Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet dostum açıkçası senin miktarın daha olası.
    quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: subnoise

bence tamamen bilinçli olarak yapılmıştır. karambole getirip 2000-3000 özel adayın yerleri garantiye alınacaktı ama hiç ummadıkları şekilde yakalandılar. soruları dışarı çıkartmanın riskini yok etmek için, cevap şıklarının dizilim algoritması birilerine dağıtıldı. sınav öncesi mod medyan araştırmasının tavan yapması da bunun kanıtıdır. şimdi de yok tatmin olduk, yok öğrenciler etkileniyor konuşulmasın, yok bilmem ne diye konuyu kapatmaya çalışıyorlar. kimlerin ağız birliği etmişçesine tatmin olduklarını açıkladıkları çok önemlidir arkadaşlar.

2-3 bin olsa ortaya kolayca cikardi, cunku tek formulle hepsi ayni sorulari dogru yapacakti, bu ilgi ceker, birde 2000 kisi icinde kesin bunu bir sekilde dilinden kaciranlar olurdu, benim tahminim 300 kisi civari, bunlar cogunlukla ankara siyasal gibi devlete adam yetistiren fakultelere yerlestirileceklerdi.

• ygs'ye iptal davası açıldı arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

tübitak a kimin güvendiği belli değil mi ? ösym başkanının yalan yanlış açıklamlarından sonra "tatmin oldum" diyenler tabi

burda savcılığın yapabilceği pek bişey yok ancak bazı kitapcıkları açıp bakacaklar ve üstünde alenen şifreleme ile ilgili not bulacaklar ozaman işler değişir yoksa iş bilir kişide ve öğrencilerde

Ben sınava girmedim, bir tek kuzenim girdi. Onun hakkında da sadece sınava girdiğini biliyorum. Ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyemiyorum. En çok ne dokunuyor biliyor musunuz? Hiçbirşey yapamıyımışız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

tübitak a kimin güvendiği belli değil mi ? ösym başkanının yalan yanlış açıklamlarından sonra "tatmin oldum" diyenler tabi

burda savcılığın yapabilceği pek bişey yok ancak bazı kitapcıkları açıp bakacaklar ve üstünde alenen şifreleme ile ilgili not bulacaklar ozaman işler değişir yoksa iş bilir kişide ve öğrencilerde

Ben sınava girmedim, bir tek kuzenim girdi. Onun hakkında da sadece sınava girdiğini biliyorum. Ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyemiyorum. En çok ne dokunuyor biliyor musunuz? Hiçbirşey yapamıyımışız.

benimde çok geride kaldı bu sınvalar , en rahat dönemlerde öss varken girdik biz :) ama şimdi böyle haksızlıklara dayanamıyorum gerçekten iyce çizmeyi aştılar çünki kpss dede asıl sınavın üstü kapatıldı kopyacılar öğretmen olamasada polis olabildiler mesela , burdada yakalanabilceklerini sanmıyorum ama sınav kesinlikle iptal olmalı ve artık bu ösym ninde değişmesi lazım

• Arkadaşlar hakkınızı arayın sessiz kalmayın sonuçta sizlerin geleceği ile oynanıyor.Ne kadar iyi örgütlenirseniz sizin için okadar iyi.Basında olayın üzerine gitmeye başladı.İllaki araştırmalardan bir sonuç çıkacaktır.Ama bunu yapanların nedense her seferinde yanına kar kalıyor!Siyasete girmek istemiyorum şıkın kitabını alın okuyun.Neler yapabildiklerini ve yapabileceklerini.görün...
  • quote:

quote:

quote:

benimde çok geride kaldı bu sınvalar , en rahat dönemlerde öss varken girdik biz :) ama şimdi böyle haksızlıklara dayanamıyorum gerçekten iyce çizmeyi aştılar çünki kpss dede asıl sınavın üstü kapatıldı kopyacılar öğretmen olamasada polis olabildiler mesela , burdada yakalanabilceklerini sanmıyorum ama sınav kesinlikle iptal olmalı ve artık bu ösym ninde değişmesi lazım

