Şimdi Ara

YGS Nasıl Geçti Gençler? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
25.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

@Wasell

Diyorum ki, dershane hocalarının ve ÖSYM'nin söylediği hiçbir şeye i-nan-ma-yın.

İlk sınav yorum olur derler, alakasız yerlerden bilgi sorarlar. Bizim hocalar bu sınava meslek liseleri de gireceği için "çok kek" bir sınav olacağını söylüyordu. 1. bölümde şu şu tip sorular çıkmaz, derler; ÖSYM sorar.

Bir sayısalcı olarak oturup matematikteki mantığı çalışacağıma Türkçedeki dil göstergeleri, dilin işlevleri vb. konularını çalıştım mal gibi. Türkçecimiz o konuların da çıkacağını vurguluyordu, 1 soru bile gelmedi. Matematikçimiz ise mantık konusunun soru getirmesinin mümkün olmadığını söylemişti, çok da emin konuşuyordu, vallahi geldi.

Tamam, çok zor bir sınav değildi; ama abartıldığı kadar kek bir sınav da değildi bence.

Doğru söze ne hacet.

• Üniversite okuyorum.kendimi denemek için girdim.

Fdd ye göre 401 almışım ygs-1 den
  • 160 soru 160 dk mı?
  • Soruları inceledim de sınav beklediğimden çok daha kolay çıktı... Sınavdaki her 3 sorudan 2si kalem oynatmadan yapılabilir. Sınav heyecanı olmasa birçok kişi 470'lerde oynardı diye düşünüyorum :) Tarihte bilgi soruları sormuşlar o yüzden bozuldum biraz, işin yoksa tarih çalış şimdi birde... ÖSYM bu sınavı böyle yaptıysa LYS'yi boru gibi yapar, benden söylemesi :D Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Benim babamda sınava girdi, kötü yapmış üzülüyor onu teselli ediyoruz :)

Not: 11. sınıfım.
  • coğrafyadaki iklim sorusunda 2.açıklamada ekvatoral iklim için kurak değildir demiş.ekvatoral iklim kurak değilmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

160 soru 160 dk mı?

evet
  • Benim Türkçe biraz kötü geçti denebilir.. Umarım 300 puan üstü gelir , 301 gelse bile razıyım , yeterki pmyo başvuru yapabileyim (Şimdi Türkçe'nin ilk 20 soruya baktım 2 yanlış 2 boş var umarım devamıda böyledir , matematik ise 8-12 net arası)

quote:

Orijinalden alıntı: karawatan

coğrafyadaki iklim sorusunda 2.açıklamada ekvatoral iklim için kurak değildir demiş.ekvatoral iklim kurak değilmidir?

Ben o soruyu kardeş 1. ve 3. şıkları kullanarak yaptım.

1. madde çöl olması lazım. Neden dersen gündüzler çok sıcak geceler soğuk demiş ayrıca yağmur yağmadığından bahsetmiş

3. madde de ise muson yağmurlarından bahsetmiş ve yazın nasıl yağdığını yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 11 Nisan 2010; 18:53:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

@Wasell

Diyorum ki, dershane hocalarının ve ÖSYM'nin söylediği hiçbir şeye i-nan-ma-yın.

İlk sınav yorum olur derler, alakasız yerlerden bilgi sorarlar. Bizim hocalar bu sınava meslek liseleri de gireceği için "çok kek" bir sınav olacağını söylüyordu. 1. bölümde şu şu tip sorular çıkmaz, derler; ÖSYM sorar.

Bir sayısalcı olarak oturup matematikteki mantığı çalışacağıma Türkçedeki dil göstergeleri, dilin işlevleri vb. konularını çalıştım mal gibi. Türkçecimiz o konuların da çıkacağını vurguluyordu, 1 soru bile gelmedi. Matematikçimiz ise mantık konusunun soru getirmesinin mümkün olmadığını söylemişti, çok da emin konuşuyordu, vallahi geldi.

Tamam, çok zor bir sınav değildi; ama abartıldığı kadar kek bir sınav da değildi bence.

Geçmiş olsun. Boşver olan oldu, önündeki sınava bakacaksın artık.

Haklısın, ben 2005'te Öss'ye hazırlanırken, dersanedeki kimya hocamız sürekli kimyanın kolaylığından bahsedip durdu, ama Öss'de çok da iyi yapamamıştım kimyayı. Kimseye güvenmeyin, ağzı olan konuşuyor.

• Şimdi birşey öğrenmek istiyorum.

Mesela

Ben: 400
    Başkası: 420

puan aldı. Bu farkın Lys karşılığı 20 puan %40= 8 puan = 3 mat2 sorusumu oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m1nd

Şimdi birşey öğrenmek istiyorum.

