Şimdi Ara

YGS-LYS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

11.sinif ogrencisiyim,yani 12 de diyebiliriz artik. Orta duzeyde bir anadolu lisesinde okuyorum.
    Simdiye dek edebiyat dil anlatim tarih ve dil derslerim hep ortalamanin uzerindeydi hic kotu notum olmadi. Ama bir sayisalci olmama ragmen matematik geometri ve fen dersleri hep sinirda birkac sinavda haric hep digerlerine gore dusuk oldu.(gordugum kadariyla cogu sayisalci da boyle)
    Buna ragmen bos olmadigimi ve agirlik verdigimde yapabildigimi biliyorum. Birkac gun icinde tmye gecmeye karar verdim ve dokuzuncu siniftan beri aklimda olan psikolojiye yonelmek istedim
    Kesin olarak gececek olmama ragmen uc hocam beni karsisina alip tmde psikolojinin cok zor bir hedef oldugunu fulle yakin yapilmasi gerektigini ve psikoloji olmadigi surece diger alternatiflerin bos oldugunu soylediler. Acikcasi buna daha cok ikna oldum ve sonuc olarak mfden devam ediyorum.

Yani ozetle ogrenmek istedigim sudur ki; bu sinava dair benim icin ilk 20-30 binlerde hala umut var midir, bu surec son senede ciddi bir tempoda(ki bu seneki dershanem bu anlamda cok destek bir yer) beklenen ustu performansla kapanabilir mi, yoksa hayalperestligi birakip simdiden anadoluda bir bilgisayar muhendisligi yahut baska muhendisliklere kendimi hazirlamali miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• prömiyer P kullanıcısına yanıt
    benim görüşüm tmye geçmen bende sayıssaldan eşit ağırlığa mezun olduktan sonra geçtim keşke 12. sınıfta geçseymişim dedim en azından bir temel oluştururdum inan bana fizik kimya biyolojiye çalışacağın ki özellikle (fizik) yarısı kadar edebiyata çalışsan 56 sorunun 45 ini garanti yaparsın (parağraflara kesinlik veremem) matematiğe yüklendiğin zaman da bu iş olur çünkü bir çok öğrenci matematik yapamıyor ve sayısaldan 30 bine girmekle uğraşacağın kadar eşitağılıktan uğraşsan kolayca girebilirsin eğer gerçekten pskoloji istiyorsan geç ve hayallerinin peşinde koş pişman olmaktansa çabala bence :) :) @prömiyer
  • Daha fazla net cikarmak konusunda sana katiliyorum elbette, ama psikoloji 10 bin ile alan bir bolum sonuc olarak ustelik olmadigi surece yazabilecek baska bir yer yok kafamda, odtu bogazici isletme iktisat uluslararsi haric mezun oldugunda belli bir citanin altindasin direkt olarak. İs bulma ihtimalin de yok. Bende orta halli bir isletmeyi orta halli bir muhendislige tercih ediyorum(bu sene istedigim
    calisma duzenini oturtamazsam.orta halli) cunku muhendis alirken kendini gelistirmen de onemli onlar icin,tecrube de var tabii. İktisat vs gibi okuluna ayni derecede dikkat etmiyorlar cunku teknik eleman seviyorlar
    Neyse aslinda bu kafamda kesinlestirdigim bir konuydu asil sorum mfden devam ediyorum ama son sene ciddi bir tempoyla ilk 20-50 bin civari olunabilir mi'ydi :D
    Yine de cevap icin coook tesekkurler :D

• prömiyer P kullanıcısına yanıt
    :D :D :D pskoloji ilk 30 binde 10 bin hukuk bu arada :D her neyse istersen yaparsın neden olmasın günde en aşağı 6 saat çalışmayı gözün kesiyosa şimdiden okulun hayırlı olsun derim
  • Yok yok istedigim psikolojiden baksediyorum yoksa neresi kac binle bayagi arasitirdim tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: prömiyer

Yok yok istedigim psikolojiden baksediyorum yoksa neresi kac binle bayagi arasitirdim tesekkurler

Kardesim bn de sonradan tm ye gectim suan iyiki de gectim diyorum sana sunu soyleyeyim tm de ygsde kac binde olursan ol lys ile asagiya cekmen cok kolay neden : cunku turkiyede tm ogrencisi az sayisalda bnm abim seksen iki bindeydi lys ile 25 bine zor cekti ki bunu yapmakicin de 170 soruda 162 felan yapti bu da gosteriyor ki mf alaninda siralamyi asagiya cekmek cok zor ama tmde hem rakibin azaliyor hem de tmye gecen adamlar genelde mat geo yápamayan adamlar internetten arastir zaten turkiyede mat geo ort. Cok dusuk tm de ygs deki basarinin aynisini gostersen bile siralama otomatik dusuo bnm de bugun lys sinavim var yani ygs de 30 binde olan bi ogranci tm siralamsi zaten yaklasik 10 binde ....

kolay gessin size de bana da :)

• benim konumada el atin yahu acele etmem lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT-AYT vs YGS-LYS
    6 yıl önce açıldı
    TYT AYT MATEMATİK FULLEYENLER
    4 yıl önce açıldı
    TYT/AYT
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla haklisin ama ben isin ya olmazsa tarafini da dusunmeye calistigimdan tm meslekleriyle ihtimalleri kisitlamak istemedim, mat geo ortak yapmam gereken dersler zaten ben ustune edeiyat vs. Koyup tmye de girecegim :) tesekkurlerr

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.