Dünyanın neresinde görülmüştür böyle bir uygulama.Düşünsenizde her sene aileler dershanelere milyarlar harcıyor.Niye?Devletin kendi okullarında eğitim yetersiz diye.Eğitimi resmen bitirdiler.Ösym ayrı bir vaka yök ise ondan daha beter.Resmen şaibeler yuvası oldu..Bu öss yi yeni adıyla ygsi kaldırsınlar.Gerçi altın yumurtlayan tavuk kesilirmi?Kesilmez tabi.Gülen cemaatinin gelir kaynaklarının başında geliyor dershanecilik.Şimdi öss kalksın deyince cevapları hazır oluyor.Kalksında nasıl yerleşecek bu kadar öğrenci?Üniversiteler yetersiz falan filan bahaneler sıralıyacaklar.Alın size çözümü:Her sene 1,5 milyon öğrenci sınava giriyor.Ben eminim yarısı dershanelere gidiyor.Ortalama olarak kişi başı 2000-3000 tl para veriliyor dershanelere.Liseden mezun olan ve üniversite okumak isteyecek her genç 2000-3000 dershanelere verceğine 500 tl devlete üniversite açmak için para bağışlasın.Yüzlerce üniversite açılır.Bu şekilde dershanecilikte biter öğrencilerde açıkta kalmaz.O zamanda sıralarlar öğretmen açığımız var ,proflar yetersiz vs. vs.Ben bunları yazarken bile utanıyorum resmen düştüğümüz hallere bakın ya.Gençlerin gelecekleriyle göz göre oynuyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalchurch -- 7 Nisan 2011; 6:25:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalchurch

quote:

quote:

quote:

Dünyanın neresinde görülmüştür böyle bir uygulama.Düşünsenizde her sene aileler dershanelere milyarlar harcıyor.Niye?Devletin kendi okullarında eğitim yetersiz diye.Eğitimi resmen bitirdiler.Ösym ayrı bir vaka yök ise ondan daha beter.Resmen şaibeler yuvası oldu..Bu öss yi yeni adıyla ygsi kaldırsınlar.Gerçi altın yumurtlayan tavuk kesilirmi?Kesilmez tabi.Gülen cemaatinin gelir kaynaklarının başında geliyor dershanecilik.Şimdi öss kalksın deyince cevapları hazır oluyor.Kalksında nasıl yerleşecek bu kadar öğrenci?Üniversiteler yetersiz falan filan bahaneler sıralıyacaklar.Alın size çözümü:Her sene 1,5 milyon öğrenci sınava giriyor.Ben eminim yarısı dershanelere gidiyor.Ortalama olarak kişi başı 2000-3000 tl para veriliyor dershanelere.Liseden mezun olan ve üniversite okumak isteyecek her genç 2000-3000 dershanelere verceğine 500 tl devlete üniversite açmak için para bağışlasın.Yüzlerce üniversite açılır.Bu şekilde dershanecilikte biter öğrencilerde açıkta kalmaz.O zamanda sıralarlar öğretmen açığımız var ,proflar yetersiz vs. vs.Ben bunları yazarken bile utanıyorum resmen düştüğümüz hallere bakın ya.Gençlerin gelecekleriyle göz göre oynuyorlar...

tabi sınavsız sorgusuz herkesi üniversiteye alsınlar sonra hoca döven tipler ortaya çıksın itler kopuklar üniversitelere doluşsunlar.Üniversitenin en çok sevdiğim yanı böyle pis insanların olmamasıdır.Buna benzer insanlar var elbet ama onlar siyaset için eylem yapıyolar gidip de birinin yolunu kesmiyolar hoca dövmüyolar.Üniversiteye düzgün insanlar alınmalı bunun da tek yolu mecburen sınav.Lisedeyken çocukla kız öpüşüyodu hoca ayıp filan dediği için hocaya kafa atmıştı çocuk. tüm sınıf da hocanın üstüne çullandı.Sor bakalım hangi bölüm sınıfıydı bu.Spor sınıfı yani lisenin en işe yaramaz kişilerinin olduğu sınıf.Şimdi bunları da üniversiteye alsalar üniversitenin ne tadı kalır?

• quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

ÖSYM'nin öğrencilere dağıtmış olduğu kitapçıklarda şıkların sıralaması çembersel olarak değişmemekte, sadece bir veya birkaç adım kayarak başa devretmekte.

Yani basın kopyasındaki şıklar

A) 8    B) 9   C) 7   D) 6    E) 5

ise bu şıkların sıralaması değişmiyor ve sadece devrederek, diyelim ki, şu şekilde oluyor:

A) 9    B) 7    C) 6    D) 5    E) 8

Durum bu şekilde olduğunda da küçükten büyüğe sıralama sistemini aynı şekilde sırayla devrettirerek soruyu cevaplamış oluyoruz:

A) 9   B) 7   C) 6   D) 5   E) 8
         6       7        8         9        5

Yani doğru cevap "7" çıkmış oluyor.

Ayrıca çembersel modlama işlemi, "genelde en büyük sayıyı içeren şıkkın sağındaki şıkkın doğru olması" durumu ile bir arada uygulandığında ise çok büyük bir doğruluk oranı elde edilmiş olunuyor.

( Büyük sayının sağındaki şıkkın doğru olması hususu ile alakalı forum konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_48044820/mpage_1/f_/key_//tm.htm )

Aşağıda verdiğim örnekte, çembersel modlama ile ilk önce "5" sayısını içeren şık çakışmış. Ancak bu şık en büyük sayıyı içeren şıkkın sağındaki şık olmadığından dolayı işleme devam ediyoruz ve doğru cevabı son aşamada "7" olarak buluyoruz.

Aşağıdaki örnekte ise görüldüğü üzere çembersel modlama yöntemi ile çakışan şık en büyük sayıyı içeren şık olarak bulunmuş olunuyor. Bu yüzden doğru cevap "15" olmakta.

Aşağıdaki örnekte ise çembersel modlama ile bulunan şık en büyük şık değil. Bu yüzden hem çembersel modlama ile hem de "en büyük şıkkın sağındaki şık" yöntemi ile bu sorunun doğru cevabına ulaşılmış olunuyor.

Eğer şıklar küçükten büyüğe sıralı olarak verilmişse doğru cevap en küçük sayıyı içeren şık oluyor.

@Enjektör arkadaşımızın vermiş olduğu örnekte de çembersel modlama ve en büyük şık yöntemi durumu söz konusu.

quote:

Orijinalden alıntı: Enjektör

1 tanede ben baktım herhangi bir kitapçıktan yanlış yapmadım sanırım

----

Konuyla alakalı olarak @onurkillinc arkadaşımızın hazırlamış olduğu video:http://vimeo.com/21975689

----

@dogan23 arkadaşımız konuyu sade bir dille özetlemiş:

quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

ÖSYM ne yapmış:

1-Önce soruları bir "ana kitapçıkta" hazırlıyor. Burada şıklar küçükten büyüğe sıralı. Mesela: a)1 b)2 c)4 d)7 şeklinde. (Bu kitapçık kimseye verilmemiş)
    2-Doğru şıkka dokunmayıp, yanlış şıkların yerini değiştiriyor. Mesela doğru şık b)2 olsun, şöyle yapıyor: a)7 b)2 c)1 d)4 (Bu kitapçık sonradan basına verilmiş)
    3-Adaya özel kitapçıkları hazırlarken, sadece şıkları kaydırıyor, karıştırmıyor. Mesela: a)4 b)7 c)2 d)1 (Bu kitapçık türevleri de öğrencilere verilmiş)

Böylece başlığı açan arkadaşın dediği şekilde, doğru cevaplar bulunabilir hale gelmiş.

