Şimdi Ara

(((YGS'de bu kez de şifreli kopya:kez de cevap kağıdı krizi ))) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
0
Favori
22.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ar_tryk
    quote:

Orijinalden alıntı: antonidas
    suçu matbaa'ya atacaklar

Ösym en başta suçu atmıştı zaten matbaaya. Basılırken şıkları karıştır bas seçeneği iptal edilmişti veya unutulmuştu. Yani ÖSYM bir tane kitapçık yaptı ve matbaadaki program bunu algoritmayla çoğalttı. ÖSYM de çoğaltılmayıp matbaa aşamasında çoğaltıldı. Cevap anahtarı da bir tane. Matbaa bilgisayarı yapılan işlemleri yani algoritmaya uygun geri alıyor.
    Burada suç matbaaya atıldı zaten ve haberiniz yok. Ben matbaaya suç atmayı ales ten sonra başladım. Hem ygs de unutkanlık yap, hemde ales te soru kitapçıkları eksik çıksın. ÖSYM başkanını matbaa baskısından dolayı suçlamak haksızlık. Ama matbaa iki defa hata yaparsa o zaman dur bakalım arkadaş neler oluyor matbaada derim. Abbas Güçlünün dediği gibi çaycı bile atıldı mı eskiler devam ediyor mu diye sorarım. Madem yanlışlıklar yapıldı ve ÖSYM başkanı değişti çalışanlar değişmedi ise niye değişmedi diye sorarım. Matbaa çalışanları dahil. Geçmişteki hatayı yarımağan yapmadı heralde. Bir takım çalışanlar yapmıştır.Hepsi suçlu değil ama insanların içi rahatlaması için değişmeleri uygun olurdu. Bu açıdan şimdikiler de eğişmeli. Suçlu oldukları için değil insanların içleri rahatlasın diye. Taze kadrolara ihtiyaç var.

Ne demek "ÖSYM başkanını matbaa baskısından dolayı suçlamak haksızlık." Sınavı matbaa firması mı yapıyor?. Matbaa devlet kurumu mu?. Matbaayı denetlemesi gereken DSİ mi yoksa ÖSYM mi?.

Taze kadrolara ihtiyaç var sözüne bende katılıyorum ama bizzat şuçlu oldukları beceriksiz ve iş bilmez oldukları için şuanikilerin görevden alınması gerekiyor. Yerlerine atanacaklarında şuanki iktidarın zihniyetinden olmaması gerekiyor. 2'dir üst üste aynı zihniyet eline yüzüne bulaştırıyor sınavları.

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Sınav sisteminin bu şekilde olmasına gerek olmadığı kanısındayım, fakat bunu geçiyorum. Böyle bir sistemde şifre olması gerektiği konusunu anladım, cevap anahtarı soru kitapçığı sayısında basılmaması için ve bunun gibi kolaylaştırıcı sebeplerden dolayı cevap anahtarları az basılıyor ve bu durumda şifreleme yapılması gerekiyor. Şifreleme yapıldı ama bu şifrelemenin ''SEHVEN'' olduğunu söylüyor ÖSYM başkanı; yani ''yanlışlıkla'' bu tür bir şifreleme olduğunu söylüyor.

Bir sakatlık olduğu kesin.

Sınav sistemi bu aşamadan sonra böyle aynen devam edemez. Öğrencilere ikinci sınavda şifre yok açıklaması yapılmazsa yarım saat ten fazla şifre aramaya ayıracaklar. İlk başlarda şifre bulamayacakları için kendilerince doğruları bulduktan sonra şifre arama başlayacak. Zayıf öğrenciler doğruları az olduğundan şifre olsa da bulamayacak ama asıl iyi öğrenciler sınavın sonunda yapamadıkları sorulara ayıracak zamanın önemli bir kısmını şifre var mı bir bakayım diye ayıracaklar. Şifre nasıl bulunur dersleri alınacak. Şifre hayatın her kesiminde konuşulacak. Karikatür dergileri işleyecek. Bu yüzden herkese ayrı kitapçık değil 30 grup ve herkese ayrı numara vermek en doğrusu. Kimse grubunu bilmeyecek. Ösym bile. Sınav salonunda başkan tesadüfen bir zar atıp çıkan öğrenciden itibaren belli bir sistemde dağıtınca proplem kalmaz. Grup sınav kitapçığında yazmadığından dışardan bir şekilde yardım da gelemez.Ama Bilgisayar bilir hangi numara hangi grup diye. Aday sınav sonunda netten öğrenir grubunu ve cevap anahtarını. Şifre de olmaz.

Cevap anahtarı hiç basılmıyor. Bir tane olmalı. Meteksan ise bir kitapçığı şifreyle çoğaltıyor. Adaydan geri alınan cevap kağıdında şifre geri alınıp tek olan cevap kağıdıyla eşleştirirliyor olmalı. Şifreyi bilen yok. Bizim gördğümüz şifre değil yan etkisi olabilir ancak.En büyüğün sağı doğru cevap gibi. Bu yan etkiy ise şıkları rastgele dağıt seçeneği işaretlenerek gidereceklerdiki unutulmuş deniyor. Soruyu hazırlayan ve basanlar kapalı devrede ama programı yapanlar dışarda kalmış olmalı ve programı kullanan yapan değil kullanıcı olduğundan ihmal edilmiş olmalı. Şahsi düşüncem bunlar.

