Şimdi Ara

YGS Nasıl Geçti Gençler? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
25.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enrichment

quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

400 civarı bir puan geleceğini düşünüyorum.(eğer bir aksilik olmazsa)
    Uzun bir zamandan sonra ilk kez internete giriyorum.
    Bana en çok koyan tarafı çevremdeki birçok insan en iyi netini yapmışken benim bunu yapamamış olmam.
    Aslında bir an bırakmayı düşündüm.Ama benden kötü net yapanların nasıl çalıştığını görünce devam edeyim dedim.
    ODTÜ İstatistik istiyorum.Hacettepe Bilgisayar bu sene biraz fazla geldi anlaşılanUmarım bu sene istatistik olur(Pek umudum yok ama)
    Seneye kalırsam da sağlık olsun.
    Şimdi artık LYS vakti(Hoş 1 hafta geçti)

Hacettepe Bilgisayar ile ODTÜ İstatistik'in ne derece bağlantısı var kuramadım ama...

Puanlara göre tercih yapıyorsanız, hata ediyorsunuz söyleyeyim...

Okumak istediğiniz bölümü, en iyi okulda okumayı hedef seçin... Puanını da umursamayın...

95'in puanlarından hatırladıklarımı yazayım da de siz bugünkü puanlarla kıyaslayın isterseniz... Sonra da bakın ne manası kalmış o puanların...

Bilkent Elek-End-Bilg: 639 - 637 - 635
    Boğaziçi Elek-End-Bilg: 637 - 635 - 633
    ODTÜ Bilg. : 626
    ODTÜ End. : 624
    ODTÜ Elekt.: 617
    ODTÜ İnşaat: 591
    ODTÜ Makine: 581
    Hacettepe Tıp: 571
    ODTÜ Çevre: 557
    ODTÜ Havacılık: 553
    ODTÜ Matematik: 550
    Çapa Tıp: 540
    ODTÜ Fizik: 470

Yaklaşık böyleydi puanlar... Tıp Fakültesi görebileceğiniz üzere pek de revaçta değildi... Şimdi nasıl?...

Peki o gün bu puanlarla bölümlere girmiş adamların bugünkü statüleri ne? Puana göre mi? Yoksa mesleğe göre mi?...

Sakın ola puan sırasına göre tercih gibi bir hata yapmayın... Ya bölüm seçin, ya okul... Ama çorba yapmayın...

vay anasını be...
    odtü inşaat hacettepe tıptan yüksek...
    şimdi odtü inşaat en düşük puanlı tıp olan van tıptan bile düşük...
    tıp puanları 10 15 yılda hani yükselmiş tabiri az kalır uçmuş adeta...
    puanları yazan abi sen bilirsin galiba o dönemde başarılı olup sınavı kötü geçenlere üzülme ya sen de doktor olursun derlermiş dershane hocası anlatmıştı hakikaten böyle miydi yaw???*

ODTÜ İnşaat ve Hacettepe Tıp aynen 591'e 571'di.
    Geri kalan çoğu puan da birebir doğrudur. Sadece bir kısmında 2-3 puanlık oynama vardır, o kadar detayı unutmam da 15 yıl sonra normal...

O sene Çapa Tıp'a giren bir arkadaşım 64'te 45 Türkçe, 52'de 37 matematik, 62'de 35 Fen gibi bir net yapmıştı... Adapazarı SED Dersanesinde 50. bile değildi... Hatta dersane afişlerine bile asılmayacak kadar düşük sayılıyordu...

O yüzden diyorum ya, bölüm seçerken puanlarına göre tercih yapmayın...

Okul veya Bölüm seçin...

Misal ben tekrar 95 yılına gitsem, netlerim de ya Ege Bilgisayar ya da ODTÜ Fizik bölümüne yetse, ODTÜ'yü seçebilirim... Bu okul seçmektir...
    Çünkü okulda göreceğiniz ders dışında, okuldaki arkadaşlarla etkileşimden dolayı alacağınız kültürün farkı çok büyüktür...