Olayın özeti bu... Tabi bu kasıtlı mı yapıldı, değil mi bilemiyoruz.

Şu hususlar oldukça önemli:

Neden şıkların yerleri harmanlanarak değil de kaydırılarak değiştirildi?
    Ayrıca sistem, neden genel yapı itibari ile en büyük şıkkın yanındaki şıkkı doğru olarak belirledi?

beyler konu bu farklı yonlere cekmeyin konuyu yazık olmasın sonra

• Beyler burda konuşmalar boşuna sadece elinizi yorarsınız.üniye giren ve magdur olan ögrenciler toplanıp bir anda bassa ösym yi varya seve seve iptal etmezlerse ....... ederler anlayan anladı ve bide şunu anladım türk milletini çok korkutmuşlar kimse birlik kuramıyor bastıramıyoruz sürekli susturulmuş bir milletiz artık.... bizim arkadaş bunlara üye oldu adlarını vermek istemiyorum normalde pc programcılıgında bilen iş bulur bilen bile zor bulur ama neyse bunlar sen yeterki okulu bitir bilsende bilmesende biz sana iş buluruz demiş yani insanları bu şekilde kandırıyolar ve kolları çok geniş her yerde adamları bi şekilde birşey yapıyolar namaz niyaz diyerek kandırıyolar ve bu insanların haklarını yiyolar sonra tv ye çıkıp (SAMANYOLU tabii) ağlayıp duruyolar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Orijinalden alıntı: Metalchurch

quote:

quote:

quote:

tabi sınavsız sorgusuz herkesi üniversiteye alsınlar sonra hoca döven tipler ortaya çıksın itler kopuklar üniversitelere doluşsunlar.Üniversitenin en çok sevdiğim yanı böyle pis insanların olmamasıdır.Buna benzer insanlar var elbet ama onlar siyaset için eylem yapıyolar gidip de birinin yolunu kesmiyolar hoca dövmüyolar.Üniversiteye düzgün insanlar alınmalı bunun da tek yolu mecburen sınav.Lisedeyken çocukla kız öpüşüyodu hoca ayıp filan dediği için hocaya kafa atmıştı çocuk. tüm sınıf da hocanın üstüne çullandı.Sor bakalım hangi bölüm sınıfıydı bu.Spor sınıfı yani lisenin en işe yaramaz kişilerinin olduğu sınıf.Şimdi bunları da üniversiteye alsalar üniversitenin ne tadı kalır?

Usta tamamda bizde herkes elini kolunu sallaya sallaya Üniversiteye girsin demiyoruz ki, sınav sistemi kaldırılırsa insanlar 12 sene boyunca okuduğu derslerden aldığı notların ortalaması ile girebilicek. Bu sayede öğrenciler derslerini daha çok önemseyecek, öğretmenler daha ilgili olucak, "45 alayım yeter" mantığı ortadan kalkıcak, dolayısıyla itin kopuğun Üniversitelerde işi olmayacak. Hatta belkide iti kopuğu günümüze oranla çok daha az olucak çünkü sonuçta eğitim öğretim afedersiniz b*k gibi, herkes şişirme notlarla sınıf atlıyor, millet sınıfta kalmıyor. Tabi böyle birşey Türkiye'de gerçekleşene kadar dünyanın ömrü tükenir, sonuçta bu sistem değişikliğinden etkilenicek kaç bin tane dershane var...

Öğrenciler neye çalışacağını şaşırıyor, kendi okuldaki sınavlara mı çalışsın, okuldan tamamen ayrı bir çizgi izleyen dershanenin istediklerini mi çalışsın, hocanın okulda gösterdiği yol ile mi yapsın, dershanenin gösterdiği pratik yol ilemi. Dershanenin pratiğini okula taşırsın hoca kabul etmez, okulun taktiği ile dershanede yapmaya çalışırsın bununla çok zaman kaybedersin der, "e bırakın gidin lanet olsun dershanenizede okulunuzada" dedirtiyor insana yani.

