Şimdi Ara

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi ))) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
0
Favori
22.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üst üste bu kadar iddia, bu kadar olay. Çok garip ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Üst üste bu kadar iddia, bu kadar olay. Çok garip ...

AHA da öyle diyor. Bekir Coşkun takiyyeyi ortaya koymuş.

.................................

AHA’nın Bildirdiğine Göre

Hani AA, ANKA, DHA, İHA gibi…

Her konuda mutlaka ve kesinlikle bir görüşü olan AHA (Arınç Haber Ajansı) bildirdi:

“ÖSYM gibi olayların üst üste ve bilhassa bu seçim dönemine denk gelmesinin altında bir husus var…

Hımmm…

AKP’ye komplodur(!) o “husus” olsa olsa…

*

19 Mayıs 2010…

Bülent Arınç Manisa’da açıkladı:

“ÖSS kumar olmaktan çıkmalı… Yeni formül üzerinde çalışıyoruz…”

*

22 Eylül 2010…

Bülent Arınç Ankara’da konuştu:

“ÖSYM’nin bir değişime ihtiyacı var… Bir değişim yapmamız lazım… Hükümetimiz ve Milli Eğitim Bakanımız ÖSYM’yi yeniden yapılandırıyorlar…”

*

Ve AHA Arınç şimdi:

ÖSYM’deki rezaletlerin böyle üst üste, tam da seçim dönemine denk gelmesinin altında bir husus var…

*

Husus?..

AKP’ye karşı “bir komplo” demeye getirdiğini anlıyoruz, eşek değiliz ya…

Oysa AHA’yı iyi izlerseniz “AKP, hükümet ve Milli Eğitim Bakanı yeni bir formül üzerinde çalışarak ÖSYM’de değişim” yaptılar…

Tıpkı öbür kurumlar gibi…

YÖK gibi, TRT gibi, RTÜK gibi, yüzlerce tarafsız olması gereken kamu kurumu gibi…

Bir badem bıyık da oraya oturttular...

AHA böyle oldu…

*

Ama Allah’ın parmağı vardır, işte en son ALES’te; sen sınav yap, soru kitapçığını unut ALESen…

Salon tamam, öğrenci yerinde, gözlemci var, kalem hazır…

Soru yok…

*

Olanların altındaki “husus”tur işte…

İlkel zihniyetlerle çağdaş kurumlar ancak bu kadar işler…

Entari ile plaja gitmek gibidir bu…

Suya girince kıçınız gözükür…

AHA…

Bekir Coşkun/Cumhuriyet

• Yahu neommy bu adamlar öyle veya böyle 8 senedir hükümetteler. Bu durum sanılanın aksine epey zeki olduklarının kanıtıdır.
    Bence bu kadar hatayı üstüste yapacak kadar ahmak olamazlar, açık kollayan muhalefet ve artık ülfetten geçilmeyen bir halk var.
  • Filanca lisesindesinde 15. sınıfta sınava gireceksiniz. Rapor aldınız. Özrünüz var. Özrü olanlar ayrı bir sınıfa alındı. Ama özürlüler veya mazeretli olanlar sınıfı sonradan oluşturuluyor ve belki sınavdan bir gün önce rapor veren var.

Özürlüler sınıfında bu yüzden adını yazmıyor, soru kitapçığı ve cevap anahtarı adınıza değil bu yüzden. Ama rapor almasaydınız başka sınıfta sınava girmiş olacaktınız. Ve sizin oradaki soru kitapçığınız ve cevap anahtarınız farklıydı. Özürlüler sınavına girince soru ktapçığınız değişti. Ama siz yeni soru kitapçığına kendi tc numarasını yazmak durumundasınız. Yazdınız. Ve cevap anahtarınız eski cevap anahtarı olmakla beraber siz yeni soru kitapçığına göre cevapları işaretlediniz.

Bilgisayar okurken özürlü sınıfındaki kitapçığa göre yaptığınız cevapları eski kitapçığın cevap anahtarına göre okur. Bu yüzden az puan alırsınız. Eski cevap anahtarına göre değil yeni kitapçığın cevap anahtarına göre yeniden okutmak gereklidir.

Yeniden okununca doğru sayısı artar tabii. Diğer forumlarda da vatandaş konu açmış ve hadi bunu inkar edebiliyorsanız edin türünden yazmış. Puanı artmış ya torpil yapılmış izlenimi veriyorlar.

• quote:

Yahu neommy bu adamlar öyle veya böyle 8 senedir hükümetteler. Bu durum sanılanın aksine epey zeki olduklarının kanıtıdır.
    Bence bu kadar hatayı üstüste yapacak kadar ahmak olamazlar, açık kollayan muhalefet ve artık ülfetten geçilmeyen bir halk var.

