Şimdi Ara

YGS FİZİK SIVILAR SIKISTIRILABILIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıvılar sıkıştırılabilir mi ben sıkıstırılamaz diye biliyorum ama meb kitabı sıvıları zor sıkıstırılabilir almış
    katılarıda neredeyse hiç sıkıstırılamaz almış

• Hayır!!!
  • zaten sıvıların sıkıştırılması yok denecek kadar azdır.
  • sıkışayazar hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvılar sıkıştırılamaz diye ezberletilir hep basınç iletimi meselesi anlatılırken. (Hidrolik) Ama gerçekte bir miktar (önemsenmeyecek, ölçülemeyecek kadar) sıkışması bana mantıksız gelmiyor, bilemedim. Kitaptaki kısmın fotosunu atsana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07ONUR -- 21 Aralık 2016; 21:46:07 >
  • Sıkıştırılamaz. Ama bunu inkar eden 30 kişiyle tartıştım. Sırf soruyu çözmek için sıkıştırıldığını söyleyip geçtiler. Ne saçma arkadaş. YGS de umarım sıvının sıkışmasıyla ilgili soru çıkarda bu mantıkla çözerler.
  • Meb kitabı hocam
     YGS FİZİK SIVILAR SIKISTIRILABILIR MI?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ygs de çıksa ne derdin? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judoo

Ygs de çıksa ne derdin? :D

Ortak bir sonuca varalım diye konuyu actım yanlıs yapacaksak hep birlikte yapalım.
  • Meb kitabını hazırlayanlar doğru yazmışlar. Sıvılar çok büyük kuvvetler ile az da olsa sıkıştırılabilirler mesela su ℅1.4 oranında sıkışma payına sahip tabii 40 megapaskallık kuvvet uygularsan. (40 megapaskal 4 km derinliğinde bir okyanusun dibindeki basınca eşittir.) İşin içine bu kadar büyük kuvvetler girince bazı kaynaklar sıkıştırılamaz diyip geçiyor.

Seviyeyi artırmışken katılarında sıkışma payı vardır çok büyük kuvvetler gerektiğinden katılar sıkışmaz sayarız.
  • Meb kitabı doğru. Çok net yazmışlar.

Normal şartlarda olacak olan şu, soru hazırlıyıcılar kitapta yazanla öğrencilere öğretilenin farklı olduğunu görüp böyle bir şey sormazlar. Ama artık sınavda hangi soruların çıkacağını kimse tam olarak bilemediği için, sorular havuzdan seçildiği için bununla ilgili bir şey gelebilir, ortalık karışabilir. Geçen seneki YGS'de çok fazla hatalı ve problemli soru olmasının sebebi de buydu.

Sınavda buradan soru gelse ben MEB kitabına göre yapardım. Sınavın ona göre hazırlanması lazım, kendilerini güncelleyemeyen a b c yayın evlerine göre değil. Maalesef ösym'nin soru kalitesi yıllar geçtikçe düşüyor. Ülkenin genelindeki kalitesizlik ihmalkarlık vb. şeyler ösym'ye de sirayet etmiş durumda.
  • güvender ka dada azda olsa sıkıştırılabilir deniyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.