Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chakra

Araştırmacı gazeteci olsam kaç para? YGS'de 1 milyon 700 bin öğrenci için tek tek hazırlanan soru kitaplarına, aynı miktarda şifre yerleştirildiği haberinin eğrilik-doğruluk sağlamasını yapacak durumda olmadığımı kabul ediyorum; buna rağmen "Şifre var" iddiasıyla ortalığı birbirine katan gazetelerin ve bu işlerden anladığını ileri süren yazarların iddialarını hayretler içinde okuyorum. Çağın bu kadar gerisinde kaldığım için bana ne kadar esef etseniz azdır.

quote:

İstatistik dersinden hep nefret etmişimdir ve bu dersten nasıl olup da geçtiğimi hâlâ hatırlamam; o zaman şifre uygulaması filan da yoktu. Binaenaleyh dededen kalma usûlle yanımdakinin kâğıdına bakıp kopye çekmiş olabilirim. İşbu cehâlet seviyesinde gördüğüm şudur: Diyelim ki ÖSYM bazı öğrencilere iltimas yapmak için soru kitaplarına şifre koymaya karar verdi; bunun için 1,5 milyondan fazla "zâta mahsus" soru kitabının tek tek düzenlenmesi, diyelim ki içlerinden 300 veya 500 tanesi için geçerli olacak şifre işleminin, geriye kalan yüz binlerce soru kitabı için anlamsız kılınması gerekecektir. Yahu bu ne zahmet, şu işlemin karmaşıklığına bakar mısınız; muazzam bir zahmet, insanda hayranlık uyandıracak bir organizasyon kabiliyeti, akıl almaz istatistik ve entrika taklaları... Bu, aslında gurur duyulması gereken enigmatik bir dehâdır ve hakikaten bu zırvalıkla uğraşan biri veya birileri varsa önce yaptığını fitil fitil burnundan getirip, ardından üstün başarı ödülüyle taltif edilmelidir. 50 metreden ipliği fırlatıp iğneye geçiren mârifetli adama padişahın yaptığı gibi; evvela 100 deynek, ardından 100 altın...

Bitmedi, plâğın öteki yüzü var daha: Diyelim ki ben torpilli bir öğrenciyim ve yüz binlerce öğrenci adına tek tek düzenlenmiş soru kitaplarından bana ait olanı sınav başlarken önüme konuldu. Birader, bırakınız şifre çözmeyi, uygulamak için bile çok sıkı istatistik bilmek gerekiyor; nitekim dünkü Vatan gazetesinin haberindeki şifre uygulama tarifini buraya aynen alıyorum; bakınız ne yapmak gerekiyormuş:

"Çembersel modlamada, şıkların altına rakamlar küçükten büyüğe doğru sıralanıyor. Eğer bir tane cevap çakışıyorsa bu eski sistemdeki gibi doğru oluyor. Ama bu çok nadir olarak ortaya çıkıyor. Eğer eşleşme olmazsa, en büyük rakam en başa getiriliyor. En küçük rakam böylece ikinci sıraya geçmiş oluyor. Çakışan olup olmadığı kontrol ediliyor. Çakışan oluncaya kadar kaydırma işlemi devam ediyor. Çakışmayan olmadığı sürece ya da birden fazla şık çakıştığında tekrar sayılarda kaydırma yapılıyor. Sonunda tek çakışan kalana kadar bu işlem yapılıyor."

Bu istatistik becerisini üstelik sınav esnasında gösterebilen öğrenciyi zaten buralarda zaptetmemiz mümkün olmayıp, doğrudan NASA'ya mühendis versek sezâdır. Kaldı ki bu işlemi, sonradan uygulayan öğrenciler 40 sorudan ancak 5'ini cevaplayabilmişler. E kardeşim, o kadar zahmete ne gerek var; her sorunun A şıkkını işaretlesiniz zaten 100 üzerinden 20 puan cepte keklik demektir ve bu kadarını en tembel talebeler bile bilir (Başta ben!).

