarının ülkenin bir çok farklı yerlerinde yanlış açıklanmasına

tatmin edici bir açıklama yapılmadığı için bu sınav iptal edilmelidir...

bu sınav iptal edilmez ise, aynı kadronun yapacağı esas önemli sınav LYS, hem öğrencilerin inancını hemde bu kurumu bitirecektir.

not: adım gibi eminim; bu sınavı yunanlılar yapsa idi bundan şaibeli olamazdı...

• Seçimler yaklaştıkça halkın ters tepkisinden korkan hükümet yavaştan çark etmeye başlıyor.Dün tatmin olanlar bugün rahatsız oluyor.
  • http://www.samanyoluhaber.com/h_453828_osymden-sorulari-calan-sebeke-degisik-metodlar-kullanmis.html

http://www.samanyoluhaber.com/h_453875_turk-egitim-senli-ogretmen-kpss-cetesine-uye-olmaktan-tutuklandi-.html

Linkteki haberleri yeni gördüm. Aslı var mı? Eski haberler.

Benim için çok cansıkıcı. Nasıl sonuçlandı bunlar bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 2 Mayıs 2011; 18:16:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Seçimler yaklaştıkça halkın ters tepkisinden korkan hükümet yavaştan çark etmeye başlıyor.Dün tatmin olanlar bugün rahatsız oluyor.

Aynen
  • " YGS'de bir skandal daha3 Mayıs 2011Son olarak binlerce öğrencinin sınav sonucunu yanlış hesaplayan ÖSYM, bazı adayların sınav sonucu ve başarı sıralamasını da aynı hesapladı.
    Vatan Gazetesi'nden Kenan Butakın'ın haberine göre, Denizli Çivril’de ortaya çıkan son olayda Kadriye Yöndem ve Ömer Çetinkaya adlı adayların eşit ağırlık YGS-5 puanlarının ve YGS-5 başarı sırasının aynı olduğu ortaya çıktı. Buna göre farklı netler yapan her iki adayın YGS-5 puanları 385.788 ve YGS-5 başarı sıraları da 0048656 olarak hesaplandı.

'Anlamadık'
    Denizli Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi mezunu olan 19 yaşındaki Kadriye Yöndem, çocukluk arkadaşı Çivril Lisesi mezunu Ömer Çetinkaya ile aynı dershaneye gittiklerini ve sonuçları karşılaştırdıklarında büyük bir şok yaşadıklarını söyledi. YGS’nin iptal edilmesini isteyen Yöndem, aynı netleri yapmamalarına rağmen böyle bir sonucun nasıl ortaya çıktığını anlamadıklarını söyledi.

Uzmanlar da şaşkın
    Eğitimciler ise sonuçları gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler. Eğitim uzmanı Halil Genç, her iki öğrencinin her alandan netlerinin aynı olması halinde bu sonucun olabileceğini kaydetti. Genç, bu olasılığın yüzde 0’a yakın olduğunu kaydetti. Eğitim Uzmanı Cihat Şener de, yapılan netlere göre Kadriye Yöndem’in 391, Ömer Çetinkaya’nın ise 387 puan alması gerektiğini söyledi.

ÖSYM önünde protesto
    YGS'de beklediği puandan daha az alanlar ÖSYM'nin önünde itiraz etmek için toplandı. "

Bu sabah ortaya çıkanlarda bunlar!
    Bu kadarda olmaz demiyen varsa hala diye ekledim!
    Eminim hala vardır!
    genç insanlarla bu şekilde oynanması işkencenin en büyüğü.

• az önce fox da hüseyin çelik, ösym deki hile hurdanın oradaki kadrolaşan malum zihniyetin eseri olduğunu söyledi.

benim anladığım, malum yada değil bir zihniyet tarafından ygs de hile yapılmıştır...
  • YGS cevap kağıtları internete konuldu
    http://gundem.milliyet.com.tr/ygs-cevap-kagitlari-internete-konuldu/gundem/gundemdetay/08.05.2011/1387599/default.htm

Cevap kağıtlarını internete koyuyorlar.Birara yazayım bunu diye düşündüm ama çok yazdım burada boşver dedim. Şimdi yaptılar.