Aynen devam ederse Meteksan şifreli kitapçık yani her adaya farklı kitapçık yüzünden baskı hatası oluyor diyebilir. YGS de de matbaa hatası veya baskı hatası çıktı. Sekiz cezaevindeki sınavların fen bölümü iptal oldu.

30 Grup olursa eskisi gibi veya benim anlattığım değişiklikle, matbaaya sabit wordde hazırlanmış kitabı verirsin hata yapma oranı sıfıra yakın olur. Mürekkep kağıt biter falan onuda yeni makinalar haber verir. Sıkıntı olmaz.

Bu kafayla giderlerse ve seçim öncesi komplo varsa çok rezillikler olur. Suç de algoritmalı sistem olur. Halen ikinci sınavda eskisi gibi grup yapacağız demediler. Kardeşim sen iyi niyetli olabilirsin. Ama ya ekipte seni yolda bırakacak biri ya da birileri varsa nasıl seçim öncesi şifreli sisteminle sınava gireceksin. Ya yine hata olursa ne olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogh

devletin resmi rakamları ile, bu ülkede daha bir kaç yıl öncesinde, ortalama örgün eğitim görme süresinin 3,5 yıl olduğunu biliyorum da,
    buralarda yazanlar akıllı insanlar.

lütfen, kahvede konuşur gibi burada konuşmayın.
    ancak kendinizi tatmin edersiniz. akıllı insanlar ise güler, dalga geçer!

isa eşme diyor ki: (mealen)

"suçu matbaaya atmaya çalışıyorlar.
    74 den beri bu matbaa sınavları yapmıyormuydu."

bir şey oldu,
    üst üste bütün sınavlarda rezillik.
    çocuklar ders çalışacağına ağlıyor karamsarca.
    vicdansızlar umursamaz tavırlarda.

ne yazık ki o olan bir şey, ösym yönetiminin tamamen değişimi olabilir mi?

utanmadan komploculardan bahsediyorlar, güya birileri sabote ediyormuş!

ösym başkanını kim atadı? ben atamadım!
    kim algoritmayı yazdı çıkın söyleyin. ben söyleyeyim, ösym nin yani atadığı kişi.
    kimler bu sınavların hazırlanmasından sorumlu? ösym nin yeni atadıkları.
    kimler soruları çalmıştı? ösym nin atadıkları.
    kimlerin görevine son verilirdi? kendi adamı olmayanların.

hala çölde prinç yetiştirmek misali haklı olmaya çalışıyorlar!

başbakan senin,
    cumhurbaşkanı senin,
    yök senin, ösym senin,
    savcı senin, hakim senin, polis senin.

olsa olsa bu gibi düşünceler, bir ruh hastalığının belirtisidir.

not: isa eşme, ondan ders alan her görüşteki öğrencinin gurur duyduğu bir hocadır.

Matbaa soru sızdırdı diyen var mı? Yok.

Basımda şıkları rastgele dağıt emrini vermeyi unutmuşlar diyor ösym. Suçlama sayılmaz bu. Matbacıda çıksın üzerine vazife olmayan açıklama yerine ve basına kitapçık verme yerine ösym bana 1.700.000 kitapçık getirdi. Bende aynen bastım. Böyle bir basım emri hatası yok desin. Her şeye konuşuyorda bunu mu söyleyemiyor.

Ösym programı ve soruyu hazırlamış matbaa basarken ihmalkar davranmış. Belki programı yapanlar da matbaaya alınmıyor. Onlar basılırken işin başında olsa bu matbaanın hatası ihmali var diyemezlerdi. Matbaada susuyor ve söylenenin doğru olduğu anlaşılıyor.

İkinci olarak aleste kitapçıkların eksik olması matbaa hatasıdır sanıyorum. Değilse bize nasıl geldiyse öyle bastık diyebilir. Hazır gelen kitapçık eksikti matbaadan da öyle çıktı diyebilir. Ama demiyor.

İsa eşme kim bilmiyorum ama 1974 nerden çıktı. 1974 den beri aynı matbaa olamaz. Hoca kimse söyleyin iyi araştırsın. ÖSYM matbaasının yetersiz olduğu gerekçesi ile özel firma ile çalışıyor. Kapalı devrede insanları bekletmemek için hızlı çalışan matbaa gerekiyordu ve bu matbaa için Meteksan yatırım yaptı. Karını da alır tabii.

Nete baktım 5 sene olmuş meteksan basmaya başlayalı. Kapalı sistem sonunda ve şifre sızmadıktan sonra meteksan suçlandı denemez. Aleste de baskı hatasını meteksan nasıl açıklar bilemem. Baskı hatası kopya değil sonuçta ama cansıkıcı yine de. Baskı hatasını da ösym başkanı yapmamıştır heralde.

Nete bakarken yarımağan ösym başkanının kadroları yeni diyor.

http://www.gazeteturka.com/news_detail.php?id=95538

Linkte eski yöneticilerle çalışıyor diyor. Çelişkiler var haberlerde.

hadi matbaa yanlış basmış diyelim,
    ösym çalışanları sandalye mi?
    ne diye orada çalışıyorlar?
    biz neden ösym çalışanı değiliz?
    nasıl olsa matbaa sınavı yapıyor, dağıtıyor ...

nasıl böyle uyduruyorsunuz, gerçekten komik :)

acaba 6 sene önce bu sınavları kim basıyormuş? araştırın isterseniz.
    ya 10 sene önce?
    16 sene önce?

zülfü livaneli nin dediği gibi, daha ertesi...

yukarıda da yazdım,
    bilip bilmeden, sonradan utanacağınız yazılar yazmamanızı öneririm...

suç bir matbaacının ha!
    siz o kazmalara hayatınızı teslim edermisiniz?

1.700.000 gencin kaderinin çizildiği, öğrencilerin gençliğini feda ettiği, ailelerin maddiyatını maneviyatını köküne kadar sömüren bu sınavı nasıl bu kadar küçümseyebilirsiniz!

inanılır gibi değil...

• Sorularin sifreli oldugu belli oldu. Bu sifrenin disariya sizdirilp sizdirilmadigi arastiralacak. Eger buna dair bir kanit bulunursa sinav zaten iptal edilir. Bunun disinda kimse kolay kolay milyonlarca insanin sinavini iptal edemez. Bence acik bir belge olmadan kimsenin sinava sahibe dusurmeye hakki yok.

Artik OSYM baskaninin toplum gozunde kredisi dolmustur. Kasit var mi yok mu beni acikcasi hic ilgilendirmiyor. En kotu ihtimalle bile ortada yapilmis bir hata var. En kotu ihtimalle toplumu tatmin etmeyen aciklamalar yapan, daha kendi kurumunun isleyisinden haberdar olmayan bir baskan var. Balik bastan kokar diyroum ve OSYM baskaninin acilen istifa etmesini veya yetkili kurum tarafindan gorevden alinmasini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas
    suçu matbaa'ya atacaklar

Ösym en başta suçu atmıştı zaten matbaaya. Basılırken şıkları karıştır bas seçeneği iptal edilmişti veya unutulmuştu. Yani ÖSYM bir tane kitapçık yaptı ve matbaadaki program bunu algoritmayla çoğalttı. ÖSYM de çoğaltılmayıp matbaa aşamasında çoğaltıldı. Cevap anahtarı da bir tane. Matbaa bilgisayarı yapılan işlemleri yani algoritmaya uygun geri alıyor.
    Burada suç matbaaya atıldı zaten ve haberiniz yok. Ben matbaaya suç atmayı ales ten sonra başladım. Hem ygs de unutkanlık yap, hemde ales te soru kitapçıkları eksik çıksın. ÖSYM başkanını matbaa baskısından dolayı suçlamak haksızlık. Ama matbaa iki defa hata yaparsa o zaman dur bakalım arkadaş neler oluyor matbaada derim. Abbas Güçlünün dediği gibi çaycı bile atıldı mı eskiler devam ediyor mu diye sorarım. Madem yanlışlıklar yapıldı ve ÖSYM başkanı değişti çalışanlar değişmedi ise niye değişmedi diye sorarım. Matbaa çalışanları dahil. Geçmişteki hatayı yarımağan yapmadı heralde. Bir takım çalışanlar yapmıştır.Hepsi suçlu değil ama insanların içi rahatlaması için değişmeleri uygun olurdu. Bu açıdan şimdikiler de eğişmeli. Suçlu oldukları için değil insanların içleri rahatlasın diye. Taze kadrolara ihtiyaç var.

Ne demek "ÖSYM başkanını matbaa baskısından dolayı suçlamak haksızlık." Sınavı matbaa firması mı yapıyor?. Matbaa devlet kurumu mu?. Matbaayı denetlemesi gereken DSİ mi yoksa ÖSYM mi?.

Taze kadrolara ihtiyaç var sözüne bende katılıyorum ama bizzat şuçlu oldukları beceriksiz ve iş bilmez oldukları için şuanikilerin görevden alınması gerekiyor. Yerlerine atanacaklarında şuanki iktidarın zihniyetinden olmaması gerekiyor. 2'dir üst üste aynı zihniyet eline yüzüne bulaştırıyor sınavları.

1.700.000 kişiye ayrı ayrı kitapçık bastırınca matbaayada belli bir program verilmiş olmalı. Soru hazırlanması ve basılması matbaada olduğuna ve dışarı çıkması yasak olduğuna göre bu programın matbaada olması ve ösym nin merkezinde olmaması normal. Olsa da bilgiler sınavdan önce dışarı çıkamayacak ve ösym merkezindeki program kullanılamayacak. Sınavdan sonra veri tabanı olarak taşınabilir belki. İşta bu program matbaadaysa ve kullanılıyorsa o zaman işin içine ve yorumlara matbaa ve kullanıcılarda giriyor. ÖSYM çalışanları başkan tarından seçilsede matbaa özel şirket fazla karışamaz sanırım. Matbanında günahını almak doğru değil tabii.

Ama artık bütün herşey değişse ösym ve matbaa rahatlar millet. Suçlu olmasada yeni jenerasyonlara ihtiyaç var ve dediğiniz gibi siyasi kimlik taşımayan birisi daha iyi olur.

Ama o kadar çok sınav yapıyor ki ÖSYM hatalar çok normal bakınca sayılara. Bırakıyorum dese çalışanlar yerlerine gelenlerin işi öğrenmeleri çok zaman alır. Bu isınav yoğunluğuyla onlar da bir yerde tıkanır. Hr sınavı almamalı ösym.
    Ben ÖSYM kendi matbaasını kurmalı demiştim. Bu kadar çok sınav yap ve özel şirkete yaptır. Güvenlilk açısından olsun, ekonomikaçıdan olsun kendi matbaasını kurmalılar. Yılda bir defa çalışacak matbaa diye bir mazeretleri yok. Sürekli sınav yapıyorlar. Matbaaya verilen her fazla par öğrencinin kesesinden çıkıyor. Yazık.

• quote:

quote:

quote:

devletin resmi rakamları ile, bu ülkede daha bir kaç yıl öncesinde, ortalama örgün eğitim görme süresinin 3,5 yıl olduğunu biliyorum da,

bir şey oldu,

kim algoritmayı yazdı çıkın söyleyin. ben söyleyeyim, ösym nin yani atadığı kişi.

başbakan senin,
    cumhurbaşkanı senin,
    yök senin, ösym senin,

not: isa eşme, ondan ders alan her görüşteki öğrencinin gurur duyduğu bir hocadır.

Basımda şıkları rastgele dağıt emrini vermeyi unutmuşlar diyor ösym. Suçlama sayılmaz bu. Matbacıda çıksın üzerine vazife olmayan açıklama yerine ve basına kitapçık verme yerine ösym bana 1.700.000 kitapçık getirdi. Bende aynen bastım. Böyle bir basım emri hatası yok desin. Her şeye konuşuyorda bunu mu söyleyemiyor.

Ösym programı ve soruyu hazırlamış matbaa basarken ihmalkar davranmış. Belki programı yapanlar da matbaaya alınmıyor. Onlar basılırken işin başında olsa bu matbaanın hatası ihmali var diyemezlerdi. Matbaada susuyor ve söylenenin doğru olduğu anlaşılıyor.

İkinci olarak aleste kitapçıkların eksik olması matbaa hatasıdır sanıyorum. Değilse bize nasıl geldiyse öyle bastık diyebilir. Hazır gelen kitapçık eksikti matbaadan da öyle çıktı diyebilir. Ama demiyor.

İsa eşme kim bilmiyorum ama 1974 nerden çıktı. 1974 den beri aynı matbaa olamaz. Hoca kimse söyleyin iyi araştırsın. ÖSYM matbaasının yetersiz olduğu gerekçesi ile özel firma ile çalışıyor. Kapalı devrede insanları bekletmemek için hızlı çalışan matbaa gerekiyordu ve bu matbaa için Meteksan yatırım yaptı. Karını da alır tabii.

Nete baktım 5 sene olmuş meteksan basmaya başlayalı. Kapalı sistem sonunda ve şifre sızmadıktan sonra meteksan suçlandı denemez. Aleste de baskı hatasını meteksan nasıl açıklar bilemem. Baskı hatası kopya değil sonuçta ama cansıkıcı yine de. Baskı hatasını da ösym başkanı yapmamıştır heralde.

ya 10 sene önce?
    16 sene önce?

yukarıda da yazdım,

suç bir matbaacının ha!

1.700.000 gencin kaderinin çizildiği, öğrencilerin gençliğini feda ettiği, ailelerin maddiyatını maneviyatını köküne kadar sömüren bu sınavı nasıl bu kadar küçümseyebilirsiniz!

inanılır gibi değil...

Ogh agresifliğe gerek yok.
    ÖSYM nin kendi matbaası vardı dediğiniz yıllarda. Özel şirkete verildi sonra. Matbaa basıyor kitapçıkları sonuçta. Veriyorsun eline al bu kitapçıkları bas diye basıyorlar. O kadar basit.

Kitapçığı basan programı matbadakiler kullanıyor diye yazıldı ösym çalışanları tarafından. Programı kullanan ve basımı gerçekleştiren matbaa.

Deinler o zaman bize verilen kitapçıkların bir kısmında eksik kitapçıklar var. Makina basmamazlık etmedi elimize gelen kitapçıkta o sayfalaryoktu desinler.
    Demiyorlar. Makinalar basmamazlık etmez sanmıyorum.

O zaman kullanımla ilgili bir proplem olabilirki matbaa yine burada yetkili. Ha şunu da söyleyeyim basından okuduklarımıza göre yazıyorum. Suçlamıyorum. Suçları olmayabilir eksik ve yanlış baskıdan dolayı. Ama o zamanda desinler bize evrak eksik geldi de bizim makinalar kendilerine verilenden başka birşey basmazlar diye mesele kapanır. İhale ösym ye kalır. Diyorum ya her şeye karışıpta burada susmaları olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

Art Ecevit hükümeti beni ilgilendirmez suan Hükümetteki cemoş destekli tayyip mi tayyip sınavlarda usulsüzlükler çıkıyor mu çıkıyor ? Kpss den bu yana pislik tavan yaptımı yaptı Klasik Akp savunma taktiği ile gelme bana Eeee işte Ecevit döneminde,eee işte geçmiş iktidarlarda,eeee işte şunlarda yapmıştı kem küm ...

Mesele Ecevit hükümeti meselesi değil çifte standart. Bir yanda sorular örgüt eline geçmiş. Kimsede basında tık yok. Bugün kopyanın maddi delilleri yok. Kapalı devre sistemden kimsenin eline soruların geçemeyeceği bir sistem var. Şüphe üzerinden herkes avazı çoktığı kadar konuşuyor. Yargı kararları beklenmiyor.

Ösym başkanı göreve gelince inanılmaz kopya tutanaklarından bahsediyor. Ve çözüm arıyor.Örgüt eline sorular geçmesin, cevaplar geçmesin diye çalışıyor. Yarımağan görevde bakar kör olmuş çözüm aramazken yeni başkan belliki toplam kalite çalışması yapmış, beyin fırtınası yapmış çözüm üretmiş.

Şimdi geçmişte yapılan kopyaları görmeyenler, çözüm aramayı dert edinmeyenler günah keçisi arıyor. Vurun abalıya. Bu sistem bir sonrakinde daha iyi çalışır mı düşünülmüyor.

:@Art Avazım çıktığı kadar bağıra bağıra yazmak istiyorum,kusuruma bakmayın;Geçen yılın Kpss sinde Ful çekenler sözde atanmayacaklardı!Kpss den sonra tek tek baktık ki adamlar ohh yangel osman alayı atanmış siz buna ne dersiniz bilmiyorum ama biz buna şerefsizlik deriz.Şimdi sonuçmu beklenmeli diyorsun iki yüzlülük şerefsizlik yapmadığı kurummu kaldı hükümetinin el attığı yerlerden çıkacak aptal kurmacalara inanmamı bekliyorsun ?

Usulsüzlükler ile şerefsizlikler ile Devlet kurumunun içine ettiğiniz yetmedi İnsanlarında burnundan getirdiniz kendi pisliğinizi,yaydınız yaydınız her yere sıvadınız biz son 300 yıldır aç ama onurlu bir Milletin evlatları idik Şimdi Başa geçen Araplar(Irkçılık yapmıyorum) herşeyi paraya döktükleri için artık şerefimizde yok sayın Art bizim...

Her Pislikten sonra örgüt geç sen bu işleri Art her yere Ahtapot gibi kol salmışsın ne örgütü Pisliksen,Pisliğim ben gidiyorum arkadaşım der onurun var ise çeker gidersin ama Öyle bir hale gelmişsiniz ki 8 yıldır aynı teraneler kendi yandaşların bile yemiyor buna rağmen Artık Yüz yüz değil Eşşek derisi geç sen bu işleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KızıL_Shaman -- 27 Nisan 2011; 1:21:21 >

• Öyle bir hale gelmişsiniz i anlamadım. İnsanları niçin kategorize ediyorsun. Ben haklının yanındayım ve fikirlerimi söylüyorum.Eşşekderisi sözünü kullanman hoş değil.

1-O zamanki Ösym başkanı kimdi ve hangi iktidar seçti başkanı?

Kpss ile fazla ilgilenemedim o zamanlar. Yüksek puan alanlar atandı diyorsunda bu imkansız.

2-Bu sınav iptal edilmedi miydi ben mi yanlış hatırlıyorum? İptal edilen sınavda yüksek alanların atanması kadar saçma bir şey olamaz. Araştıracağım. İptal olduysa yukarıdaki sözler ne olacak. Yanlışı desteklemem söz konusu olamaz.
  • quote:

Öyle bir hale gelmişsiniz i anlamadım. İnsanları niçin kategorize ediyorsun. Ben haklının yanındayım ve fikirlerimi söylüyorum.Eşşekderisi sözünü kullanman hoş değil.

Kpss ile fazla ilgilenemedim o zamanlar. Yüksek puan alanlar atandı diyorsunda bu imkansız.

2-Bu sınav iptal edilmedi miydi ben mi yanlış hatırlıyorum? İptal edilen sınavda yüksek alanların atanması kadar saçma bir şey olamaz. Araştıracağım. İptal olduysa yukarıdaki sözler ne olacak. Yanlışı desteklemem söz konusu olamaz.

Kaç kez demek zorundayım geçmiş beni ilgilendirmez diye ?İlla tek tek mimlenen kişilerin girdikleri yerleri göstermemiz mi lazım görmedinizmi Face gibi organlarda basında kendiniz denemediniz mi kimlik nolarını alıp ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

quote:

Öyle bir hale gelmişsiniz i anlamadım. İnsanları niçin kategorize ediyorsun. Ben haklının yanındayım ve fikirlerimi söylüyorum.Eşşekderisi sözünü kullanman hoş değil.

Kaç kez demek zorundayım geçmiş beni ilgilendirmez diye ?İlla tek tek mimlenen kişilerin girdikleri yerleri göstermemiz mi lazım görmedinizmi Face gibi organlarda basında kendiniz denemediniz mi kimlik nolarını alıp ?

Dedim ya bu konuda bilgi sahibi değilim. Olayın olduğu zaman zamanım yoktu detaylı bakmaya.

Sorularıma cevap vermemişsin.

2-Bu sınav iptal edilmedi miydi ben mi yanlış hatırlıyorum?

İptal edilen sınav değil de yenilenen sınavın sonuçlarından mı bahsediyorsun. Adam yenilenen sınavda da kazanmışsa demek ki bilerek yapmış derim. Sen ne dersin haksızmıyım?

Ecevit zamanı ilgilendirmez diyorsunda bugünkü iktidara atıyorsun. Bugünkü iktidar gelmeden birkaç yıl önce herkes suspusken sorular birilerinin eline geçtiğinde bugün herkes apaçık yazıyor, gösteriler yapılıyor demokratik bir şekilde haklar aranıyor. Memleket nerelerden geçti geldi. Eski daha iyiydi diyenler için ve senin gibi bugünkü iktidara bu konuyu yıkanlar için hatırlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 27 Nisan 2011; 8:09:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Sorularin sifreli oldugu belli oldu. Bu sifrenin disariya sizdirilp sizdirilmadigi arastiralacak. Eger buna dair bir kanit bulunursa sinav zaten iptal edilir. Bunun disinda kimse kolay kolay milyonlarca insanin sinavini iptal edemez. Bence acik bir belge olmadan kimsenin sinava sahibe dusurmeye hakki yok.

Artik OSYM baskaninin toplum gozunde kredisi dolmustur. Kasit var mi yok mu beni acikcasi hic ilgilendirmiyor. En kotu ihtimalle bile ortada yapilmis bir hata var. En kotu ihtimalle toplumu tatmin etmeyen aciklamalar yapan, daha kendi kurumunun isleyisinden haberdar olmayan bir baskan var. Balik bastan kokar diyroum ve OSYM baskaninin acilen istifa etmesini veya yetkili kurum tarafindan gorevden alinmasini bekliyorum.

• boşu boşuna şifre yapılmaz, bilgisayara "rastgele sırala" komutu verilerek cevap anahtarı şifresiz olarak yapılabilir..
    bu sınavda şifre yapıldığına göre bunun tek amacı bir güruha cevapları iletmektir..

elma ile armutları karıştırmayın ecevit zamanında olanlar "hata" idi..bunda ise bir hata yok resmen şifrelenen bir cevap anahtarı var..
  • Bu da öğrencinin nasıl tatmin olacağını açıklıyor.

• Sınav iptal edilirse 1.7 milyon insanın emeğinin hesabını kim verecek? Bu işte sorumlu olanlar en baştan en sona kadar hesap vermeli. Cumhurbaşkan'ından başlayarak, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanı, ÖSYM Başkanı'na destek veren bazı Bakanlar ve Milletvekilleri Yüce Divan olarak görev yapan Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmalı. YÖK Başkanı, ÖSYM Başkanı ve yeni ÖSYM personeli Özel Yetkili Mahkemelerde yargılanmalı. Sonra bu operasyon gittikçe genişleyecektir, zaten genişlemeli de. Özel Yetkili Mahkemelerin hangi suçlara baktığını da hepimiz biliyoruz.
  • ÖSYM'de akrabalık bağları

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/04/27/osymde-akrabalik-baglari?paging=1

Nedir bu ya.

Fatih Altaylının programı teketekte dün bizim konu vardı. Sol sendika başkanı bayan meteksan ı destekleyen sözler etti. Hayretler içinde kaldım. Ne varmış fırsattan istifade meteksan ın elinden baskıyı alacaklarmış, olmamalıymış. Ona mı düştü meteksan. Neden bu sözleri söyledi. Kıllanmaya başladım.

ÖSYM başkanı şimdi dese ki ben sizinle çalışmayacağım sanmıyorum ki kabul ettirebilsin. Acaib bir baskının geleceğini anlıyorum bu sözlerden.

Peki ama lys de yine matbaa hatası olursa nolacak.

Sahi matbaa hatası kimi bağlar. ÖSYM yi mi?

Matbaayı mı?

Birilerini aklama diğerini karalama adına sormuyorum. Teknik olarak bir adayın önüne gelen kitapçık hatalı çıkarsa kimi suçlayacağız. Matbaa yanlış bastı mı diyeceğiz, yoksa matbaaya verilen kitapçık böyle geldi. Bu yüzden yanlış basıldı suç matbaanın değil kitapçığı hazırlayanındır mı diyeceğiz.

YGS de matbaa hatası çıktı ama bir kişi demediki baskı hatasının sebebi şudur. İşte bunu demeyince bir sonraki sınavda da aynı hatanın olmayacağının garantisi yok. İşte ales. yine hata sebebi açıklanmadı. Bu yüzden lys de daha büyük bir baskı hatası ihtimali ortaya çıkıyor. Üstelik seçim öncesi daha da stresli olacak sınav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 27 Nisan 2011; 16:26:01 >

• @ar_tryk

ÖSYM Başkanı baştan itibaren niye yalan söyledi? Sonrada sehven dedi. Sehven açıklamasında hatayı biz yaptık kabul ediyoruz demediler mi?

ÖSYM bile suçu kabul ettiği halde, sizin hala matbaa demenizin sebebi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

@ar_tryk

ÖSYM Başkanı baştan itibaren niye yalan söyledi? Sonrada sehven dedi. Sehven açıklamasında hatayı biz yaptık kabul ediyoruz demediler mi?

ÖSYM bile suçu kabul ettiği halde, sizin hala matbaa demenizin sebebi nedir?

Matbaayı eski sayfalarda pek yazmadım. Ama aleste yanlışlıklar oldu. Ygs de de hata olmuş baskı ile ilgili. Asıl önemlisi önümüzdeki sınav ve burada da büyük bir baskı hatası olabileceğinin sinyalleri verildi. Buna tepkisiz kalınır ve normal görülürse lys ye kadar hatanın sebebi bulunmazsa, yanihata yaptı makina denirse lys de de aynı hatanın olmayacağını kim garanti edebilir. Eğer provakasyon varsa ve bulunamazsa lsy deki en küçük baskı hataları krize dönüşür.

Matbaacı kimse bir konuşma yaptı. Varsa hata bizdedir gibisinden. Bu adamında birşeyden haberi olduğunu sanmıyorum. Birşeyler söylüyor ama canalıcı yerde birşey söylemiyor.

Kapalı ortamda sorular hazırlandı ve bilgisayar programına verildi. Matbaadakiler Algoritmaya göre şıkları rastgele dağıtacaktı. Ama rastgele değil kaydırarak seçeneği işaretlendi. Sehven. Sehvenlik bu ösym başkanına göre.

