Şimdi Ara

Ygs Matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Dil bölümündeyim. 11. Sınıfım. Ygs için iyi bir matematik sonucu çıkartmakk istiyorum. Matematik ve geometrim 9. sınıfta 1 di. Hiç değişmediler. Bu yüzden anlatımı açık ve kolay kavrayabileceğim kitap tavsiyesi olan arkadaşlarım varsa paylaşabilirler mi? Lütfen, benim için çok önemli. Zorluğu kolaylığı açısından, kolay olmasını tercih ederim. Çünkü çok iyi hatırlıyorum matematik sınavlarım 10-20-30'du. Yani hiçbir şey bilmiyorum. Ygs Matematiğini kolayca kavratabilecek -en azından ilk aşamada -kitap adı-yayın önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Edit: Anlatımı kolay kavranabilir olsun istiyorum, çünkü kendi başıma çalışmak istiyorum. Arkadaşlarla çalışınca biraz eziklik duygusu oluyor. Çok kötü çünkü matematiğim. Zaten dil bölümünde okuduğum için matematikten eser yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0'dan başlayanlara aktif matematik kitabına bakmanı öneririm
  • Ben de 1 net bile zor yapıyordum şuan artış var denemelerde.12 yaptığım oldu dikkatli olsam daha çok olurdu.Bende 0 matemetik var karekök yayınlarının,%100 ygs var.Ayrıca soru bankalarından faydalanıyorum.Video olarak Matakademiden ve Doğan Ulu'dan konu dinleyip ilk Fem İlk Adımdan soru çözüp sonra diğer soru bankalarından soru çözüyorum .Henüz problemlere geçmedim.

Eğer bu videolardan da anlamazsan aç başka yerden izle ama konuyu iyi kavra.Çok eksiğim var illaki yapamadığım soru çıkıyor ama ,çok şükür 10 neti geçtim şimdilik.
  • Ben de dilciyim. 10 sınıfta mf'ydim benim de matematigim kötüydü. 11.sinifin sonuna dogru ygs çalışayım artık dedim. Fem mat ygs aldım (mavi olanı)
    Çok ağır geldi kendimi geri zekalı gibi hissettim önceleri. Sonra daha kolay anlatıyor dediler fem simetri 3 kitap mat 1 aldım. Beni çok ilerletti. Şimdi acaba mat2 kasıp psikoloji mi okusam diye düşünüyorum :D

• Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Listeme aldım adlarını. Biraz daha araştırma yapıp alıcam bir kitap ve başlıcam çalışmaya çok teşekkürler.

• Açıkçası iyi yayın evlerinin kitapları genelde birbirine benzer. Aralarında çok fark yoktur. Ben ders verirken FEM dergisi yayınlarının 3 kitaplık Matematik 1 setini kullanıyorum ve bana kullanımı rahat geliyor. Ancak bu elbette işin öğretmen tarafından görüntüsü. Bence hangi kitabı kullandığından çok o kitabı nasıl kullandığın önemli. Evet bu çok beylik bir laf ama aynı zamanda gerçek de. Pek çok öğrenci ilk konuları (sayı basamakları, sayılar, bölme bölünebilme) atlamaya meyilli oluyor. Sadece soru çözer geçerim diyor. Ancak konuların kitaplara diziliş sırası rastgele ya da sadece kolaydan zora doğru değil. Önceki konuları bilmek sonraki konulara hakim olmak için çok önemli. Bir de elbette kendine güven meselesi var. Sayısal derslerde en büyük sorun beceriksizlik ya da kapasitesizlik değil gerekli güveni oluşturamamaktan kaynaklanıyor.

Kitaplar yetersiz ya da fazla sıkıcı kaçarsa internet üzerinden de konu anlatımı videoları seyredilebilir. Ama interneti önemli bir ders arası olarak kullanmak için iyi bir mental disipline ihtiyaç var. Şurada konuya ilişkin bir yazı vardı. Ben yazdım diye demiyorum, ama bir bakmakta fayda var bence .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tyt fizik
    geçen yıl açıldı
    Tyt Ayt matematik netleri
    11 ay önce açıldı
    AYT FEN
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.