Soru kitapçığı ve cevap anahtarı açıklanmıştı. İtiraz süresi bitmeden öğrencilerin internetten kendi soru kitapçıklanı yazıcıdan çıkarıp sonra master kitapçıktaki sorularla eşleştirip kendi kitapçıklarının üzerindeki soruların doğru şıklarını işaretlemeleri iyi olur.

Kendi cevap anahtarlarına bakarak kaç doğru, yanlış ve boş yaptıklarını da bulmaları gerekir.

Ösym nin hala anlamadığı bir şey var. Bu yapıldıktan sonra ne olacak?

Öğrenci puanım az diyor. Bir kısmı puanım az dedi ve itiraz etti. Puanı arttı. Bunlar özürlü grubu diye yazdık. Sonra Neommye korkuyorum matbaa hatası ile kitapçık nasıl yanlış basılıyorsa ve bunun matbaa hatası değilde algritma hatası olma ihtimalinden korkuyorum demiştim. Bir türlü matbaa hatası algoritmadan mı yoksa matbaadan mı kaynaklandı anlayamadık. Peki n baskı hatası algoritmada kaynaklandıysa ve yine algoritma hatası ile cevap anahtarı bazılarının yanlış olursa ne olacak diye korkumu yazmıştım.

Bazılarının bu şeklde itirazı olduğu yazıldı. Yani özürlü grubu olmayıpta itiraz edenler vardı. Bunlar için ösym sustu. Şimdi herkes itiraz ediyor. Puanım belki artar diye müracaat eden de olur, itiraz edenin puanı artıyor diye itiraz eden de olur.

Ösym nin yapması gereken herkesin kendine ait cevap anahtarını da açıklamaktır. Böylece baskı hatası gibi algoritmadan kaynaklanan cevap anahtarı hatası var mı diye öğrenciler kontrol etmelidirler.

Öğrenciler kendi cevap anahtarı ile, yukarıda belirttiğim kendi soru kitapçıklarının üzerine doğrusnu master kitapçıktan aktardıkları cevapların birbirlerini tutup tutmadıklarını kontrol etmelidirler.

Yani öğrencilere ösym nin algoritma ile verdikleri cevap anahtarları doğrumudur, kontrol edilmelidir. Kendilerine özel cevap anahtarı doğru ise bu seferde doğru okunmuş ve cevaplanmışmıdır.

ösym nin sitesine doğru cevapların, yanlış ve boşların girilmesi ile kaç puan alındığını gösteren bir program konması kontrolu kolaylaştırır. Tabii bu program ana programdan bağımsız çalışmalı. Yoksa hata varsa aynısını yapar.

Ben olsam ösym başkanı anlattığımı yaparım ve öğrencilere de açıklarım nasıl kontrol edeceklerini.

• Haberlerde bakarken cevap kağıdının altında cevap anahtarı vardı. Ösym üzerine düşeni yapmış. Artık bir bakın yerine işte şurada hata var diyebilecek insanlar. Varsa tabii. Belki artar puanım diyenler olmaz artık. Önemli hata varsa da yarın ya da öbür gün Abbas ın makalesine düşer.
  • Konu açılalı 1 ayı aşkın zaman olmuş,konuştuğumuzla kalmışız.Atı alan Üsküdar'ı geçiyor fakat koşan at düşen atı hatırlatıyor...
  • Rezillikler dizboyu. Gece arayarak hataları düzelttiklerini bildirmelerini mi ararsın, yoksa geçtiğimiz yıl yerleştirmelerde yaptıkları katakullileri mi? Seç beğen. Türkiye bu kadar sahtekarlığa hiç tanık olmadı. Ey bezirgan, bu kadar sahtekarı toprak kabul etmez.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17741799.asp?gid=381
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17744147.asp?gid=381
    http://www.frmtr.com/sinavlar-ve-hazirlik-osym/4032489-osymde-asil-buyuk-skandal-mailde-oldugu-ogrenildi.html

• Haysiyetli bir Ali Demir ve etrafı istifa eder.

