HABER7.COM 'daki yorumlara göre yorumlayanlar da hatalı diyor.Birazdan diğer tüm kaynakları da aktaracağım.
evet bende o asal sayı sorusunu ikisi de doğru diye boş bıraktım
quote:
Orijinalden alıntı: Kamikaze57
Arkadaşlar az önce tv'de haberde bi yazı gördüm altta bir soru hatalıymış diye doğru mu resmi olarak açıklandı mı?
Açıklanmadı galiba ama o soru kesin hatalı 91 asal sayı değil.Ben doğru yapmıştım o soruyu.İptal edilmemesi işime gelir
mat ve fen çok kolaydı çalışan adam 30 un üstünde yapardı eminim tabi biz pek çalışmadık o ayrı türkçede hemen hemen her soruda 2 şıkda kaldım 1 saat türkçeye gitti benim.
Arkadaşlar şu koordinat düzlemindeki denklemli soruyu anlatırmısınız ?
y+2x-1=0 A(1,0) dikme indiriliyor falan.
ya arkadaşlar sonucları haziranda açıklancak dediler sonrada bu ayın sonu veya mayış başı dediler hatta sadce barjı geçti veya geçmedi diye açıklancak dediler hangisi doğru acil laızm !!!!
quote:
Orijinalden alıntı: buz05
ya arkadaşlar sonucları haziranda açıklancak dediler sonrada bu ayın sonu veya mayış başı dediler hatta sadce barjı geçti veya geçmedi diye açıklancak dediler hangisi doğru acil laızm !!!!
Niye acil lazım !! ?
Yani sadece barajı geçenleri açıklayacaklar diyelim. Eee ne farketti şimdi ?
quote:
Orijinalden alıntı: judith
Eşit ağırlıktım şöyle milletin yorumlarını okudum da biraz
Mikelanjelonun kim olduğu bilmeyen, bu sınavdan zaten 1 milyon puan alsada üniversiteye gitmesin 18 yaşından sonra almazlar ama sanayiye girsinler ellerine ingiliz anahtarı alsınlar çalışsınlar ailelerine de boş yere umutlar besletmesinler.
+1
quote:
Orijinalden alıntı: zlatan91
Biyolojideki Aids sorusu ne olacaktı?
1-3
quote:
Orijinalden alıntı: Sectumsempra
Arkadaşlar şu koordinat düzlemindeki denklemli soruyu anlatırmısınız ?
y+2x-1=0 A(1,0) dikme indiriliyor falan.
-1/2
bioloji 1 boş oda kandaki glikojen di biliodm ama işaretlemedim bu sınav 5-6 tane böle soruda mallık yaptım ya bildiğim halde işaretlemedim :S
quote:
Ya bir şey soracağım.
Türkçedeki bir yazım yanlışı sorusunda "Güzel Sanatlar Akademisini" ifadesinde "-ni" ekinin kesme işaretiyle ayrılması gerekmiyor mu?
Türemiş bir ad olsaydı ayrılmaz, diyecektim; ama "akademisini" sözcüğü basit bir sözcük. Özel ad değil mi bu? Değilse neden baş harfler büyük?
Maalesef benimde yanlış yaptığım bir soruydu taksim le güzel sanatlar arasında kaldım güzel sanatları işaretledim :/
UYARI: Kurum, kuruluş, kurul ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığına, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Mavi Köşe Bakkaliyesinden, Gimanın.
maalesef tdk'de yazmakta ilk görünce iptal edilir dedim ama ösym kılıfa uydurur taksim meydanıda barizdi :( onuda gördüm mesela Dumlupınar güzel sanatlar akademisi dese işaretleyeceğim kesinlikle Taksim meydanı olurdu :/
biyolojiden 2 yanlış çıktı ama opnlarıda önce dogru yaptım sonradan yanlışıyla degiştirdim.
quote:
Orijinalden alıntı: CCaaNN
quote:
Orijinalden alıntı: mce07
quote:
Orijinalden alıntı: CCaaNN
önerme sorusu neydi öyle ya. a şıkkı dedim ben.ama hiçbir fikrim yok.c-a ya 8 dedim.olasılık sorusuna ne dediniz?3/5 dedim ama yanlış o sorum
önerme sorusunu D yaptım, salladım sayılır. c-a 8 eminim ondan . olasılık sorusu da 2/5 olacaktı
olasılık sorusu nasıl yapılıyodu
o önerme sorusu ne alakaydı onu anlayamadım :D A şıkk yaptım ben yanlış çıktı :D
ark. bu ygs den aldıgımız ham puanlara + olarak eklenecek puan [ygs ham puanı * 0,15] mi yoksa geçen seneki gibi aobp puanımı eklenicek meslek lisesiyim geçen sene okuldan 93 puan gelmişti yine bu puan mıı gelcek
Eşit ağırlık bölümündeyim. İyi mi sizce? Türkçeden daha iyi bi net beklerdim Türkçemi beğenmedim ben sadece :S Puan hesaplattım 410 civarı çıktı tam istediğim gibi... Kısacası mutluyum
Torbada kalan bilyenin kırmızı renkte olması için 1 sarı bilyeyi, 2 beyaz bilyenin 2'sini ve 2 kırmızı bilyeden 1'ini seçmemiz gerekiyor.
hacı matta tek yanlış bu doğru baktıysam bunuda doğru cevabı buldum 4 bilye kafamı karıştırdı bu arada 9 da boşvar matta..
alacakaranlık saol ben 1/2den düsük olucak diye onu isaretlemistim 91 asal degil dememe gülüyorum hala umarım iptal olur ,öylesine acıkogretim icin girmistim analitik sorunu bana acıklayabilecek var mı aranızda gerci su an yazarken anladım dik cekmek diyor ben x=1 ile o verilen dogruyu ortak cozum yapmaya ugrastım ayrıca taksim meydanı sorusunu daha once cozmustum akademi de sırtıyordu ama daha onceden yapmıstım baska yerde isaretledim :))
quote:
Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
@Wasell
Diyorum ki, dershane hocalarının ve ÖSYM'nin söylediği hiçbir şeye i-nan-ma-yın.
İlk sınav yorum olur derler, alakasız yerlerden bilgi sorarlar. Bizim hocalar bu sınava meslek liseleri de gireceği için "çok kek" bir sınav olacağını söylüyordu. 1. bölümde şu şu tip sorular çıkmaz, derler; ÖSYM sorar.
Bir sayısalcı olarak oturup matematikteki mantığı çalışacağıma Türkçedeki dil göstergeleri, dilin işlevleri vb. konularını çalıştım mal gibi. Türkçecimiz o konuların da çıkacağını vurguluyordu, 1 soru bile gelmedi. Matematikçimiz ise mantık konusunun soru getirmesinin mümkün olmadığını söylemişti, çok da emin konuşuyordu, vallahi geldi.
Tamam, çok zor bir sınav değildi; ama abartıldığı kadar kek bir sınav da değildi bence.
kolay veya zor olduğuna karar vermek için geçen seneyle karşılaştırıp ona göre karar verin. geçen yılki sınavdan kolay falan değildi.