merhaba arkadaşlar benim kardeşim bu sene ygsye girdi kendisi düz lise mezunu çözemediğim şöyle bir sorun var.
aşağıda tercihlerinde bulunan minimum puanları aldığı puanın altında olan bazı bölümler var. 230 puan almış yaklaşık bu ygs puanlarında. şimdi bunlar 2 yıllık bölümler dolayısıyla iilk önce meslek liseleri yerleşiyor ve sonra açıkta kalan yerlere sınava girip tercih yapan adaylar yerleşiyor. buraya kadar da bir sorun yok ama en azından ben sanıyorum ki bir bölümün taban puanını bu sınava girip tercih yapan kişiler belirliyor çünkü sınavsız girenlerin puanı yok. yani şöyle olduğunu düşünüyorum X bölümüne 30 kontenjan açılmış 25 kişi meslekten girmiş 5 kontenjan boş oraya sınava giren 5 kişi başvuruyor ve bu 5 kişiden en düşük puanı olan kişinin puanı tabloda minimum puan olarak gözüküyor.
bir hata olmasına pek ihtimal vermediğimden bu konuda neyi yanlış bildiğimi açıklayıp yardımcı olacak arkadaşlar olursa çok sevinirim.
202451941 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu/Moda Tasarımı (İÖ) (Tam Burslu) 212 202851204 İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU/İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu/Çorap ve Moda Tasarımı (Tam Burslu)198 204550645 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Nişantaşı Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Tam Burslu) 137 106950187 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 196 108850243 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Sakarya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 129
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme