Arkadaşlar ygs konuları lise birde gösterilen "dilin işlevi, göndergesel, gösterge vs." gibi başlıkları kapsıyor mu? bizim dersanenin (sınav) denemelerinde o konulardan soru gelirken körfezde girdiğim zaman denemelerinde türkçe testinde o konularla ilgili soruya raslamadım. bir de Lys Matematiğinde bizim dersane on adet matbir sorusu sorarken, zaman denemelerinde sorulmadığını farkettim.sizce hangisi doğrudur ?
1980'li ve 1990'lı yıllarda uygulanan ÖSS-ÖYS'deki ÖYS (2. bölüm - 2. aşama) sorularına baktığımızda Mat-1 sorularının da olduğunu görüyoruz. Aynı şey fizikte, kimyada, biyolojide, edebiyatta da mevcuttu.
Şimdi ÖYS'nin karşılığı olan LYS'de de çıkma olasılığı var. ÖSYM'nin ve YÖK'ün bu konuda verdiği herhangi bir bilgi mevcut değil; ama ÖSS-ÖYS mantığına göre YGS-LYS'nin 2. aşaması olan LYS'de de birkaç Mat-1 sorusu çıkabilir. Biz çıkacakmış gibi düşünelim. Ya zaten LYS'ye geçebilmiş ve LYS-1 (Mat-2) çözen adam YGS'deki Temel Matematik (Mat-1) testini hâlletmiştir rahat. LYS'de tekrar çıkmasının önemli bir şey olduğunu sanmıyorum.
aynen hocam.soru şekli ösym ye yakın diye geçen sene körfez ile hazırlanmıştım.kaldığım yere yakın diye en dandik şubelerinin birine gittim hem de.geçmişe bakıp hata ettiğimi farkettim.ben en iyisi gittiğim dersaneyi takip edeyim, sıkıcı dil ve anlatım konusunu da son zamanlarda bakarım, malum unutuluyo.
Milli eğitimin hocalara (dersane hocaları değil okul hocalarına) verdiği yeni sistem ile ilgili seminerde dilin işlevleri konularının sınava dahil olduğu söylenmiş. Edebiyat hocam bu konu hakkında beni bilgilendirmişti