Şimdi Ara

YGS-LYS Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya Sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet başlıktan da anlaşıldığı üzere her türlü Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya sorularınıza yardım edebilirim kendi çapımda.Çözemediğim sorular olabilir ama onları da bir şekilde birilerine çözdürmeye çalışırım.Amaç yardımcı olmak şimdiden bekliyorum sorularınızı

• Uplayalım bi altlarda kalmasın.
  • 1.SORU:

2.SORU:

3.SORU:
    soruya yanlış yazmışım A ve E arasında kaldım

şimdiden teşekkürler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheReedS

1.SORU:

2.SORU:

3.SORU:
    soruya yanlış yazmışım A ve E arasında kaldım

şimdiden teşekkürler:)

Hacım konuna cevap yazmıştım zaten unuttun mu

• Hızlı ve çarpık kentleşme diyorum ben.
  • thank you diyorum ozman hocam @Gktnn
  • Uplayalım bir belki soru gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tyt türkçe
    5 ay önce açıldı
    TYT FEN DENEME LİSTESİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar C, B,B
     YGS-LYS Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya Sorularınız YGS-LYS Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya Sorularınız YGS-LYS Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya Sorularınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son soru da E
  • İlk sorudan başlayalım.Kuzeybatı Avrupa dediğimizde aklımıza Almanya,İsveç,Norveç gibi ülkeler gelecek.Güney Avrupa dendiğinde de İtalya,İspanya,Portekiz ve Balkan ülkeleri aklımıza gelecek.Bu ülkelerden yola çıkalım.İsveç,Norveç gibi ülkelerde sert karasal bir iklim görülürken İtalya,İspanya gibi Güney Avrupa ülkelerinde kimi bölgelerde Akdeniz iklimi görülür yani Kuzeybatı Avrupa ülkelerine göre daha ılıman bir iklime sahiptirler.O yüzden A şıkkını eliyoruz.B şıkkını da elemek zorundayız çünkü İsveç,Norveç gibi Kuzeybatı Avrupa ülkeleri yaşlı oluşumlu ülkelerdir ancak İtalya,İspanya gibi ülkelerse genç oluşumlu ülkelerdir.Örneğin İsveç ve Norveç birinci kuşak deprem bölgesinde değilken İspanya,İtalya gibi ülkeler Akdeniz deprem kuşağı üzerindedirler.O yüzden bu şıkkı da eledik.Nüfus Kuzeybatı Avrupa ülkelerinde iklim dolayısıyla güneyde toplanmıştır ancak Güney Avrupa ülkeleri için böyle bir şey diyemeyiz o yüzden D şıkkını da eledik.İklimler farklı olduğundan yıl içindeki yağış dağılışı da benzer olamaz o yüzden E şıkkı da cevap değil.Gelelim doğru seçeneğe.Avrupa ülkelerinin geneline baktığımızda kent nüfus oranları yüksektir.Bu Kuzeybatı Avrupa için de Güney Avrupa için de geçerlidir.Avrupa bölgesi gelişmiş bir bölge olduğundan kent nüfusu kır nüfusundan genel olarak yüksektir ve bize söylenen iki bölgede de kent nüfusu yüksek olduğundan cevabımız C.

İkinci soruya gelelim:İtalya,Yunanistan ve Türkiye gibi ülkeler Akdeniz'e kıyısı olan ve sıcak Akdeniz iklimini yaşayan ülkelerdir.Bu yüzden de bu üç ülkede de yaz turizmi ya da bir başka deyişle deniz turizmi oldukça gelişmiştir.O yüzden A şıkkı doğrudur.Az önce de değindiğim üzere bu üç ülke Güney Avrupa ülkelerindendir ve üçü de Akdeniz-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer alır.Bu da yer yapılarının kırıklı olduğunu gösterir bizlere.Zaten yer yapısının kırıklı olması dediği anda aklımıza gelecek ilk şey bu bölge bir deprem bölgesi mi,burada deprem yaşanıyor mu olmalı.Bu şekilde hareket ederseniz bu tür sorularda rahat edersiniz.Bu seçenek de doğrudur.Güneşli gün sayısının fazla olması ve zeytinyağı üretiminin fazla olması da doğru seçeneklerdir.Çünkü üç ülkenin de Akdeniz iklimine sahip toprakları vardır.Bu yüzden üç ülkede de güneşli gün sayısı fazladır ve zeytinyağı tarımı da oldukça fazla yapılır.Zaten dünya üzerindeki zeytinyağı üretiminin büyük bölümü Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler tarafından yapılır İtalya ve Yunanistan da bu ülkeler arasında başı çeker.Ancak B şıkkına baktığımızda bunun üç ülke için de doğru olduğunu söyleyemeyiz.Öncelikle ülkemiz gelişmekte olan bir ülke ve henüz sanayimiz fazla gelişmiş değil.Yani bir Almanya düzeyinde değiliz.Burda fazla gelişmiş olması ibaresiyle zaten Almanya,ABD gibi sanayide ön planda olan ülkeleri kast ediyor.Keza yine Yunanistan için de sanayisi çok gelişmiş bir ülke diyemeyiz.O yüzden cevap B.