Ne oluyor? Bir kaşık suda müthiş bir fırtına koparılıyor. CHP'li medya, seçim sath-ı mâiline girdiğimiz şu günlerde hükümetin böğrüne esaslı bir dirsek çakma denemesinde bulunuyor; kaç kişinin aklı karışsa kâr sayılıyor. Ne de olsa, "Bir ok attım kebab oldu" saçmalıklarını bile süsleyip püsleyip mantık eseri gibi servise sunan güçlü bir medya desteği var CHP'nin.

Benim câhilâne fikrim şudur: Eğer varsa böyle biri, 1,5 milyon farklı soru-cevap varyasyonuna tek tek şifre koyan dehâya sıradan mücrim muamelesi yapmamalıyız. Bu zekâ, CHP'nin aday listelerinde Ergenekon sanıklarından boş kalan bir yere mutlaka yerleştirilmelidir; hem de şifresiz.

Ahmet Turan Alkan

çok basit bir teknikle tüm kitapcıklarda %90 lara varan başarı ile sorular çözülüyor , neden böyle bir taktik var diye hiç sorguladın mı ? şıklar normal olarak küçükten büyüğe sıralanıp verilse ne olurdu acaba diye sorguladan mı hiç ? ( ki bizim zamanımzda böyle idi ve hiç bir şifreleme de olmuyordu sorularda kopya çeken falanda çıkmıyordu ) sınavdan öncede bu taktiğin heryerde konuşulduğu dillerde dolaştığı ortaya çıkıyor , bunlar hakknda bir bilgin var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodstain

quote:

Orijinalden alıntı: rascon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

quote:

Orijinalden alıntı: tehlike724

bu bile yeter kanıt için.

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

2006'dan beri her Mart ayında mod medyan aramasının %si artmış, yani bu seneye özgü birşey değil, kanıt olarak sunulamaz

Sallama. Kontrol ettim. 2006'dan beri öyle birşey yok. Grafikte hiçbir zaman böyle bir sapma görülmemiş. Sadece 2011 Mart ayında arama sayısı artmış. Bu da bu sene nasıl bir katakulli döndüğünü ortaya koyuyor. O IP adresleri belirlenebilse suçlularda ortaya çıkarılır. Yalan yanlış uydurma bilgilerle dezenformasyon yapma.

Pardon hocamda grafik okuma bilgin mi yok? 2006dan beri Mart Nisan ayları arasında mod medyan aramasında hep bi artış var. Hatta 2008 yılının Mart ayındaki mod medyan arama artışı neredeyse 2011dekiyle aynı seviyede. He tabi geçen senelere bakıcak olursak en çok bu sene aranmış mod medyan keyi. Ayrıca dezenformasyon falan yaptığım yok sadece bundan prim yapmamıza gerek yok diyorum, zaten elimizde yeterince kanıt olduğunu düşünüyorum.
    http://www.google.com/insights/search/?hl=tr#q=mod%20medyan&geo=TR&cmpt=q alın bakın inanmıyorsanız.

bence sende hata var tüm grafiği vermişsin görmüyormusun orda 211 martındaki dana gibi artışı , hiç öyle bir artış görülüyormu grafikte

her sene aynı diyorsun al geçen sene

http://www.google.com/insights/search/?hl=tr#q=mod%20medyan&geo=TR&date=1%2F2010%2012m&cmpt=q

ocaktan hazirana kadar nerdeyse aynı düzyde aramalar

• Bu sifre skandali le ilgili olasiliklar: Masumdan planliya dogru.

1. OSYM boyle bir algoritmaya hic gerek olmadigi halde bir sekilde acemilikle boyle bir algoritma hazirladi. Bu algoritma hicbiryere sizdirilmadi.
    2. OSYM boyle bir algoritmaya hic gerek olmadigi halde bir sekilde acemilikle boyle bir algoritma hazirladi. OSYM'nin de bilmedigi OSYM icindeki bir olusum bu algoritmayi birilerine sizdirdi.
    3. OSYM boyle bir algoritmaya hic gerek olmadigi halde birilerinin yonlendirmesiyle bunu kabul etti ve hazirladi. Yonlendiren grup algoritmayi birilerine sizdirdi.
    4. OSYM boyle bir algoritmayi bilerek hazirladi ve birilerine sizdirdi.
    5. OSYM sorulari ve boyle bir algoritmayi bilerek hazirladi ve birilerine sizdirdi.