Matbaa yetkilisi demeliki , sehven bizim şıkları karıştır seçeneğini işaretlemediğimiz doğru değil. Ama demiyor. Sıkıntı d burada başlıyor. İhale matbaaya kalacak sehven hatamız yok demesi lazım. Ya da kaydırarak seçeneğini işaretleyen çıksa deseydiki kardeşler bu seçeneği sehven ben işaretledim. Şıkları karıştırarak seçeneğini sehven işaretlemedim diye daha inandırıcı olurdu ve ösym sorumlu olsada töhmetten kurtulurdu.

Matbaadaki açıklama yapan hata varsa bizden diyor. Bu söz açıklama yapanın bilgisayara emir verip yazdır emrini veren kişi olmadığını gösteriyor. Ne matbaa adına konuşan, ne de ÖSYM başkanı konuya vakıf değil.

Peşinden baskı hataları patladı ama hala yeni kitapçıkların hazırlandığı bilgisayar programından mı, matbaanın fiziki hatası mı, insan hatası mı anlayamadık.

Bu ne demektir lys ye aynı kafayla gidersek daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamız olası.

Bir de bu büyük sayının sağında doğrunun denk gelmesi rastgele dağıtımda olamayacak bir şeydi. Anlaşılabilir bir şifre olmayacaktı. Ama hala yazdır emrini veren kimse, ne ben sehven yanlış işaretledim diyor, ne de yalan söylüyorlar hata benim değil ösym nin diyebiliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir şey oldu,

başbakan senin,
    cumhurbaşkanı senin,
    yök senin, ösym senin,

ya 10 sene önce?
    16 sene önce?

yukarıda da yazdım,

suç bir matbaacının ha!

inanılır gibi değil...

Ogh agresifliğe gerek yok.
    ÖSYM nin kendi matbaası vardı dediğiniz yıllarda. Özel şirkete verildi sonra. Matbaa basıyor kitapçıkları sonuçta. Veriyorsun eline al bu kitapçıkları bas diye basıyorlar. O kadar basit.

Kitapçığı basan programı matbadakiler kullanıyor diye yazıldı ösym çalışanları tarafından. Programı kullanan ve basımı gerçekleştiren matbaa.

Deinler o zaman bize verilen kitapçıkların bir kısmında eksik kitapçıklar var. Makina basmamazlık etmedi elimize gelen kitapçıkta o sayfalaryoktu desinler.
    Demiyorlar. Makinalar basmamazlık etmez sanmıyorum.

O zaman kullanımla ilgili bir proplem olabilirki matbaa yine burada yetkili. Ha şunu da söyleyeyim basından okuduklarımıza göre yazıyorum. Suçlamıyorum. Suçları olmayabilir eksik ve yanlış baskıdan dolayı. Ama o zamanda desinler bize evrak eksik geldi de bizim makinalar kendilerine verilenden başka birşey basmazlar diye mesele kapanır. İhale ösym ye kalır. Diyorum ya her şeye karışıpta burada susmaları olmaz.

arkadaşım sende ya anlama sorunu mu var,
    ya da
    başka birinin adına yazıp onu rezil etmeye mi çalışıyorsun!

bir araştır, öyle yaz,
    ne zamandır bu matbaa ösym ye çalışıyor!

artık cahil olduğunu değil de yalancı olduğunu düşünmeye başlıyorum...

Kardeşim okuduğunu anlayamıyorsan birisine okutturda anlatsın sana. 74 den beri aynı matbaa dedin yalan çıktı. Bakmadın mı yazdığını yalanladım. 100 yıl çalışsa nolacak. Bunu mu yazıyorum ben.

Şimdiye kadar hata yapmadı matbaa şimdi niye yapsın diyorsun. Matbaa değil ösym hatalı diyorsun. Değilse açık söyle. Biraz da yazdığımı oku yahu. Hem algılayamıyorsun hemde pişkince yazıyorsun.

Burada ösym yetkilileri suçlamış mı kardeşim matbaayı şıkları rastgele dağıtmadı sehven yanlış bastı diye.

Matbaacı çıkıp adam gibi cevaplamıyor. Doğru söylemiyorlar böyle olmadı demiyorlaar. Biraz sen araştır yahu.

Varsa hata bizim deyip sonr da ösym ye sorun şifreyi diyorlar. Biz şıkların rastgele dağıtılmsı yerine sehven kaydırarak dağıttık da demiyorlar. Doğru değil de demiyorlar. Boş konuşuyorlar. Önceden hata yoksa şimdi yapamazlar mı kardeşim.

Üstünede matbaanın yanlış baskıları ekleniyor. Ha şimdiye kadar ki hataları değil benim düşündüğüm. Hatadır olur dersen lys de de yaparlarsa hata nolacak. Acilen çözüm lazım. Ne yazdığımı bir oku öyle yaz.

İlla matbaa hatalı demiyorum. Açıklasınlar hatanın kaynağını. Ösym nin programı olabilir hatanın sebebi. Benim şahsi düşüncem böyle. Ama resmen matbaa makinamızda, makinamızın bilgisayarında sorun yok, ösym nin basmamız için bize verdiklerinde hata demiyorlar. Ama ösym açıkca matbaadakiler programda sehven şıkları rastgele değil değil kaydırarak bastı diyor.