İstifa ettirmek için illa ki kasetlerini mi piyasaya sürmek lazım
  • Arkadaşlar yeni sıcak sıcak skandallar geldi.ilk sayfayı kontrol edin
  • http://gundem.milliyet.com.tr/ygs-de-sifre-sorusturmasi-tamamlandi/gundem/gundemdetay/11.05.2011/1388902/default.htm

YGS'de şifre soruşturması tamamlandı
    YGS'de şifre iddialarıyla ilgili olarark Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı YGS’de iddialarıyla ilgili olarak yaptığı soruşturma sonucu, suç unsuruna rastlanmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Başsavcılık ayrıca ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında görevini ihmal iddiasıyla soruşturma izni istedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

http://gundem.milliyet.com.tr/ygs-de-sifre-sorusturmasi-tamamlandi/gundem/gundemdetay/11.05.2011/1388902/default.htm

YGS'de şifre soruşturması tamamlandı
    YGS'de şifre iddialarıyla ilgili olarark Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı YGS�de iddialarıyla ilgili olarak yaptığı soruşturma sonucu, suç unsuruna rastlanmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Başsavcılık ayrıca ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında görevini ihmal iddiasıyla soruşturma izni istedi...

Aferin,çok güzel yapmışlar.Aksini beklemiyordu zaten kimse...

• Yolsuzluk ve hatalar bir yana düpedüz aptallıkta işin başka ve önemli boyutu! ODTÜ yolsuzluğun haricinde aptallığı çok güzel eleştirmiş;
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17771751.asp
  • savcılık demiş ki şifre ile 18 doğru 11 yanlış şifre ile yapılabiliyor. önemli değil yani.

bırakın matematiği, sosyal ve türkçede bile daha fazla net yapılabiliyor.

millette genel bir seviye düşüşü mü var? anlamıyorum...
  • ygs deki alengirli işleri duyuran,

yok denen şifrelemenin var olduğunu ispat eden abbas güçlü, başbakan tarafından tehdit edildi.

habertürk: - “Bu suç değil mi? Böyle bir işlemi yapmak. Bir medya mensubu tarafından işlendi, dalga dalga yayıldı diyorsunuz”

başbakan: - “Ben bunu diyorum ya, ben o kişinin sürekli bu işin üzerindeki kampanyasını ben söylüyorum. Delil belge falan değil. Sürekli mensubu olduğu yayın organının televizyonunda, köşesinde bu işi tahrik etti. Bunlar mahşeri vicdanda mahkum olacaklar. Gelecekte bedelini çok ağır ödeyecekler tabii.” dedi.

http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-ygs-de-faturayi-kesti/siyaset/siyasetdetay/22.05.2011/1393171/default.htm

http://gazete.netgazete.com/ShowPaper.aspx?news=sozcu

http://gundem.milliyet.com.tr/gazetecilik-zor-zanaatmis-/gundem/gundemyazardetay/22.05.2011/1393096/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 22 Mayıs 2011; 13:51:51 >

• Ülkemden birçok kez utanırdım,bir kez daha utandım bu sınav yüzünden.Sınava giren yiğenime 2 gün sonra sınavda şifre varmış dediğimde hiçbir tepki vermeden ders çalışmaya devam etti.İşte herşeyi bu özetliyor yani normal birşey artık onun gözünde bu olay,şifreler kopyalar normal artık. Ve bu normalliğe ne kadar da tepki gösterseler üzerlerine yatmayı çok iyi beceriyorlar. Gerçekten elime bu aralar güzel fırsatları geçti çok şükür bir sene içinde bu ülkeyi terkedeceğim sadece akrabalarımı ziyarete geleceğim. Bıktım çünkü...
  • şifre kesinlikle kendi kendine oluşmaz, şifre varsa kopya kesinlikle vardır
    zaten kendi yandaşları yararlandığı için üstünü kapadılar
    haremlik selamlık sınav girişleri de mi tesadüf
    korku imparatorluğu artık burası
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.