Yanlış adama yanlış soru!
    Milletin seviyesini bildiğimden milletten çıkarak bu adamların zeki olduklarının bana kanıtlanması imkansızdır!
    Sanırım uygunsuz zamanda yani zaman sınırlı iken konu hakkında hiçbir bilgisi ve yetkinliği olmayan kişilerle ( şayet kötü niyet yoksa işin içinde ki bu da muhtemel! ) işi yürütmeye kalkıştılar. Şimdi de her taraftan bir bozukluk çıkıyor.
    Benim örnekten Türkiyenin değişik yerlerinden çok sayıda şikayet olmuş, tek bir kişi değil.

• Milletin seviyesinde ne varmış ?
  • quote:

Milletin seviyesinde ne varmış ?

Cevap vermiyom!
  • Habere bak. ÖSYM başkanı ne diyecekmiş.

1 700 000 Öğrenci var. Gazetede bu başlığı görünce ne düşünürler. Acaba benimde puanım artar mı? Herkes bunu düşünür. Öyle bir sıkıntı var ki öyle bir açık varki bakalım ösym ne diyecekmiş. Alacaklar gazeteyi ve okuyacaklar yazarı heyacanla. Yazarın yorumunu birbir umutla okuyacaklar bir yanlışlık varmış ve bizim de puanımız artar mı diye. Bu sefr sınav iptal olur diye sevinenler olacak. İyi puan alıp iptal olursa diye üzülenler de olacak.

Okuyacaklar bir gazete alıp umutla ya da korkuyla ve ösym başkanının bu sefer hiç bir bir şey yapamayacağını düşünerek.

Çok okunan yazılardan biri olacak. Her zaman sınav olmuyor. Vasat günler öncesi çok okunmak gerek.

Tabii en sonunda yazının alt tarfına geliyor okuyucu. O da ne? Bakalım ÖSYM başkanı ne yapacak bu sefer diye iddia eden yaar gerçeği bilmektedir.

En altta yazmaktadır. Bu özür durumunda olanlar içindir. En başta yazar haberi özür durumundan dolayı özel sınıfa geçenlerin sınav sonucunda değişiklik yapıldı diye yazsa öğrenciler heyecanlanmayacak, ilgilenmeyeceklerdir çünkü. Bu durumda çok az öğrenci vardır.

Yazının sansasyon yaratması öğrenci duygularından önemli mi acaba?

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi )))

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Cevap vermiyom!

Fildişi kulelerinde yaşarsan böyle konuşursun tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39
    quote:

quote:

Cevap vermiyom!

Fildişi kulelerinde yaşarsan böyle konuşursun tabi

Hani nerde fildişi kulelerim yavv?
    Canım millet Evrim vardı dedi de bende öyle mi dedim yani?
    Ek: Ben Aziz Nesin'i çok severim!
    @Ar_tryk;
    Aslanlar gibi birşeyler yok valla billa diye savunup durdunuz! Her zamanki üslubunuzla!
    Sizin yaşadığınız şehirde Amasya Alptekin Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Erkan hakkında bir haber var bugün! İlk puanı 120 görünmüş sonra 357 olarak çıkmış ama çocukta hastaneye kaldırılmış. Gazetelere düşen onlarca benzer haberden birisi!
    Varolana "varmış " diyebilmeyi başarabilmeniz için sizin veya çocuklarınız varsa onların mı başına gelmeli böyle bir şey?
    Matbaa filan değil baştan kaynaklanan bir beceriksizlik aleni söz konusu, şayet kötü niyet yok denilebilirse tabii!
    Ben 30-35 yıldır bu sınavlarda bu kadar dizi halinde beceriksizlik ve yanlışlık yaşandığını hiç hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Mayıs 2011; 14:10:17 >

• Artık kimden sebep olduysa farketmez, yanlışlıkla falan hikaye M.E. Bakanı'na kadar değişiklik lazım. Zira amatörlükte sınır tanımamaktalar.
  • quote:

Artık kimden sebep olduysa farketmez, yanlışlıkla falan hikaye M.E. Bakanı'na kadar değişiklik lazım. Zira amatörlükte sınır tanımamaktalar.

Hocam hazır bakanlığa kadar gitmişken başa kadar varsaydın olmamıydı
  • yuzkizartici olaylara bir halka daha eklenmis oldu bu sinav kepazeligi ile...

fetullahci gladyo her yerde!
  • @neommy

Latife sadece

Bu konuda Aziz Nesin kadar sertlikten hoşlanmasam da size hak vermemek elde değil,

eminim ki @nasozby'de ne varmış diyor ama hak verir.

Ben bunu bir aşağılama olarak da algılamıyorum, sadece verilere bakarak bu söylenebilir zaten. Belli şeyler vardır, eğitim oranı, sağlık kalitesi, eğitim kalitesi, ekonomik refah vb. Bunlara bakarak zaten bir tespit yapılabilir ve bu aşağılama da değildir, bu ''sadece'' insanların suçu da değildir.
  • quote:

@Ar_tryk;
    Aslanlar gibi birşeyler yok valla billa diye savunup durdunuz! Her zamanki üslubunuzla!
    Sizin yaşadığınız şehirde Amasya Alptekin Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Erkan hakkında bir haber var bugün! İlk puanı 120 görünmüş sonra 357 olarak çıkmış ama çocukta hastaneye kaldırılmış. Gazetelere düşen onlarca benzer haberden birisi!
    Varolana "varmış " diyebilmeyi başarabilmeniz için sizin veya çocuklarınız varsa onların mı başına gelmeli böyle bir şey?
    Matbaa filan değil baştan kaynaklanan bir beceriksizlik aleni söz konusu, şayet kötü niyet yok denilebilirse tabii!
    Ben 30-35 yıldır bu sınavlarda bu kadar dizi halinde beceriksizlik ve yanlışlık yaşandığını hiç hatırlamıyorum.

@neommy
    Birşeyler yok demedim ama olanları kendi anladığım şekilde anlatmaya çalıştım.

Matbaa ile ilgili sorularım vardı. Onu okumuşsunuz. Buna göre şu an gerçekten bir şey yok. Bir mesaj yazmıştım yanlışlıkla silindi ve tekrar yazamadım.

Kitapçık eksiği ve hatası matbaadan kaynaklanmıyorsa vay halimize. Bugünleri çok ararız. Program matbaaya hatalı basım bilgisi gönderiyorsa bu da algoritmadaki hatadan kaynaklanıyorsak yandık diye düşünmüştüm. Çünkü program bu algoritmayla yanlış bastıysa okurken de yanlış okuyabilirdi zannımca. Sonuçta algoritma aynı.

Matbaadaki şifre sehvenliğine basım sehvenliğide eklenmişti. Okumada da sehvenlik olursa yandık.

Şu ana kadar korktuğum olmadı. Özürlülerin girdiği sınav sonuçları değişti. Bazılarının itiraz mektubu Ösym ye gitmeden puanları değişmiş. Yani ilk itirazda özürlü grubunun durumu anlaşılmış, düzeltilmiş. Öğrenciler için cansıkıcı tabii.

Ben hala korkuyorum özürlü grubunda olmayıp da normal öğrencileriin puanı değişirse diye.

İnan "Birşeyler yok şu an" Korktuğum olursa gümbürtüyü seyret.

• şifre iddaları gündeme düştügünde şifre olabilecegi ama bunun kopya çekildi/çekilmedi anlamına gelmeyecegini söylemiştik
    bu şifreler sızdırılmış ise tıkpı kpss örneginde oldugu gibi x yerine 10x gibi başarılı ögrenci artışı olur ve kopya oldugu itirazlara yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkar

özellikle şifre iddalarında sürekli örnek gösterilen matematige dikkat ediniz
    işte 2010 vs 2011

daha fazla ayrıntı için ösym nin sitesini ziyaret edin

• kuyruğundan yakalanacak olduğu anlaşılan 45.000 civarındaki imamın kuzucuklarını acaba sistemden çıkardılar mı? Şimdiye kadar hiç bir yıl, sınava başvurmuş olup ta bu kadar çok sayıda sınava girmeyen çıkmadı zira...

quote:

BASIN DUYURUSU

(28 Mart 2011)

2011 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü 153 sınav merkezinde yapılmıştır.Toplam 1.692.345 adayın başvurduğu sınav, 5.728 bina ve 89.290 salonda gerçekleştirilmiştir.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-12454/2011-yuksekogretime-gecis-sinavi-ygs-sinavin-uygulanmas-.html

quote:

2011 SINAVA GİREN ADAY SAYISI 1.648.528

• Hepsine bakmadım ama girmeyen kişi sayısı normal

2003 50632
    2004 58807
    2005 59150
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Hepsine bakmadım ama girmeyen kişi sayısı normal

2003 50632
    2004 58807
    2005 59150

2006 da 25.000
    2007 de 25.000
    2008 de 26.000
    2009 da 26.000
    2010 da 25.000

Fakat bunların içinde sınavsız geçiş yapacak olanlar da vardı. Sınavsız geçiş için de ÖSS ye başvurma zorunluluğu vardı. Bu yıl ise sınavsız geçiş neredeyse yok. Sınavsız geçiş kademeli olarak kalkıyor. Bu nedenle başvurduğu halde sınava girmeyenin neredeyse olmaması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 1 Mayıs 2011; 23:57:07 >
  • Tutanaklardaki sınava giren sayısı ile bilgisayardaki aynı olmak zorunda. Fazla da olamaz azda. Tutanakta yazan öğrenci sayısının teslim edilen cevap kağıdından fazla olması demek cevap kağıdının dışarda kalması demektir.

Salon başkanı bir kişiyi gelmediği halde var gösterdi diyelim. Üniversiteden gelen sınavı teftiş edenler hemen anlarlar. Sınav sırasında bütün sınıflar teştiş edilir ya prof, ya da doç. tarafından. Mümkün değil gelen birini gelmedi, gelmeyeni geldi göstermek.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.