Ben de yalanlasın istiyorum matbaa. Yalanlasın mesele açığa kavuşur. Herkes değişti vs diyorlardı bırakın matbaayı ösym de bile 5 veya 6 kişi değişmiş dendi bugün. Kimsenin kadro kurduğu yok ve eski kadrolar devam ediyorlar anlaşıldığı kadarıyla. Açıklama yapmalarında sakınca yok yani. Bu açıklama yapılmadığı müddetçe gerçekten bir hata yapıldığı ihtimali hep olacak. Ya da savcının doğru cevaplanmış cevap kağıdı olan ama kitapçıkta çözmemiş olan öğrenci bulması lazım.

Diyorsunki basımı biten kitapçıkları ösym denetlesin. İçerde hapis gibi duran insanlar var. En kısa sürede kitap basılıp sınava yetişir. Hepsini kimse denetleyemez. Örneklere bakabilirler ancak. Zaman yetmez buna.

Ösym matbaadan sorumlu dersen haklısın. Ama ihaleye giren yeterlikte başka matbaa yok. Eli mahkum onlarla çalışacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 28 Nisan 2011; 0:29:16 >

• " Önce sınavı kazanamadı,ertesi gün kazandı' iddiasıA.A.29 Nisan 2011

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ebru Pınar'ın, YGS sonucunun, ÖSYM tarafından internet sitesinde ilk gün kazanamadığı şeklinde açıklandığı, sonucun ertesi gün “LYS'ye girebilir” diye değiştirildiği iddia edildi.
    Pınar, okulunda gazetecilere yaptığı açıklamada, sınav sonuçlarının açıklandığı duyurulduğunda, arkadaşlarıyla sınıflarında bulunan bilgisayardan internete girerek sınav sonuçlarına baktıklarını belirterek, sonucunu gördüğünde şok olduğunu ifade etti.
    ÖSYM internet sitesine TC vatandaşlık numarasını ve şifresini kullanarak girdiğinde, son derece düşük puanlar (135) ve “LYS'ye giremez” sonucuyla karşılaştığını iddia eden Pınar, “Sayfa ilk açıldığında gerçekten şok oldum, çünkü karşımdaki sonuç hiç beklediğim gibi değildi. Bu sonuç öğretmenlerimi de şok etti” dedi.
    Pınar, sınav sonucuna inanamayarak hem tek başına hem kuzeniyle hem de babasıyla defalarca baktığını ve inanamadığını, bütün gece uyuyamadığını ve psikolojisinin bozulduğunu savundu.

İKİNCİ GÜN GELEN SEVİNÇ

Okula ertesi gün gittiğinde müdür yardımcılarının kendilerini sınav sonucu belgelerinin çıktısını almak için odasına çağırdığını ve bu kez girildiğinde tüm türlerdeki puanlarının yükselerek sonucun da “LYS'ye girebilir” olarak değişmiş olduğunu gördüklerini ileri süren Pınar, şunları söyledi:

“İlk sonuç gerçekten şaşırtıcı bir durumdu. Benden de beklenen bir durum değildi. Bugün baktığımda 360 puandayım ve gerçekten sıralamam da iyi. Sınava girebileceğim. Bu beni çok sevindirdi. Ama gerçekten çok üzülmüştüm. Bütün gece ailem olsun, arkadaşlarım olsun herkes çok kötü şeyler yaşadı. Bütün gece uyuyamadım, çok zor zamanlar geçirdim, psikolojim bozuldu. Önce aşırı derecede üzüldüm ama şu an çok mutluyum. Bütün öğretmenlerim de bu durumumu gördü. Yeni puanımdan ve sıralamamdan memnunum. Ama hala tedirginliğim sürüyor, ya eski puanım değerlendirmeye alınır, bir şey olursa diye gerçekten korkuyorum.”

ASTIM KRİZİNE GİRMİŞ

Bu arada Ebru Pınar'ın sınıf arkadaşı İbrahim Önal da sınıflarındaki bilgisayarda Ebru ile birlikte dün açıklanan sınav sonuçlarına baktıklarını ve sayfa ilk açıldığında yaşanan üzüntü ve şoka şahit olduklarını söyledi.

Astım hastası olan Ebru'nun barajı geçemediğini görünce krize girdiğini, morararak öksürmeye başladığını ve revire kaldırıldığını anlatan Önal, arkadaşlarına destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Aynı sınıftan Selen Araççı da, Ebru Pınar'ın sınav sonucuna herkesin çok şaşırdığını, ancak sonrasında yaşananların herkesi şaka yollu da olsa beklentiye soktuğunu ifade ederek, “Bugün yeni sonucu alınca bütün sınıf şaşırdı. Hatta bu durum sınıfımızda dalga konusu bile oldu. Herkes 'puanım artar' beklentisiyle tekrar tekrar aldığı sonuçlara baktı” dedi.

Biraz önce yayınlandı bu haber! Ayrıca çok sayıda benzer iddiada var internette değişik yerlerde!
    Birileri "çılgın " gibi şifrelerle oynuyor sanırım!

• Aslında ÖSS ve ÖYS' de kopya olayları son 20-25 yıldır vardı. Ancak son zamanlarda bu kopya olaylarının açığa çıkması ve alınan önlemlerin arttırılması doğal olarak yeni yöntemlere başvurulmasını doğurdu. Şifre de bu yöntemlerden biriydi ve ilk defa denendi.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.