Ya da okumak istediğiniz bölümü seçin ve o bölümü yazın... Bu durumda da başarınız tamamen sizin kişisel başarınıza bakar... Eğer sevdiğiniz bölümde okur da sevdiğiniz mesleği yaparsanız, okulun etiket farkını da kapatabilirsiniz...

Ama sevmediğiniz bir bölümde okursanız, üniversiteye gidip de aileden koptuğunuz ve serbest kaldığınız bir ortamda, o bölümde okumayı bir süre sonra sallayabilirsiniz de... Sonra aradan yıllar geçtikten sonra tekrar sınavlarla boğuşmaya başlarsınız...

• öğrenci : hocam sınavım çok kötü geçti , galiba düşük puan alıcam
    öğretmen: üzülme çoçuğum sende doktor olursun

-------------

holly shit

harbi önceden böle miydi durum ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: razzyc

Bu sınava kolay diyenlere şaşıyorum. Acaba kaçı full yapabilir. Ben son yılların ÖSS sorularını çözdüm çoğunda full veya fulle yakın çıkardım ki bu sınava da full için girdim. Ama sonuç:
    Türkçe 38/2
    Sosyal 36/4
    Mat 40/0
    Fen 39/1
    Hadi Fen'den 1 Sosyal'den 1 dikkatsizliğimiz çıkarayım geri kalan 5 soru kaç kere karşıma gelirse gelsin aynısını işaretlerim. Sorular zaten ayrı bir saçma. Hızlı çözmesem belki de hatalı mat sorusuna ayırdığım vakitle yetiştiremezdim bile. Kimya'da soruyu proton sayısı işaretliyorum diğer şıklara bakıyorum e bu da olur diyorum sonra zor bir kararla ilk işaretlediğim şıkkı değiştirmiyorum. Yani şunu söyleyeyim bu sınav 400'e yakın puanı hedefleyen öğrenciye çok kolay geldi. Ama soruların hepsini yapmak için uğraşan bir öğrenci için çok zor bir sınavdı. Başaran olursa gerçekten tebrik ederim. Gerçi 1-2 soruda da nasıl yaptığını sormadan edemem.

Aynen katılıyorum... Hadi bizim üstüne 15 yıl oldu, unuttuğumuz pek çok detay vardı, el alışkanlığı ve hız kaybı vardı. 10 yıldır kurşun kalem bile kullanmadıydık...

Ama sınav sonrası zamanında TR'de ilk 100'e girmiş 3 arkadaş sonuçları değerlendirdik... (3ümüzün puanları da 450-460 bandında)

Üçümüzün yorumu da aynı...

"95 de olsa, 96 da olsa, ben en az bi 6-7 soruyu gene aynı cevaplardım... Sonuçlar açıklandıktan sonra da bu değişmezdi. Tekrar önüme gelsin, tekrar aynısını işaretlerim..."

O yüzden takma kafana... Sadece LYS'de böyle olmaması için dua et...

Başka çaremiz yok zaten. Kaliteli bir çalışmayla umarım istediğimi elde edebilirim ama 2. bölüm konularına 1.bölüm kadar hakim değil 2 aylık sürede onları da aynı seviyeye çekebilirsem iyi olacak gerçi sürekli konuların üstünden geçip soru ile sağlamlaştırırsam olabilir. Neyse Allah sonumuzu hayır etsin.

@Hakan: Artistlik falan değil. Herkesin idealleri farklıdır. Ve ben ideallerim doğrultusunda sınavı değerlendirdim. Fake olayına gelince de internet ortamında kimseyi kandırmak bana bir şey kazandırmaz. Hadi full falan desem milleti keklemek için girmiş dersin de Türkiye'de ilk 500'e giremeyebilecek bir net için bu niye yapayım? Lütfen biraz düşünceli olun ve insanlara saygı duyun.