5'i de olasiliklara eklememin sebebi, sorulardaki ilginc bir durum: 2010 yilinda 40 soru icinden cevaplari siralanabilir toplam 25 soru (+-1) var. 2011 yilinda ise 40 soru icinden cevaplari siralanabilir toplam 35 soru (+-1) var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanaluser -- 6 Nisan 2011; 12:14:03 >

• Bu arada "Şifreyle uğraşacaklarına direk soruları verirlerdi. Kilitli oldukları için de soruları veremezlerdi. Paranoya yapıyorsunuz. Çalışmamışsınız ondan ona bun b.. atıyorsunuz." diyen bademlere cevabım olacak.

1-Milleti kandırmak için kendinizi akıllı zannediyorsunuz ama sizde zerre akıl yok. Soruları hazırlayanların bu şifreyi vermeleri için kampa girmeyi beklemelerine gerek mi, var? İlla ki soruları hazırlarken şifre sızdırılacak diye bir kanun maddesi mi var? İsteseler 1 sene önceden bu şifreli yöntemi verirler. Sınava girecekler de 1 sene önceden soruları nasıl çözeceklerini öğrenmiş olurlar. Böyle basit yalanlarla insanları kandırabileceğinizi zannediyorsunuz.

2- Çırpındıkça daha çok batıyorsunuz. Bu şifre her geçen gün sınava giren adayların kitapçıkları açıklandıkça daha da çok meydana çıkıyor. Bu kadar çok ÖSYM'yi savunmanızdan ve kullandığınız cümlelerden bu işten bazılarınızın faydalandığı belli.

3-Geçen sene ÖSYM'yi itham ederken eski ÖSYM Başkanı'nı istifa ettirmek için tabiri caizse kendinizi paralarken bu sene aynı ÖSYM'yi el üstünde tutuyorsunuz. Çünkü ÖSYM Başkanını istifa ettirdiniz ve o kuruma kendi adamlarınızı yerleştirdiniz. Geçmiş olaylardan bugüne bakalım. O zamandan geleceğe yatırım yapmış olmanız bu şifre skandalı ile açık olarak ortaya çıkıyor.

4-Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Neden ÖSYM'niz kullandığı algoritmayı basına açıklamıyor? Neden korkuyor? Yoksa hepsini hapis korkusu mu sardı? Eninde sonunda foyanız ortaya çıkacak. OTDÜ'nün kriptoloji uzmanları soru kitapçıklarından ÖSYM'nin yazılımının kullandığı algoritmayı belirlemeye çalışıyor. En fazla 2-3 ayda bu algoritma ortaya çıkacak. Bakalım o zaman ne yapacaksınız?

5-Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve kardeşimin bu sınava girmesinden başka bu sınavla bir alakam yok. Kardeşimin sınavı da gayet iyi geçti ve 138 neti var. Böylece "Çalışmadığınız için yaygara koparıyorsunuz." teziniz ellerinizde patlıyor. Bu şifreleme olayının araştırılmasını isteyenlerin çoğu bu sınava girenlerin velileri ve yakınları. Ayrıca sınava giren kardeşlerimizi bu skandalın dışında tutmaya çalışıyoruz ve sadece LYS'ye konsantre olmalarını sağlıyoruz. Çocukların işleri güçleri yok bir de bunla mı uğraşacaklar. Zaten stresliler, sınava hazırlanmaktan başka birşeyle uğraşamazlar. Zaten haklarını arayabilecek yaşta değiller.

6-Her geçen gün açılan dava sayısı artıyor. Veliler bu işin peşini bırakmıyorlar. Sadece kriptoloji uzmanları ve diğer sınav uzmanları ile bu skandalı köküne kadar soruşturacak yürekli savcılara ihtiyaç var? Peki Ankara'da bu işi soruşturacak yürekli savcılar var mı? Emin değilim. Ama bu kadar büyük bir toplumsal tepkiyle zorla bu işi soruştaracaklar. Bazı kişileri aklayacak olsalar da sınavı iptal ettirecekler gibi gözüküyor. Zaten toplumsal baskının büyüklüğüne göre ÖSYM'ye başınızın belaya girmemesi için sınavı iptal edin derler. Biz sizi ancak bu kadar koruyabiliriz derler.

İşler her geçen gün kötüye gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karn-ı bahar

quote:

Araştırmacı gazeteci olsam kaç para? YGS'de 1 milyon 700 bin öğrenci için tek tek hazırlanan soru kitaplarına, aynı miktarda şifre yerleştirildiği haberinin eğrilik-doğruluk sağlamasını yapacak durumda olmadığımı kabul ediyorum; buna rağmen "Şifre var" iddiasıyla ortalığı birbirine katan gazetelerin ve bu işlerden anladığını ileri süren yazarların iddialarını hayretler içinde okuyorum. Çağın bu kadar gerisinde kaldığım için bana ne kadar esef etseniz azdır.

quote:

İstatistik dersinden hep nefret etmişimdir ve bu dersten nasıl olup da geçtiğimi hâlâ hatırlamam; o zaman şifre uygulaması filan da yoktu. Binaenaleyh dededen kalma usûlle yanımdakinin kâğıdına bakıp kopye çekmiş olabilirim. İşbu cehâlet seviyesinde gördüğüm şudur: Diyelim ki ÖSYM bazı öğrencilere iltimas yapmak için soru kitaplarına şifre koymaya karar verdi; bunun için 1,5 milyondan fazla "zâta mahsus" soru kitabının tek tek düzenlenmesi, diyelim ki içlerinden 300 veya 500 tanesi için geçerli olacak şifre işleminin, geriye kalan yüz binlerce soru kitabı için anlamsız kılınması gerekecektir. Yahu bu ne zahmet, şu işlemin karmaşıklığına bakar mısınız; muazzam bir zahmet, insanda hayranlık uyandıracak bir organizasyon kabiliyeti, akıl almaz istatistik ve entrika taklaları... Bu, aslında gurur duyulması gereken enigmatik bir dehâdır ve hakikaten bu zırvalıkla uğraşan biri veya birileri varsa önce yaptığını fitil fitil burnundan getirip, ardından üstün başarı ödülüyle taltif edilmelidir. 50 metreden ipliği fırlatıp iğneye geçiren mârifetli adama padişahın yaptığı gibi; evvela 100 deynek, ardından 100 altın...

Bitmedi, plâğın öteki yüzü var daha: Diyelim ki ben torpilli bir öğrenciyim ve yüz binlerce öğrenci adına tek tek düzenlenmiş soru kitaplarından bana ait olanı sınav başlarken önüme konuldu. Birader, bırakınız şifre çözmeyi, uygulamak için bile çok sıkı istatistik bilmek gerekiyor; nitekim dünkü Vatan gazetesinin haberindeki şifre uygulama tarifini buraya aynen alıyorum; bakınız ne yapmak gerekiyormuş:

"Çembersel modlamada, şıkların altına rakamlar küçükten büyüğe doğru sıralanıyor. Eğer bir tane cevap çakışıyorsa bu eski sistemdeki gibi doğru oluyor. Ama bu çok nadir olarak ortaya çıkıyor. Eğer eşleşme olmazsa, en büyük rakam en başa getiriliyor. En küçük rakam böylece ikinci sıraya geçmiş oluyor. Çakışan olup olmadığı kontrol ediliyor. Çakışan oluncaya kadar kaydırma işlemi devam ediyor. Çakışmayan olmadığı sürece ya da birden fazla şık çakıştığında tekrar sayılarda kaydırma yapılıyor. Sonunda tek çakışan kalana kadar bu işlem yapılıyor."

Bu istatistik becerisini üstelik sınav esnasında gösterebilen öğrenciyi zaten buralarda zaptetmemiz mümkün olmayıp, doğrudan NASA'ya mühendis versek sezâdır. Kaldı ki bu işlemi, sonradan uygulayan öğrenciler 40 sorudan ancak 5'ini cevaplayabilmişler. E kardeşim, o kadar zahmete ne gerek var; her sorunun A şıkkını işaretlesiniz zaten 100 üzerinden 20 puan cepte keklik demektir ve bu kadarını en tembel talebeler bile bilir (Başta ben!).

