Şimdi Ara

YGS NİN % KAÇI ALINACAĞI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Abi adamlar bunu gördükleri halde ısrarla %28 diyolar olum anlarım umutperestsiniz falanda bu kadar olmayın %40 etkisi var neyin muhabbeti dönüyo daha

standart sapmadan dolayı etki %28 e düşüyormuşda bilmem ne ulan aç 5 dakika istatistik çalış standart sapmanın ne demek olduğunu öğren standart sapma veya ortalamanın yüzdeye etki edeceğini sanan adam lys hayalleri kuruyo...neyse 3 ay daha %28 etki ediyo diye kendinizi kandırın sonuçlar açıklanınca etkisini anlarsınız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaaabbbb1771

Abi adamlar bunu gördükleri halde ısrarla %28 diyolar olum anlarım umutperestsiniz falanda bu kadar olmayın %40 etkisi var neyin muhabbeti dönüyo daha

standart sapmadan dolayı etki %28 e düşüyormuşda bilmem ne ulan aç 5 dakika istatistik çalış standart sapmanın ne demek olduğunu öğren standart sapma veya ortalamanın yüzdeye etki edeceğini sanan adam lys hayalleri kuruyo...neyse 3 ay daha %28 etki ediyo diye kendinizi kandırın sonuçlar açıklanınca etkisini anlarsınız...
    Hala %40 diyorlar :d Arkadaşım okul puanı nerde? o zaman okul %0 etki ediyor. Ösymnin çok değişik hesaplama şekilleri var senin puanına göre ygs %60 da etkileyebilir %25 de. Puandan puana değişiyor. Kısacası ygs puanın kötüyse lysde ne kadar iyi yaparsan ygsnin etkisi o kadar azalıyor. %25e kadar bile düşer bu.

• maracanna kullanıcısına yanıt
    Söylediğine katılıyorum hatta bununla ilgli konu dahi açtım ancak anlatılmak istenen o değil ygs nin %40 ı etki eder sen ygs kötü lys iyi yaparsın senin lysn puanının daha büyük kısmını oluşturur bu farklı bir olay etki oranı ise sabittir %40

• Aynen öyle kardeşim :)
  • maracanna kullanıcısına yanıt
    hamda yüzde 40 ygs yüzde 60 lys yerleştirme puanındada okulpuanı eklenir
  • Hocam buda o şablonun azcık yukarısında yazan yazı.
     YGS NİN % KAÇI ALINACAĞI HAKKINDA YGS NİN % KAÇI ALINACAĞI HAKKINDA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MWhite

Hocam buda o şablonun azcık yukarısında yazan yazı.
     YGS NİN % KAÇI ALINACAĞI HAKKINDA YGS NİN % KAÇI ALINACAĞI HAKKINDA
    beyler benim anlamadığım bu sene puanlar düştü mesela geçen sene 405 ile 30 bindeyken bu sene 405 ile 20 binde bir öğrenci ... yani ygs puanları düşük hemfikiriz bunda.... bu sene bunu yüzdeye vurursak ygs nin getirisi geçen seneye göre daha az gibi duruyor sanki ..

bu arada %35 etkiliyor ortalama ygs bu kadar tatava yapana kadar geçen senenin sonuçlarından bakın kaç olduğuna ....

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemlidost

beyler benim anlamadığım bu sene puanlar düştü mesela geçen sene 405 ile 30 bindeyken bu sene 405 ile 20 binde bir öğrenci ... yani ygs puanları düşük hemfikiriz bunda.... bu sene bunu yüzdeye vurursak ygs nin getirisi geçen seneye göre daha az gibi duruyor sanki ..

bu arada %35 etkiliyor ortalama ygs bu kadar tatava yapana kadar geçen senenin sonuçlarından bakın kaç olduğuna ....

Hocam ygs puanı herkesin düşük oluyor yine bir şey farketmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

Abi adamlar bunu gördükleri halde ısrarla %28 diyolar olum anlarım umutperestsiniz falanda bu kadar olmayın %40 etkisi var neyin muhabbeti dönüyo daha

Ulan sen nasil bir adamsin ? Ygs kotu gecince burdahttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103798696&p=1#103798696
    kendi actigin baslikta Lysnin etkisi %80 olacak demissin sonucun iyi gelince %40 olacak diyosun iyi doneksin kardesim.

• Paylasilan yazida anlatilmak istenen: 100 puanlik bir sinav var gibi düşünün ygs sorusu 40 puan lys sorusu 60 puandir. Sorularin tamamini doğru yapan 100 puan alır. Bu yil ygs nin yüzde 28 i aliniyor diyenler su mantiktan yola cikiyorlar. Örneğin ygs den 20 puan topladilar. Lys yi fulleyip 60 puan aldılar. Toplam 80 puanimiz olmus oldu. Ve ygs nin etkisi % 25 oldu.

• %28 diyenler soyle yapiyor hocam, 560 ustunden 160'i oranliyorlar. %28 mantigina gore yani %28 Ygs, %43 Lys, %18 0 nette alacagin ham puan, %11de okul puani.

Ama tabiki bunu bilmeyen cahil rehberlikciler %28 Ygs ise %72de Lys'dir deyip yanlis yonlendiriyor ogrencileri

• Yığılma olmadı kardeşim beklediğimin tam tersi geldi sonuçlar geçen yıldan bile daha az yığılma var bu durumda ygs nin etkisi değişmeyecektir... Eğer yığılma olsaydı herkes ygs de yaklaşık aynı puanı alacağndan lys puanı kaderi belirleyecekti eski açtığım başlıkta yığılma durumundan bahsetmişim yanıldım bunun döneklikle alakası yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

quote:

evet o konuda haklısın ama düşük yapanlar,istediğini alamıyanlar v.b.için bir fırsada dönüşüyor

hocam bu işi dolar tl olarak düşünebiliriz.(saçma olabilir ama neyse) evet ygs nin herkesin düşük oluyor ama lys nin degeri artıyor.

• Gecen yila gore yaklasik bin kisilik daha fazla yigilma var ilk 10k da. hesapladim benim puanimla bi arkadasimin puanini. Ben mezunum gcen yilla kiyasladim. Ayrica bu yil ogrenciler gecen yila gore kotu. ilk 10kdaki ogrencilerin cogu normalde ilk 10klik ogrenci degildi sozel fen sorularini ve turkceyi tutturarak ilk 10kya giren cok fazla ogrenci var sadece benim dersanemde en az 10 kisi ilk 20klik ogrnci olmayan adam ama ilk 10kya girdiler ve Lysleride kotu. Lys tutturma sinavi degil akla kara ayrilacak calisan calismayan belli olacak. Bu yil Lys bu yuzden cok daha onemli. Daha fazla ceken olacak bu yil. iyi calisan 20kdan 2kya rahat cekecek bak gor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oneworld

quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

quote:

evet o konuda haklısın ama düşük yapanlar,istediğini alamıyanlar v.b.için bir fırsada dönüşüyor

hocam bu işi dolar tl olarak düşünebiliriz.(saçma olabilir ama neyse) evet ygs nin herkesin düşük oluyor ama lys nin degeri artıyor.

Dusunemezsin hocam, esas olan puan degil siradir, dolayisiyla Lys'nin etkisini belirleyen puan farki ve yigilmadir. Yani atiyorum gecen yil 10 k olanla 5 k olan arasindaki puan farki 20 puansa bu senede ayni fark yine 20 puansa Lys'nin etkisi aynidir. Ornegin gecen sene 5 k 440 10 k 420yde bu sene 430a 410'sa Lys'nin etkisi aynidir, cunky aradaki farki kapamak icin Lys'de atmasi gereken fark aynidir

• O konuda haklısın benim tanıdıklarımdanda sosyal 33 doğru yapmş mat 29 doğru yapmş ilk 10k da olanlar var bu sene bu tarz adamlar fazlaydı onlar elenecek ama yığılma konusunda 2014 ile tek tek puan olarak kıyasladım aralık aynı hemen hemen sadece sözel ağırlıklı sayısalcıların elenmesi bu yıl için büyük avantaj..

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

O konuda haklısın benim tanıdıklarımdanda sosyal 33 doğru yapmş mat 29 doğru yapmş ilk 10k da olanlar var bu sene bu tarz adamlar fazlaydı onlar elenecek ama yığılma konusunda 2014 ile tek tek puan olarak kıyasladım aralık aynı hemen hemen sadece sözel ağırlıklı sayısalcıların elenmesi bu yıl için büyük avantaj..

Hocam dediğinize katılmıyorum,şöyle bir karşılaştırma yaparsak YGS2 MF3 arası

YGS-2’de;
    Türkçe’nin ağırlıgı yüzde 20,
    Temel Matematik’in ağırlıgı yüzde 30,
    Sosyal’in ağırlıgı yüzde 10,
    Fen’in ağırlıgı yüzde 40;

Bunların %40'nı alırsak Türkçe %8 Matematik %12 Sosyal %4 Fen %16 olur.Konunun başında verilen yüzdelere bakarsak MF3 için

Türkçe %11 Matematik %11 Sosyal %7 Fen %11 Oluyor yani Türkçe ve Sosyalin etkisi artarken fenin ve matematiğin etkisi LYS için düşüyor kısacası YGS de aynı puanı yapan ama neti fazla olan LYS'De öne geçiyor.

• Hadi ilk 5kya giren adamlar hakkiyla girmistir onlari gectim ama 5-10 arasinda en fazla bin kisi hakkiyla girdi yani 4k sansa bala girdi bence. Dersanede fark attigim adamlar beni gecmisler 10kya girmisler ben 11k oldum. Lysde hepsini haklayacagima Allahin izniyle eminim ama.

• 1-ben anlamadım
    2-ben anlatamadım
    3-ben anlatamıyorm bende bu üçü var

sıralama önemli evet bunu kabul ederim.ama şunu biliyorum ygs de başarı sıralama düştükçe(400 geçen sene 30k ise bu sene 20k)lys nin önemi artacak.

sessiz simetri:::10k da olanlan adamları yani sözelci sayısalları bıraz daha açsana son mesajında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.