• quote:

quote:

quote:

Bu sınava kolay diyenlere şaşıyorum. Acaba kaçı full yapabilir. Ben son yılların ÖSS sorularını çözdüm çoğunda full veya fulle yakın çıkardım ki bu sınava da full için girdim. Ama sonuç:
    Türkçe 38/2
    Sosyal 36/4
    Mat 40/0
    Fen 39/1
    Hadi Fen'den 1 Sosyal'den 1 dikkatsizliğimiz çıkarayım geri kalan 5 soru kaç kere karşıma gelirse gelsin aynısını işaretlerim. Sorular zaten ayrı bir saçma. Hızlı çözmesem belki de hatalı mat sorusuna ayırdığım vakitle yetiştiremezdim bile. Kimya'da soruyu proton sayısı işaretliyorum diğer şıklara bakıyorum e bu da olur diyorum sonra zor bir kararla ilk işaretlediğim şıkkı değiştirmiyorum. Yani şunu söyleyeyim bu sınav 400'e yakın puanı hedefleyen öğrenciye çok kolay geldi. Ama soruların hepsini yapmak için uğraşan bir öğrenci için çok zor bir sınavdı. Başaran olursa gerçekten tebrik ederim. Gerçi 1-2 soruda da nasıl yaptığını sormadan edemem.

Aynen katılıyorum... Hadi bizim üstüne 15 yıl oldu, unuttuğumuz pek çok detay vardı, el alışkanlığı ve hız kaybı vardı. 10 yıldır kurşun kalem bile kullanmadıydık...

Ama sınav sonrası zamanında TR'de ilk 100'e girmiş 3 arkadaş sonuçları değerlendirdik... (3ümüzün puanları da 450-460 bandında)

Üçümüzün yorumu da aynı...

"95 de olsa, 96 da olsa, ben en az bi 6-7 soruyu gene aynı cevaplardım... Sonuçlar açıklandıktan sonra da bu değişmezdi. Tekrar önüme gelsin, tekrar aynısını işaretlerim..."

O yüzden takma kafana... Sadece LYS'de böyle olmaması için dua et...

Başka çaremiz yok zaten. Kaliteli bir çalışmayla umarım istediğimi elde edebilirim ama 2. bölüm konularına 1.bölüm kadar hakim değil 2 aylık sürede onları da aynı seviyeye çekebilirsem iyi olacak gerçi sürekli konuların üstünden geçip soru ile sağlamlaştırırsam olabilir. Neyse Allah sonumuzu hayır etsin.

@Hakan: Artistlik falan değil. Herkesin idealleri farklıdır. Ve ben ideallerim doğrultusunda sınavı değerlendirdim. Fake olayına gelince de internet ortamında kimseyi kandırmak bana bir şey kazandırmaz. Hadi full falan desem milleti keklemek için girmiş dersin de Türkiye'de ilk 500'e giremeyebilecek bir net için bu niye yapayım? Lütfen biraz düşünceli olun ve insanlara saygı duyun.

Hmm... 2. sınavın konularına pek hakim değilim derken, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji mi?...

Matematikte Türev-İntegral çok basit konulardır normalde de, adam gibi bilip de anlatan ne doğru düzgün kitap, ne de doğru düzgün hoca bulamayabileceğin için zorlanabilirsin...
    Fizik de matematik türüdür. Düzgün çalışırsan çok hata yapmazsın.
    Kimyada Organik Kimya hala varsa, o dümdüz ezber olduğu için biraz zorlayabilir...
    Biyoloji çok değişmez. YGS'ye iyi çalıştıysan, LYS'ye yakın bir zamanda tekrar et yeter... Biyolojinin sonu yoktur ama söyleyeyim... Full yapacağım diye çalışacağına 1-2 yanlış yapabilirim diye çalış ve ağırlığı Mat-Fizik'e ver...

Geri kalan konuların çoğu ortaktır. Ama yorumdan öte bilgidir...

• Kimya da organik kimya da 8-12 civarında soru çıkacağını birçok yerden duydum.
    Türevin geometrik yorumu kolay da türev alma kuralları zor bence.Kısacık bir sorunun çok uzun bir çözümü olabiliyor.
    İyi bir şey yapmam için hepsinden fulle yakın yapmam gerekiyorKısmet...