Ne oluyor? Bir kaşık suda müthiş bir fırtına koparılıyor. CHP'li medya, seçim sath-ı mâiline girdiğimiz şu günlerde hükümetin böğrüne esaslı bir dirsek çakma denemesinde bulunuyor; kaç kişinin aklı karışsa kâr sayılıyor. Ne de olsa, "Bir ok attım kebab oldu" saçmalıklarını bile süsleyip püsleyip mantık eseri gibi servise sunan güçlü bir medya desteği var CHP'nin.

Benim câhilâne fikrim şudur: Eğer varsa böyle biri, 1,5 milyon farklı soru-cevap varyasyonuna tek tek şifre koyan dehâya sıradan mücrim muamelesi yapmamalıyız. Bu zekâ, CHP'nin aday listelerinde Ergenekon sanıklarından boş kalan bir yere mutlaka yerleştirilmelidir; hem de şifresiz.

Ahmet Turan Alkan

ehm
    zaman gazetesi

@Blood
    2004 yılından beriyse daha kötü hacı.Her sene yemişler birilerinin haklarını

doğruyu yazdıktan sonra isterse kastamonu esnaf gazetesi olsun.
    sizlerin sorunu da bu zaten.
    ön yargılarınız var.
    kartel medyasının ve siyasi çıkar ve rant malzemesi peşindeki muhalefetin gazına geliyorsunuz. veya ideolojileriniz mantığınızın önüne geçiyor. konu ne olursa olsun bunlar kötüdür, işin içinde bir şey var diye düşünüyorsunuz. tabi sınavdan iyi beklemeyen çoğunluğun da işine gelen bir yaygara bu. itiraf etmek lazım, ben ünv. bitireli çok oldu ama sınava girmiş olsaydım ve kötü bir sonuç bekliyor olsam belki de sizler gibi bir umut ışığı arardım, böyle şeylere sarılırdım.

not : bıyıklarım badem değil, olsa da badem bıyık olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 6 Nisan 2011; 12:25:33 >

• quote:

quote:

Ahmet Turan Alkan

Bir ogrencinin sinav sirasinda bu algortimayi farketmesi mumkun degil. Burada zaten tartisilan o degil. Bu kadar basit bir algortima neden hazirlandi ve bu algoritma birilerine sinavdan once sizdirildi mi?
    Alinti yaptiginiz yazinin hicbir tarafi dogru degil, hertarafi yanlis da ozellikle yazinin koyu olan kismi yanlis demiyorum yalan. 40 soruda 5 degil tam 29 net yapilabiliyor. Aksini ispat edebiliyorsaniz buyurun. Yalan yazilari alinti yapmayin. Ayrica bu yaziyi yazan sahisin tembelligini gectim, 4 islemi bile bildiginden supheliyim. 40 soruda hepsinde A sikkini isaretlerseniz, 8 dogru 32 yanlis oldugunu varsayarsak, bu toplam "0" net anlamina gelir. Yaziyi yazan da "0"lik bir yazi yazmistir.

Not: 1.5 milyon farkli soru cevap kombinasyonu yok. Butun sorularin cevaplari ayni siralamayla yapilmis. Ayni soru icin sadece 5 farkli cevap kombinasyonu var. Bu da yanlis.

• 2007

2008

2009

2010

2011

@evohan grafikler ortada, ayrıca ben her sene aynı artıyor demedim her sene mart ayında mod medyan aramasında artış var dedim. Ayrıca 2011 yılında "mod medyan" isimli keyin aramalarının aşırı artışı nisan ayında oluyor dikkat edersen, yani söylentiler çıkmaya başladıktan sonra herkes mod medyan ne ya? diyip arattı tabi, o seni yanıltmasın, bizi ilgilendiren kısım 27 marta kadar olan kısım...
    Ve görüldüğü üzere her sene sınav sonrası aramalarda bir düşüş gözleniyor, 2011 ve 2007 yılları hariç, 2007 yılında sınava girenler böyle birşey duydumu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodstain -- 6 Nisan 2011; 12:38:54 >