• İnternetle ,3-5 mail atma ile bu işler olmuyor.Millet iyice sindirildi ,tepkisizleşitirildi.Neden korkuyorsunuz?onlar korksun ,sesiniz daha gür cıksın ,meydanlara inip eylem yapmaktan başka çare yok
  • sınavdan önce ösym nın bir grup öğrenci üzerinde bu kodlamayi (şık dizilişini ) denemesine ne ediyorsunuz peki!
  • quote:

Orijinalden alıntı: seylem

İnternetle ,3-5 mail atma ile bu işler olmuyor.Millet iyice sindirildi ,tepkisizleşitirildi.Neden korkuyorsunuz?onlar korksun ,sesiniz daha gür cıksın ,meydanlara inip eylem yapmaktan başka çare yok
  • BAKAN ÇUBUKÇU, YGS'DEKİ ŞİFRE İDDİALARINA YANIT VERDİ

"Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YGS'deki şifre iddialarına ilişkin olarak, "Bu iddia gerçek dışı. Yani herhangi bir şekilde söz konusu değil ve olamaz da " dedi."

Bakan Çubukçu, AK Parti grup toplantısından önce gazetecilerin YGS'deki şifre iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı. ÖSYM'nin bağımsız ve tarafsız bir kurum olduğunu ve buna duyduğu saygıdan dolayı bugüne kadar konuşmadığını söyleyen Çubukçu, ÖSYM başkanının iddialara açık yüreklilikle cevaplandırdığını ifade etti. Bu konunun bir takım siyasi değerlendirmelerle yapılmasının son derece yakışıksız olduğunu söyleyen Çubukçu, "Herhangi bir kişinin kayrılmasına biz müsaade etmeyiz" dedi.

Bundan siyasi bir sonuç çıkarmanın bu işten siyasetçileri sorumlu tutmanın, 2 milyon öğrencinin kafasının karıştırmanın insafsızlık olduğunu söyleyen Çubukçu, yan şekilde birkaç ay önce göreve başlayan ÖSYM Başkanı'nı da eleştirmenin insafsızlık olduğunu ifade etti. Çubukçu, "Hiç kimsenin böyle bir sınavın adaletini, güvenliğini etkilemesine müsaade etmeyiz. Ben bu konuda iddiaların çok kısada sürede açıklığa kavuşacağını düşünüyorum" dedi.

ÖSYM Başkanının açıklamanın kendisini tatmin ettiğini ifade eden Çubukçu, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın bugün basına yansıyan '8 aydır korktuğum için konuşamadık' yönündeki sözleri üzerine, "Eski başkanını açıklamaları son derece insafsız suçlamalar. Hiçbir gerçeklik payı da yok. Sayın başkan on yıllarca bu kurumun başında kaldı. 2 yıllık süreçte ben Milli Eğitim Bakanı olarak kendisiyle çalıştım. 2 yıllık süreçte kendisinde en küçük telefon görüşmesi dahi gerçekleştirmedim. Ta ki KPSS yaşanan

hadiseden sonra" dedi.

KPSS skandalının ardından eski ÖSYM başkanı arısında geçen diyalogları da anlatan Çubukçu, 350 kişinin tam puan almasının tesadüf olduğunu, böyle bir kopya işleminin olmadığını kendisine aktardığını, öğretmen atamalarında bir sıkıntının olmayacağını söylediğini ifade etti. Çubukçu, "Ama sonradan ortaya çıktı ki, KPSS'de sorular sızdırılmış. Cumhuriyet Savcılığı da olaya el koyduğunda gördük ki, ÖSYM'de sınav güvenliğini sağlayacak tedbirler alınmamış" dedi.

