Şimdi Ara

YGS Nasıl Geçti Gençler? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
25.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkçedeki bir yazım yanlışı sorusunda "Güzel Sanatlar Akademisini" ifadesinde "-ni" ekinin kesme işaretiyle ayrılması gerekmiyor mu?

Türemiş bir ad olsaydı ayrılmaz, diyecektim; ama "akademisini" sözcüğü basit bir sözcük. Özel ad değil mi bu? Değilse neden baş harfler büyük?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Ya bir şey soracağım.

Türkçedeki bir yazım yanlışı sorusunda "Güzel Sanatlar Akademisini" ifadesinde "-ni" ekinin kesme işaretiyle ayrılması gerekmiyor mu?

Türemiş bir ad olsaydı ayrılmaz, diyecektim; ama "akademisini" sözcüğü basit bir sözcük. Özel ad değil mi bu? Değilse neden baş harfler büyük?

Aynı şeyi düşünüyorum. Akademisi'ni olacak doğrusu.
  • quote:

Ya bir şey soracağım.

Ben de Türkçe'den yanlış yaptım onu. Diğerlerine bakmadan işaretledim. En basit konularda çıktı yanlışlarım: Noktalama, yazım yanlışı vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 11 Nisan 2010; 17:51:22 >
  • Güzel sanatlar akademisi demiş ama bence mesala xy güzel sanatlar akademisi deseydi özel ad olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eastwst18 -- 11 Nisan 2010; 17:55:31 >
  • quote:

Ya bir şey soracağım.

Ben de öyle yapmıstım sınavın son dakikalarında tekrar baktım Taksim meydanı daha bariz duruyor gibiydi sildim onu işaretledim. Ama o da yanlış gibiydi sanki...
  • @eastwst18

Baş harfler niye büyük?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 11 Nisan 2010; 18:05:56 >
  • güvenderdeki gibi gitmedi... geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bizi şaşırtmayı başardı ösym.30 yıldır çıkmayan mantık sorusunu sormak gerçekten mantıklıydı.ikinci sınavda bizi neler bekleyecek acaba?
    sürprizlerle dolusun ünal !
  • çok kötü geçti.... moralim sıfır diyebilirim......... :((((((((( lys için elimden gelen herşeyi yapacam ama yinede istediğim yerler olmucak gibi.........:((((((((( offf offf offfffffffffffffffffffffffffffffff :(
  • bende akademiyi işaretledim ama ikiside yanlış ya bu ne biçim bir şey anasını satıyım bunları profesörler doçentler hazırlamıyo mu bu hataları yapanlar nasıl doçent oluyo..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: platonn

bende akademiyi işaretledim ama ikiside yanlış ya bu ne biçim bir şey anasını satıyım bunları profesörler doçentler hazırlamıyo mu bu hataları yapanlar nasıl doçent oluyo..!

+ Mat1'de ki o çelişkili soru.
    + Mat1'de ki Mantık sorusu. (Mantık kalktı dediler bize 3 sene önce...)
    + Tarih ve Coğrafya'nın çoğu sorusunun LYS ayarında (yorumdan çok bilgi gerektiren) olması. Sözde ilk sınav yorum ağırlıklı olacaktı.
  • anadolu teknik lisesi ögrencisiyim tüm sene yan gelip yattım kitap yüzü açmadım
    Türkçe 25 net
    Matematik 25 net civarı
    Fen 15 net civarı
    Sosyal hiç yapmadım ztn
    300 puan falan ediyor galiba şimdi benim size sormak istediklerim bu sene hiç çalışmadan sadece kendimi denedim ztn bunları yapabildim acaba 1 sene geceli gündüzlü güzel bir çalışmayla yaklaşık 450 ye gelebilirmiyim arkadaslar yapanlara soruyorum nasıl bir program izlediler.1 senede 450 ye yaklasılabilir mi ?
    Not: vaktim olmasına ragmen sosyale hiç bakmadım mat ve fendeki eksiklerimi kapatmaya calıstım ancak celiskide kaldıgım soruların hepsı yanlıs cıktı :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

Ya bir şey soracağım.

Aynı şeyi düşünüyorum. Akademisi'ni olacak doğrusu.

katılıyorum..
  • akademisini yanlıştır demiştim bende.
  • ya hocam ben böle saçma bi sınav görmedim
    o ne saçma grafiklerdi matta ne saçma sorulardı a sosyal ösym tarihinin en zor sosyaliydi bence!!!!!!

her yıl yaş problemi hareket problemi işçi havuz soran ösym gitti mantık sorusu sordu.

çok mantıklısınız !!!!!
  • @Wasell

Diyorum ki, dershane hocalarının ve ÖSYM'nin söylediği hiçbir şeye i-nan-ma-yın.

İlk sınav yorum olur derler, alakasız yerlerden bilgi sorarlar. Bizim hocalar bu sınava meslek liseleri de gireceği için "çok kek" bir sınav olacağını söylüyordu. 1. bölümde şu şu tip sorular çıkmaz, derler; ÖSYM sorar.

Bir sayısalcı olarak oturup matematikteki mantığı çalışacağıma Türkçedeki dil göstergeleri, dilin işlevleri vb. konularını çalıştım mal gibi. Türkçecimiz o konuların da çıkacağını vurguluyordu, 1 soru bile gelmedi. Matematikçimiz ise mantık konusunun soru getirmesinin mümkün olmadığını söylemişti, çok da emin konuşuyordu, vallahi geldi.

Tamam, çok zor bir sınav değildi; ama abartıldığı kadar kek bir sınav da değildi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Nisan 2010; 18:09:23 >

• O soruyu ben de akademisi yanlıştır dedim. Yapan biri açıklasın lütfen...
  • Valla kek diyenler gerçekten kasmış insanlar olabilir ama bence ilk sınav için kek değildi sorular çok zor da değildi aynı zamanda
  • TR3 MAT1 FEN4 SOS14 :D bosum yok sos hariç ii gibi....
  • quote:

@Wasell

Diyorum ki, dershane hocalarının ve ÖSYM'nin söylediği hiçbir şeye i-nan-ma-yın.

İlk sınav yorum olur derler, alakasız yerlerden bilgi sorarlar. Bizim hocalar bu sınava meslek liseleri de gireceği için "çok kek" bir sınav olacağını söylüyordu. 1. bölümde şu şu tip sorular çıkmaz, derler; ÖSYM sorar.

Bir sayısalcı olarak oturup matematikteki mantığı çalışacağıma Türkçedeki dil göstergeleri, dilin işlevleri vb. konularını çalıştım mal gibi. Türkçecimiz o konuların da çıkacağını vurguluyordu, 1 soru bile gelmedi. Matematikçimiz ise mantık konusunun soru getirmesinin mümkün olmadığını söylemişti, çok da emin konuşuyordu, vallahi geldi.

Tamam, çok zor bir sınav değildi; ama abartıldığı kadar kek bir sınav da değildi bence.

birader yazdıklarını okudukça küfür edip banlanmamak için kendimi zor tutuyorum, eline sağlık kendini bozmadan çok iyi yazıyorsun.

Not: Lütfen yanlış anlama, yazdıklarımda son derece samimiyim.

• Matematik kolay başlamış kasarak gitmiş biraz...
    Fende orta zorlukta gibi...
    Geçen yıllara göre kolay bir sınavdı sanırım...
    Neyse geçmiş olsun herkese
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.