Mesela

Ben: 400
    Başkası: 420

puan aldı. Bu farkın Lys karşılığı 20 puan %40= 8 puan = 3 mat2 sorusumu oluyor?

evet öyle oluyor...
  • Sosyalda batırmışız.. 25-30 net arası gelir (30 gelmez ama)

Matematik 7 - 10 net arası

Türkçe 27 - 30 arası

300 puanı geçerim değil mi arkadaşlar herhangi bir alandan.. Pmyo için
  • büyük ihtimal geçersin
  • türkçe : 34,25
    sosyal : 32,75
    mat-1 : 24,50
    fen : 15,50

sizce nasıl arkadaşlar
  • Beyler o değilde şeyi sorucam A B C D E ... F grupları vardı ya bu gruplarda şıklar farklımıydı yoksa sadece yerleri mi değişikti...
  • Arkadaşlar az önce tv'de haberde bi yazı gördüm altta bir soru hatalıymış diye doğru mu resmi olarak açıklandı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsilBerk

Beyler o değilde şeyi sorucam A B C D E ... F grupları vardı ya bu gruplarda şıklar farklımıydı yoksa sadece yerleri mi değişikti...

Sanırım soruların yerleri değişikti.. Çünkü önümdeki kız fen çözerken bende fenden yapabileceğim soru var mı diye bakıyordum. Önümdeki kız x sorusunu A işaretlemişti bende baktım aynı cevap benimde A şıkkımdaydı

Kızdan görsemde işaretlemedim , zaten yanlış çözmüştü. Ama kız sayısalcımı yoksa eşit ağırlıkçımı çözemedim. Sayısalcı olsa fen ve matematiği daha fazla yapması gerekirdi.. eşit ağırlıkçı desem fen 15-2* arası vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

Arkadaşlar az önce tv'de haberde bi yazı gördüm altta bir soru hatalıymış diye doğru mu resmi olarak açıklandı mı?

hangi soru
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

Arkadaşlar az önce tv'de haberde bi yazı gördüm altta bir soru hatalıymış diye doğru mu resmi olarak açıklandı mı?

hangi kanal ve hangi soru acaba?
  • Starda diyordu kocaman yazıyordu haberi duyamadım uzaktan gördüm sadece .

HABER !!!

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) temel matematik testinin 20. sorusunda 2 doğru şık bulunduğunu, bu nedenle bu sorunun yanlış olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini ileri sürüldü.
    Konya'da, Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, bugün yapılan YGS'de temel matematik testinin 20. sorusunun çift cevap olmasından dolayı hatalı olduğunu iddia etti.

Söz konusu soruda simetrik asal sayı tanımı verildiğini ve ''AB simetrik asal sayısı için A.B çarpımı aşağıdakilerden hangisi olmaz'' diye sorulduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

''B seçeneğinde cevap 9 olup 9'un çarpanları 1 ve 9'dur veya 3 ve 3'tür. 3 ve 3 olamaz çünkü 33 asal sayı değildir. 1 ve 9 alındığında 19 asal sayıdır. Halbuki 91 asal sayı değildir. Çünkü 91 sayısı 7 ve 13 sayılarının çarpımıdır. Bu nedenle 19 simetrik bir sayı değildir. C seçeneğinde de cevabın 15 olduğu belirtiliyor. 15'in çarpanları 3 ve 5'tir. 53 sayısı asal ama 35 sayısı asal değildir. Dolayısıyla 53 sayısı da simetrik bir asal sayı değildir. Soru cümlesine göre 15 de olamaz. Soruda 'hangisi olamaz' denildiğine göre B ve C denilebilir. Dolayısıyla soru cümlesini karşılayan 2 doğru cevap vardır. Yani bu soru 2 doğru cevaplı bir sorudur.''

Atalay, YGS temel matematik testinin 20. sorusunda 2 doğru şık bulunduğunu, bu nedenle bu sorunun yanlış olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Öğrencilerin kendilerine bu soru üzerinde çok zaman harcadıklarını söylediğini ifade eden Atalay, ''Öğrenciler bu soruda takılarak çok zaman kaybettiklerini söyledi. Birçoğu bu soruyu çözemeyince morali bozulup zaman kaybetmiş. Dolayısıyla bu yanlış soru öğrencilerin başarısını etkilemiştir'' diye konuştu.

ELAZIĞ

Elazığ'da, Birey Dershanesi Matematik Bölüm Başkanı Ahmet Aksu, temel matematik testinin 20. sorusunda verilen seçeneklerinden ikisinin doğru olduğunu savundu.

Aksu, ''20. soruda 'simetrik asal sayı' konusunu kapsayan sorunun hem 'B' hem de 'C' seçeneklerinde verilen cevaplar doğrudur. Bu durumda ya bu sorunun iptal edilmesi ya da her iki seçeneği işaretleyenlerin cevaplarının doğru kabul edilmesi gerekir'' dedi.

KAYNAK SABAH GAZETESİ
    .

• Milliyet sitesinde soru iptali ile ilgili haber yayınlamış arkadaşlar.. Bende şimdi okuyacağım.

İptal edeceklerine herkese o sorunun puanını ekleseler olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 11 Nisan 2010; 19:49:59 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.