Kendisiyle ikinci kez sınav güvenliği konusunda bir görüşme yaptıklarını belirten Çubukçu, "Kendisi yaklaşık 8.5 yıl AK Parti hükümetleri döneminde ÖSYM başkanlığı yaptı. Kendisine hiç kimsenin tavsiye telkin geldiğini zannetmiyorum ki böyle bir şey yok. Böyle açıklamalar yapmak gerçekten çok yakışıksız. Açıklama yapanlarında görüş bildirenlerinde çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Sonradan çok utanacakları mahcup olacakları bir sonuçla da karşılaşabilirler" diye konuştu.

Eski başkanın sözlerinin çok vahim bulduğunu belirten Çubukçu, "Her şeyden önce çok yakın bir tarihte kendi başkanlığı döneminde çok ciddi bir skandal yaşandı. Her şeyden önce bunların cevaplarını kamuoyuna vermeden kendini temize çekmeden bence bu açıklamaları yapması yerinde değil" dedi.

Bakan Çubukçu, KPSS skandallarının ardından da ÖSYM'nin bağımsızlığına tarafsızlığına gölge düşmemesi için bir açıklama yapmadığını söyledi. Sınavda en yüksek özeni gösterdiklerini vurgulayan Çubukçu, "Bundan bir siyasi sonuç elde etmeyi düşünmediğimiz gibi bundan siyasi sonuç elde etmek isteyenlerle de aynı siyaseti yapmıyoruz" dedi.

Bu iddiadan seçim sürecinde muhalefetin siyasi bir sonuç çıkarmaya çalıştığını söyleyen Çubukçu, "Bu iddiadan siyasi bir sonuç çıkmaz" dedi.

Çubukçu, siyasi sonuç çıkarmak isteyenlerin referandum da yapıldığını ifade etti.

'Gerçekten şüpheniz yok mu?' yönündeki soru üzerine Çubukçu, "Bizim bu sınavı eşit, adil ve hakkaniyetli gerçekleştirmesi konusunda hiç şüphem yok. ÖSYM'nin taraflı, bazı grupları kayırdığı yönündeki iddiaları da kabul etmiyorum. Böyle bir şey yok" dedi.

Bir soru üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığının soruşturmayı yürüttüğünü anımsatan Çubukçu, "Bu iddia gerçek dışı. Yani herhangi bir şekilde söz konusu değil ve olamaz da" dedi.

Sınavın tekrarlanması ve LYS'nin ertelenmesiyle ilgili sorular üzerine Çubukçu, bu konuda karar merciinin ÖSYM olduğunu bu konuda kendisinin karar vermediğini söyledi. Çubukçu, birkaç yıl içerisinde bugünden daha ileri sınav yapacaklarını ifade etti. Çubukçu, derin bir kuşku yaratıldığını düşündüğünü ve bunun kısa sürede sona ereceğine inandığını söyledi. Öğrencilere de çağrıda bulunan Çubukçu, "Biz hükümet olarak ÖSYM kurum olarak onların adil bir sınava girdiklerini eşit bir şeklinde sınav yapıldığına

inansınlar, güvensinler. Biz onların geleceklerini hayallerini kendi siyasi duygularımızın çok daha önünde tutuyoruz" dedi.

Bir soru üzerine Çubukçu, 2 yıl içerisinde sınavların kaldırılmasının değil de çok daha ileri teknolojiyle yapılacağını sözlerine ekledi

-----------------------------------------------------------
    http://www.haber3.com/bakan-cubukcu,-ygsdeki-sifre-iddialarina-yanit-verdi-749904h.htm?interstitial=true

• olm meşhur olduk laan her yerde biz çıkıyoruz

bana haber geldi LYS dede aynı şifreleme olcak diye yehuuu yaşadık lys fulleriz artık
  • Sınav iptal olana kadar bu gündem bitmez:)
  • YGS ne YLS ne hangisi Öss bunların nası sistem bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehlike724

bu bile yeter kanıt için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

quote:

Orijinalden alıntı: tehlike724

bu bile yeter kanıt için.

aynen.

• BEYAZ İŞARETLİ OLAN TARİH

TARİHE DİKKAT
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.