Merhaba arkadaşlar. Bu sene için sınav başvurularını kaçırdım malesef, ama seneye sınava girmeyi planlıyorum. Sınavlara şimdiden hazırlanmak istiyorum.
Temelimin olmasına rağmen Ygs den ve özellikle de Lys'den baya korktum çünkü çoğu şeyi hatırlamıyorum ve sorular genellikle bilgiye dayalı, yoruma açık fazla soru yok.
Aslında ben tekstil mühendisiyim ama elektrik elektronik müh. olmak benim hayalimdi hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.
Adam gibi oturup ders çalışacağım zaman sıkıntım yok. Dersaneye de gitmeyeceğim.
Yeni sınav sistemini tam olarak bilmiyorum daha bugün bişeyler öğrendim. İsterseniz biraz bahsedeyim ki yalan yanlış bilgilerle yola çıkmış olmayayım.
Sayısaldan sınava gireceğim.
Önce Ygs sınavı olur. %40 'ı Lys'ye eklenecek Sonra Lys -1 (Matematik, Geometri) Sonra başka bir gün Lys -2 sınavlarına girilir. (Fizik , Kimya, Biyoloji)
Bu kadar biliyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? ( Önce ygsden mi lys den mi? Yoksa karışık mı çalışayım? Hangisine ne kadar zaman ayırmalıyım? )
Dergi mi alayım kitap mı alayım? Hangi yayının hangi kitabını veya dergisini alayım?