•  YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]
  • Bloodstain @ her sene mart ayında mod medyan aramasında artış var

diyorsunda bende diyorum işte verdiğin grafiğe bak 2010 da ocak - haziran arası düzey aynı nerdeyse ... bide bu seneye bak hiç konuşmayan aranmayan bişey birden mart ayında gündeme geliyor ki zaten "bundan soru çıkacak" diye etrafa yayıldığınıda biliyoruz

ve genel tablodan baktığımızda nisan ayını kast etmedim 21 marta kadar olan yere bile baksak diğer senelere göre en yüksek noktaya geldiğini görüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 6 Nisan 2011; 12:53:13 >
  • yukardaki yazı tam komedi

neymiş bunu sınavda farkeden zatten direk nasaya gitsinmiş.be adam senin hiç mi kafan çalışmıyor, bu şifrenin sınavdan önce birilerine söylendiği ihtimali var ortada.Yani bu bilgiyi önceden alanların zaten oturupta şifre çözmeye ihtiyacı yok adam zaten biliyor olayı 15 sn de çözülebilecek bir şey.

Hele şu 1.700.000 farklı kitapçık yalanı yokmu beni deli ediyor.Sorular ve şıklar aynı kardeşim!!!! 1.700.000 kombinasyon soruları ya da şıkları değil soruların yerlerini değiştirilerek elde ediliyor.Bir soruda 5 şıktan birini sabit tutup 4 şıkkı değiştirmeye kalktığında en fazla 24 kombinasyon elde edersin!

Bu işte asıl olan şifre olup olmaması, birilerine verilip verilmemesi falan değil bence.Asıl mesele bu rezaletin dillendirilmiş olmasıdır.Yani ösym öğrenci gözünde artık sıfırında altındadır.Bundan sonra ösymnin yaptığı ne bir sınav ne bir atama ne bir yerleştirme kimseyi tatmin etmez.İnsanların kafasında hep sorular oluşacaktır artık.

Bu arada Nimet Çubukçu da bakan sıfatını taşımaya layık biri değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karn-ı bahar

quote:

quote:

Ahmet Turan Alkan

ehm
    zaman gazetesi

@Blood
    2004 yılından beriyse daha kötü hacı.Her sene yemişler birilerinin haklarını

doğruyu yazdıktan sonra isterse kastamonu esnaf gazetesi olsun.
    sizlerin sorunu da bu zaten.
    ön yargılarınız var.
    kartel medyasının ve siyasi çıkar ve rant malzemesi peşindeki muhalefetin gazına geliyorsunuz. veya ideolojileriniz mantığınızın önüne geçiyor. konu ne olursa olsun bunlar kötüdür, işin içinde bir şey var diye düşünüyorsunuz. tabi sınavdan iyi beklemeyen çoğunluğun da işine gelen bir yaygara bu. itiraf etmek lazım, ben ünv. bitireli çok oldu ama sınava girmiş olsaydım ve kötü bir sonuç bekliyor olsam belki de sizler gibi bir umut ışığı arardım, böyle şeylere sarılırdım.

not : bıyıklarım badem değil, olsa da badem bıyık olmazdı.

bilip bilmeden konuşan modu bu.. sınavda hedefi yüksek olupda iyi geçen tek bir kişi yoktur bu sene.. barajı geçmek hatta 300 puanı geçmek mesele değil bu sınavda.. 400 lü puanları hedefleyen herkes için bu sınav kötü geçmiştir iyi geçti diyen tek bir kişi yoktur.. 40 da 40 mat yapanlar dahi sınavı yetiştiremediklerinden şikayetçi.. yani kimse memnun değil.. böle bir ortamda eğer tek bir kişi bile şifre kullanarak birilerinin önüne geçiyorsa rahatsız oluruz tabikide.. sınavda soruların zorluğundan ziyade süre sıkıntısı yaşarken matematiği 10 dkda bitiren biri biraz bilgisi varsa türkçeyi kesin fuller diye düşünüyorum.. ben sınavın iptalinin olmasını kesinlikle istemiyorum.. fakat bu yöntemi kullanan bir kişi bile tespit edilirse iptali gerekmektedir.. ve açıkca böle bi yöntem varken ve bu kadar delil varken şüphelerim artıyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rascon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

quote:

Orijinalden alıntı: tehlike724

bu bile yeter kanıt için.