Bu arada bir arkadaşımın uzaktan bir akrabası ÖSYM'de çalışıyor.Kendisi arkadaşıma(ne kadar doğru bilemem) okunan sonuçların 420-440 civarında bir yığılma da olduğunu söylemiş.Bence biraz abartı gibi.Ama tabii yapılmayacak bir sınav değildi olabilir de yani.Açıkçası moralim bozuldu biraz.Ama iyi tarafı YGS'den iyi yapan insanlarda rehavet görüyorum.Benim açımdan iyi oldu bu.Şu 1,5 haftada iyi konu kapattım sene başında gördüğüm ikinci bölüm konularını tekrar ettim.

Herşeyin hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

Kimya da organik kimya da 8-12 civarında soru çıkacağını birçok yerden duydum.
    Türevin geometrik yorumu kolay da türev alma kuralları zor bence.Kısacık bir sorunun çok uzun bir çözümü olabiliyor.
    İyi bir şey yapmam için hepsinden fulle yakın yapmam gerekiyorKısmet...

Bu arada bir arkadaşımın uzaktan bir akrabası ÖSYM'de çalışıyor.Kendisi arkadaşıma(ne kadar doğru bilemem) okunan sonuçların 420-440 civarında bir yığılma da olduğunu söylemiş.Bence biraz abartı gibi.Ama tabii yapılmayacak bir sınav değildi olabilir de yani.Açıkçası moralim bozuldu biraz.Ama iyi tarafı YGS'den iyi yapan insanlarda rehavet görüyorum.Benim açımdan iyi oldu bu.Şu 1,5 haftada iyi konu kapattım sene başında gördüğüm ikinci bölüm konularını tekrar ettim.

Herşeyin hayırlısı...

Çözümü 3-4 satırdan fazla, ya da 45sn'den uzun sürecek işlem sormazlar ÖSS-ÖYS'de...

Türevi de geometrik olarak da, mantık olarak da iyi bilirsen, soruların illa ki kestirmelerini bulursun...

8-12 Organik kimya çok abartı olur bu arada...

420-440 civarı yığılma da olabilir, normaldir...

• quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

@judith uzun zamandır dikkatimi çekiyosun.Ne zaman bu ne saçma sapan bir yorum böyle derken nicke bakıyorum hep aynı isim.

Kusura bakma da iğrençsin.

Kendisiyle geçen sene benim de tartışmam olmuştu. 9-10 ay geçti foruma geldim, baktım judith aynı judith
    Bu arada ben kendisinin ciddi kişilik problemleri olduğunu düşünüyorum.
    Geçen seneki mat1 bölümüne bakkal matematiği dediğim için(üstelik girip 25 civarı da net çıkardığım halde[yani uzaktan evde çözerek değil]) kendisinin ciddi hakaretlerine mağruz kalmıştım.
    Bu sene sevgili abimiz evde, sıcak koltuğunda çayını yudumlayarak büyük bir keyifle soruları çözmüş ve efendim sorular çok kolaymış hepsi çözülebilirmiş.(Kendisi sınav sırasında elektriği de kesilen k... tam sığmadığı delik deşik sırada sınava girseydi[bu sene girdiğim ortam] de sonuç emin olun değişmezdi.)

Tamam judith abim sen çok zekisin. Senin kolayca çözdüğün soruları biz çözemedik kusura bakma.
    Bu arada bu sene mat1(1y 1b)(Bana hala bakkal matematiği gibi geliyor.)

@Alacakaranlık
    Hocam sen elinden geleni yaptın. Sorular bazı aşırı zeki arkadaşların bahsettiği kadar kolay değildi. Şu saatten sonra tam gaz f2'ye yüklenmek gerekiyor.
    @Lenz
    Okuma işlemi ne kadar sürüyormuş ve okunma işlemi ile bilgi alabilirsen buradan paylaşabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 20 Nisan 2010; 21:12:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leventizm

TÜRKÇE:40D
    MAT:39D 1B
    FEN:38D 2Y
    SOS:34D 5Y
    YGS1:484 yada 482 hesapladım
    YGS6:486 yada 484 hesapladım
    İlk bin istiyorum. Umarım olur. Bunun için 3 yıl okuduğum okulu dondurdum tekrar dersaneye kayıt oldum.