3. soruda İspanya ve Avustralya arasında kalınabilir ama burda can alıcı nokta Avustralya'nın dünyanın önemli bakır üreticilerinden biri olması.Bu ekstra bilgi soruyu bitiriyor.Tabi bilemeyebilirsiniz ama şimdi öğrenmiş oldunuz aklınızda bulunsun.Öte yandan Rusya'da zaten kömür ve doğalgaz bol;ABD'de demir,kömür,doğalgaz var ve Güney Afrika Cumhuriyetinin de en büyük geliri altın ve platin.İspanya'da ise maden yok denecek kadar az o yüzden cevap İspanya.

Son soruda A şıkkı doğru çünkü 0 derece ve Oğlak dönencesine kadar olan yerler yıl içinde farklı zamanlarda güneş ışınlarını dik açıyla alırlar o yüzden A şıkkı doğru.B şıkkı da doğru çünkü enlem farkı oldukça fazla olduğu için Güneye doğru gidildikçe iklimin farklılaştığını görebiliriz.C şıkkı zaten doğru haritadan da toprakların büyük kısmının Güney Yarımkürede olduğu net bir şekilde belli oluyor.Yukarıda belirtmiştim Kuzeyden Güneye iklim değişecek ve ekstra bilgiyi şimdi vereyim Güneye gidildikçe kutuplara yaklaşacağımızdan iklim soğuyacaktır bu yüzden de kıtanın kuzey kıyıları daha sıcak güney kıyıları ise daha soğuk olacaktır.Ancak E için kesin bir şey diyemeyiz gölgeler kuzeye de güneye de çünkü her iki yarımkürede de kıtanın toprakları var hatta gölge oluşmayabilir de çünkü yıl içinde güneş ışınları dik açıyla da gelecekler o yüzden E için kesin doğru diyemiyoruz o yüzden cevabımız E.

Cevaplar baya uzun oldu ama hepsini 5 dakikanı ayırıp okuyabilirsin ve okursan da işine yarar bu ne diyip okumamazlık etme yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktnn -- 24 Ağustos 2013; 17:18:36 >

• En ince ayrıntısına kadar anlatmışsın çok sağol. Fem'in ygs-lys konu anlatımından çalıştım küresel ortam ve ülke-bölgeleri. Örnek; İspanya, Avustralya'dan bahsetmemiş fakat teste sormuş :( o yüzden çok yapamadığım soru oldu. Tekrar çok teşekkür ederim.
  • Uplayalım soru gelir belki haydi gençler bekliyorum soruları
  • Yok mu sorusu olan panpalar
  • Konu çalışıyorum şimdi yarın başlarım sorulara

• Yollayın yollayın tarihten türkçeden de yollayın biraz bekliyorum
  • Pamuğun Bazı kaynaklarda Ege de bazısında güneydoğuda ilk sırada olduğu yazılıyor, hangisi doğrudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: kara18

Pamuğun Bazı kaynaklarda Ege de bazısında güneydoğuda ilk sırada olduğu yazılıyor, hangisi doğrudur?

GAP projesiyle birlikte Güneydoğu Anadolu pamuk üretiminde bir adım öne geçmiştir.Sıralama Güneydoğu Anadolu,Ege şeklinde yani.
  • Teşekkür ederim.

• Bir uplayalım belki soru gelir
  • Teşekkürler
     YGS-LYS Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya Sorularınız YGS-LYS Türkçe-Edebiyat,Tarih-Coğrafya Sorularınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.