2006'dan beri her Mart ayında mod medyan aramasının %si artmış, yani bu seneye özgü birşey değil, kanıt olarak sunulamaz

Sallama. Kontrol ettim. 2006'dan beri öyle birşey yok. Grafikte hiçbir zaman böyle bir sapma görülmemiş. Sadece 2011 Mart ayında arama sayısı artmış. Bu da bu sene nasıl bir katakulli döndüğünü ortaya koyuyor. O IP adresleri belirlenebilse suçlularda ortaya çıkarılır. Yalan yanlış uydurma bilgilerle dezenformasyon yapma.

Pardon hocamda grafik okuma bilgin mi yok? 2006dan beri Mart Nisan ayları arasında mod medyan aramasında hep bi artış var. Hatta 2008 yılının Mart ayındaki mod medyan arama artışı neredeyse 2011dekiyle aynı seviyede. He tabi geçen senelere bakıcak olursak en çok bu sene aranmış mod medyan keyi. Ayrıca dezenformasyon falan yaptığım yok sadece bundan prim yapmamıza gerek yok diyorum, zaten elimizde yeterince kanıt olduğunu düşünüyorum.
    http://www.google.com/insights/search/?hl=tr#q=mod%20medyan&geo=TR&cmpt=q alın bakın inanmıyorsanız.

Arkadaşım illa ki beni uğraştıracaksın. Göz var nizam var. 2011 hariç diğerlerinde genelde bir istikrar oluşmuş. Bazılarında Şubattan başlayarak hafi bir artış olmuş. Hiçbirinde Mart ayı başında bu kadar büyük bir artış var mı?Ayrıca biraz da verileri ve sayıları da incelemek lazım. Benim vaktim yok şu anda. Birisi aylara yıllara göre sayıları ortay koyarsa ve bunu illere dökerse seviniriz.

2007

2008

2009

2010

2011

• Daha önce de söylediğim gibi korkulacak tek şey korkunun kendisidir (hadi Allah korkusunu bir kenara ayıralım yoksa onlardan ne farkımız kalır ki)

quote:

Orijinalden alıntı: seylem

İnternetle ,3-5 mail atma ile bu işler olmuyor.Millet iyice sindirildi ,tepkisizleşitirildi.Neden korkuyorsunuz?onlar korksun ,sesiniz daha gür cıksın ,meydanlara inip eylem yapmaktan başka çare yok
  • bundan önce sadece geçen sene mart ayında ygs yapıldı. Ondan önce tek sınav hazirandaydı. Grafikte her sene marta bakmanız anlamsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Daha önce de söylediğim gibi korkulacak tek şey korkunun kendisidir (hadi Allah korkusunu bir kenara ayıralım yoksa onlardan ne farkımız kalır ki)

quote:

Orijinalden alıntı: seylem

İnternetle ,3-5 mail atma ile bu işler olmuyor.Millet iyice sindirildi ,tepkisizleşitirildi.Neden korkuyorsunuz?onlar korksun ,sesiniz daha gür cıksın ,meydanlara inip eylem yapmaktan başka çare yok

“İnsanlar hükümetten korkmamalı, hükümetler insanlardan korkmalı”

“Hatırla, hatırla
    Mart ın 27 sini
    Şifre komplosu ve ihanetini
    Ben hiç bir neden görmüyorum
    Mod komplosunun unutulması için

• bıde ısın ılgınc tarafı bu kadar kanıta ragmen hala sawunanlar war Allah gozlerının önundekı perdeı kaldırsın ins amin..
  •  YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

http://www.haberturk.com/yasam/haber/617909-sinavin-sifresi-cozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 6 Nisan 2011; 13:25:01 >

• ösym nin sitesinde Ankara/Kuzeyde rastgele bir kitapçık seçip şifreyi uyguladığımda yine doğru sonuca ulaştım

• bu is burda bitmezzz ! ........
  • Birkaç soruda şifre bulunabilir tesadüftür diyordum ama işin aslı öyle değilmiş ,cevap şıkları harbiden de sıralı gidiyor ve bir şekilde çakışıyor .Bu çember mod olayını bulanları tebrik ederim gerçekten .Şıklar rastgele değil de belli bir düzene göre dağıtılmış .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apran@x -- 6 Nisan 2011; 14:24:38 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.