çok güzel yapmışsın valla keşke bende sene başında kayıt dondursaydım sen gibi iyi yapabilirdim belkide şuanda hangi fizik tedaviyi yazsam diye düşünüyor olabilirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr
    quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

@judith uzun zamandır dikkatimi çekiyosun.Ne zaman bu ne saçma sapan bir yorum böyle derken nicke bakıyorum hep aynı isim.

Kusura bakma da iğrençsin.

Kendisiyle geçen sene benim de tartışmam olmuştu. 9-10 ay geçti foruma geldim, baktım judith aynı judith
    Bu arada ben kendisinin ciddi kişilik problemleri olduğunu düşünüyorum.
    Geçen seneki mat1 bölümüne bakkal matematiği dediğim için(üstelik girip 25 civarı da net çıkardığım halde[yani uzaktan evde çözerek değil]) kendisinin ciddi hakaretlerine mağruz kalmıştım.
    Bu sene sevgili abimiz evde, sıcak koltuğunda çayını yudumlayarak büyük bir keyifle soruları çözmüş ve efendim sorular çok kolaymış hepsi çözülebilirmiş.(Kendisi sınav sırasında elektriği de kesilen k... tam sığmadığı delik deşik sırada sınava girseydi[bu sene girdiğim ortam] de sonuç emin olun değişmezdi.)

Tamam judith abim sen çok zekisin. Senin kolayca çözdüğün soruları biz çözemedik kusura bakma.
    Bu arada bu sene mat1(1y 1b)(Bana hala bakkal matematiği gibi geliyor.)

@Alacakaranlık
    Hocam sen elinden geleni yaptın. Sorular bazı aşırı zeki arkadaşların bahsettiği kadar kolay değildi. Şu saatten sonra tam gaz f2'ye yüklenmek gerekiyor.
    @Lenz
    Okuma işlemi ne kadar sürüyormuş ve okunma işlemi ile bilgi alabilirsen buradan paylaşabilir misin?

Gerçekten hayatta tanımamama rağmen, yorumlarını okuduğumda tansiyonumu çıkaran tek insan kendisi. Kulaklarım kızarıyor sinirden.
    Yalnız değilsin. Seninle aynı duyguları paylaşıyorum.

• quote:

Hmm... 2. sınavın konularına pek hakim değilim derken, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji mi?...

Matematikte Türev-İntegral çok basit konulardır normalde de, adam gibi bilip de anlatan ne doğru düzgün kitap, ne de doğru düzgün hoca bulamayabileceğin için zorlanabilirsin...
    Kimyada Organik Kimya hala varsa, o dümdüz ezber olduğu için biraz zorlayabilir...
    Biyoloji çok değişmez. YGS'ye iyi çalıştıysan, LYS'ye yakın bir zamanda tekrar et yeter... Biyolojinin sonu yoktur ama söyleyeyim... Full yapacağım diye çalışacağına 1-2 yanlış yapabilirim diye çalış ve ağırlığı Mat-Fizik'e ver...

Yani önüme gelen her soruyu bir şekilde yaparım diyemiyorum. Türev integral konusunda sıkıntım yok. Organik Kimya'nın da kolay halledilebileceğini düşünüyorum. Benim asıl gözümü korkutan dalga, fotoelektrik, atom modelleri gibi son sınıf Fizik konularıydı. Ama 2-3 gündür bu konulara yüklendim. Sırf formüllerden ibaret olduğunu farkettim. Sadece soruların soruluş tarzını değiştirerek neyi nerede kullanacağını bilmeni engelliyorlar. Biraz soru çözümü ile aşabilirim sanırım. Bir de Kimya'da elektroliz ve asit-bazda eksiklerim var. Bu eksiklerimi ve genel konu tekrarlarını 2-3 hafta içinde halledip deneme çözümüne başlamayı düşünüyorum. Ama ders çalışmaya konsantre olmakta zorluk çekiyorum. YGS'den 10 gün önce falan çalışmayı gevşetmiştim. Hala tam anlamıyla toparlayamadım.

