Şimdi Ara

YGS-LYS Hazırlananlara Tavsiyeler LYS ssli (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
162
Favori
21.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    gerçekten emeğine sağlık , çok güzel olmuş :) hadi bakalım bizim içinde son 20 gün artık
  • arkadaşlar 1 sene snıfta kaldım bir sene hazırlık falan bıktım okuldan hocalardan hatta okulun binasından ilk başlarda gayet iyi ygs çalışıyordum son 1 aydır ciddi kopmuş durumdayım hiç okula o binaya girmek istemiyorum devamsızlık zaten tavan yaptı dershanede gayet iyi test çözüyorum fakat eve gelince veya okul olduğunu bildiğimde kitap dahi açmıyorum okulda dersler boş geçiyor orada bile hiçbirşey yapmıyorum okulda insanlarıda okuluda atmosferinide solumak istemiyorum
  • yazın okumuştum bunu zaman ne çabuk geçmiş
  • senden sadece fiziğe nasıl çalıştığını iyi yaptığını biraz uzun birşekilde anlatmanı istiyorum...
  • YGS'ye az bir zaman kala üniversiteli bir kardeşiniz olarak şunu söyleyebilirim.

-Bir gün bir gündür zırvasına kanmayın.

-son yirmi günde konu çalışmaktan ziyade her sene gelen banko soruların konularına bakın ki en azından birkaç tane doğru soru fazla yapın.

-telaşa kapılmayın demiyeceğim çünkü telaş muhakkak olacaktır. Bu iyi bir şey, insanı gaza getirir.

-Biyoloji çalışan adam kayıplardadır. Ha ben Moleküler Biyoloji okuyorum. Ama puanımın çoğu fen bölümünde fizik ve kimya ile geldi.

-Türkçe'ye eğilin. İşte burada söylenir bu. 20 gün 20 gündür. Türkçe için bir gün bile önemlidir.

-Matematikte Sayılar'a bakmayın. Olsa da olur olmasa da. Çünkü o soruları herkes yapıyor.

-Geometri'ye asılın.

-Sayısalcılar bugünlerde Coğrafya hariç hiçbir sosyal dersine bakmasın.

-Tarih-Felsefe-Din Kültürü üçgenine çalışılacağına Üçgenler'e çalışın (Sayısalcılar için geçerli)

-Ve bol bol maydanoz yiyin. Toksik madde atarsınız.

• Lys bekleniyor bir de şuan nerde okuduğunuzu yazar mısınız?

• Tavsiyeler 2

Yine Sayısalcılar için:

-Geometri YGS soruları genel manada kolay olur. Hatta mantığınıza ölçerseniz genel manada üçgen-dörtgen ve çember gelir. Onun dışında gelen sorular genelde yapılabilir düzeyde olur.

-Matematik için ise her gün üç tip soru belirleyin. Onları çözün. Zaten matematikte kalıp soru gelir.

-Matematik için o alengirli soruları sona bırakın. Maymunların hapında kaç g demir var vs. gibi. Hiç bulaşmayın. Sonra vaktiniz kalırsa dönün.

-En sona Sosyal'i bırakın. 3 Sosyal sorusunun 1 Fen sorusuna, 4 Sosyal sorusunun 1 Matematik sorusuna denk geldiğini unutmayın.

-Zaten Geometri için LYS'de kökleyeceklerinden YGS'de bir korkunuz olmasın.

-Benim en iyi soru çözdüğüm dersler Fizik-Kimya-Tarih ve Geometri'ydi.

-Fizik için, genelde adamı kilitleyen sorular özkütle(cisimlerin batması çıkması vs.) ve manyetizmadan gelir. Manyetizma dikkatli okumaya, özkütle de iyi çalışmaya bağlı olarak kolaylıkla çözülür.

-Kimya'da birkaç soru dışında mantık geçerli. Yani 13 sorudan 8'i mantıktan gelir.

-Biyoloji'de iki tane ya da üç tane bilgi sorusu gelir. Onun dışında saçma sapan-gereksiz sorular vardır. Tıp-Biyoloji-Biyoteknoloji-Moleküler Biyoloji-Hemşirelik okumayacaksanız Biyoloji ile vakit kaybetmeyin derim ben.

• Lys matematik için mi karekok öneriyon kardsim

• Konunun tekrar yükseldiğini görmek mutlu etti öncelikle teşekkür ederim.
    Şimdi elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışıcam.

Fizik için ezberi unutun 2 3 ünite hariç tabii ki ancak bu 2 3 ünite zaten ygs sonrası öğretilecek. Şimdi bence fizikte her soruyu iyice inceleyerek gidin her sorunun şıklarınının hepsini okuyun atlamayın çünkü yanlış da olsa o şık çeldiricilerin hepsinden bir şeyler kaparsınız. İyi kaynaklardan sorular çözün zaten belli bir süre sonra tekrara bağladığını farketceksiniz. O zaman tamam olmuş olursunuz. Zaten ygs adına fizik sizi zorlamıycak ancak şimdiki tekrarlarınız çalışmalarınız asıl ygsden sonra işinize çok yarıyacak.

Mat LYs için karekök matematik öneriyorum.

Ayrıca yazılmış hazır bir lys konusu mevcut ygs sonrası o da üst konu olur.
  • Herkes okusun güzel konu

• quote:

Orijinalden alıntı: j4funn

Aynen öyle bio 5 gelseydi 500lerde oluyordum :) Ama umrumda değil açıkcası matta 2 dikkatsizlik vs var bunlar olur ya hayırlısı buymuş.

3 sene calısmıyon ort 92 sbsden 500 alıyon tabi girersin

• j4funn J kullanıcısına yanıt
    hocam kesinlikle kimyanın 11.sınıfını bitirmek gerekli mi yoksa dönem içinde halledilebilinir mi?
  • iyi paylaşım

• Çok yararlı bir konu olmuş :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence dönem içine bırakmamalısın çünkü ygs lys arası çok çabuk geçiyor ve o sırada bence organik kimyayı tamamen bitirmek bile büyük bir olay. O yüzden çok sıkıntı yaşamıyım diyorsan bitirmeni tavsiye ederim.
  • Hangi dershaneye gittin abi tavsiye eder misin ?

• Eline sağlık LYS yi de bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.