• quote:

quote:

Yani önüme gelen her soruyu bir şekilde yaparım diyemiyorum. Türev integral konusunda sıkıntım yok. Organik Kimya'nın da kolay halledilebileceğini düşünüyorum. Benim asıl gözümü korkutan dalga, fotoelektrik, atom modelleri gibi son sınıf Fizik konularıydı. Ama 2-3 gündür bu konulara yüklendim. Sırf formüllerden ibaret olduğunu farkettim. Sadece soruların soruluş tarzını değiştirerek neyi nerede kullanacağını bilmeni engelliyorlar. Biraz soru çözümü ile aşabilirim sanırım. Bir de Kimya'da elektroliz ve asit-bazda eksiklerim var. Bu eksiklerimi ve genel konu tekrarlarını 2-3 hafta içinde halledip deneme çözümüne başlamayı düşünüyorum. Ama ders çalışmaya konsantre olmakta zorluk çekiyorum. YGS'den 10 gün önce falan çalışmayı gevşetmiştim. Hala tam anlamıyla toparlayamadım.

O konular tamamen formül... Şöyle yapabilirsin:
    Örnek bir çözümlü soru bul. Soruyu nasıl çözdüğüne bak ve çözümü kapat. Aynı çözümü yapmayı dene. Arada takılırsan aç çözüme bak... Bunu 2-3 kere tekrarladın mı soruyu otonom sinir sistemine atarsın zaten.. Sonra o soru tipinden 1-2 tanesine daha baktın mı yeter..

Fizik 3 1-2 günlük konudur normalde... Aşırı zor birşey de soramazlar oradan.

Bildiğim konuları hızlı çalışayım diyorsan şöyle de yapabilirsin... Soru Bankası al eline... Şıkları cevap anahtarından bakıp işaretle kitaba. Sonra başla sorulara bakmaya... Kağıt kalem kullanmadan kafanda şöyle böyle çöz soruları. Şıkkı tutturabileceğini görünce geç.

Sadece takılacağın soruları çalışmış olursun böylece. Diğer soru tiplerine de hızlı tekrar yapmış olursun...

• Şu ygs sonuçları ne zaman açıklanır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34

Şu ygs sonuçları ne zaman açıklanır?

Mayısın ilk haftası diye biliyorum
  • quote:

quote:

quote:

Örnek bir çözümlü soru bul. Soruyu nasıl çözdüğüne bak ve çözümü kapat. Aynı çözümü yapmayı dene. Arada takılırsan aç çözüme bak... Bunu 2-3 kere tekrarladın mı soruyu otonom sinir sistemine atarsın zaten.. Sonra o soru tipinden 1-2 tanesine daha baktın mı yeter..

Bildiğim konuları hızlı çalışayım diyorsan şöyle de yapabilirsin... Soru Bankası al eline... Şıkları cevap anahtarından bakıp işaretle kitaba. Sonra başla sorulara bakmaya... Kağıt kalem kullanmadan kafanda şöyle böyle çöz soruları. Şıkkı tutturabileceğini görünce geç.

Sadece takılacağın soruları çalışmış olursun böylece. Diğer soru tiplerine de hızlı tekrar yapmış olursun...

Önerilerin için sağol.

• quote:

quote:

quote:

Aynı sıkıntıları ben de yaşıyordum, söylediklerin benim de işime yaradı, ysselim. İkinize de teşekkür ederim. Bugün dalgaları bitirdim. İnce zarda girişimden devam ediyorum.

• 30 Nisan'da Ünal Yarımağan'ın basın toplantısı varmış.Nasıl puanlama yapıldığını açıklayacakmış.Galiba orda açıklanır sınav sonuçları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: modernkro

.

oğlum 2010'da açtığım konu lan, duygulandım

hey gidi hey, dh ygs-lys'de az vakit geçirmedik. neler yaşamışız be. akışına bırakın gençler, dünyanın sonu değil, sizden önemli değil hiçbir sınav. ölüm hariç her şeyin çaresi var. öpüyorum hepinizi.
  • Up up uppp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yinemibütekaldımm -- 14 Mart 2017; 23:40:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysselim kullanıcısına yanıt
    o senelerde mühendislikler uçuyormuş
  • vay be 2010 gazileri
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.